4. kolo
09.08.2013 20:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Slavia Praha 0:1

Pražské derby ovládla sešívaná část hlavního města, Dukla podlehla Slavii nejtěsnějším možným rozdílem. Hrdinou zápasu pro hostující tým se stal veterán Karol Kisel, autor jediné gólové radosti.

Slavia se dlouho nemohla naladit na správnou vítěznou vlnu a v úvodních duelech jen marně vzpomínala na ztracenou slávu z dob nedávné historie. Nyní se však karta obrací k lepšímu, trenér Micha Petrouš spolu se svým realizačním týmem konečně může slavit potřebné tři body. Slavia stoupá, její poražený soupeř je prozatím na šesté příčce.

Dukla čeká, zda se její nový střelecký lídr, Zbyněk Pospěch, probudí opět k životu. Dnes mu to nevyšlo, ačkoli byl ve čtvrté minutě relativně blízko. Brankář Černý ale nakonec zasahovat nemusel. Hosté hojně využívali krajních prostor k centrovaným míčům, ale ani jeden z nich nevedl k jasné gólové příležitosti. Domácí nechtěli zůstat nic dlužni a byl to opět Zbyněk Pospěch, který jen těsně nedosáhl na jinak dobře mířený střílený centr od pokutového území.

Zkušeného brankáře Černého nepřekonala ani nadvakrát dvojice Jan Pázler - Tomáš Berger. Gólman se zkušenostmi z anglické Premier League se osvědčil proti oběma stoprocentním šancím domácího výběru a Slavia se mohla nadechnout k dalšímu náporu. A dobře udělala, neboť se záhy ujala vedení. Kapitán Karol Kisel pozvedl prapor svého týmu a po spolupráci s Nitrianským si naběhl do pokutového území. Jeho náběh nikdo z obránců nezaregistroval dostatečně a tak se po umístěné ráně Kiselově mohli hosté radovat!

Hodně práce měl zejména Tomislav Božić, který byl nucen zastavovat jednu akci Slavie za druhou. Do konce první půle se mu to ale s vypětím všech sil povedlo. O svou šanci se Slavia nepřipravila ani z kraje druhé půle, kdy se do velké příležitosti dostal Milan Škoda. Jeho vybídka Martinovi Juharovi sedla výtečně, ale zastavila ji branková konstrukce. Následně se k dorážce dostal opět Milan Škoda, ale mířil mimo. Škoda pro hosty.

Úvod druhé půle tedy zastihl lépe připravené hosty, další šanci si domácí Dukla vytvořila až ke konci utkání. Dvacet minut před konečným hvizdem našel Berger v pokutovém území Luboše Kaloudu, který se ale nedostal k zakončení podle svých představ a nadále vedla Slavia. Po deseti minutách se mohlo utkání zdramatizovat, Zbyněk Pospěch nesobecky přenechával spoluhráči Malému, který napřáhl a jen těsně minul tyč Černého brány. Černého neprostřelili ani Kalouda s Pospěchem a závěrečné minuty se pro Duklu staly ještě horší. Po přímé červené kartě byl totiž v závěru utkání vyloučen obránce Jan Vorel. Ten tak jen ze šatny sledoval vítězné oslavy Slavie.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Frank Lampard 8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hledáme týmy (4+1) na fotbalový turnaj v Praze na vysočanské.Umělá tráva. Mělo by být 8 týmů.Turnaj by se měl konat jednu ze sobot v září.Pro nejlepší tři týmy budou odměny.Pro bližší info pište na můj email: fcintermilano1908@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neverim ze po paty bude bezgolovka 1:1

Reagovat
hradec

Dukla 1:3 Slavia

Reagovat
junglist

škoda že slavia má tak málo obránců, za ten poslední výkon by zasloužili na pár zápasů posadit, minimálně laxonen čonka za ten průser při rohu, z toho záběru jak odchází od tyče a čumí kde co lítá mám normálně noční můry :)

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bude v základu fenin tak jasná 1 pokud ne tak neprohra dukly tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, že Dukla neprohraje. Slavie je teď bídná. A jestli Fenin ještě za ní nastoupí, tak nechápu vedení. Měl by jít do divize tam je jeho místo, ovšem jestli by ho tam vůbec chtěli

Reagovat
-Pato-

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele