22. kolo
28.03.2014 20:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:0

Pražský Ďolíček neviděl ani jednu branku, dnes večer se tamní Bohemians 1905 rozešli s Baníkem Ostrava bez gólů. Pro ostravský celek je sice čisté konto dobrou zprávou, ale ani s ním se Ostrava ode dna tabulky neodlepí. Domácí Klokani jsou však také stále blíže sestupovým příčkám.

Pražané viděli utkání bez emocí, téměř bez karet a zbytečně ostrých zákroků, ale také bez gólů, tedy koření fotbalu. Jako první musel zasahovat domácí brankář Martin Berkovec, na něhož po špatně odvráceném míči mířil Michal Krmenčík, ale na svého soupeře si nepřišel. Další minuta a opět skvělý Martin Berkovec. Brankář Klokanů byl nucen zastavit střelu Kukece, kterou ještě dorážel Greguš. Na druhou šanci odpověděl pohotovým zákrokem Brabec, který míč včas odvrátil.

Ostrava byla od začátku jasně lepším celkem a snažila se od úvodu utkání převzít kontrolu na vývojem utkání, zářil především Davor Kukec. Ani jeho přímý volný kop však do sítě neproskotačil. Sice míč ještě před brankářem Berkovcem nepříjemně skočil, ale přesto si domácí gólman poradil. Pomohl mu také dobře zasahující Ivan Lietava, který míč odkopl do bezpečí. Po prvních dvaceti minutách, kdy se Klokani museli převážně bránit a k ohrožení brankáře Jiřího Pavlenky se pořádně ani nedostali, se hra začala vyrovnávat. Bohemians dobře napadali a zkoušeli převzít aktivitu.

Pavlenka musel zasahovat po zajímavém centru, který vyboxoval jen za pokutové území a tam čekal na ránu domácí David Bartek. Jeho střelu ale zastavila dobře postavena obrana hostí. Po půlhodině se přesto museli znovu bránit Klokani, protože do slibné šance se dostal Michal Krmenčík, ale poněkud osamocen se v pokutovém území nedokázal prosadit ani na dva pokusy! Pavlenka si možná za první půli příliš nezachytal, ale na jejím konci musel děkovat štěstí, že neinkasoval. Erich Brabec totiž výtečnou nahrávku oslovil Lietavu a ten běžel na Pavlenku. Z hranice pokutového území se ale ukvapil a nepřesně vystřelil.

Druhý poločas začal trochu opatrně, ale po hodině hry se do další akce dostal opět zakončující Krmenčík, jehož hlavičku na poslední chvíli a s vypětím všech sil vyrazil opět výtečný Berkovec. Krmenčík se ocitl v další šanci o pět minut později, když si obhodil Brabce a po nahrávce od Škutky střílel, ale nakonec se jeho projektil stočil těsně vedle tyče! Baník Ostrava stupňoval svůj nápor a do kýženého vedení jej mohl dostat Kukec, ale jeho centr na Jana Baránka se neosvědčil.

Další akci začal střídající Petr Nerad, který se zapojil do hry a centrem do druhé vlny našel nabíhajícího Václava Kalinu. Ten však poslal míč mimo. S remízovým výsledkem se odmítl smířit Ivan Lietava, ale ani jeho zakončení se příliš nepovedlo. A pár minut před úplným koncem utkání se díky chybě v obranných liniích dostal míč až na kopačky Dávida Škutky, který byl ale zaskočen a nemířil právě nejpřesněji. Body se v Praze nakonec dělí, ale radost z toho nemůže mít ani jeden tým.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

0:2 není co řešit ! ani jednou na jaře nebyl Baník horší než soupeř. v Jablonci a Brně možná i lepší. Doma proti Příbrami od 30 do 80 minuty hrozný výkon ale pak doma Sparta a Plzen vyrovnané zápasy ! Ale těch poztrácených bodů . Prostě proti Bohemce to už musí vyjít. Není možné pořád nastřelovat tyčky nebo aby to soupeř vykopával z brankový čáry ! Tohle bude za 3 body !!!

Reagovat
OtecJaJ10

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že 0:0 a oba týmy šup do 2. ligy

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele