26. kolo
05.05.2013 17:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Slovácko se vítězstvím v Hradci důrazně přihlásilo o záchranu

Hodně důležitý krok k udržení prvoligové příslušnosti udělali svěřenci Svatopluka Habance, kteří dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání na Všesportovním stadionu v Hradci Králové a posouvají se už na desátý flek.

Votroci se museli obejít bez klíčového hráče Jana Šíslera, jehož místo premiérově po zimní přestávce zaujal o poznání defenzivněji laděný Michal Pávek. Tato změna však překvapivě záhy přinesla sladkou odměnu, právě bývalý zadák pražských Bohemians si naskočil na Kuličův centr od rohového praporku a rázem to bylo 1:0! Poté ale přebralo dirigentskou taktovku Slovácko a vyrovnávací trefu měl na kopačce Hlúpik, ale z bezprostřední blízkosti na Lindra recept nenašel!

Moravský celek se však po půlhodině hry přece jen dočkal: Jiří Valenta si stoupl k volnému přímému kopu a za pomoci jednoho z hráčů poslal mičudu nechytatelně k pravé tyči domácí svatyně - 1:1. To však nebylo z prvního dějství všechno. Hradečtí sice nehráli kdovíjak pohledný fotbal, ale přesto se dvě minuty před odchodem do kabin opětovně ujali vedení, když Kulić využil Mezlíkova zaváhání a poté utěšenou přízemní střelou k tyči zavěsil - 2:1. Pro bývalého hráče Mladé Boleslavi se tak jednalo o premiérový zásah v mateřském klubu, za který si poprvé zahrál právě až letos na jaře.

Druhé dějství se dlouho odehrávalo podle hradeckých not a užuž to vypadalo, že si skromné mužstvo odnese veledůležité tři body potřebné k záchraně, ovšem po hodině hry dostal dvě žluté karty, tu druhou potom za filmování, Haris Harba a musel tak předčasně ze hřiště! Hosté početní převahu zúročili deset minut před koncem, kdy do sítě napálil odražený míč střídající Volešák - 2:2. Definitivní obrat si vzal poté na starost hlavičkující Valenta, který uzavřel na 2:3.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0(Kulič)

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla paráda...:),,jinak J.S....jak to vidíš...?v Teplicích si 2:0 trefil ale opačně... jináč co Tě vede k tomu že podle Tvých tipu co tak sleduju bychom neměli dát ani v jednom zápase za sezonu gol a mít skore 0:60..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

věřím ve výhru FCS

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
tlaci

nový trenér nevypadá špatně, řek bych 2:1

Reagovat
tlaci

navíc Slovácko bez Trousila

Reagovat
vanGomm

Potvrdit výhru z Teplic nebude lehké.I když bych ji Hradci přál,ale viděl bych to spíše na X.

Reagovat
PISTOLERO

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to navázat na výkon z minulého zápasu a získat doma 3 veledůležité body, protože situace je nadále vážná. Tak věřím, že k tomu všichni přistoupí s maximálním úsilím ... Tip 2:0

FC HK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Troufam si rict ze na 99% Hradec uhraje alespon bod...ono nic jineho jim ani nezbyva...Slovacko neni tym ktery by si mel odvezt 3 body...Slovacko bude branit zuby nehty ale nakonec by se mohli radovat domaci...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec gola a Teplouší sestup!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moje trpělivost s Hradeckým "fobalem" je pryč!!!Na týhle ruině ostudný mě nikdo už neuvidí a hodně si rozmyslím jestli budu chodit na novej stadion,jestli vůbec bude...Protože podporovat trapný hráče,který hazardujou a pohrdaj s přízní několika posledních tisíc fanoušků tímhle způsobem, prostě nebudu!!!Dneska jsem maximálně nasranej!!!Naprosto zbytečná prohra...Harba z kádru-nedisciplinovaný hráči nemaj co dělat v týmu,a představenstvo by se mělo taky nad sebou zamyslet...Talentovaný hráče nechaj odcházet pryč za směšný peníze a pak tady nemá kdo sestavit průměrnej kádr...Za takovým týmem stát jako fanoušek nebudu a to jsem fandou Hradce od začátku 80.let...zdá se mě,že jsem toho vydržel už docela dost,ale dneska to přeteklo...

Reagovat
cetto

Tak on je problém v tom, že Harba je jedním z mála vašich, který má ligové parametry. Je to něco jak Kukec. Naštěstí pro Ostravu se tu našli i další, kteří na to mají, ale je otázka, jak hra bude vypadat za rok bez Baroše a s velkou pravděpodobností také bez Fantiše. Ale Hradce je mi líto. Je to velký město, do ligy určitě patří, po mnoha letech si ji vykopali a vyprodukovali skvělýho Pilaře. Bohužel od tý doby to jde do kytek a letos to vidím s Budějkama na sestup..

Reagovat
smazaný uživatel

Byť s Tebou v určitých věcech souhlasím, fanoušek je však pro mne ten, kdo stojí za svým klubech v časech dobrých i zlých!!! Takže budu fandit FC HK vždy, i když budou hrát třeba jen ČFL ... !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ano-souhlasím s tebou-máš pravdu-já však jako fanoušek chci mít občas pocit,že moje věrnost je oceněna.V tomto bodě je nutno říci,že od vítězství v domácím poháru v sezone 1994-95 a následném sympatickém fotbale v PVP včetně fantastického zápasu proti Dynamu Moskva doma 1:0 (byt HK vypadnul nakonec na penalty) jsem nucen sledovat neustále boje o záchranu,případně chodit roky na druhou ligu a po návratu do nejvyšší soutěže po spoustě let,zase(až na první ročník naplněným entuziasmem a 8.místě) sledovat opět holomajznu na ruině která tady už dávno neměla stát a rozčilovat se nad trapnými výkony,když ne hráčů tak pak zase rozhodčích někdy a furt jen nadávat...To mě jako fanouška neuspokojuje a popravdě nechápu,že lidi ještě pořád chodí...To je až neskutečný,ale hráčům je to asi fuk a vedení taky,protože zkrátka dobrý hráče tady nejsou schopný udržet...Potom závidím Baníku,kterej byl minulej rok skoro na odpis,ale naštěstí se jak se zdá tohle krizový údobí přečkali(Baník do ligy patří takže dobře) a fanoušci mají alespoň jako lákadlo srdcaře Baroše a tak.Hradec-nic-stadion odpornej a ostudnej a výkony?Co si mám myslet o zápase,kde jasně lepší Hradec selže při vedení v disciplíně(Harba a jeho úplně zbytečná první karta a vzápětí vyloučení) a nakonec Slovácku,který 70.minut skoro nevědělo co hrát naservíruje výhru?Nic-je to hazard s trpělivostí fanouška a nasrání při nedělním podvečeru!Možná jseš ukázkově věrnej fanoušek,ale to já byl dlouhý roky taky-a nějak mě to přestává bavit už...Hradec by měl vzhledem k základně dorostu,výchově talentů předpoklady k dobrý budoucnosti,ale pořád nic-nic se neděje!A mě to nebaví čekat furt na něco co nepřichází-kde je vina?Na mý straně snad?Myslím,že ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu Tvoje rozpoložení a myslím, že třeba zítra budeš už smířlivější, emoce opadnou. Jinak památných bojů v PVP jsem byl rovněž účasten, ale FC HK je jen prostě regionální klub, žádný velkoklub a tak to někdy chodí. Mě taky spousta věcí v klubu nevoní (dlouhodobě), poměrně detailně znám i zázemí, takže vím, kde je asi zakopán pes, ale to se jen lamentováním nezmění. A taky je to běh na dlouhou trať, stejně tak se stadiónem, osobně si z toho už s ostatními utahujeme, ono je to někdy lepší převrátit do recese, než se trápit něčím, co nemůžu reálně a hned změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Hradec Králové a jeho fujbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle se hoši o záchranu v GL nehraje, takhle teda né!!! Naprosto promrhanej zápas, když se doma vede a tým je oslaben po absolutně zbytečném vyloučení (doufám, že to nezůstane od vedení bez postihu), tak klidně vypustím duši, jen abych to dotáhl k vítěznému konci !!! Ale ten kolaps v posledních minutách je neodpustitelný ....

Teď už musíme jen doufat, že Sigma doma vyprovodí Teplice ... a záchrana je stále reálná, jen je potřeba se vyvarovat výkonnostních kolapsů!!! FC HK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, nebejt ty cerveny tak to mozna i 3-bodove vyhrajete, ale jakozto vetsi fanda teplic nez HK vam tu prohru preju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele