30. kolo
12.05.2012 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta vyhrála nad Budějovicemi o tři branky a končí druhá!

Dvě branky Vlastimila Vidličky pomohly Spartě ke druhému místu, které jí přepustila Plzeň. České Budějovice se naopak na gól nezmohly a končí desáté.

První gól vstřelila Sparta již v páté minutě a utkání tak dostalo zajímavou příchuť. Pamič již dlouhodobě odvádí pro letenský celek neocenitelné služby, v tuto chvíli nacentroval pře bránu Budějovic a na jeho pobídku si naskočil Vidlička. Tomu stála v cestě obrana hostí, ale pro sparťanského obránce nebylo větším problémem otevřít skóre zápasu - 1:0 pro favorita z Prahy.

O pět minut později opět útočila Sparta, když ze dvaceti metrů napřáhl ke střele Marek Matějovský a pořádně protáhl brankáře Daňka. Ten ale jeho ránu mrštně vyrazil mimo svou svatyni. O chvíli později udeřila do souhry hostí další rána, zranil se totiž Petr Javorek a musel být střídán.

Matějovský jakoby nabíral reprezentační formu, tentokrát skvělým přehledem na hřišti poslal za obranu pas na Keriče. O ofsajdové postavení Pamiče se nemohlo jednat, Kerič tak běžel sám na Daňka. Rozhodl se ale místo střely pro nahrávku na Pamiče, který stál ještě pořád v ofsajdu a branka tak platit nemohla.

Před poločasem se událo ještě několik zajímavých situací. V té první byl hlavním protagonistou opět Marek Matějovský, jehož rána orazítkovala břevno! To ale Spartu mrzet nemuselo, za chvíli se jí totiž podařilo vstřelit druhou branku. A opět díky Vidličkovi. Pravý obránce si naběhl na centr Krejčího a zavěsil - 2:0 pro Spartu.

Po změně stran pálil na Daňka Brabec společně s dorážejícím Matějovským, ani jeden ale gól nevstřelil. To se povedlo až Josefu Hušbauerovi. Nejprve byl ve vápně faulován sparťanský Pamič a sudí Kocourek ukázal na značku pokutového kopu. Z něj napálil míč pod břevno právě Hušbauer a Sparta kralovala.

Budějovice bránu Sparty sice urputně hledaly, ale nenašly, a tak se nakonec letenští dočkali zasloužené výhry. Udrželi čistý štít a sami vstřelili tři branky. V právě skončeném ročníku končí na druhém místě, hosté odjíždějí na desáté pozici.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka se Spartě za všechno pomstí a hlavičkou v poslední minutě ji definitivně uzemní na 3.místě

0:1

Reagovat
lampard11

1:1

Reagovat
Losinho

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta zakonči sezonu symbolicky prehrou 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
OtecJaJ10

0:1 a dílo je dokonáno

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

musim se smat tem tipum jak sparta prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Já se budu smát až Sparta bude hrát bez diváků....Spartani uměj podpořit i když se nedaří,njn

Reagovat
goodbay

tjn, na Slávii máme ještě co dohánět.

Reagovat
smazaný uživatel

Portoriko-Dominik.Rep.

1 Výhra domácích 1.28

Anglie-Itálie

0 Remíza 2.97

Valerenga-Stabaek

10 Neprohra domácích 1.13

Egypt-Súdán

10 Neprohra domácích 1.17

Celkový kurz 5.03

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie-Itálie (P)

1 Výhra domácích 1.79

Austrálie-Řecko(1.z)

1 Výhra domácích 1.25

Jamajka-Panama

1 Výhra domácích 1.40

Aalesund-Sogndal

10 Neprohra domácích 1.12

Irák-Libanon

10 Neprohra domácích 1.13

Portugalsko-Argentina

2 Výhra hostů 1.47

Celkový kurz 5.83

Počet příležitostí 6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele