1. kolo
01.08.2011 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:0

I v Jablonci se odehrála premiéra nového ročníku, domácí hostili Mladou Boleslav. Řada nedotažených akcí a především nepřesných střel na obou stranách však nakonec vyústili v bezgólovou remízu.

Utkání dvou českých pohárových zástupců, kteří se tento čtvrtek budou patrně s účinkováním na evropské scéně loučit, začali aktivněji domácí. Jablonec si vytvořil mírnou územní převahu a častěji se dostával k zakončení. Pevná defenziva hráčů Mladé Boleslavi však domácím nedovolila dostat se do větší šance. Výrazněji vystrašil hostujícího brankáře Millera hlavičkující Lafata, míč však skončil nad bránou. Pohlednou kombinaci předvedli domácí po půl hodině hry. Po ose Piták, Lafata se do dobré příležitosti dostal Kopic, mířil ale těsně vedle levé tyče.

Vzápětí vystrašil domácí fanoušky hlavičkující Táborský, ani jablonecký Špit však nakonec zasahovat nemusel. Závěrečné minuty první půle se odehrály v režii hostů. Opiela na půlce hřiště vybojoval balón a po jeho pěkném průniku nakonec Táborský hledal ve vápně Chramostu, jenž patičkou nebezpečně tečoval míč. Špit tentokrát na zemi zachránil domácí od pohromy. K první vstřelené brance nevedly ani další průniky boleslavských.

I do úvodu druhé půle vstoupili velmi aktivně jablonečtí. Ani tentokrát však obrana hostů nepovolila a naopak po jednom z rohů Jablonce se po rychlém protiútoku dostala do tutovky nová boleslavská posila Wojnar. V dobré pozici však odchovanec Baníku Ostrava netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Podobně střídající Štohanzl mohl strhnout vedení na stranu hostí, ani on ale nemířil přesně.

K velké šanci, kterých bylo v utkání poskrovnu, se v 58. minutě propracoval Vošáhlík. Střelu z hranice malého vápna však zneškodnil Miller. Následně vypálil jedovku levou nohou domácí Beneš, ale jeho střela skončila těsně vedle brány. Nejblíže vstřelení branky byl nakonec poněkud překvapivě hostující stoper Janíček. Po Kúdelově centru vracel míč před bránu Rolko a Janíček hlavou v pádu trkl míč na bránu. Špit reflexivně zasáhl a vyrazil balón na břevno.

Ani závěrečné minuty nepřinesly změnu skóre, a tak se diváci na jablonecké Střelnici gólu nedočkali. Nepříliš strhující utkání tedy skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

asi nejzajímavější zápas tohoto kola. utkají se hned naostro dva pohárový zástupcitip 1:1

Reagovat
Y.N.W.A

kterří se ve čtvrtek z pohárů budou pakovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vsazeno na Jablonec:)))

Reagovat
tnt03

Taky no :(

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas dvou pohárových účastníků,ale to slovo pohárový nemusí za týden platit.Nevím jak Jablonec,protože ten má opravdu těžkého soupeře,ale Mladá Boleslav podle mě ještě šancí má v EL,malou,ale má,takže podle mě tento zápas fyzicky vypustí a prohraje 2:0 po golech Pitáka a Lafaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo vyhraje tenhle zápas postoupí do 4 předkola EL

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

takže plichta.

Reagovat
tnt03

Tak kdo postoupí :)

Reagovat
smazaný uživatel

budeto zajímaví zapas !! myslim že to skončí 1:1 piták , řezníček

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Oba mají v kval. o EL ještě zhruba stejnou šanci.Tedy malou.Pomalu se mohou tedy soustředit už na naši ligu.Tipuji X,nebo HX.Tedy výhru Jablonce o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

"Oba týmy budou i letos aspirovat na pohárové příčky." U Jablonce to chápu, u Bolky si nejsem už tak jistý... Více méně mě překvapuje ta jistota tvůrce článku

Reagovat
Y.N.W.A

rozpočet, zkušenosti, síla kádru, předsezónní prognózy, já s autorem souhlasím... i když Bolku vpředu vidět nechci

Reagovat
smazaný uživatel

ale zohlednit se musí i faktor Koubek

Reagovat
forma

3:0 pro Jablonec (2x Lafata,Kovařík)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

další 3 golový příděl pro MB

Reagovat
Legolas John

Jablonec

Reagovat
Gryphonheart

Docela špatný výkony obou týmů, jak chtějí hrát v evropě když to nezvládnou v GL. No ale třeba si jenom chtěli trochu odpočinout..

Reagovat
forma

Já si myslím že Jablonec byl jasně lepší . Troufl bych si říct že o dost Boleslav měla vzádu famozního Rolka a v tom byl kámen úrazu . Jablonec Boleslav jasně tlačil a stačilo pouze proměnit šance které byli k dispozici . To se bohužel pro Jablonec nestalo a tak remizoval s Bolkou 0:0 ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele