20. kolo
11.03.2011 20:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0

Překvapení v moravském derby zajistily dvě standardní situace zahrané Filipem Rýdlem. Aktivnější Sigma příliš brankáře soupeře nezaměstnala, a tak se Brno alespoň do neděle dostává z patnácté, sestupové příčky.

Po devíti minutách zahrozil Doležal, který vyhrál sprinterský souboj za dlouhým pasem proti Husárovi, lobem přehodil na vápno vyběhnuvšího Krbečka, ale balón poslal vedle levé tyče. Branku netrefil po zpětné přihrávce Kučery na šestnáctku ani Šultes. Ve 24. Minutě se pak znovu ozval Doležal, který pálil jedovatě z hranice pokutového území metr mimo.

Krbečkovi nadále stačilo skákat do prázdna, hosté branku bezpečně míjeli. Ve 33. minutě tak přišel trest. Kučera prodloužil Rýdlův roh na zadní tyč, kde stál naprosto volný Dostálek, který napálil míč z první a Drobisz byl na zemi pozdě. Před přestávkou mohl vyrovnat Doležal, k němuž se odrazil balón na vápno, ale jeho pohotovou střelu dokázal Krbeček vyrazit.

Po změně stran začal tlak na brněnskou defenzívu sílit, dvakrát se k ráně dostal Hořava. Poprvé ráznou střelu namířil do míst, kde stál připravený Krbeček, brzy poté pak technickým pokusem z vápna poslal balón těsně nad břevno.

V 63. minutě se nechal deset metrů před vápnem faulovat Rabušic a vybojoval tak přímý kop pro Filipa Rýdla. Ten se do míče opřel vší silou a zamířil přesně pod břevno ke vzdálenější tyči. Parádní trefou tak nečekaně pojistil vedení Zbrojovky.

Nezvykle křečovitá Olomouc mohla vykřesat naději až tři minuty před koncem, když Navrátil ve vápně neprostřelil Krbečka. Vyražený míč sice mohl usměrnit do odkryté sítě volný Přikryl, v pádu na něj ale těsně nedosáhl.

Richard Dostálek se letos trefil ve čtvrtém zápase a potřetí tak pomohl svému týmu k vítězství. Brno si tak připsalo první výhru nad Sigmou od března 2008. Tedy od sezóny, ve které skončilo tehdejší 1. FC Brno pouze pět bodů za mistrem ze Slavie.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (17)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.Brno už začíná být ve složité situaci.S Olomoucí,která vypadá že je v pohodě to budou mít ale asi těžké.Navíc Brno hraje v dalším kole na Spartě!

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc vyhraje 0:1 (Šultés)

Reagovat
smazaný uživatel

velice kvalitni rozbor ...souhlasim s tipem X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Brno už asi musí, takže to bude hrozně těžký zápas. Zřejmě to bude hodně o bojovnosti. Budu doufat, že udržíme i potřetí na jaře čistě konto. Tip:

Brno - Sigma 0:1 (Kučera)

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak-Brno MUSÍ a bude tudíž v křeči, tipuju 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma musí tip 0:2

Reagovat
paomara

Brno musí! Právě proto tipuju 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 2 Sultes,Navratil

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
pavel.fotbal

Brnu začíná pomalu ,,zvonit hrana", další ztráta by se těžko jinde venku doháněla. Myslím, že dneska zabere tip- 2:1. I přesto, že ta bilance vzájemných zápasů z poslední doby je šílená. Je na čase ji přerušit !!! 2:1!!!

Reagovat
soukup

tip 1:2, ale budu věřit v nějaký body

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 1:4

Diváci:2097

ŽK:Došek,Bureš-Vepřek

Branky:Dostálek 87-Šultes 13,53,Ordoš 69,Rossi 45+2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2. To bez debat.

Reagovat
AjaxFans

Leider

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jak jste jistě poznali podle mého prvního příspěvku, toto jsem opravdu nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoznali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele