17. kolo
21.11.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - České Budějovice 2:0

Sparta využila šanci, kterou ji nabídla Plzeň v páteční předehrávce a vítězstvím nad Českými Budějovicemi stáhla náskok vedoucího týmu tabulky před zimní přestávkou na čtyři body.

V prvním poločase toho k vidění příliš nebylo. Sparta si nepřesnou kombinací nebyla schopna vytvořit výraznější příležitost, na druhé straně nevýrazná ofenzíva Českých Budějovic také příliš neprověřila gólmana soupeře.

Do prvního náznaku šance se až ve 14. minutě dostali domácí Sparťané, ovšem přihrávku Wilfrieda špatným zpracováním zazdil Zeman. Z ničehonic se ale v 17. minutě Sparťané do vedení přece jen dostali. Nedůrazný Lencevič prohrál souboj s Kweukem a ten obratně zasunul míč pod vybíhajícího Kučeru - 1:0. Kweuke se trefil v šestém soutěžním utkání Sparty v řadě!

Vstřelená branka ovšem domácí k další aktivitě nijak nevyburcovala, naopak taktovku a lehkou územní převahu začínali přebírat hosté. Hrozili především ze standardních situací, které zahrával Otepka. Největší šanci hostí první půle pak ve 23. minutě neproměnil Mezlík, když z úhlu neprostřelil Blažka.

Náskok Sparty mohl těsně před koncem nudné první půle zvýšit Wilfried, ale hlavičkou po centru Zemana nezakončil přesně.

Dynamo si drželo územní převahu i po příchodu do druhého poločasu. A brzy mohlo být vyrovnáno. Vackovu malou domů totiž Blažek napálil do Mezlíka, při domácích však stálo štěstí.

Sparta má ale africké duo, které svou efektivitou i přes nevýraznou hru letenského týmu dokáže strhávat výsledek na svou stranu. V 57. minutě Kweuke zatáhl míč k soupeřově bráně a nabídl jej svému kolegovi z útoku Wilfriedovi, který umístěnou střelou z první nedal Kučerovi šanci - 2:0.

Za chvíli mohli sparťanští fanoušci plesat nad další akcí stejného dua, tentokrát však bez gólového efektu, neboť Wilfriedův centr odvrátila před Kweukem hostující obrana. Domácí tak až nyní převzali otěže utkání a začali obraně Českých Budějovic více zatápět. V další šanci se octil Kadlec, ale nepovedeným zpracováním se připravil o lepší zakončení.

Ke slovu se dostali také hosté a opět to bylo ze standardní situace - v 77. minutě krásnou střelou z přímého kopu trefil Blažkovo břevno Otepka.

Závěr utkání se dohrával v poklidu a větší šanci si již žádný z týů nevypracoval. Sparta se tak vítězstvím 2:0 přiblížila vedoucí Plzni již jen na čtyři body.

Autor: Martin Lavický

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady neni co řešit Sparta vyhraje 3:0 Branky Wilfried a 2x Kweuke

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ANTI SPARTA! JEDEM HRADEC!

Reagovat
smazaný uživatel

A TED SAMOZ REJME FANDIM BUDEJOVICIM

Reagovat
smazaný uživatel

a bude to "jen" o 4body

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Bony 2

Kweuke 2

Kada 1

Reagovat
smazaný uživatel

Šok kola 0-1 Wilfried vlastní gol

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Kladrubský, Káca, Vacek

Reagovat
smazaný uživatel

zatím 1:0 - Kweuke !!! olééé

Reagovat
smazaný uživatel

Na brigade ve 4 hvezdickovem hotelu Clarion, jsem mel tu cest obsluhovat cely tym Sparty, vcetne Chovance. Vsichni se zdali byt ve skvele nalade, zejmena neustale jokujici africke trio. Necekam nic jineho nez vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

výborna diagnóza na základě chechtajících se negrů

Reagovat
smazaný uživatel

Pusobili mnohem lepe nez treba takovy Kadlec se Sionkem, kteri vypadali jako zombie. Vyrovnana psychika je zakladni kamen skvelych vykonu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele