2. kolo
25.07.2010 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Teplice - 1. FK Příbram 1:2

Teplice se ani napodruhé nedočkali bodu. Po debaklu se Slováckem přišla další ostuda, tentokrát v podobě domácí porážky s Příbramí 1:2. Středočeši vytěžili z minima maximum a Tepličtí nebyli schopní přelstít jejich obranou čtveřici. Podařilo se to až čtyři minuty před koncem Jakubu Marešovi.

V úvodních minutách šlo na Teplicích vidět, že chtějí odčinit blamáž ze zápasu se Slováckem. Severočeši byli aktivnějším celkem, ovšem jejich převaha nekončila kýženými brankami. Po čtvrthodině hry mohl z velice dobré pozice vstřelit branku hlavou obránce Lukáš, povedený Stožického centr z rohového kopu umístnil těsně mimo branku. Převaha Teplic ale pokračovala a do pokutového území Příbrami přibýval jeden nebezpečný centr za druhým, ovšem co to bylo platné, když ve 29. minutě otevřel skóre utkání hostující Milan Jurdík.

V krásné fotbalové akci vyslal Huňa mladičkého Jurdíka, jenž v pozici sám proti brankáři poslal míč pod břevno - 1:0 pro Příbram. Snaha o rychlou odpověď vešla vniveč a za dalších deset minut bylo vedení Příbrami dvojnásobné. Klesův centr našel Pleška, a ten posléze nabídl branku Huňovi. Příbramský kapitán nabídkou nepovrhl a zvýšil na 2:0. Hosté vyučovali na Stínadlech produktivitu a především díky ní vedli po prvním poločase 2:0.

Teplice to měly ve druhém poločase těžké, ofenzívě se nedařilo plně zaměstnávat brankáře Hrušku, ten si poprvé pořádně zachytal po střele Libora Doška. V 62. minutě měl na kopačce první stoprocentní šanci Teplic Štěpán Vachoušek. Po odvráceném Verbířově centru se Vachoušek dostal ke střele a ta minula těsně branku jen díky teči jednoho z bránících. Příbram se prakticky nedostávala za svojí polovinu, nicméně Teplice nedokázaly z tlaku využít vůbec nic. Až v nastaveném čase příbramská defenzíva konečně povolila.

Jakub Mareš doslova vymetl pavučinu a krásnou brankou snížil na 2:1 z pohledu Příbrami. V samotném závěru tak bylo pořádně zavařeno na velké drama. Teplice ale podruhé obranu Příbrami zlomit nedokázaly a prohrály konečným výsledkem 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele