11. kolo
17.10.2009 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - České Budějovice 1:1

Sparta nedokázala před domácími fanoušky porazit České Budějovice a v honbě za titulem ztratila další body. Pražané vedli zásluhou Wilfrieda 1:0, jenomže z jediné šance hostů vyrovnal čtvrthodiny před koncem Hudson.

Sparťané začali velkou aktivitou a už ve 12. minutě šli do vedení zásluhou Bonyho Wilfrieda. Letenští totiž zahrávali rohový kop a Wilfried hlavou překonal Kučeru - 1:0 pro Spartu. Brzký gól domácí celek hodně uklidnil a Českobudějovičtí byli pod stálým tlakem. Ve 39. minutě jenom těsně netrefil Kušnírův střílený centr Holenda. Hrálo se především na polovině Budějovic, Sparta držela míč častěji na svých kopačkách, ale další branku v první půli nedala.

Druhý poločas se nesl zcela ve znamení toho prvního. Sparťané kombinovali a České Budějovice pouze bránily. Po hodině hry utíkal sám na brankáře Kučeru autor první branky Bony Wilfried, Kučera ale včasným vyběhnutím šanci zneškodnil. O pár minut později protáhl brankáře Kučeru Zeman, k míči se dostal ještě Vacek, ale přestřelil. Martin Zeman byl ústřední postavou i další šance, když však na hranici malého vápna přestřelil. Stejně si vedl i Wilfried, jemuž Kučera zmenšil střelecký úhel a útočník Sparty přestřelil. Až do 79. minuty si České Budějovice nevytvořily žádnou šanci, přesto vyrovnaly na 1:1. Hudson využil zaváhání Tomáše Řepky a krásnou střelou nečekaně vyrovnal na 1:1. Pro Spartu to byl obrovský šok, nicméně Letenští měli dost šancí na další zvrat. Kaloudova tvrdá rána šla mimo a Kadlec jenom o kousek přestřelil. Sparťané obléhali branku Budějovic do samotného závěru, ale hosté obrovský tlak přežili. Pro Spartu je remíza 1:1 určitě ztrátou, pro Budějovice velkým ziskem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

davam na spartu čista 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Není co řešit 1.Nový trenér ještě nepomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Budějky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele