24. kolo
11.04.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Teplice 1:0

Liberec navázal na poslední domácí zápas a i tentokrát si v severočeském derby proti týmu z naprosté špičky tabulky připsal všechny body. Po gólu do šatny nedokázali Tepličtí zareagovat, připisují si tak třetí zápas bez výhry v řadě.

První dvě šance domácích přichystal Rosa, když se nejprve po jeho chybě dostal do zakončení Papoušek, který ztroskotal na solidním zákroku Slavíka, a pár momentů poté nechal projít centr až k Dočkalovi. Svůj druhý kiks však dokázal napravit obětavým pádem do střely.

V úvodní akční dvacetiminutovce si dvě šance vypracovali i hosté. Ve skvělém světle se však představil Hauzr. Vidličkovu střelu tečoval chytře Zoubele, domácí brankář reflexivním zákrokem však dokázal míč vyrazit. Hned v následující minutě se do vápna dostal Mahmutovič, nicméně Hauzr stačil vyběhnout a pokus teplického útočníka pokrýt.

Zápas byl vyrovnaný a každých pár minut měl převahu jiný tým. Nakonec se však diváci gólu před poločasem dočkali. Dočkal si totiž v předposlední minutě postavil míč na značku pokutového kopu po faulu Lukáše na Nezmara a brankáře Slavíka poslal na druhou stranu.

Čtyři minuty po změně stran našel zpětnou přihrávkou Stožický Zoubeleho, ten však z hloubi vápna mířil nad břevno. Teplickou snahu mohl rázně ukončit v 66. minutě Gecov, který nevyužil přihrávky Zemana. Střelou z vápna nechal vyniknout výborného Slavíka.

Hosté se do útoku dostávali stále hůře a deset minut před koncem musela Slavíka podržet jeho branková konstrukce proti střele Lišky. V naprostém závěru se z tlaku hostů vytvořila slibná příležitost pro Zoubeleho, který ovšem ztroskotal na bezchybném Hauzrovi. Ten v nedělním klání vychytal svým hráčům tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostů tip:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele