27. kolo
09.05.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:1

Průměrné utkání se odehrálo ne severu Čech. Brzy po poločase se do vedení dostali Pražané a mohli i navýšit, místo toho přišel trest od Liberce, když se po pár minutách na hřišti prosadil Blažek. Ten v nastaveném čase přidal i druhý gól a konečné třetí místo se Liberci zase o něco přiblížilo.

Celý zápas mohl dostat nečekaný náboj hned v první minutě, kdy se míče ve vápně zmocnil Naumov, jehož střelu dokázal ztlumit Zlámal a až z brankové čáry vykopával Vulin. Na druhé straně zachránil svůj tým obdivuhodným zákrokem Bartalský, který snad jen silou vůle vytlačil do branky směřující Košťálem tečovanou střelu Papouška.

Dobrý fotbal v úvodu utkání mohl domácím okořenit Kerič a Papoušek po čtvrthodince hry, kdy se však ani jeden z nich nedokázal ve vápně prosadit. Střelecky aktivní záložník domácích zahrozil i chvíli poté, když z velké dálky napřáhl ke střele, která branku těsně přeletěla. Na druhé straně mohl trestat Straka, ale Zlámal dobře vyběhl a jeho střelu vyrazil. Poté se hra přeci jen uklidnila a aktivita Liberce vedla k další dobré šanci až deset minut před koncem. To Bartalský vychytal velmi dobrou ránu Dočkala.

Po změně stran se k první šanci opět dostal Naumov. Tentokrát již slavil. Lekci z produktivity uštědřil Liberci po Burešem vyražené střele Straky doklepnutím do odkryté branky. Právě Naumov mohl rázně odpovědět na vítězství Příbrami, když se probil přes Dejmka, ale následně svou střelou trefil pouze Zlámala a Liberec se tak jen chvíli poté mohl radovat z vyrovnání.

Zlatou ruku totiž měl trenér Škorpil, když po inkasovaném gólu poslal na hřiště Blažka. Ten si jen pár minut po příchodu na hřiště naskočil na centr Tomáše Janů a hlavou poslal míč do sítě. Viktorka ale musí bojovat v každém zápase o výhru, za jistějších okolností by se asi již dávno stáhla do drtivé obrany. Takto nechybělo mnoho Palátovi, aby centr Zengueho usměrnil do domácí branky.

Aktivní hra hostů vedla k několika rychlým kontrům domácích. Ten největší zmařil vracející se Hruška, který odvrátil míč těsně před Smetanou, jenž by zakončoval do prázdné branky. Další možností pohrdl Kerič, když na centr na malé vápno nedosáhl ani v pádu. A tak vše vzal na svá bedra opět Blažek. Ten dostal přesný míč do vápna od Holeňáka, zbavil se obránce a přesnou tvrdou ranou překonal i brankáře Bartalského. Žižkov se pomalu loučí s první ligou.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele