29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - České Budějovice 2:0

Liberec stále může snít o zisku druhého místa. Dnes totiž uhrál, po vlastním gólu Riegela a jednom přesném zásahu Keriče, povinnou výhru proti Českým Budějovicím a v letošním ročníku neskončí hůř jak třetí.

Domácí hráči sice začali poměrně opatrně, i přesto se ale velmi rychle ujali vedení. Již v 11. minutě mohli začít slavit. Holeňák poslal míč za budějovickou obranu, tam se jej zmocnil Andrej Kerič a přehodil brankáře. Ve snaze zabránit inkasování se snažil hlavou odvrátit balón Jan Riegel, jenže si jej srazil do vlastní sítě. Uběhlo šest minut a Liberec si připsal další trefu. S Blažkem si elegantně narazil Kerič, dostal se až ke střele a ranou k tyči nedal Kučerovi šanci.

Nepříjemná zpráva pro kouče Škorpila přišla zanedlouho. Kvůli zranění totiž musel ze hry odstoupit tvořivý záložník Petr Papoušek. Jeho místo zaujal Filip Dort. Jedna ze zajímavých šancí Budějovic byla k vidění v 21. minutě. Svátková hlavička ale letěla přímo do náruče Zlámala. Domácí hráli v pohodě, hosté měli sice míč častěji na kopačkách, na dostřel liberecké branky se však příliš nedostávali, a tak v prvním poločase gól již nepadnul. Nejblíže byl Pavel Mezlík, který ale trefil břevno.

Po změně stran uběhlo sotva pár sekund a Slovan se ocitl v další jasně příležitosti. Po levé straně hřiště utekl Jan Blažek, poslal míč na nabíhajícího Dorta, jenž asi z 10 metrů tvrdě vypálil. Kučera byla ale připravený a jeho tutovku zlikvidoval. Liberečtí hráči byli nebezpečnější i v nadcházejících minutách. Jednu ze zajímavých šancí měl opět Kerič, který ale přestřelil.

V 65. minutě měl další možnost, jak své střelecké statistiky rozšířit. Po centru Blažka sice poslal svou hlavičku přesně k tyčce, ale Kučera předvedl dobrý zákrok a míč chytil. Nejblíže brance byli Budějovičtí v 72. minutě. Obránce Holeňák poslal malou domů tak nešťastně, že jí málem dostihl hostující mladík Timm. Ke štěstí Liberce ale měl rychlejší nohy gólman Zdeněk Zlámal, který dnes udržel další čisté konto. V závěru mohl přidat další gól opět Kerič, ale nedokázal proměnit penaltu.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele