23. kolo
12.04.2009 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

Diváci na stadionu U Nisy branku neviděli, takže si domácí Liberec připsal pouze bod za remízu 0:0. Nejzajímavější okamžik se stal v průběhu prvního poločasu, kdy byla domácím upřena penalta. Hostující Baník byl po několika matných zápasech s bodem relativně spokojen.

Ve 29. minutě došlo asi k nejdůležitějšímu okamžiku celého utkání. Marcel Gecov přihrál Dočkalovi a ten byl v šestnáctce faulován. Nicméně rozhodčí penaltu neodpískal, takže se pokračovalo ve hře. Přibližně dvě minuty potom vystřelil z první Blažek, jenomže nezamířil vůbec přesně a jeho rána šla hodně nad. I Baník měl v prvním poločase jednu zajímavou příležitost, Mario Lička v běhu přihrál Lukešovi, ten okamžitě vypálil, jenomže jenom těsně vedle liberecké branky. Liberec byl přeci jenom v prvním poločase o něco aktivnější, v další situaci se Blažek uvolňoval přes Metelku, který ho nepustil pouze za cenu faulu. Hodně dobrý poločase sehrál na pravé straně obrany Gebre Selassie, ten si před koncem prvního poločasu přiťukl s Dočkalem a druhý jmenovaný zakončil, Ostravští míč zablokovali na rohový kop.

Druhý poločas nebyl tolik zajímavý jako ten první, nicméně i v něm se odehrálo několik zajímavých situací. Nejprve se k hlavičce protlačil ostravský Markovič, ale nezamířil přesně a okamžik na to musel odejít ze hřiště aktivní Gebre Selassie. Mladý obránce Liberce si při souboji nepříjemně poranil nohu a do hry už nezasáhl. To se možná projevilo při dalších akcích Liberce, který nebyl zdaleka tolik aktivní jako v první pětačtyřicetiminutovce. V 68. minutě se do šance dostal Blažek, v pokutovém území mohl zkusit zakončit, místo toho zvolil kličku a následně přifilmoval pád, za který možná mohl obdržet žlutou kartu.

Čtvrthodiny před koncem nedokázali hráči Liberce pořádně zakončit v závaru před brankou, akce nakonec skončila střelou Nezmara nad. Jan Nezmar se branky přeci jenom dočkal, jenomže přišla pozdě a navíc nebyla uznána, pomezní rozhodčí totiž viděl míč v zámezí tudíž a nemělo pokračovat. Opakovaný záběr však toto tvrzení nepotvrdil. V utkání se už nic nestalo, takže si Baník Ostrava veze z Liberce bod za remízu 0:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná záležitost pro Liberec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil sem na Liberec takže doufám že to výjde

Reagovat
Špilmachr

Vypadá to na jasnou výhru Liberce , rád bych se mylil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele