30. kolo
30.05.2009 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2

Necelých 18 tisíc diváků sice vítězství Slavie nevidělo, přesto si spolu s hráči vychutnalo předání poháru pro mistra české nejvyšší soutěže. Domácí měli zápas rozehraný velmi dobře, po půl hodině vedli sešívání už 2:0. S tímto výsledkem se ale nechtěl spokojit nejlepší střelec ligy Kerič, který dvěma přesnými zásahy rozhodl o konečné remíze 2:2.

Domácí začali utkání velkým náporem, který liberecké fotbalisty zaskočil, ale ze tří solidních šancí skórovat nedokázali. Na první branku si tak musel Eden počkat až do 21. minuty, kdy se k přímému kopu z třiceti metrů postavil Grajciar a nechytatelným projektilem vymetl horní růžek Zlámalovy branky. O deset minut později vybuchl slávistický svatostánek podruhé, Volešák našel přesnou přihrávkou Ivanu, který střelou z voleje upravil na 2:0.

Do poločasu se stav utkání měnil ještě jednou, kontaktní gól ze strany Liberce vstřelil Kerič, který minutu před koncem první pětačtyřicetiminutovky ve skluzu přetavil přihrávku Lišky v gól na 1:2 z hostujícího pohledu. Slovan mohl dokonce i vyrovnat, ale pokus Gebre Selassieho z první nastavené minuty se zastavil na břevně Vaniakovy branky.

Druhá půle přinesla šance na obou stranách, do těch největších se v dresu domácích dostal Janda, který dalekonosnou střelou trefil břevno a po něm se povedenou ranou prezentoval i Jarolím, ale jeho pokus byl zneškodněn libereckým gólmanem. Slavii zatápěl hlavně Kerič, který hned po změně stran obešel i Vaniaka, ale míč do branky už dopravit nedokázal.

Liberecký ostrostřelec Kerič si tak spravil chuť až minutu před koncem zápasu, kdy si pohrál s celou obranou sešívaných a střelou z pěti metrů upravil skóre na konečných 2:2.

Remíza uzavřela Liberci cestu do předkola Ligy mistrů a Severočeši tak budou díky třetímu místu hrát "jen" 3. předkolo Evropské ligy.

Autor: Tomáš Lavický / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že to Liberec vyhraje a Sparta 3 body v MB nezíská. A pak vzhledem k vzájemné bilanci papaá ligo mistrů

Reagovat
vanGomm

Příjde 20 000 a bude se předávat pohár,tak si myslím,že Slavia prohrát chtít nebude.V našem současném klubovém fotbale je celkem jedno jest-li Sparta či Liberec dopadne to zřejmě blbě tak jako tak.Jejich potencionální pohárový soupeři nevěští nic dobrého.Ostatně stačí se podívat na náš klubový koeficient za poslední 4 roky (05/06-08/09).Těžko věřit,že sezona 09/10,která je tou pátou v řadě co se momentálně počítá bude jiná.

Reagovat
Tomtaf

3:6

Krásnej zápas

Reagovat
nvidia

Nemáte někdo link na tento zápas? díky

Reagovat
Lorcan

www.fotbalzive.cz (vpravo si najedeš na zápas slavia - liberec)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele