24. kolo
18.04.2009 15:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1

Vypjaté derby přináší tři body do Liberce. Ten se po aktivním začátku dostal brzy do vedení, což nakonec celému zápasu uškodilo. Jablonecká snaha byla marná a ke vstřelené brance měla daleko.

Úvodu zápasu pomáhal na české poměry netradiční neopatrný fotbal. Aktivnější Liberec se užuž radoval z gólu, když míč po rohu na brankové čáře vykopával Loučka. Jeho odkop nastartoval rychlý brejk, na jehož konci střílel zpoza vápna Černý jen těsně mimo svou křižnou střelou. Nepoučení domácí se tak nakonec přeci jen inkasovali první. Z rohového kopu mířil míč na vzdálenější roh malého vápna, kam se vřítil Dejmek a svou hlavičkou nedal Zichovi sebemenší šance.

Na druhé straně mohl kontrovat Pavlík, ale jeho hlavička po rohu nakonec branku minula. Liberecká defenzíva dlouho nechávala výsledek bez dotknutí, až v samém závěru nechybělo mnoho k vyrovnání. V gólové pozici se ocitl Černý, jehož střelu na vzdálenější tyč skvěle vyrazil Zlámal, ovšem pouze k Loučkovi, který sice mířil dobře, nicméně Vunin dokonalým skluzem odrazil míč vysoko nad a do šaten tak šli s gólovým náskokem hosté.

Po změně stran byli samozřejmě akutnější domácí, ale ofenzivní akce byly často příliš zbrkle zakončovány a střely tak většinou nenadělali hostům větší potíže. "Paličem dne" se stal Lafata, který nejprve nevyužil příhry Černého a nechal vyniknout Zlámla. Po chvíli zase dostal skvělý centr před malé vápno, ale v pádu vystřelil několik metrů nad. Dvacet minut před koncem se zase předvedl Vulin, když odkopával Černého nebezpečnou hlavičku. Když Lafata s Černým nedokázali usměrnit Hamouzův centr a na druhé straně neproměnili své brejkové šance Blažek s Krejčím, připsal si Liberec veledůležité tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2, tipnu i skóre: JBC 0 : 2 LBC (Dočkal, Kerić )

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele