18. kolo
29.03.2009 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - FK Teplice 0:3

Ve středních Čechách se hrál důležitý souboj o tři body. Ty nakonec získali po jednoznačném výsledku 3:0 Teplice, které se tak dostaly na dohled pohárovým příčkám. Naopak domácí, kteří by v případě dnešního bodového úspěchu byli zřejmě definitivně zachráněni mohou litovat možná trochu krutého výsledku.

Příbram se musela v dnešním zápase obejít bez největšího kanonýra Daniela Huni a jeho indispozice byla v dnešním zápase poměrně patrná. Tým trenéra Moralese totiž nebyl schopen udržet v předních liniích míč pro dobíhající hráče, a tak občas slibné akce v klidu pacifikovali hostující obránci. A byli to právě hráči Teplic, kteří měli od úvodních minut lehkou převahu, kterou v minutě čtrnácté završil pěknou střelou k tyči jeden z bosenských zabijáků, Admir Ljevaković, který dokázal zužitkovat pěknou narážečku od Vachouška. Domácí se poté dlouho sbírali z této rány do taktických plánů a možná i díky tomu viděli diváci prachbídnou pasáž zápasu, která připomínala spíše soutěž o nejdelší nákop či závod o největší počet hlaviček v řadě. Naopak hráči trenéra Plíška se už nikam nehnali a spíše se snažili kontrolovat útočné snahy chvílemi bezzubých Středočechů. Ti si jednu kloudnou příležitost vytvořili až v samotném závěru úvodního poločasu, kdy se ke dvěma střelám prosadil Kalabiška, kterému se ani jednou nepovedlo prostřelit prvního stojícího hráče před sebou.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se k větší aktivitě dostali hráči hostujícího celku, přestože italský trenér domácích Morales poslal o půli na hřiště Brazilce dos Santose, pro kterého to byly vůbec první minuty v české lize. Za nepříjemného mrholení se do velké příležitosti dostal jako první teplický Klein, který dalekonosnou pumelicí pořádně vystrašil brankáře Hrušku. Ten si znovu pořádně protáhl promrzlé svalstvo už po pár minutách, neboť se musel hodně snažit, aby vytěsnil střelu Vidličky, která se točila nepříjemně k tyči. Ale ani dobrý postřeh nestačil bývalému gólmanovi Žižkova k vykrytí hlavičky Lukáše, který si naběhl na skvěle rozehraný rohový kop z dílny Stožického. Mírný tlak hostů poté pomalu zeslábl a více než fotbal vidělo přes tři tisíce diváků karetní šou. Z mírné letargie je probral až další zářez na pomyslné pažbě, který si na své konto tentokrát připsal Vachoušek, jehož hlavička po krásném centru, jak jinak, Stožického znamenala definitivní tečku za průměrným ligovým utkáním.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele