20. kolo
09.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Sigma Olomouc 1:0

Brno vyhrálo ve 20. kole nad Olomoucí 1:0 a posunulo se na třetí příčku před ostravský Baník, který má ale zápas se Slavií k dobru. V moravském derby se schylovalo k bezbankové remíze, sedm minut před koncem ale umístěnou hlavičkou rozhodl o třetí výhře Brna v řadě Trousil.

Brněnští měli první šanci utkání. Celá situace se odehrála ve 12. minutě hry, když Střeštík potáhl míč středem hřiště, přes vyběhnutého gólmana Drobisze nahrál Kunclovi, který centroval na Bestu, jenž ale netrefil zívající svatyni olomouckého mužstva. Olomoučtí kontrovali šancí Onofreje, ten ale v dobré pozici napálil jen Lejsala. V 25. minutě zahrávali brněnští roh. K balonu se dostal Střeštík, vystřelil a jeho ránu ještě tečoval Trousil, ovšem míč se odrazil jen do Drobisze. V závěru první půle ještě musel být vystřídán domácí Besta, který se zranil, na hřiště místo něj zamířil Wagner.

Ihned po přestávce se ke střele dostal agilní Střeštík, jeho volej ale mířil mimo tři tyče. Další šanci ke vstřelení branky měl Dvorník, ale ani on nedokázal míč usměrnit na branku a jeho hlavička po Střeštíkově rohu úspěch nepřinesla. V 58. minutě zničehonic mohla udeřit Olomouc. V obrovské šanci se ocitl Hořava, jehož střelu ale Lejsal vytáhl na tyč. Na druhé straně zahrozil za domácí svou hlavičkou Trousil, ale ze slibné pozice míč usměrnil jen do náruče olomouckého brankáře. Čtvrthodinu před koncem se ke střele dostal střídající Wagner, ovšem ani jeho pokus se neujal, když pouze napálil obránce hostí. V 83. minutě se Brno konečně dočkalo! Polách rozehrál z kraje hřiště přímý kop, v pokutovém území si na balon vyskočil Trousil a pohotově jej usměrnil hlavou do sítě - 1:0. V poslední minutě ještě mohl vyrovnat Rossi, ovšem jeho střelu nohou vyrazil Lejsal.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moravské derby skončí remízou. Brno bude sice dopředu tlačit, ale Sigma má precizní obranu. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes bohužel prohraje Olomouc,brno je doma silný,navíc Uličný se bude chtět ukázat proti Sigmě

Reagovat
RMCF

jak bohužel?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele