6. kolo
18.09.2005 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1:0

Po úspěšném čtvrtečním vstupu do Poháru UEFA přivítala Slavia v neděli na Strahově celek Zlína, kterému se letos zatím příliš nedaří. I do dnešního zápasu ale svěřenci trenéra Jarolíma bez několika zraněných hráčů - Švece, Holeňáka, Suchého a Gedeona.

První velká šance se dostavila v 15. minutě a byla z kopaček hráčů Slavie. Z pravé strany centroval Krajčík, na jehož centr si naběhl Vlček, jeho hlavička na protější tyč však jen velmi těsně minula brankovou konstrukci. Zlín si šance prakticky vůbec nevytvářel a útočení tak bylo na sešívaných. Další zajímavá akce se zrodila v 33. minutě, když po Fořtově hlavičce vystřihl nůžky Piták, jeho rána šla ale nad.

Gólově se domácí prosadili ve 45. minutě, kdy se v pokutovém území nejlépe zorientoval Fořt a napálil míč k levé tyči. Pro Slavii to byl vůbec první gól v letošní sezóně, který se podařil vsítit některému z útočníků.

I po poločasové přestávce byla Slavia výrazně lepším mužstvem a svou rapidní převahu mohla potvrdit v 55. minutě, Švento ale z velmi výhodné pozice unáhleně přestřelil. O další tři minuty později hlavičkoval z malého vápna Hrdlička, ani on ale branku netrefil. Nevyužité příležitosti se domácím mohly vymstít o dalších šest minut později, kdy si po velkých zmatcích v slávistické šestnáctce málem srazil míč do vlastní branky Zábojník.

V poslední dvacetiminutovce začali hrát aktivně i hosté ze Zlína a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Další zajímavý moment přišel v 75. minutě, kdy hlasatel oznámil mizernou návštěvu v podobě 2414 diváků.

V závěru se pak Zlín uchýlil ke klasické taktice - nakopávání balónů z hlouby pole až do šestnáctky soupeře - vyrovnání to už ale hostům nepřineslo a Slavia si tak připsala tři body.

"Zlín vycházel hlavně z defenzívy, tušili jsme, že budou chtít využít naší únavy a udržet co nejdéle příznivý stav. Naštěstí jsme dali branku, pak jsme hned měli další výbornou příležitost. Bohužel jsme své vedení nepojistili dalším gólem, závěr mohl být mnohem klidnější a bez nervozity. Získali jsme potřebné vítězství, další ztrátu jsme si už nemohli dovolit. Výhra je cenná i v tom, že přišla v utkání, kdy se nám ne všechno vydařilo. Udrželi jsme čisté konto v druhém zápase za sebou, ani to se nám dříve nevedlo," konstatoval Jarolím.

"Věděli jsme, že Slavii nečeká po pohárovém zápase v týdnu lehký duel především fyzicky, chtěli jsme proto co nejdéle udržet bezgólový stav s tím, že v druhém poločase budeme mít navrch. Bohužel jsme inkasovali v nastaveném čase a nevyrovnali, odjíždíme bez bodů," řekl Blaha.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*dida.ac

Tak tohle je největší hrůza.Na obě strany.Fotbal k pláči.

Reagovat
HOST*

Na obě strany rozhodně ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele