10. kolo
23.10.2005 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - 1. FC Brno 3:2

Poslední Brno přijelo v neděli do Olomouce s cílem první ligové výhry v této sezóně. Olomouci se v posledních zápasech příliš nedařilo a navíc tradiční moravské derby bývá vždy otevřené. Brňákům hrálo do karet také to, že je od pondělí vedl nový trenér Mazura a tak se očekávalo, že se před ním hráči budou chtít předvést.

A tato skutečnost se začala naplňovat velmi brzy po úvodním hvizdu hlavního sudího Čuřína. Už ve 3. minutě totiž Zelenka přebral přihrávku od Siegla a první jmenovaný pak nedal ranou do šibenice gólmanu Lovásikovi sebemenší šanci.

V 23. minutě se ale brněnští fanoušci dočkali špatné zprávy, zadák Krátký, který je v Brně na hostování z Mladé Boleslavi, se už v Brně "nakazil" brněnskou klasikou - individuálními chybami v obraně. Krátký ve vlastní šestnáctce zpracovával centr soupeře, který ale laxně poslal malou domů k Václavíkovi, toho ale využil dotírající Michal Hubník a vyrovnal.

A ještě před přestávkou se Olomouci podařilo vstřelit i druhý gól, dvě minuty před koncem první půle prostřelil opět Hubník Václavíka střelou z hranice šestnáctky. Do druhého poločasu nastoupilo aktivněji opět Brno a velkou šanci si vytvořilo v 55. minutě. Švancara vystihl olomouckou rozehrávku, nahrál Zelenkovi, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry Kovář.

O pět minut později ale udeřila opět Olomouc. Trousil fauloval v brněnské šestnáctce Hubníka a kopala se penalta, kterou proměnil Hudec. Brno se ovšem ani po třetím "kousku" nevzdalo a několik minut po inkasovaném gólu centroval z pravé strany Besta, jehož centr si jeden z obránců Sigmy srazil na břevno.

V 78. minutě se hostům dokonce povedlo snížit - Černý se prosadil střelou z přímého kopu. V závěru si pak hosté ještě vytvořili tlak, ten ale ke gólu nevedl. Naopak Olomouc ještě Hubníkem trefila tyč a tři body tak zůstaly na Hané.

"Brno s novým trenérem chtělo vyhrát a navíc se ujalo vedení 1:0. Proto si velmi vážím vítězství 3:2, i když dva góly, které obrana obdržela, mě mrzí. V závěru jsem střídali, bohužel noví hráči do hry trochu nezapadli. Dali jsme však do toho srdce a vyhráli jsme zaslouženě," uvedl Uličný.

"Zápas se pro nás vyvíjel dobře, ale po vedoucím gólu jsme vyklidili střed hřiště. Na vyrovnávací gól jsme přihráli sami, taková chyba se v první lize prostě nemůže stát. Bohužel jsme ještě do přestávky dostali druhý gól a po přestávce se na nás kopala penalta. Kontaktním gólem Černého jsme se dostali do hry, ale k vyrovnání chyběly síly i štěstí," řekl Mazura.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

EXTREM tohle

Reagovat
HOST*

Díky Bohu za to.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele