24. kolo
24.04.2005 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Sigma Olomouc 0:1

Klíčový zápas. I tak bylo před zápasem brněnskými fanoušky označováno toto moravské derby, které bylo shodou okolností jubilejním pro kouče domácích, Jiřího Kotrbu. Přesně třístý zápas seděl Kotrba jako trenér na lavičce některého prvoligového mužstva. Čekal se zajímavý zápas, realita však byla zcela odlišná. Přesto, že Brno bojuje o záchranu v lize a Olomouc útočí na pohárové pozice, vypadalo to jako kdyby spolu hráli dva týmy poslední ligové kolo, ve kterém už o nic nejde. Nepřesnost střídala nepřesnost a to, co hráči obou týmů v úvodu předváděli na hrací ploše, rozhodně fotbal nebyl. Brno sice bylo v začátku zápasu aktivnější, nepřineslo to však zhola nic. Vaniak poprvé předvedl své gólmanské umění v 24. minutě, když vyrazil Švancarovu přízemní dorážku. Šanci si poté vytvořili i hosté, Babnič už se dostával téměř sám před brankáře Václavíka, jeden z obránců Brna ho však nakonec doběhl a Babničovu slabou střelu pak již Václavík pokryl. Největší šanci prvního poločasu měl na kopačce brněnský Pavel Mezlík, jeho ránu z malé vzdálenosti však výborně vyrazil Vaniak.

Druhý poločas začal velmi svižně. Už ve 46. minutě se totiž měnilo skóre, když hosté využili nekoncentrovanosti Brňanů a po menším závaru před domácí brankou vstřelil gól Kobylík. Brno se pak po celý zbytek zápasu marně pokoušelo vytvořit si optimální šanci. Za zmínku snad stojí jen Zelenkova střela těsně nad bránu Olomouce čí Hadova dělovka z úhlu, která ale také minula bránu. Olomouc se tedy opět přiblížila pohárové Evropě, naopak Brno bude mít co dělat, aby se v lize udrželo. Pro brněnské fotbalisty ale zápas po konečném hvizdu hlavního rozhodčího tak úplně neskončil a stejně hlavně tak pro kouče Kotrbu. Po utkání nejdřív v kabině ostře vynadal kapitán Baláž svým spoluhráčům za předvedený výkon a pak si vzal slovo bouřlivák Kotrba, jehož křik z kabiny byl slyšet i před stadionem. Podle zákulisních informacích navíc brněnští hráči dostali od vedení tučné pokuty.

"Když si už konečně vypracujeme šanci, měli jsme dvě tutovky, tak je neproměníme. Proti Olomouci bylo zapotřebí hrát bezchybně zezadu, na nulu, a pokusit se uspět z brejku. Nepovedla se nám ani ta nula," řekl novinářům rozhořčeně Kotrba. "Brno je kvalitní soupeř a já k němu mám navíc srdeční vztah, ale sentimentální rozpoložení si nemohu dovolit. Domácí jsme do šancí nepouštěli a potrestali jsme jejich velkou chybu. Tři body jsou pro nás velmi cenné," uvedl Uličný.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi tak 0:0 bude to nuda nebo snad 0:1? doufám že ne potřebuju aby je Liberec dohnal...

Reagovat
smazaný uživatel

My vám zas potřebujem odskočit, ale Brno se jen tak nedá.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele