základní skupiny - skupina C, 1. kolo
19.10.2006 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

LIBEREC REMIZOVAL SE SEVILLOU

Úřadující český mistr si ve svém úvodním utkání skupinové části Poháru UEFA rozdělil body s favorizovanou Sevillou, splnil předzápasový cíl a nadějně tak vykročil do boje o postup. Obhájce titulu ze Sevilly však nepředvedl očekávaný výkon, nechybělo mnoho a mohl odjet z Liberce s prázdnou.

Zápas začal velmi opatrně, oba týmy hrály ze zabezpečené obrany s občasnými náznaky útočných akcí, které však neměly žádnou šanci na úspěch. Ovšem přišla dvacátá minuta a zničehonic také největší šance zápasu, když se k Šinglárovu přízemnímu centru dostal nejrychleji Bílek a výborným volejem orazítkoval břevno Palopovy branky. Hlavou poté dorážel ještě Holenda, ale z obtížné pozice bránu netrefil.

Šance zapůsobila na andaluský tým jako varování a ten se tak postupem času rozehrál a převzal otěže hry. Aktivní byl hlavně Daniel Alvés, který se často vysouval z obrany až hluboko na polovinu soupeře, avšak ani z jeho ani ze Salesových centrů před bránu Sevilla nic vytěžit nedokázala.

Naopak to byl opět domácí celek, který byl blízko k otevření skóre. Pospěch se překvapivě prosadil přes Alvése, načež jeho výbornou přihrávku na nabíhajícího Papouška odrážela španělská obrana jen s vypětím všech sil. Zbytek poločasu byl charakterizován pouze několika nepřesnými střeleckými pokusy na obou stranách a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Jestliže bylo prvních 45 minut chudých na brankové příležitosti, druhá část zápasu na tom byla ještě mnohem hůře. Ač měli územní i herní převahu hosté, jednalo se většinou jen o náznaky brankových příležitostí, obrana Liberce fungovala po většinu zápasu spolehlivě.

A když ne, stálo při ní štěstí. Jako v 68. minutě, kdy se sám před Markem Čechem ocitl Kanouté, ale míč mu při zpracování odskočil a novopečený český reprezentant stihl vyběhnout a zasáhnout. Napravil tak svoje předchozí zaváhání, kdy se nestihl včas dostat k míči a nechybělo mnoho a Martí mohl dostat vítěze evropského Superpoháru do vedení.

S blížícím se koncem zápasu začalo být čím dál víc patrné, že dělba bodů bude úspěchem pro oba celky. Sevilla sice byla stále aktivní, ale byl to skutečně jen odvar té Sevilly, jak ji známe z letošního ročníku La Ligy. Liberec se naproti tomu k míči moc nedostával a jeho ojedinělé centry před bránu jistili spolehliví stopeři Escudé s Navarrem.

Pár minut před koncem tvrdě z dálky pálil Jesuli, ale Marek Čech míč za svá záda nepustil. Stejně tak jako nepustil ofsajdový praporek do nadějné šance Kanoutého s Fabianem. Poslední slovo měl nakonec Liberec, ale Zápotočný svým přímým kopem nedokázal obstřelit zeď, což vedlo rozhodčího Tudora k odpískání konce zápasu.

Liberec tedy může možná litovat neproměněných šancí, i když objektivně řečeno je remíza spravedlivým a pro český celek nadějným výsledkem.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

to bude skvělý záčitek!

Reagovat
smazaný uživatel

liberci se nadf španělskými tými daří tak to potvrdí

Reagovat
smazaný uživatel

to sotva,Liberec bude ještě rád že to skončí 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

Pospech-Kanoute 3

Reagovat
smazaný uživatel

Překvápko.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Libe mi příde jako bílý balet na český poměr supr jsem rád jak hráli nebali se bojovali opravdu hezký výkon škoda břevínka ale ukázali, že jsou nejlepším českým týmem a nebojí se nikoho. LIBEREC BÍlÝ BALET

Reagovat
smazaný uživatel

Alves

Reagovat
exmafie

Tak ten se mi taky líbil, nejlepší hráč na hřišti, fakt výbornej

Reagovat
HOST*chinaski

Nu...špatné to nebylo, ale trochu mě zklamali Holenda s Pospěchem - jsou pomalí k uzoufání, a ani ve vzduchu nebo jeden na jednoho nic moc...určitě měl hrát Blažek NEBO Parks.

Atmosféra (kromě vip sektoru, vedle něhož jsem měl tu "čest" sedět) byla velice solidní, snažili se i většinou postarší fanoušci soupeře.

Ti jinak byli skvělí, popovídal jsem si (anglicky ) se dvěma z nich nad buřtem a "cvaj pivo", jak si objednali. Měli z Liberce docela respekt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele