základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.11.2005 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Viking FK - Slavia Praha 2:2

S cílem vyhrát odcestovali slávisté ke svému druhému zápasu skupinové fáze Poháru UEFA. Ve svém prvním utkání Slavia doma porazila CSKA Sofia 4:2 a v případě výhry v Norsku by tak měla velmi slušné vyhlídky na postup do další fáze. To se sice nepodařilo, ani remíza však vzhledem k průběhu zápasu rozhodně není k zahození.

Úvod zápasu patřil Slavii, která byla aktivnější než soupeř a už od první minuty preferovala útočný fotbal. I přes několik šancí, které si sešívaní v úvodních dvaceti minutách vytvořili, nešlo o žádné říct, že byla vyloženě gólová. První nebezpečná akce domácích vznikla ve 24. minutě, kdy se po chybě Jarolíma na levé straně uvolnil Kopteff, jeho následný centr pak hledal dobře postaveného Östenstandova, ten ale hlavičkoval velmi nepřesně.

O dvě minuty později se už domácí mohli radovat, ve středu hřiště se smolně srazil Jarolím s Hrdličkou, čehož hráči Vikingu obratně využili. Gaarde parádní přihrávkou vyslal Jihoafričana Nhleka, který střelou mezi nohama gólmana Kozáčika načal skóre.

Slavia se po inkasovaném gólu opět vrhla do útoku, její snaha jí ale příliš nevycházela. Do konce prvního poločasu byla zajímavá snad už jen situace ze 33. minuty, kdy svěřenci kouče Jarolíma zahrávali tři rohové kopy za sebou a především Hrdlička měl šanci ke skórování. Do konce první půle se to však již Slavii nepodařilo.

Úvod druhého poločasu mohl pro Slavii dopadnout katastrofálně, čtyři minuty po jeho zahájení se po Nhlekově přihrávce dostal do obrovské šance aktivní Kopteff, jeho střelu však naštěstí Kozáčik vytěsnil na roh.

O pár minut později se do velké šance dostali i hosté a narozdíl od soupeře s ní naložili gólově. Švento centroval z levé strany, míč našel v šestnáctce Vikingu Vlčka, který se neukvapil, míč si posunul a střelou z pár metrů nedal gólmanovi Austböovi šanci.

V 55. minutě už ale opět bylo vše při starém. Pitáka v rohu hřiště obral o míč Kopteff, naservíroval parádní přihrávku na Gaardeho a ten přesnou střelou k levé tyči strhl vedení opět na stranu domácích. Slavia tak měla zhruba třicet pět minut na vyrovnání. Stavanger ale pečlivě bránil a začal hrát na velmi nebezpečné brejky.

Gól mohl padnout po jednom z nich v 64. minutě, Kopteffovu střelu ale Kozáčik vyrazil. Ani další velká šance se neodehrávala před brankou domácích, ale před Kozáčikem. V 74. minutě se obrovské minely dopustil zadák Slavie Hubáček a nechtěně nahrál do šance Östastadovi, kterého naštěstí včas odzbrojil Suchý. V 81. minutě zahrával Viking roh a po několika odrazech v pokutovém území se míč dostal až k nikým nekrytému Östenstadovi, ovšem brankář Slavie byl opět úspěšný.

Hosté se nakonec dočkali vyrovnání. V 83. minutě centroval Krajčík, míč prodloužil Latka hlavou na Šventa, jeho střelu se ještě obraně spolu s gólmanem norského celku podařilo odvrátit, proti následné Pitákově dorážce však byli bezmocní.

V nastaveném čase pak ještě slávisté mohli strhnout výhru na svou stranu, střely Pešíra i Jarolíma ale skončily těsně vedle a Slavia si tak z Norska odváží bod za remízu 2:2.

"Zápas potvrdil naše předpoklady, že nás čeká odolný a zdatný soupeř. Určitě jsme ho nepodcenili. Dostali jsme dvě branky po našich chybách, Stavanger jsme pustili dvakrát do vedení. Mohu ocenit to, že mužstvo dokázalo zareagovat a získat bod, přesto inkasujeme po laciných chybách. Vzhledem k průběhu zápasu musíme být spokojeni s remízou, za stavu 1:2 jsme mohli inkasovat, podržel nás Matúš Kozáčik," uvedl Jarolím.

"Měli jsme dnes trochu smůlu. Dvakrát jsme potřebovali potvrdit vedení druhou brankou, protože Slavia stále hrála dobře, to se nám bohužel ani jednou nepodařilo. Jsem rád, že mým posledním soupeřem před domácím publikem byla Slavia, přispěla k tomu, že se hrálo atraktivní střetnutí," řekl trenér domácích Roy Hodgson.

Autor: Jan Werner

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*

slavia vyhraje 2:0

Reagovat
HOST*

Slavia vyhraje 3:1

Reagovat
HOST*gedzo

slavia vyhraje 5:1

Reagovat
HOST*

slavia vyhraje 2:0

Reagovat
HOST*

Slavia vyhraje 3:1

Reagovat
HOST*gedzo

slavia vyhraje 5:1

Reagovat
HOST*

Slávia vyhraje 2:1 a sestra tvrdí že 2:0

Reagovat
HOST*

Slávia vyhraje 2:1 a sestra tvrdí že 2:0

Reagovat
HOST*Vojta

Nemyslím si, že Slavia vyhraje, ale myslím si, že při troše štěstí by to mohlo skončit 2:2.

Samozřejmě přeji Slávii co nejlepší výsledek

Reagovat
HOST*Vojta

Nemyslím si, že Slavia vyhraje, ale myslím si, že při troše štěstí by to mohlo skončit 2:2.

Samozřejmě přeji Slávii co nejlepší výsledek

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele