základní skupiny - skupina A, 4. kolo
30.11.2005 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

CSKA Sofia - Viking FK 2:0

Bulharský klub úvodní dva duely své skupiny prohrál a v utkání s Vikingem Stavanger mu tedy šlo o všechno. Případná výhra by ho nechala ve hře o postup, jakákoliv bodová ztráta by naopak znamenala konec v letošním ročníku evropských pohárů.

Domácí nastoupili do zápasu hodně nažhavení a v jeho úvodu přikovali svého soupeře před jeho šestnáctku. V první šanci mířil nepřesně Todorov a o chvíli později se podobně vedlo Gagarovovi. Basso v norské brance si poprvé vážněji sáhl na míč ve 14. minutě, kdy skvěle zneškodnil tutovku Dimitrova. Deset minut poté byl francouzský brankář v permanenci znovu při dalekonosné střele Jakirovice. Po půlhodině hry pak Basso vytáhl další excelentní zákrok, tentokráte proti trestnému kopu Janeva.

První gólový moment přišel ve 35. minutě. To Pereira fauloval ve vápně Dimitrova a nařízenou penaltu s naprostou jistotou proměnil ve vedoucí branku CSKA Janev – 1:0.

Do druhého poločasu vyměnil Sakalieva na domácí straně Zadi a jeho nástup byl vskutku excelentní. Už po 49 vteřinách se k němu totiž donesl centr Silvy a střídající útočník zdvojnásobil vedení svého týmu – 2:0.

Až poté se ke slovu dostali rovněž hosté. V 57. minutě prověřil Makšiče Nhleko, na druhé straně pálil nad Yanev. V 66. minutě se do vápna prodral Ostenstad a jeho překvapivé střele z ne zrovna výhodného úhlu se do cesty postavilo břevno. Největší hrozbu pro obranu bulharského klubu znamenal aktivní Nhleko, avšak cestu do sítě si díky jistému Makšičovi nenašel ani jeden z jeho dalších dvou střeleckých pokusů. V samotném závěru pak Basso lapil další ránu Janeva. Tento moment ale již fanoušky CSKA mrzet nemusel. Jejich tým si i tak připsal ve skupině A první tři body a o realizaci postupové naděje se v posledním utkání pokusí na hřišti Monaka. Šanci na postup má stále i norský tým, který bude muset vedle výsledku z Francie čekat rovněž na konečný stav z Hamburku, kde bude hostovat pražská Slavia.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele