semifinále - odvety
06.05.2004 21:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 1:0

Kouč Valencie Rafael Benítez nepřestává překvapovat. V Poháru UEFA už od začátku sezóny nasazuje vždy několik náhradníků. A ani v odvetě semifinále to nebylo jinak. Mimo základní sestavu zůstal Vicente, kterého sklátila chřipka, ale hlavně uzdravený Pablo Aimar. Nahradili je mladíci Xisco a Sissoko.

Obavy domácích fanoušků, zda to od Beníteze není špatná volba, zahnaly už úvodní minuty. Zadáci Villarrealu se měli co ohánět, aby nebylo rozhodnuto už po deseti minutách. Nejprve po centru Curra Torrese sebral Rubénu Barajovi gól z hlavy gólman Reina, o chvilku později musel na brankové čáře zasahovat Álvarez, když Reinu překonal Mista. V Dalších šancích byli Torres a Baraja, v hlavní roli důležitého momentu však byl Mista. V 16. minutě po souboji s Bellettim upadl a rozhodčí Terje Hauge nařídil poměrně přísnou penaltu. K její exekuci se postavil sám Mista a přestože Reina vystihl směr, na umístěnou střelu nedosáhl.

Branka paradoxně pomohla hostujícímu Villarrealu. Hned o tři minuty později se zapotil Santiago Canizares v brance Valencie, když likvidoval šanci José Mariho. Tentýž hráč pak měl další, ještě větší šanci, když šel sám na branku, Canizares ale skvělým zákrokem udržel čisté konto. Největší šanci Villarrealu v první půli pak měl Sonny Adnerson. Jeho přesně mířená střela se zdála být gólovou, Canizares se ale opět vyznamenal. Další dvě příležitosti měl opět José Mari, opět však zasahoval španělský reprezentační gólman.

Krátce po změně stran mohl pojistku přidat Xisco, jehož do gólové šance parádní přihrávkou vyslal Angulo, 23letý útočník ale na zkušeného Reinu nevyzrál. Podobně Reina uspěl v 72. minutě proti Albeldovi, o něco později ve stoprocentní šanci minul Mista. Hosté už ve druhé půli příliš nekousali, Valencie si pečlivě hlídala záda a jednogólový náskok udržela. Všechno ale mohlo být jinak, nebýt jistého brankáře Canizarese...

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Jenca

Uz od začátku jim fandím oni nati mají

Reagovat
HOST*paja

uz se tesim na finale, po letech zase uvidim sve oblibence nazivo

Reagovat
PJ

Jen se těšte. Jestli se dneska probudí Alan a sestřelí Marseille, tak se máte ve finále na co těšit! :-)

Reagovat
HOST*paja

tak nakonec nesestrelil....

Reagovat
PJ

Hmm, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to dopadne jak si všichni přejeme! Valencia má letos skvělou formu. Tak ji musí potvrdit! Viva Valencia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele