semifinále - 1. zápasy
10.04.2003 22:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Porto - SS Lazio 4:1

Porto omráčilo bezvýrazné Lazio

Vynikající výkon týmu FC Porto vzal italskému obrovy iluze o dobrém výsledku v prvním semifinálovém utkání poháru UEFA na stadionu Das Antas. Po brzkém vedení hostů z kopačky Claudia Lópeze se Porto otřepalo a oplatilo stejnou mincí z kopaček Derlei (trefil se dvakrát) a po jednom zásahu ještě přidali Maniche a Helder Postiga.

Lazio si nemohlo přát lepší začátek utkání. Po pěti minutách se dostalo do vedení, kdy Guiseppe Favalli přihrál míč Claudiu Lópezovi, který se z osmi metrů nemýlil 1:0.

Ale domácí se již velmi brzo dostali do pohody. Helder Postiga dělal svou rychlostí ustavičné problémy italské obraně. Po deseti minutách přišla pro Lazio první pohroma, míč se okolo hranice 25 metrů od brány dostal k domácím a Maniche nedal Angelu Peruzzim šanci.

Tento gól dodal Portu klid na kopačky a domácí hráči se neustále tlačili do vápna hostujícího týmu, především Helder Postiga byl naprosto nezadržitelný.

Po 27 minutách se ujalo Porto vedení. Poprvé se trefil Derlei, když míč do vlastní sítě dopravil zmatený Jorge Costa.

Druhý poločas začalo Porto přesně tak jak první skončilo. Po osmi minutách to bylo 3:1. Decův přímý kop z 35-ti metr sklouzl po mokrém trávníku a odrazil se k Derleiovi, který podruhé tento večer šťastně skóroval.

Tlak porta stále rostl a v 57. minutě dostal výsledek svou konečnou podobu . Helder Postiga dal svůj zasloužený gól, když svou chytrou střelou přelstil Peruzziho počtvrté.

Do konce utkání měli domácí hru pod svou taktovkou a tak má FC Porto před odvetami za 14 dní velkou šanci na postup, i když Lazio jim určitě nic nedá zadarmo a bude chtít odpracovat svou potupnou porážku.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele