základní skupiny - skupina B
13.06.2004 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Chorvatsko 0:0

Duel mezi Chorvatskem a Švýcarskem byl velmi důležitý. I když se jednalo o první zápas ve skupině. V té totiž spolu s nimi jsou Anglie a Francie, a tak asi jen vítěz tohoto zápasu mohl doufat, že třeba favority potrápí a popere se o postup. Blíž byli Chorvati, ale nevyšlo to, zápas skončil 0:0...

Zápas začali svižně především Chorvati a hned v úvodu měl dobrou příležitost v podobě přímého kopu Nenad Bjelica, ale trefil ale jen připraveného gólmana Jörga Stiela. Švýcaři nestíhali, často faulovali a už ve čtvrté minutě dostal Vogel žlutou kartu.

Rychle se ale oklepali a dokázali i zaútočit. Nejprve střelu Freie vytěsnil brankář Butina, později Bernt Haas po rohu hlavičkoval mimo. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit souvislejší tlak, více ze hry ale měli přece jen Chorvati. Ve 36. minutě mohl skóre otevřít Niko Kovač, hlavou ale přestřelil. Obrovskou šanci pak zahodili krátce před přestávkou. Švýcaři při přímém kopu nezvládli ofsajdovou past, když se jeden z nich zapomněl vzadu, a před brankou se najednou objevilo šest osamocených hráčů soupeře. Hlavičku Šimuniče ale skvělým zákrokem vyrazil Stiel a Olič hlavou dorážel jen do břevna.

Druhá půle začala pro Švýcary nešťastně. Už po pěti minutách totiž byli oslabeni, po druhé žluté musel ze hřiště záložník Vogel. Chorvatsku sice početní výhoda přinesla optickou převahu, ale jediné, co z ní dokázali vytěžit, byla Šokotova střela nad. Naopak Švýcaři mohli rozhodnout ve svůj prospěch. Z přímých kopů hrozil Hakan Yakin, jednou vyprášil Butinovy rukavice, podruhé přestřelil. Butina se pak vyznamenal ještě jednou, když vyrazil Huggelovu dalekonosnou střelu.

Utkání tak skončilo bezgólovou remízou, první na tomto šampionátu. Šance na postup samozřejmě nejsou ztraceny ani pro jeden z týmů, výhra by ale zcela jistě pro oba znamenala větší naději...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele