základní část, 2. kolo
09.08.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 1:0

Fotbalisté Utrechtu začínají naplňovat své smělé plány a nyní si poradili s Tilburgem. Ten se tak po prvním úspěchu musí zase dostat nohama na zem, ovšem mise za záchranou může pokračovat. Utrecht sice nenarazil na příliš těžké soupeře, avšak jeho sebevědomí i ambice půjdou nahoru.

Domácí skórovali krátce před koncem první půle a hostující trenér Alfons Groenendijk byl dokonce tak frustrován, že byl o poločase vykázán na tribunu. V první šanci se ovšem ocitli hosté, když se do brejku dostal Ronnie Reiners a zjevil se v tváří tvář utrechtskému gólmanovi Michelu Vormovi, ten však v 6. minutě předvedl excelentní zákon a zachránil tak prozatímní nerozhodný stav.

Od této chvíle však převzal moc nad duelem Utrecht a soupeře už vůbec do ničeho nepustil, varovný signál z úvodu tak zabral na sto procent. Ve 13. minutě nebezpečně pálil Ricky van Wolfswinkel, statečně se však do jeho pokusu vložil Maikel Aerts a stav se proto neměnil. V dalším průběhu si dobré příležitosti vytvořili Jacob Mulenga, který hlavičkoval velmi těsně vedle, a Dries Mertens, ovšem z gólu se radoval až šest minut před koncem první půle Francis Dickoh. Ten si počkal na Mertensův roh a tvrdě napálil balón do sítě.

Druhou půli i přes pouze jednobrankový náskok bez problémů domácí výběr kontroloval a vůbec neměl okénka v defenzívě, navíc si ještě dokázal vytvořit možnosti postupným útokem. I když jich nebylo mnoho, velkou si vypracoval v 78. minutě Mulenga opět hlavou po dalším z centrů z kuchyně ala Mertens, tentokrát se ale míč mezi tři tyče nevešel. Úplně poslední naději na změnu stavu vymyslel Martens pro střídajícího Kevina Vandenbergha, gólový úspěch již však k vidění nebyl.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Prodaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele