Serie A - souhrn 32. kola: Drama v boji o Ligu mistrů

20.04.2021, 22:44, aktualizováno 22.04.2021, 22:45
Komentáře a souhrny
Lorenzo Insigne (© AFP)
Boj o Ligu mistrů slibuje obrovské drama a další ztrátu zaznamenal AC Milán, když prohrál se Sassuolem. Na záda Rossoneri dýchají Atalanta a Juventus, na dostřel je navíc i Neapol, která přestřílela Lazio. Pískat si může Inter, i přes remízu se Spezií vede už o deset bodů...

SSC Neapol - SS Lazio 5:2

22.04.2021 20:45

Góly: 7. Lorenzo Insigne (pen.), 12. Matteo Politano, 53. Lorenzo Insigne, 65. Dries Mertens, 80. Victor Osimhen - 70. Ciro Immobile, 74. Sergej Milinković-Savić

Přímý souboj o Ligu mistrů, či alespoň o lepší výchozí pozici do dalších bojů zvládla lépe Neapol. Parthenopei porazili Lazio hokejovým výsledkem 5:2 a na čtvrtou Atalantu ztrácí už jen dva body. Lazio nehrálo špatně, ale oproti domácím nebylo tolik efektivní. Dva góly vstřelil za domácí Lorenzo Insigine, po jedné brance přidali i Matteo Politano, Dries Mertens a Victor Osimhen.

Na stadionu Diega Armanda Maradony se potkaly dva týmy s vynikající formou, které chtějí hrát Ligu mistrů a které praktikují ofenzivní fotbal. Neapol i Lazio postupně stáhly náskok svých konkurentů a přiblížily se jim na rozdíl pár bodů.

Zápas byl ofenzivní od samého začátku a dohromady přinesl sedm krásných branek na obou stranách. Lazio poprvé zahrozilo ve čtvrté minutě, když se dožadovalo pokutového kopu, ale pád Lazzariho nechal sudího Di Bella chladným. To už neplatilo na druhé straně při vysoké noze Milinkoviće-Saviće, který zároveň zasáhl protihráče do obličeje. Sudí ukázal Srbovi žlutou kartu a nařídil ve prospěch Neapole penaltu. Pokutový kop pak s lehkostí proměnil Insigne a Neapol vedla 1:0.

Hosté se ani nestačili oklepat a Gattusův tým vstřelil druhý gól. Matteo Politano si navedl balón do pokutového území a levačkou na přední tyči nachytal brankáře Reinu. Lazio se hned v úvodu dostalo do nepříjemné pozice, ale času na odpověď mělo dostatek. V 19. minutě mohl okamžitě snížit Correa, ale jeho střela se zastavila o tyč.

Lazio pokračovalo ve snažení a pár minut před koncem prvního poločasu se znovu dožadoval penalty Immobile, ovšem ani tentokrát neměl Di Bello pro jeho pád nejmenší pochopení. Herně hosté rozhodně nezaostávali, jenom nebyli patřičně efektivní a jejich největší šance skončila k jejich smůle na brankové konstrukci.

Neapol hrála chytře a na začátku druhého poločasu zasadila hostům třetí a rozhodující úder. Nejprve ve 46. minutě nebyla uznána Zielińskiho branka kvůli ofsajdu, ale to vůbec nevadilo, protože za čtyři minuty předvedl krásnou technickou střelu Insigne a Reina byl znovu krátký. A krásným gólům ještě nebyl konec. V 65. minutě se trefil rovněž parádně Dries Mertens, který z hranice šestnáctky a rovnou z voleje zasáhl Zielińskiho přihrávku. To už nevypadalo pro hosty vůbec dobře.

Ve druhém poločase se s brankami roztrhl pytel a Lazio se po čtvrtém inkasovaném gólu dočkalo alespoň čestného úspěchu. Ciro Immobile zvolil v postupu proti Meretovi technický obstřel a uspěl. Přetahovaná o to, kdo dá hezčí gól, pokračovala v 74. minutě a krásnou branku tentokrát slavil z volného přímého kopu Milinković-Savić. Jeho rána byla opravdu precizní a tady Meret neměl nárok. Biancocelesti snížili na rozdíl dvou branek, ale otěže zápasu držela pevně v rukou Neapol, která nedovolila hostům se přiblížit na jednobrankový rozdíl.

Deset minut před koncem se rozhodl v pokutovém území vypálit i Osimhen a Reina znovu nedokázal nikterak zareagovat. Neapol znovu vedla o tři góly a tento rozdíl se do konce utkání nezměnil. Neapol nakonec zvítězila divokým výsledkem 5:2 a má do Ligy mistrů blíže. Lazio zůstává na šestém místě a boj o Ligu mistrů po tomto nezdaru rozhodně nekončí. Už o víkendu ho čeká další klíčový souboj, tentokrát s AC Milán.

Více informací k zápasu

AS Řím - Atalanta Bergamo 1:1

22.04.2021 18:30

Góly: 75. Bryan Cristante - 26. Ruslan Malinovskyj

AS Řím hrál dlouho druhé housle a Atalanta šla ve Věčném městě brzy do vedení po trefě Gosense. Jenže stejný hráč se nechal vyloučit a početní přesilovku AS využilo ke srovnání. Vlky krátce po oslavách výročí založení města spasil Bryan Cristante.

Domácí trenér Paulo Fonseca několikrát tvrdil, že se jeho mužstvo na Serii A nevykašlalo a že do ní půjde naplno až do konce. Výsledky posledních týdnů ale hovoří o něčem jiném a ani dnes se odborníky či širokou veřejností body nečekaly. Přijela totiž Atalanta, nejlepší útok celé ligy.

Nelze říct, že by se domácí Vlci nesnažili. Oproti minulým utkáním byla jejich hra rychlejší a jednodušší, takže se místy soupeři vyrovnali. Rozdíl mezi oběma útočnými fázemi byl ale stále dost markantní. Atalanta si fotbal užívala, hrála elegantně a nápaditě a u míče byla prakticky vždycky dřív. Jako první se připomenul Duván Zapata, jehož střelu doprostřed brány López zlikvidoval.

Po dvaceti minutách předvedli hosté další svižnou akci, kterou po rychlé zasekávačce zakončil Josip Iličić. López byl opět na místě a pozorný. O pár minut později už ale ani španělský brankář nestačil. Obrana AS jednak nezastavila postup Zapaty, jednak centr Gosense a jednak nechala volného Ruslana Malinovského. Ten byl ve vápně opět agresivnější než Cristante a zblízka překonal domácí oporu.

AS směrem dopředu nic moc nevymyslelo, byly to spíš náznaky. A pády Pellegriniho nebo Mchitarjana ve vápně na sudího Calvareseho nezabraly. Druhá půle pokračovala v podobném duchu. Klíčový moment utkání nastal vlastně až v 69. minutě. Jordan Veretout se hnal za míčem, Robin Gosens byl u balonu pozdě a Francouze fauloval. Sudí Calvarese jeho zákrok ocenil žlutou kartou a protože už Gosens jednu měl, musel do sprch!

A to byl impuls, který AS potřebovalo. Najednou se hrálo před bránou Golliniho a Vlkům stačilo šest minut, aby srovnali. Zničehonic se k balonu dostal Bryan Cristante, který má v noze solidní kanón. Napřáhl z pětadvaceti metrů a propálil i brankáře Golliniho! Víc už ale Atalanta svému soupeři nepovolila a s ránou Edina Džeka si poradil výtečný Gollini.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Benevento Calcio 2:2

21.04.2021 20:45

Góly: 11. Goran Pandev, 21. Goran Pandev - 5. Nicolas Viola (pen.), 15. Gianluca Lapadula

Janov se v úvodu přetahoval s Beneventem o vedení a nakonec to u přetahování taky zůstalo. Ani dvě branky Pandeva nestačily CFC ke třem bodům.

Benevento vlétlo do utkání jako Superman do poslední bitky s Darkseidem. Už ve třetí minutě se totiž Gianluca Lapadula nechal ve vápně faulovat Radovanovićem, čímž vlastně nedal sudímu Pairettovi na vybranou. Pokutový kop si vzal na starosti Nicolas Viola a brankáře Perina poslal na opačnou stranu.

Jen o šest minut později už ale bylo srovnáno. Kevin Strootman odcentroval z levé strany a Barbovi se nepovedlo odklidit míč včas. Takže tím vlastně nachystal střeleckou pozici pro Gorana Pandeva, který už razantním zakončením propálil Montipa. Turbulentní úvod ale pokračoval a po pouhých čtyřech minutách už zase vedly Čarodějky. Ani jeden z obránců Janova totiž nedokázal oddělit od míče postupujícího Lapadulu, který postupně obešel celé vápno a nechytatelnou ranou poslal míč do sítě!

Jenže ani to nebylo všechno. Janované reagovali dvougólovým střelcem Goranem Pandevem, který si převzal míč na kraji vápna po chybě Depaoliho a dělovkou na zadní tyč nedal Montipovi žádnou šanci. Sotva po půlhodině hry mohl obrat dokonat Destro, který utíkal sám na Montipa, jenže ten skvěle vyběhl a míč vyrazil!

Krátce po změně stran ukázal střelecké schopnosti Milan Badelj, jehož dělovku musel vyrážet až Montipò. Ke slovu se pak dostal i mladý střelec Beneventa Adolfo Gaich, jenže hlavičkoval jen do boční sítě. Druhý poločas zaostal za tím prvním o notný kus a body se nakonec dělily.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Cagliari Calcio 0:1

21.04.2021 20:45

Góly: 55. João Pedro (pen.)

Boj o záchranu se v Itálii hodně dramatizuje a svůj podíl na tom má i Cagliari, které ve středečním zápase zvítězilo na půdě Udinese 1:0. Sardiňané se přiblížili osmnáctému Beneventu už na tři body. Zápas rozhodl pokutový kop proměněný Joãem Pedrem.

Cagliari stále žije a slibuje boj do posledního kola. Na hřišti Udinese ho čekala složitá práce, ale povedlo se. Hosté začali aktivně a už po pěti minutách se mohlo měnit skóre v jejich prospěch. Střílený centr před branku zblízka napálil do tyče Pavoletti a z následné dorážky neuspěl ani Carboni. To byla první zahozená šance Cagliari a do konce poločasu přibyly další. Dělovku Marina musel likvidovat Musso a na druhé straně se předvedl i Icario, který na poslední chvíli boxoval Arslanův střelecký pokus.

V dobré příležitosti neuspěl ani Nainggolan a když už se povedlo dostat balón do sítě, zasáhl v neprospěch Sardiňanů VAR, který před brankou Pedra odhalil útočný faul.

Hosté hráli dobře a výsledek to přineslo v 55. minutě. Molina zahrál v pokutovém území rukou a sudí Guida odpískal pokutový kop. Ten si nenechal ujít João Pedro a Cagliari vedlo v Dacia Aréně 1:0.

Pro Zebry to byl budíček. Udine bylo po celou dobu hodně pasivní a nyní muselo svůj přístup změnit. Dvacet minut před koncem měl obrovskou šanci na vyrovnání Ilja Nestorovski, ale z vyložené pozice netrefil branku. Zebry stupňovaly tlak, ale gól žádný. V 81. minutě vytěsnil Braafův pokus Vicario a to byla poslední výraznější gólovka zápasu. Cagliari veze ze severu Itálie veledůležité tři body.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Inter Milán 1:1

21.04.2021 20:45

Góly: 12. Diego Farías - 39. Ivan Perišić

Jasně lepší Inter veze z La Spezie jen bod. A to přesto, že skóroval třikrát. Pro ofsajd ale platila jen jedna jeho branka a protože stejný počet dokázala dát i domácí ekipa, obě mužstva si body dělí.

Že by hráči trenéra Conteho vstoupili do utkání nějak motivovaní nebo snad koncentrovaní, to se zrovna říct nedalo. Maggiore svůj únik ještě do konce nedotáhl, ale ve 12. minutě se domácí už prosadili. Stačilo jim k tomu elegantní a hlavně přesní přenesení hry na druhou stranu vápna, kam si naběhl zkušený ofenzivní tahoun Spezia Diego Farías. Udělal s míčem dva rychlé kroky, čímž obelstil protihráče, a pak už jen přesnou střelou pokořil i Handanoviče.

Inter nepovažoval takové klopýtnutí za nic vážnějšího, přeci jen jeho ofenzivní síla je neskutečná. A Spezia se o tom rázem přesvědčila. Provedel musel likvidovat zakončení Lukakua, centrovaný míč od Eriksena a také nešetrnou malou domů. To všechno zvládl, ale přeci jen inkasoval.

Pět minut před koncem první půle totiž z pravé strany odcentroval Hakimi přesně na zadní tyč, kde se o míč porval Ivan Perišić. Provedel sice dělal, co mohl, ale balonu už v cestě do sítě nezabránil.

Krátce po změně stran se do první vážnější šance dostával Lautaro Martínez, jenže jeho prudkou ránu Provedel s pomocí tyče přeci jen zastavil. Provedel se nadvakrát postaral taky o to, že Lukaku zůstal dnes večer střelecky na suchu.

Inter tlačil čím dál víc. Škriniarovu hlavičku Provedel chytil dokonce až na brankové čáře! V rozmezí pěti posledních minut dal Inter ještě dvě branky, jenže ani jedna pro ofsajd nemohla být uznána! Ivan Provedel dnes zasloužil absolutorium a potvrdil to i proti závěrečné ráně Martíneze.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Parma Calcio 3:1

21.04.2021 20:45

Góly: 43. Alex Sandro, 47. Alex Sandro, 68. Matthijs de Ligt - 25. Gastón Brugman

Juventus díky skvělé druhé půli dokázal otočit výsledek utkání ve svůj prospěch a Parma opět klesá ke dnu. Na Brugmanovu ránu z úvodu reagovali samí obránci. Dvě branky si připsal bek Sandro a jednu v závěru přidal i stoper De Ligt.

Parma se pomalu propadá do beznaděje a v tomto směru jí ani dnešní utkání s aktuálním mistrem Itálie nepomohlo. Od prvních minut bylo jasné, že Juventus hodlá udržovat Parmu pod tlakem. Do provozní teploty se pomalu dostával Ronaldo následovaný Dybalou. První větší šanci si připravoval McKennie, který však měl tu smůlu, že před hlavičkou uklouzl.

O to větší překvapení se konalo ve 25. minutě, kdy Juventus inkasoval. Standardní situaci z asi dvaadvaceti metrů zahrával Gastón Brugman a udělal to tak přesně, že na jeho ránu k tyči byl brankář Gigi Buffon prostě krátký. A tak se ani nenamáhal skákat.

Otáčet se musel taky brankář Colombi, kterého vzápětí prověřil Paulo Dybala krásnou ranou zpoza vápna. Stará dáma byla chvíli jako opařená, ale naštěstí se jí ještě do konce první půle povedlo srovnat krok. Přetažený centr do vápna si našel De Ligt, který jej prodloužil k nohám Álexe Sandra. Brazilský bek si míč elegantně zpracoval a poslal do protipohybu brankáře Colombiho!

Co může být horší než gól do šatny? No přece druhý gól hned po návratu z nich. A přesně to potkalo Parmu. Psala se teprve 47. minuta, když si Juan Cuadrado převzal balon od Bentancura a vymyslel parádní centr na zadní tyč. Tam si naběhl opět všudypřítomný šikula Sandro a tentokrát hlavou stanovil výsledek na 2:1 pro turínský velkoklub.

Ronaldo, dnes v podstatě ve stínu většiny spoluhráčů, na sebe chtěl ukázat díky nůžkám, jenže i kdyby je trefil dobře, případný gól by pro Danilův ofsajd stejně platit nemohl. Na druhé straně musel De Ligt do práce po ráně Pezzelly a dorážející Kurtić pálil těsně vedle.

Po hodině hry zahrávala Parma rohový kop a Brugman našel krásně hlavu Osoria, jenže jeho hlavičku vyrazil z brankové čáry záložník Arthur! Juventus dnes spasili hlavně obránci a v 69. minutě se pod třetí branku podepsali znovu. Po Cuadradově centru z rohu se do vzduchu pověsil Matthijs de Ligt a přesnou hlavou stanovil konečné skóre na 3:1 pro Juventus.

Více informací k zápasu

FC Crotone - UC Sampdoria 0:1

21.04.2021 20:45

Góly: 53. Fabio Quagliarella

Jediným střelcem zápasu se stal nestárnoucí Fabio Quagliarella. V 53. minutě mu Gabbiadini poslal před branku výborný centr a někdejší italský reprezentant zblízka nezaváhal. Porážka Crotone se dala předpokládat, klub už zdá se rezignoval na záchranu a na 99% sestoupí.

Sampdoria cítila velkou šanci na tři body a do Crotone se pustila se vší vervou. Už po osmi minutách nebezpečně střílel na přední tyč Quagliarella a Cordaz musel vyrážet na rohový kop. Šanci si vytvořilo i Crotone, ale Messias trefil jen prostor, kde stál připravený Audero. O slovo se přihlásil také český záložník Jakub Jankto, jehož pokus rozvlnil jen boční síť. A Crotone opět kontrovalo svojí gólovkou, ale stejně jako Messias v předchozím pokusu i Simy trefil jen náruč brankáře Audera. Po dvacet minutách se hra trochu uklidnila a až na sklonku poločasu se řešil zákrok Colleye na Recu, který nakonec nebyl vyhodnocen jako penaltový.

Klíčový moment celého zápasu nastal až po změně stran. Manolo Gabbiadini stihl balón na hrací ploše a pak ho načechraným centrem poslal před prázdnou branku, kde Quagliarella dílo zdárně dokonal.

Pokud byl někdo na straně Crotone vidět, byl to Messias. Jeho další hrozbu utnul rychlým výběhem Audero. Až do konce zápasu si obě strany vytvářely šance, ale žádný gól už nepadl. Quagliarellu vychytal Cordaz a pumelenice Zanellata skončila nad. Crotone se nedočkalo vyrovnání ani v 88. minutě, kdy zblízka přestřelil hostující svatyni Simy. Zmar Crotone tedy pokračuje a jeho sestup do nižší soutěže už je takřka hotovou věcí.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Turín FC 1:1

21.04.2021 20:45

Góly: 25. Musa Barrow - 58. Rolando Mandragora

Remíza 1:1 z Boloni je pro turínské fotbalisty určitě dobrým výsledek, v kontextu dalších zápasů to ale znamená, že se náskok na sestupové příčky zmenšil na čtyři body. Granata má však stále jedno utkání k dobru.

Zatímco Boloňa si v klidu hoví ve středu tabulky, FC Turín se musí hodně ohlížet a v Boloni proto potřeboval získat nějaký bod.

Průběh utkání byl vyrovnaný, ale pro Boloňu nezačal úplně šťastně. Už v 9. minutě musel kvůli zranění opustit hrací plochu Domínguez a toho nahradil Baldursson. Na výraznější šanci se ale čekalo. Až ve 25. minutě se objevila v boloňské defenzívě díra a Belotti sám před Skorupskim neuspěl. Neproměněnou šanci domácí okamžitě ztrestali. Rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Mussa Barrow. Turín se z inkasované branky ne a ne oklepat a do šaten šel s jednobrankovým mankem.

Turín začal druhý poločas aktivně a zatímco Zaza ve velké šanci Skorupskiho nepřekonal, o sedm minut později byl úspěšnější Rolando Mandragora. Obrana Rossoblu nedokázala odvrátit balón do bezpečí, prohrála několik hlavičkových soubojů a Mandragora z druhé vlny parádní ranou ze střední vzdálenosti vymetl šibenici.

Další branka už nepadla, byť se zejména Granata pokoušela často o střelbu. Ve statistikách držení balonu i ve střelbě byla o něco aktivnější, ale na výsledku 1:1 se nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

AC Milán - US Sassuolo 1:2

21.04.2021 18:30

Góly: 30. Hakan Çalhanoğlu - 76. Giacomo Raspadori, 83. Giacomo Raspadori

Projekt s názvem Superliga je v troskách a dobře to nevypadá ani s návratem do Ligy mistrů. Rossoneri vůbec nezvládli domácí souboj se Sassuolem a porážkou 1:2 hodili rukavici svým pronásledovatelům. Vzhledem k tomu, jaký los ještě AC Milán čeká, je klopýtnutí velkou komplikací. Obrat Sassuola zařídil dvěma góly Raspadori.

Je to pro AC Milán velká komplikace a všichni to dobře ví. Hostující trenér Roberto De Zerbi se před utkáním nechal slyšet, že by do zápasu nejradši vůbec nezasáhl. Projekt Superligy ho natolik zvedl ze židle, že proti AC Milán nechtěl nastoupit. Nyní však určitě nelituje.

Milánu chyběl Zlatan Ibrahimović, nicméně to mu nezabránilo ujmout se po půlhodině hry vedení. Hakan Çalhanoğlu předvedl technickou parádu a obstřelem nedal Consiglimu žádnou šanci. Úvodní branka domácí povzbudila, ale před koncem poločasu mohlo být klidně vyrovnáno. Berardiho v jasné gólovce na poslední chvíli odzbrojil Dalot.

Ve druhém poločase se dala předpokládat větší aktivita Sassuola a pokud chtěli Rossoneri pomýšlet na tři body, potřebovali vstřelit ještě jednu uklidňující branku a to se nestalo. Průběh hry byl vyrovnaný, Sassuolo se sice do větších šancí nedostávalo, ale pořád bylo v kontaktu. V 67. minutě zakončoval nepřesně Obiang, ale čtvrthodinu před koncem už to hostům vyšlo. Obrana AC si počínala nedůrazně a když prošla přihrávka na neobsazeného Giacoma Raspadoriho, bylo zle. Raspadorimu stačilo nastavit špičku kopačky a Donnarumma nemohl nic dělat - 1:1.

Remíza byla pro AC málo, nicméně přišla ještě větší pohroma. V 84. minutě podniklo Sassuolo další akci, při které byla obrana Rossoneri pasivní a Giacomo Raspadori střelou od tyče dokonal obrat. Milán se úplně sesypal a kouč Pioli za chvíli sledoval další gólovku Neroverdi, kterou musel likvidovat Donnarumma. Domácí byli v závěru v křeči a alespoň remízu vytěžit nedokázali.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - ACF Fiorentina 1:2

20.04.2021 20:45

Góly: 72. Eddy Salcedo - 45+2. Dušan Vlahović (pen.), 65. Martín Cáceres

Fiorentina se vrací na vítěznou vlnu a její obětí se stal Hellas. Tým z Verony dnes odehrál velmi slabé utkání a vzpamatoval se až příliš pozdě. Před brankou Salceda se totiž trefili Vlahović i Cáceres.

První zajímavou šanci dnešního utkání si vytvořili domácí hráči. Konkrétně Daniel Bessa, který se prodral do vápna a prostřelil dokonce hostujícího brankáře Dragowského, jenže za něj zaskočil pohotový stoper Pezzella a balon odpálil pryč! Krátce poté se pokoušel prosadit ještě Faraoni, jenže ani jeho tvrdá rána z voleje nenašla svůj cíl.

Ve 14. minutě o sobě poprvé dal vědět hostující útočník Dušan Vlahović, mladík hrající ve skvělé formě, jehož cenovka raketově stoupá každý měsíc. Centrovaný míč sice zasáhl hlavou, jenže jej poslal asi dva metry nad. Domácí brankář Silvestri musel do akce po třiceti minutách, kdy jej v pádu vyzkoušel zakončující Franck Ribéry.

Už se zdálo, že se oba týmy rozejdou do kabin za bezbrankového stavu, když ve 45. minutě Bonaventura ve vápně upadl po kontaktu se protihráčem těsně před zakončením a sudí neměl o penaltě pochyby. K ní se postavil právě Vlahović a tuhle šanci bez potíží využil - 1:0.

Hellas sice pět minut poté srovnal, jenže Faraoni byl v době zakončení v ofsajdu. Branka padla na opačné straně. Krásný pas do vápna od Pulgara obrana Hellasu odvrátila jen k Martínovi Cáceresovi, který jej napálil do sítě! Zbytek utkání už si "Fialky" pohlídly, byť se dvacet minut před koncem po hlavičce Faraoniho prosadil dobíhající Eddy Salcedo. Probuzení Hellasu ale přišlo pozdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán32237271:2976
2.AC Milán32206660:3866
3.Juventus FC32198564:2965
4.Atalanta Bergamo32198573:3965
5.SSC Neapol32203971:3763
6.SS Lazio31184953:4658
7.AS Řím32167956:4855
8.US Sassuolo321310954:5049
9.UC Sampdoria321261443:4642
10.Hellas Verona321181340:4041
11.Bologna FC321081444:4838
12.Udinese Calcio32991434:4236
13.ACF Fiorentina32891541:5333
14.Janov CFC327121335:4833
15.Spezia Calcio32891542:6033
16.Turín FC316131246:5431
17.Benevento Calcio327101535:6231
18.Cagliari Calcio32771836:5428
19.Parma Calcio323111833:6620
20.FC Crotone32432538:8015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Tomanatura

Hellas uz zacal rozdavat body potrebnym?

Reagovat
bobis21

Sassuolo zaslouženě

Reagovat
Kaka14

Tak aspoň hádam vyhovujeme LM keď nebude SL

Forza Milan

Reagovat
Seydou Doumbia

Aby vůbec ta LM byla...

Reagovat
Hagi79

Nebude... AC má nejtěžší los a hlavně nejhorší formu z těch týmů co ještě bojují o LM..

Reagovat
capaccio

Vypadnutie zo Superligy ich znicilo.

Reagovat
Slavia10

Jaky má AC los dokonce ligy ? Je reálné, že by to Pioli při tom náskoku a mizerné konkurenci ještě zvládl pokazit?

Reagovat
mayday

Reálný je to hodně, los je těžkej.

Reagovat
Eldarion

Reálne je to dosť, Atalanta nás časom predbehne. Tie ťažšie zápasy máme vonku a tie hrať vieme, ale doma sme schopný v pohode prehrať s Cagliari aj Beneventom.

Reagovat
Tomanatura

AC se to odmitnuti Ragnicka dost vyplatilo jak tak koukam Snad tu LM aspon daji

Reagovat
bobis21

Tak ten pokles formy nastal z trochu jiných důvodů...

Reagovat
Tomanatura

To sice ano, ovsem tim AC zahodilo mozny dlouhodoby projekt jen kvuli uchlacholeni se kratkodobym uspokojenim. Pamatuju jak jsi tu obhajoval to rozhodnuti, a neni to nic spatneho, ovsem uvidime jaka bude situace za pul roku. To uz tady Pioli dost mozna nebude

Reagovat
bobis21

To je ale naprostý nesmysl. Jakože kdyby přišel Ragnick tak se nezraní stopeři a křídla, Bennacer, Ibra? Už někdy od prosince hraje ten kdo je zdravý, jiné kritérium v sestavě není. Řekni mi co by s tím Rangnick udělal, ty dlouhodobý projekte?

Reagovat
Tomanatura

Nechapes, nevadi.

Reagovat
bobis21

Meleš nesmysly o klubu který evidentně nesleduješ.

Reagovat
Tomanatura

Reagujes zbytecne utocne, nemas pro to zadny duvod. Ses chytrej kluk, tak to snad neni potreba.

Uz v lete jsem psal, ze AC dela chybu, kdyz se postavi proti moznemu dlouhodobemu projektu a uprednlstni pesaka Pioliho na zaklade par uspesnych zapasu. Kdyz mas podnik, ktery ti moc nefunguje, ale dovezes tam vedouciho, pdo kterym to zacne jakztakz fungovat, ses rad. Pak se ti nabidne moznost, ze dojde nekdo, kdo ti zmeni koncept firmy a ma za sebou velmi uspesne pusobeni v jinych firmach. Co udelas? Pioliho angazma ma pouze kratkodoby efekt, ma velke mezery a neni to kouc pro mancaft jakym chce AC byt, jeho povedena serie zapasu ovsem naznacovala, ze by to letos mohlo s tou LM vyjit. Pokdu ani to nevyjde, tak jak bys to chtel nazvat? Pod Ragnickem by to taky mozna nevyslo, nerikam ze ne, to vedet nemuzu, ale sleduju jeho praci uz 15 roku a vim, ze jeho koncept a odbornost prinasi ovoce dlouhodobe. V AC se jim evidentne nelibilo, ze by si delal veci po svem, proto se vydali jednodussi cestou Pokus/Omyl.

Reagovat
bobis21

A podle čeho bereš že by to měl být krátkodobý projekt? Naopak je pro dlouhodobý projekt lepší nemít ho založený na jednom člověku, protože s jeho odchodem se pak celý projekt rozpadá.

Cíl byl postup do LM, o ten se bojuje a i kdyby se nakonec nepovedl a AC skončilo třeba 5., není to podle mě zklamání a už vůbec ne důvod pro odchod Pioliho. Kdo sleduje AC pravidelně tak ví, že AC nemá extra kvalitní lavičku, takže když vypadnou hráči základu, nenahradí je tak snadno jako třeba Juventus. A tuto sezonu měl AC obrovské problémy se zraněními, kdy část sezony hrál s jedním zdravým stoperem a 0 zdravými útočníky a na křídlech 2 nechtění hráči - to se samozřejmě projeví, je jasné že s takovou marodkou o titul hrát nebudeš. To je jako bys psal že Liverpool udělal chybu s Kloppem, protože se tuto sezonu nehrají o titul - každý chápe proč ten výpadek formy přišel v době kdy chyběla velká část klíčových hráčů.

Zatím není podle mě nejmenší důvod nějak vyhánět Pioliho.

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tím proboha má Ragnick společného?

Reagovat
rossoneri89

A my sme chceli hrať Superligu keď branime 1-0 od 30.minuty proti Sassuolo .... Hanba nám na hlavu a najväčšia na Pioli ho... Absolútne nezvládnuty zápas...

Reagovat
Hagi79

Však proto chtělo hrát AC Superligu.. Protože do LM nejsou schopni se dostat už osmím rokem, Superligu by měli jasnou..

Reagovat
Hagi79

osmým

Reagovat
Pipo123

Bol by som zvedavý ako by to vyzeralo, tipujem že tak 5 rokov by AC trvalo než sa v tej SuperLige vyrovnajú Realu, Man City a spol. Tie začiatky by neboli jednoduché

Reagovat
Kaka14

Všetko je to otázka peňazí, kde pri SL by sme mali stabilitu ako vraví naše vedenie

Reagovat
Furia Ceca

Tak zas taková ostuda to není... Přece jen je Sassuolo posledních 10 let váš tradiční rival

Reagovat
rossoneri89

pre nas je zial rival aj Benevento

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes

Paráda kluci. Nejvyšší čas projebávat náskok

Reagovat
lnterista

Máme větší náskok

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti AC, Juve stahuje.

Reagovat
noustres

V Lisabonu jsou už taky podělaní strachy?

Reagovat
smazaný uživatel

100% ano. Tam se ten rozdíl sníží na rozmezí 4 bodů, pokud Porto vyhraje. Forma jde dolů, a ztrácí se s outsidery.

Reagovat
Nuno čomes

Nechápu toho Sensiho. Na repre hraje vždy. Pak si dá u nás zapas a půl. No a pak až do další repre hnije na lavičce.

Reagovat
cresposuper

Nechapem, preco ho tam nedal na konci

Reagovat
Dejwa

i dřív

Reagovat
berliner

AC Milan to mate za tu Superligu Zaslouzeny trest

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Handanovič a Lukaku si snáď dnes srandu robili A to sme chceli hrať v Superlige S takýmito výkonmi by sme od niektorých klubov dostali poriadny debakel Takže nakoniec dobre, že tá Superliga skôr skončila ako reálne začala

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě jednoho zápasu si být jistý, že v SL bychom dostávali příděly

Reagovat
smazaný uživatel

Napísal som: "S takýmito výkonmi by sme od niektorých klubov ..." Dôležité sú tam slová "s takýmito výkonmi" a "od niektorých klubov".

Reagovat
smazaný uživatel

Smolný zápas, zbytečná ztráta.

A stejně můžeme po tomto kole ještě navýšit náskok.

Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze superligových bodoval naplno jen Juventus

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
Largo

Uuuuuf. Pro nás nic neřešící remíza, ale čekal jsem to výsledkově mnohem, mnohem horší.

Reagovat
The Krupy

AC prejebe druhé miesto, dostaneme sa tam my a Agnelli to označí za úspešnú sezónu

Reagovat
Shevchenko

Nechápu, že to druhé místo pořád ještě držíme Teď zas vyhrajeme na pohodu na Laziu, pak zas doma proti Beneventu bude Kessie zachraňovat remízu v nastavení z penalty.

Reagovat
rossoneri89

je to velice pravdepdobne

Reagovat
smazaný uživatel

Mají Lazio venku, 2x jedou do Turína a Bergamo venku Vidím to na 5. -6. místo

Reagovat
CubONE

Tieto zapasy prave zvladneme. Tie domace ale...

Reagovat
Shevchenko

No a co že hrajeme venku? Venku jsme nejlepší tým za posledních 20 let.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Lazio za poslední dva zápasy skóre 7:8 Neapol je hezky střískala a krásné góly, kdo neviděl , tak doporučuji podívat se někde. Lazio mě nesmírně zklamalo v jedné věci, dostat dva rychlé góly není příjemné ale když místo nějaké snahy o otočení hrají jak naivní banda školaček...

Reagovat
Pipo123

https://www.football-italia.net/169594/serie-clubs-could-sue-agnelli

Zaujímavé, ak sa naozaj postaral že tá investícia sa nedostala do talianskeho futbalu tak by mal niesť následky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele