Serie A - souhrn 20. kola: Vedoucí Neapol skolila i AS Řím

27.01.2023, 20:27, aktualizováno 30.01.2023, 22:42
Komentáře a souhrny
Giovanni Simeone (© AFP)

Hellas v dohrávce opět bodoval, remízu 1:1 veze z Udinese. Neapol do vítězného konce dotáhla i duel proti AS Řím a na čele tabulky drží 13bodový náskok před Interem, jenž nezaváhal s Cremonese. AC Milán zcela vypadl z role a jeho fanoušci musejí skousnout další debakl, Rossoneri doma prohráli 2:5 se Sassuolem. Juventus také zaváhal, nestačil na Monzu. Lazio si podělilo body s Fiorentinou...

Udinese Calcio - Hellas Verona 1:1

30.01.2023 20:45

Góly: 21. Lazar Samardžić - 4. Rodrigo Becão (vl.)

Udinese opět mělo jasnou převahu a dokázalo si vytvořit množství šancí, ale proměnit zvládlo jen jednu. Hostující brankář Montipò svými zákroky vydřel pro Hellas důležitou remízu.

Hellas se pomalu ale jistě zvedá ze dna ligové tabulky a dnes si chtěl připsat další úspěšný počin. Udinese totiž už dávno nepřipomíná tu překvapivou mašinu z podzimní části sezony. A navíc se hostům mimořádně povedl vstup do utkání. Už po čtyřech minutách totiž Darko Lazović napřáhl z větší vzdálenosti a jeho ránu tečoval obránce Rodrigo Becão natolik smolně, že brankář Silvestri zůstal jen oněměle přikován k brankové čáře.

Obrana "Zeber" se musela činit, protože se často ocitala pod tlakem soupeře. Magnani si naskočil na dlouhý pas, jenže jeho zakončení přizvedl obránce Bijol těsně nad břevno! Pak už začala přibývat práce i pro brankáře Montipa. Jako první ho trochu vyděsil Isaac Success, který zakončoval z několika metrů právě jen do něj. Montipò ale přišel o čisté konto o chvíli později. Beto si zpracoval ve vápně míč, udržel na svých zádech protihráče a pak poslal do druhé vlny míč nabíhajícímu Lazaru Samardžićovi.

Udinese se hnalo za vedoucí brankou a hodně blízko k ní měl jak Bijol, který zakončil jen těsně vedle tyče, tak po něm i Success. Jeho ránu zase pro změnu vykopl na poslední chvíli vracející se Hien! Montipa po změně stran zkoušel překonat Pérez hlavou a nepříjemně pálil taky Arslan, ale hostující brankář předváděl skvělé zákroky. Nakonec vydřel pro svůj tým cenný bod.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 2:1

29.01.2023 20:45

Góly: 17. Victor Osimhen, 86. Giovanni Simeone - 75. Stephan El Shaarawy

José Mourinho pár hodin před utkáním pogratuloval Neapoli ke Scudettu a je fakt, že Partenopei dnes učinili další velký krok směrem k historicky třetímu titulu. Po sérii příhodných výsledků dokázali v závěru porazit bojovný Mourinhův mančaft a slaví důležitou výhru.

Neapol chtěla potvrdit svoji jedinečnost, protože v neděli většina favoritů dost zásadně pohořela. A Partenopei na domácí půdě byli jasným favoritem. Před Římany se otevírala těžká zkouška - měli zastavit nejlepší ofenzivu calcia. Na zrušení čistého konta brankáře Ruie Patrícia si brousili zuby Osimhen, Lozano nebo uzdravený Kvaracchelija. Mourinhův celek měl táhnout muž, kterého portugalský stratég oprávněně vyzdvihoval, Paulo Dybala.

Neapol se do svého soupeře podle očekávání zakousla hned od začátku a dala mu jasně pocítit, kdo je tady doma. Suverénně promazaná mašina, kterou každý den olejuje pečlivý stratég Luciano Spalletti dnes hrála v plné parádně. Vzadu jistá a flexibilní, vepředu hravá a přesná. Ať už to bylo tempo hry nebo přesnost přihrávek, Neapol ukazovala vyzrálost a obrovskou chuť.

V páté minutě poprvé výrazně ukázal Chviča Kvaracchelija, že je na hřišti a že hodlá opět kouzlit. Jeho tvrdá rána ale neskončila v síti, o což se postaral Portugalec Rui Patrício. Na opačné straně pak stoper Kim málem vyrobil vlastní branku, když se nedohodl s brankářem Meretem a těsně před jeho náručí ukradl míč, který poslal hlavou těsně vedle vlastní brány, lehce při tom olízl tyč.

Římané se sice bránili, ale jejich hra byly spíš pouhé nákopy vpřed, bez přemýšlení, jakoby na náhodu. Neapol naopak jasně šlapala jako hodinky a gól visel ve vzduchu. Z něj ho v sedmnácté minutě sebral Victor Osimhen, zpracoval si balon a stojící obranu AS překvapil drtivě přesnou ránou pod víko. Děkoval při tom skvělému pasu navrátilce Kvaraccheliji.

Neapol se na delší čas spokojila s jakoby samozřejmou dominancí, kterou v klidném tempu demonstrovala jednoduchou hrou. AS nemělo síly reagovat a jeho šance končily na polovině soupeře. Až v nastavení Neapol chybovala v rozehrávce, míče se chopil kapitán Pellegrini a vymyslel po krátkém ťukesu centr na zadní tyč. Dobíhající Leonardo Spinazzola ale napálil jen brankáře Alexe Mereta, který míč odrazil mimo nebezpečí.

AS několikrát střídalo, ale dlouho se mu i přes solidních pár minut nedařilo hrozit bránu stráženou Alexem Meretem. Z velké části za to mohlo i jméno Kim. Zatímco konotace se slavnou americkou modelkou dělala fanouškům AS radost, neboť Kim Kardashian se teď na veřejnosti ukázala v dresu AS z let 1997/1998, tak zákroky obránce Neapole už pro ně takovou pastvou pro oči nebyly.

Přesto se AS vzchopilo. V 75. minutě nacentroval Zalewski přesně na zadní tyč, kam si naběhl Stephan El Shaarawy. Tomu se i v obležení povedlo dostat míč do sítě a AS srovnalo.

Ne nadlouho. Čtyři minuty před koncem totiž Giovanni Simeone ukázal, že je skvělým žolíkem. Dostal moře prostoru od hostující obrany a náležitě ho využil. Po přiťuknutí od Zielińského uklidil míč razantně za Patríciova záda a slavil s podobnou vehemencí jako Osimhen, jehož před chvílí střídal.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:1

29.01.2023 18:00

Góly: 8. Nicolò Casale - 49. Nicolás González

Pouze remízu zapsalo v neděli v podvečer Lazio. Římský celek šel sice proti Fiorentině do vedení, jenomže po zbytek zápasu byl iniciativnější toskánský celek. Hosté na Stadio Olimpico vyrovnali a v závěru sahali po otočce.

Lazio v minulém kole deklasovalo AC Milán 4:0 a skvěle vstoupilo i do souboje s Fiorentinou. Hosté vydrželi na Stadio Olimpico neinkasovat jen osm minut. Propadlý balón v pokutovém území zasáhl špičkou kopačky Nicólo Casale a brankář Terracciano se jen ohlédl. Sarriho tým začal nejlépe jak mohl, nicméně následující minuty už tak aktivní nebyl.

Ve 27. minutě se musel naopak činit brankář Provedel, přičemž střela Joviće z hranice šestnáctky nebyla vůbec marná. Fiorentina nakonec převážila držení balónu na svojí stranu a přeci jen byla aktivnější.

Vincenzo Italiano ještě podpořil útočné snahy střídáním a ve 48. minutě Viola srovnala na 1:1. Nicolás González si před šestnáctkou vyměnil balón a technickou ranou k tyči překonal Provedela.

Vyrovnané utkání se mohlo přehoupnout na tu či onu stranu. V 66. minutě hlavičkoval Jović a Provedel svým skokem zachránil Lazio před inkasovanou brankou. O chvíli později se na trávníku objevil i nejlepší střelec Biancocelesti Ciro Immobile, nicméně další gólovku si vypracovala Fiorentina.

Osm minut před koncem byl Provedel v permanenci a tentokrát ho dalekonosnou střelou prověřil Mandragora. Fiorentina domácí nepříjemně kousala a závěr zůstával otevřený. Remíza byla čím dál pravděpodobnější a výsledek 1:1 se skutečně nezměnil. A to ani v nastaveném čase, kdy byl nejblíže gólu Milenković. Po rohovém kopu balón prosvištěl pokutovým územím a Milenković zblízka trestuhodně přestřelil! Domácí Tifosi si mohli výrazně oddychnout.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Monza Brianza 0:2

29.01.2023 15:00

Góly: 18. Patrick Ciurria, 39. Dany Mota

Juventus před vlastními fanoušky selhal a překvapivě nestačil na Monzu. Berlusconiho milovaný mazlíček předvedl další povedenou show a na výhru mu stačily dvě trefy ještě z první půle. "Stará dáma" na ně totiž nedokázala reagovat ani jednou.

Monza si dnes odpoledne připsala historický úspěch. Nad Juventusem totiž vyhrála dvakrát při premiéře v Serii A. Stala se teprve druhým týmem v historii Serie A, kterému se povedlo porazit Juventus v prvních dvou duelech. Doposud mohl být na tohle prvenství pyšný jen Inter, kterému se to povedlo v roce 1930. Nechybělo ale mnoho, aby se celý zápas vyvíjel úplně jinak. Už po třech minutách si na zadní tyči nabíhalo duo Gatti a Bremer, ale ani jeden z nich na míč těsně nedosáhl.

Míč do sítě dostala naopak Monza, ale radost z toho moc dlouho mít nemohla. Po rychlé akci u vápna Bianconeri se do balonu opřel Gianluca Caprari a polský brankář Szczęsny byl u tyče pozdě. VAR nicméně odhalil, že se Caprari v momentě převzetí balonu nacházel v ofsajdu. Hostům to ale zas tak moc vadit nemuselo, protože v 18. minutě vymyslel Machín krásnou průnikovou nahrávku na nabíhajícího Patricka Ciurriu a ten propálil brankáře Szczęsného bezpečně.

Obrana Juventusu, respektive součinnost jeho defenzivních hráčů, to bylo dnes odpoledne jedno velké nedorozumění. Kvalitnější soupeř by dost možná potrestal tyhle chyby častěji. Monza to do poločasu zvládla ještě jednou. S odstupem dvaceti minut od prvního gólu byla obrana Juventusu zase za hlupáky, když Carlos Augusto sprintoval s míčem do otevřené obrany a nádherně uvolnil Danyho Motu. Mladý útočník zachoval klidnou hlavu, obešel domácího brankáře a poslal míč do opuštěné branky- 2:0.

Juventus se trápil na obou stranách hřiště a ani trojí střídání mu nepomohlo. Di Maríovu ránu vytáhl Di Gregorio a opora hostí zasáhla i proti později ráně Poláka Milika. Překonán byl Di Gregorio až v 78. minutě, když vyrazil skluz Rabiota k Bremerovi, jenže brazilský stoper vybíhal zase z ofsajdu!

Více informací k zápasu

AC Milán - US Sassuolo 2:5

29.01.2023 12:30

Góly: 24. Olivier Giroud, 81. Divock Origi - 19. Gregoire Defrel, 21. Davide Frattesi, 30. Domenico Berardi, 47. Armand Laurienté (pen.), 79. Matheus Henrique

Defenzíva milánského AC je poslední dobou pořádně děravá. Po čtyřbrankovém debaklu od Lazia utrpěli Rossoneri pětibrankovou porážku od Sassuola a to na domácím San Siru. Pro italského mistra je to velká nepříjemnost, protože ztráta na první místo může narůst, a navíc jsou v ohrožení i pozice zaručující Ligu mistrů.

AC Milán se od nového roku trápí a Stefano Pioli se rozhodl pro některé změny v sestavě. Od úvodní minuty tak na trávníku chyběl Rafael Leao, jehož nahradil Ante Rebić.

Všechno mohlo být možná jinak, kdyby Milán vstřelil první branku. On ji skutečně vsítil, jenomže Giroud se nacházel v době přihrávky v ofsajdu. Sassuolo se koncentrovalo na rychlé brejky a ty mělo skutečně smrtící. Střelu Laurienteho ještě Tătăruşanu dokázal zpacifikovat, ale hned vzápětí zakončoval po přesné přihrávce do prázdné branky Grégoire Defrel. Sotva se Milán stačil vzpamatovat, už prohrával o dva góly. Další rychlý brejk zakončil neomylně Davide Frattesi. To byla pro Pioliho družinu doslova noční můra.

Ve 24. minutě ale AC snížilo, když se ze vzduchu prosadil Olivier Giroud. Ani tento výsledek neměl dlouhého trvání a neuvěřitelně špatná obrana AC dál kolabovala. Po rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči nebráněný Domenico Berardi a dvoubrankový náskok Sassuola byl zpět.

AC Milán se posléze usadil na polovině soupeře, jenomže zodpovědná hra Sassuola ho do žádných větších šancí nepouštěla. První poločas byl pro domácí Tifosi velkým zklamáním a Stefano Pioli měl o čem přemýšlet.

Do druhého poločasu už nenastoupil Belgičan De Ketelaere a místo něho nastoupil hvězdný Rafael Leao. Ani příchod Portugalce však díry v obraně nezacelil. Po úniku Laurienteho totiž fauloval Calabria a sudí nařídil pokutový kop. Horší začátek si Rossoneri nemohli ani představit. Armand Lauriente Tătăruşanua prostřelil a zvýšil už na 4:1.

V 56. minutě vstřelilo AC další neregulérní gól a na vině byl opět ofsajd, takže povedená volej Rebiće byla zbytečná. Milánu se nedařilo oživit hru ani dalším střídáním a jedenáct minut před koncem se naplnil pětibrankový příděl. Matheus Henrique dostal ve vápně trestuhodně moc prostoru i času a umístěnou střelou k tyči zvýšil na 5:1.

Další katastrofální výkon AC mírnil korigující brankou na 2:5 Divock Origi, který krásnou technickou ranou s pomocí břevna překonal Consigliho. Na víc ale AC Milán neměl, jeho hráči opouštěli San Siro se sklopenými hlavami. Pro Sassuolo je to důležitá výhra, která ho posune do bezpečnějších vod. Na druhou stranu pro AC to je nejen komplikace v boji o titul, ale také v boji o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria 2:0

28.01.2023 20:45

Góly: 42. Joakim Mæhle, 57. Ademola Lookman

Fotbalisté Atalanty Bergamo si proti sestupem ohrožené Sampdorii připsali tři body a minimálně do neděle se posunuli na třetí místo tabulky. Bergamaschi poprvé udeřili před koncem prvního poločasu, kdy se trefil dánský reprezentant Joakim Maehle a druhou branku si schovali na začátek druhého dějství. Stejně jako proti Juventusu navázal na střelecké představení Ademola Lookman.

I když byli domácí horkým favoritem, stál proti nim soupeř, který potřeboval bodovat. Sampdoria je namočena do bojů o záchranu a body z Bergama by jistě přišly vhod.

Sampdoria začala v Gewiss Areně aktivně a jen taktak, že se nedostala do vedení. Střelu Gabbiadiniho Musso vyrazil, stejně jako dorážku Rincóna. Balón se přitom zastavil prakticky na brankové čáře. Také na druhé straně přišla šance a Hateboer na zadní tyči zblízka netrefil.

Hosté si znovu vytvořili velkou příležitost ve 20. minutě a opět zakončovali nadvakrát. Nejprve neuspěl Lammers a po něm i Léris. Námořníci byli za neproměněné šance nakonec potrestáni a ve 42. minutě šla Atalanta do vedení. Střelu Lookmana zastavila tyčka, jenže domácí zůstávali u balónu a načechraný centr Hateboera dopravil do sítě hlavou Joakim Maehle.

Atalanta byla tedy v prvním poločase spokojenější a své vedení na začátku druhého dějství pojistila. Ademola Lookman potvrdil vynikající formu a po dvou brankách do sítě Juventusu se prosadil i proti Sampdorii. Po jeho křižné ráně k tyči se Audero natahoval marně.

Domácí pak ubrali na tempu a hlídali dvoubrankový náskok. Dobrou příležitost měl sice nově příchozí Zapata, jenomže branku přestřelil. Sampdoria sahala v závěru alespoň po kontaktním gólu, nicméně ani ten jí nebyl dopřán. Lérisovu hlavičku zlikvidoval Musso na rohový kop a v nastavení neplatil Quagliarellův gól pro údajný ofsajd. Atalanta tak splnila povinnost a doma porazila Sampdorii 2:0.

Více informací k zápasu

US Cremonese - Inter Milán 1:2

28.01.2023 18:00

Góly: 11. David Okereke - 21. Lautaro Martínez, 65. Lautaro Martínez

Nečekané zaváhání z minulého kola se Interu povedlo napravit a v Cremoně vyhrál 2:1. Jednoduchý zápas to pro Nerazzurri v žádném případě nebyl, protože nováček šel už po jedenácti minutách do vedení. Inter nezmatkoval a svojí kvalitou nakonec zvládl výsledek otočit - obě branky přitom vstřelil Lautaro Martínez.

Inter v minulém kole doma senzačně padl s Empoli a ani zápas s Cremonese se pro něho nevyvíjel dobře. Už v 11. minutě vyslal parádní střelu na branku David Okereke, a jakkoliv se Onana proletěl vzduchem, balón neměl šanci zasáhnout. Krásná branka znamenala překvapivý vývoj, ovšem Inter přispěchal s rychlou odpovědí.

Po centru Çalhanoğlua ještě neuspěl Džeko, avšak jen o čtyři minuty později rozvlnil síť Lautaro Martínez. Argentinský útočník pohotově dorazil střelu Džeka, kterou Carnesecchi vyrazil před sebe. Ve skrumáži těl se nejlépe zorientoval právě milánský útočník. Cremonese se nenechalo vyrovnávací brankou zviklat a za chvíli mohlo opět udeřit. Okereke našel centrem Benassiho a ten trefil jen hruď Onany. Vzápětí na druhé straně prosvištěl balón těsně vedle po ráně Lautara Martíneze.

Inter ale postupně přebíral iniciativu a před koncem poločasu musel Carnesecchi zasahovat po střele Dimarca i dorážce Lautara Martíneze. První poločas musel diváky jednoznačně těšit, šance na obou stranách i dvě branky znamenaly poločasovou plichtu.

Ústřední postavou zápasu byl mistr světa z Kataru Lautaro Martínez. Útočník Interu měl několik šancí i po změně stran a v 65. minutě to byl on, kdo strhl vedení na stranu Nerazzurri. Na ofsajdové hranici si převzal balón a umístěnou střelou překonal Carnesecchiho.

Cremonese ještě mělo dostatek času na odpověď, ale Inter už domácí do ničeho nepustil. Milánský celek měl ještě v nastavení na kopačce pojistku, nicméně stav 2:1 už se nezměnil. Inzaghiho svěřenci se tak posunuli na průběžné druhé místo, nicméně nejbližší konkurenti mají své utkání teprve před sebou. Pokud jde o Cremonese, to zůstává na posledním místě tabulky.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Turín FC 2:2

28.01.2023 15:00

Góly: 37. Sebastiano Luperto, 69. Răzvan Marin - 82. Samuele Ricci, 85. Tonny Sanabria

Dlouho to vypadalo, že si Empoli doma s Turínem poradí a získá tři body. Ještě osm minut před koncem vyzníval stav pro domácí 2:0, ale Turín se nadechl ke zvratu a nejprve snížil a následně i vyrovnal. Před dokonalý obratem nakonec zachránila domácí celek branková konstrukce.

Diváci na stadionu Carla Castellaniho nakonec viděli čtyři branky, nicméně první poločas tomu vůbec nenasvědčoval. Empoli se sice ve 37. minutě ujalo vedení, ale bylo to prakticky z ojedinělé šance. Rohový kop zakroutili domácí na malé vápno a tam ze vzduchu udeřil Sebastiano Luperto!

Turín v prvním poločase nic nepředvedl a o přestávce sáhl ke změnám. Po hodině hry pak mohl srovnat skóre prostřednictvím Samuela Ricciho, ale jeho teč skončila na brankové konstrukci. V koncovce neuspěl ani Aleksej Mirančuk a Empoli mohlo děkovat skvělému zásahu brankáře Vicaria.

V 69. minutě už to vypadalo s Granata hodně špatně. Răzvan Marin si počkal na přiťuknutí spoluhráče a nádhernou ranou do šibenice zvýšil už na 2:0. Empoli bylo na nejlepší cestě získat tři body.

Hotovo však nebylo. Turín se nevzdal a osm minut před koncem utkání zdramatizoval. Schuurs velmi dobře v šestnáctce prodloužil balón na Samuela Ricciho a Vicario, i když si sáhl na balón, inkasoval. Empoli znervóznělo a naopak Turín ožil. O chvíli později dal Turín vyrovnávací branku. Antonio Sanabria mířil do stejných míst, jako před ním Ricci a Vicario ani tentokrát nedosáhl.

V euforii hrající Granata mohla dokonat obrat, ale v 90. minutě zachránila domácí tyč! Remíza je nakonec na obě strany spravedlivá. Oba celky si tím upevnily postavení v první polovině tabulky.

Více informací k zápasu

US Lecce - Salernitana Calcio 1:2

27.01.2023 20:45

Góly: 23. Gabriel Strefezza - 5. Boulaye Dia, 20. Tonny Vilhena

Fotbalisté Lecce podlehli na domácí půdě ve 20. kole Serie A Salernitaně 1:2. V historicky druhém střetnutí obou celků mezi italskou elitou otevřel skóre již v páté minutě dalekonosnou ranou bývalý hráč Villarrealu Boulaye Dia, jenž si připsal i asistenci na rozhodující druhou branku, kterou vsítil Tonny Vilhena. Trenér hostí Davide Nicola, za kterého nenašlo vedení týmu ze Salerna náhradu, tak při své premiéře ve městě nacházejícím se na podpatku italské boty dokázal svůj tým dovést k prvnímu vítězství od konce října, kdy celek z Kampánie obral o tři body Lazio.

Proti žádnému jinému celku současné Serie A nemělo Lecce lepší procentuální úspěšnost vítězství než právě proti Salernitaně. Porazilo ji téměř v polovině vzájemných střetnutí, a stejně tak tomu bylo i v září, kdy se spolu utkali v duelu sedmého kola. Tehdy se jednalo o jejich premiérový souboj na půdě nejvyšší soutěže a jeho hrdinou se stal Gabriel Strefezza, jenž chvíli před koncem rozhodl o výhře Giallorossi.

Do první příležitosti se v páté minutě dostali hosté a hned z toho byla úvodní branka. K odraženému balonu se dostal Dia, jenž se zpoza vápna střelou z první trefil přesně k levé tyči. Žlutočervení mohli odpovědět po rohovém kopu, Samuel Umtiti však hlavičkoval vedle. Nevyužitá šance ho mohla mrzet dvojnásobně, jelikož se ve 20. minutě podruhé radoval celek ze Salerna. Dobře hrající Dia přihrál do vápna na Vilhenu, který si se zakončením poradil bez větších problémů. O tři minuty později se již dočkali gólové radosti i domácí. Levý bek Giuseppe Pezzella poslal z levé strany přízemní pas, který si v pokutovém území našel hrdinu minulého vzájemného utkání, Strefezza, a snížil.

Druhý poločas začal sérií zajímavých momentů na obou stranách, žádná situace však ke změně skóre nevedla. V 64. minutě se k exekuci přímého kopu z větší vzdálenosti postavil střelec druhé branky Vilhena, proti jehož ráně musel dobrý zákrok vytáhnout Wladimiro Falcone. Spád hry postupně opadal, díky čemuž se Lecce již k přílišnému ohrožení brány nedostávalo. Fotbalisté Salernitany se ještě snažili ohrozit obranu soupeře, který musel hru více otevřít, ani to však na výsledku již nic nezměnilo.

Historicky teprve druhý vzájemný zápas v rámci nejvyšší italské soutěže tak skončil zcela odlišně než ten první, a to výhrou Salernitany. Ta v příštím kole 7. února přivítá Juventus, Lecce se už o tři dny dříve představí na hřišti Cremonese.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Spezia Calcio 2:0

27.01.2023 18:30

Góly: 37. Stefan Posch, 77. Riccardo Orsolini

Hráči Bologni i bez zraněného Marka Arnautoviče porazili na domácím hřišti ve 20. kole Serie A Spezii 2:0, a prodloužili tak ligovou sérii neporazitelnosti s tímto soupeřem. Fotbalisté celku z města, kde sídlí nejstarší univerzita na světě, zvítězili zejména zásluhou Riccarda Orsoliniho, jenž si připsal gól a asistenci. Souboj polských brankářů tedy ovládl Lukasz Skorupski, jenž na rozdíl od svého mladšího krajana Bartolomieje Dragovského neinkasoval.

Ačkoliv spolu oba soupeři nesehráli velké množství vzájemných duelů, za zmínku jistě stál fakt, že Spezia v rámci novodobé nejvyšší italské soutěže nikdy Bolognu neporazila. Na Stadio Renato Dall’Ara dokonce v obou předchozích případech prohrála, přičemž hrdinou posledního takového střetnutí byl dvougólový Arnautovič. Hvězdný rakouský útočník ovšem po Vánocích zasáhl do jediného utkání a možná i kvůli tomu Rossoblu v předchozím kole pouze remizovali s posledním Cremonese.

Úvodní minuty jasně opanovali hráči v červenomodrých dresech. Zatažená obrana Spezie ale nepřipustila větší ohrožení brány Dragovského. Komplikace pro hostující tým přišla v 18. minutě, kdy kvůli zranění musel opustit hrací plochu středopolař Viktor Kovalenko. A byl to právě jeho nástupce Daniel Maldini, který po minutě na hřišti jako první vážně ohrozil branku soupeře. Domácí na sebe v soupeřově vápně upozornili až 10 minut před koncem první půle, kdy Dragowski vytáhl perfektní zákrok proti střele Joshuy Zirkzeeho. Při další šanci už ale musel vousatý strážce kapitulovat, jelikož se po následném rohu ve vápně nejlépe zorientoval rakouský obránce Stefan Posch a zavěsil míč těsně pod břevno. V závěru poločasu mohl z dorážky vyrovnat Emmanuel Gyasi, jeho ránu z úhlu ale fantasticky zastavil Skorupski.

Ani úvod druhého dějství nenabídl příliš atraktivní podívanou. Mírně více ze hry měli stále Rossoblu, jejich cílem však bylo zejména neztratit míč a bránit hubený náskok. S přibývajícím časem začínali více hrozit i hosté. Možnost vyrovnat měli po rohovém kopu v 69. minutě, jenže pokus útočníka Spezie mířil přímo do náruče Skorupského. Z následného rychlého protiútoku potom zahrozil Orsolini, proti jeho střele se ale blýsknul Dragowski. Orsolini však dostal v 77. minutě druhý pokus a tentokrát byl při svém samostatném úniku neomylný.

Spezia se tak historicky prvního venkovního vítězství nad Bolognou nedočkala a nezískala ani bod. V příštím kole přivítá 5. února Neapol, Rossoblu se tentýž den představí na hřišti Fiorentiny.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
20
17
2
1
48 : 15
53
2
Inter Milán
20
13
1
6
40 : 26
40
3
SS Lazio
20
11
5
4
36 : 16
38
4
Atalanta Bergamo
20
11
5
4
39 : 23
38
5
AC Milán
20
11
5
4
37 : 29
38
6
AS Řím
20
11
4
5
26 : 18
37
7
Udinese Calcio
20
7
8
5
28 : 22
29
8
Turín FC
20
7
6
7
21 : 22
27
9
Bologna FC
20
7
5
8
26 : 30
26
10
Empoli FC
20
6
8
6
19 : 24
26
11
AC Monza Brianza
20
7
4
9
25 : 28
25
12
ACF Fiorentina
20
6
6
8
22 : 26
24
13
Juventus FC
20
11
5
4
30 : 17
23
14
Salernitana Calcio
20
5
6
9
25 : 38
21
15
US Lecce
20
4
8
8
19 : 24
20
16
US Sassuolo
20
5
5
10
23 : 31
20
17
Spezia Calcio
20
4
6
10
17 : 32
18
18
Hellas Verona
20
3
4
13
18 : 32
13
19
UC Sampdoria
20
2
3
15
8 : 34
9
20
US Cremonese
20
0
8
12
15 : 35
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
Pospovič

Salerno

Reagovat
didosh

Reagovat
10

Wes (zatím neofiko) v Leedsu, podle Romana hostování za 1.2m, opce 33m + bonusy. Nevím, jak je nastavená ta opce, ale snad trošku lépe než u Arthura a Zakarii, který se v létě vrátí do Juve.

Na začátku makal a vytvořil očekávání novýho Davidse, nakonec se z toho vyklubal línej černej Sturaro. V Anglii mu to může sednout, pokud ho udrží daleko od fish & chips a burgerů.

Reagovat
10

podle La Stampa se opce automaticky aktivuje po odehrání 10 zápasů.

Reagovat
Il Architetto

To by mohlo klapnout.

Reagovat
stuff

Kiezby

Reagovat
GEGE

Těžká krize a návrat o několik let zpátky... akorát tady je to světlo na konci tunelu, protože v tom týmu to prostě je. Zase se to zvedne, jen je otázka jestli už nebude pozdě...

MILAN PER SEMPRE!!!

Reagovat
Eldarion

V čom je main problém tejto "formy" nevie niekto?

Tento rok sledujem bohužiaľ minimálne tak neviem posúdiť, ale tieto posledné dva výsledky sú akože mega error.

Reagovat
AC.Milan

Není Maignan a ten tým Tatarusanovi nevěří, tohle jde za mě za vedením, ze nepřivedlo kvalitní náhradu

Reagovat
Savi

Dnes jsem Tatara sledoval. Vcelku jsem se ho zastával, ale prostě reakce, postavení, důvěra, apod. tam neni. Mohli už zkusit toho nového radši.

Reagovat
AC.Milan

Já jsem nejdřív taky byl spis zpátky, ale už se mi nelíbil v superpoharu proti Interu tam z nej ta nejistota byla úplně cítit…a teď už je to marnost, tam musí být změna

Reagovat
Savi

Obrana/záloha tomu ale vůbec nepomáhá. Spousta gólů stejných situacích. Bránění AC je přečtené a žádná reakce nepřichází.

Reagovat
AC.Milan

Je to bída celkove, nehraje dobre z obrany vůbec nikdo, ale tam to za mě prameni fakt z te nejistoty v bráně, ale bohužel i ta záloha hraje špatně, je na nás těžká deka, je otázka co zkusit na derby, ale fakt bych se nebál zkusit toho Vasqueze, oni ho vidí na tréninku, tak pokud to není tam hrůza, vyzkoušel bych ho ikdyz zrovna na tak delikatni zápas…ale změna přijít musí

Reagovat
Savi

Zajímalo by mne ještě jak je na tom Adli...jestli je to tak špatné když ho nedá ani na několik minut. Dnes by krásně mohl hrát poločas...

Reagovat
AC.Milan

Taky jsem si říkal no bude to těžký jaro, snad se zvedneme, doufám, ze bude Maignan brzy zpátky

Reagovat
Savi

No. Jako je na pováženou mít tolik zranění a hlavně ta léčba. Člověk by si řekl, že se poučili po loňsku...

Reagovat
Kaka14

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Maignana nemáte ani jistotu, ani sebevědomí, zapasy dříve urvane o gól prohravate a pouze se vracíte na očekávanou úroveň, ten loňský titul byl overachievement.

Reagovat
Savi

Reagovat
10

ještě že ta Neapol aspoň takhle šlape, protože to by jinak byla největší paralympiáda v historii

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ani zranění opor jim tak velký problém nezpůsobí, Elmas, Simeone, Raspa, do zálohy se taky něco najde, uz hráli půl podzimu s Juanem Jesusem, furt nic.

Reagovat
Largo

Reagovat
Savi

Tak děkujeme za minulou sezonu a vrátíme se zpátky k boji o 6. místo, pokud se nic nezmění. Hráči asi Pioliho odstavili. Peníze na posily evidentně nebudou.

Je to fakt hrůza sledovat co se děje.

Bohužel i v celé Itálii.

Reagovat
AngryPrd

Za posledne tri zapasy AC dostalo 12 golov a dalo 2 Bohuzial Pioli toto predvadzal skoro vsade kde trenoval, jeden zapas krasny futbal, druhy prepadak. Ten titul bol vrchol co dosiahol vo svojej kariere, nastastie s AC. Uz po prvom zapase som tvrdil ze sa tam nieco deje, aj ked vyhrali von 1-2.

Reagovat
Godblesss

AC bravo

Reagovat
AC.Milan

4 - - For the first time in club history, AC Milan concede 4 goals in successive Serie A matches. #MilanSassuolo #SerieATIM

Reagovat
M11

Gratulace Monze.. jako 0:3 za 180 minut.. Max jede..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
zurix_new

Tak co Pintu?

Reagovat
Pinturicchio

?

Reagovat
Pinturicchio

Jestli myslíš můj výsměch Interu, tak se Juve / mně vysměj taky a tyhle dětinské, pasivně - agresivní poznámky si strč do prdele.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Pinturicchio

Takže jak píšu, hrdino, strc si je do prdele.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, tebe sem měl za celkem ok. Ten kokotismus si chytil od toho zoufalce Nuna?

Reagovat
zurix_new

Tak ty jo 2 nebo 3 týdny zpátky tu máš srandu z Interu že remizoval vlastním golem v nastavení, vzpomněl jsem si na to, tak jsem Tě "tagnul" po již druhé ligové prohře Juve s tím samým soupeřem, to je celé, nic osobního, prostě sranda kterou bych si tady udělal z kohokoliv jiného. Když někdo koho znám a fandí Barce a ta prohraje s Bayernem, tak se ho zeptám tak co, jak jste včera hráli? Třeba s ním v odvetě taky rupnem, ani jeden to neovlivníme (taky mimochodem hrajem celkem prd), je to fandění fotbalovému klubu, to nebyla dětinská pasivně/agresivní poznámka (asi bych to nazval spíš rýpnutí) a pak mě pošleš do prdele, prostě se to sešlo, byl to vtip a vůbec jsem nepochopil tu reakci a asi nevím jak na to jinak reagovat asi jsi to měl přejít nebo mě do prdele poslat rovnou fakt nevím

Reagovat
Pinturicchio

Však vole, vo tom je, napiš "Juve " a hotovo. To "tak co pintu" je takové, dětinské.

Reagovat
Nuno čomes

V tom je EF kouzelný. Nejdřív se minuly týden vysmejou fans AC po našem zápase, aby pak dostali čtyřku a doma bůra. A pak ti druzí hned v závěsu za nima a jak to dopadlo víme

Příští týden derby. Takže Inzaghi klasicky nezvládne a přijde vysmech znovu, uvidíš

Hlavně se mu dětinsky nevysmívej, ať nepadneš na to jeho dno

Reagovat
Shevchenko

Ten výsměch myslíš když tu někdo pochválil Empoli? ty seš tady fakt jediný idiot co to tak řeší. Všichni víme že Juve i AC jsou momentálně v prdeli, to ale neznamená že nemůžeme řešit i jiné výsledky.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Eldarion

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pinturicchio

I kdyby propadl mým, tak ho zastaví to tvoje o 20 páteř níž, demente.

Reagovat
Pinturicchio

*pater

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pinturicchio

Nutno ti přičíst k dobru, chudáčku, že aspoň reaguješ přímo, to při tvé přirozené zbabělosti a bezpáteřnosti není obvyklé.

Reagovat
Nuno čomes

Ne, to já se jen schválně vyhýbám urážkám a poměřování penisu, protože nic jiného už, když tady do diskuze zavítáš, neděláš Takže věnovat ti jakoukoliv odpověď je úplně zbytečné

Reagovat
Pinturicchio

"Ne, to já se jen schválně vyhýbám urážkám a poměřování penisu"

už mlč, ty vole

Reagovat
10

on žije na planetě Babiš

Reagovat
Nuno čomes

Alfred ze second handu. Toto trvalo.

Reagovat
Pinturicchio

Podle mě to je Babiš.

Reagovat
10

ale příspěvky za něj píše Juchelka, on mu je jen diktuje

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Nuno čomes

Už jsi poměřil dneska?

Reagovat
Pinturicchio

Ne, ale beztak ho mám větší než ty.

Reagovat
danko10

Fu, s tým, čo toto kolo predvádzajú favoriti, sa začínam báť, že večer v Neapole nejaký bod stratíme.

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Remt

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Allegri ven

Reagovat
JozefJ

To vyzerá skôr ze hráči ho bojkotuju

Reagovat
Pettirosso

Max Allegri's position at Juventus is still safe.

[Nico Schira]

Reagovat
10

oni ho fakt ještě prodlouží do 2027 a dají mu větší pravomoce

Reagovat
rossoneri89

Dajte Scudetto Neapolu a zavrite ligu ... Aj tak je to utrpenie

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak snad bude autobus děvčat pro kluky z Monzy

Reagovat
Yanek

V AC je hodně věcí špatně, ale myslím, že pár věcí se dělat dalo. Druhý golman se měl řešit, náhrada za Kessieho nikdy nebyl Pobega, Saele měl odejít a zkusit místo něj klidně no name hráče z JA, Origi byl vždycky marod, Rebice dlohodobě sužují zranění. K tomu nákupy hráčů, kteří zjevně nezapadají do koncepce (Thiaw, Vranckx, Adli). Kapitánská páska pro odcházející hráče... Pro mě tohle vše jde za vedením.

Pokud mají pocit, že low cost cyklus už skončil a nemůžou ten tým posunout dál, tak ať radši odejdou taky. Dopadlo by to líp, než když si na začátku sezony v euforii ze Scudetta malovali med okolo pusy.

Reagovat
AngryPrd

Ono ti hraci, ktori prisli su celkom nadejni ale nedostavaju priestor, okrem DK samozrejme. Ten toho priestoru dostava dost ale nechyta sa. Origi podla mna ukaze svoj potencial pre muzstvo, musi len dostat viac dovery od trenera a spoluhracov. Staci ked ked sa zrani Leao alebo prestupi do ineho klubu a hned tam bude naskakovat castejsie a verim ze sa chyti. Giroud je platny stale ale potrebuje viac asistencii. AC potrebuje tvorcu hry ako bol Pirlo, bez neho sa neposunu dalej. Brankar bez komentu. Ked nechyta Mike neda sa na to pozerat. Urcite by som dal priestor inemu ako Tatarovi. Nechapem preco nedostal sancu taky Adli. Kedy ich chcu vyskusat ked nie teraz? Ved uz horsie hrat ako teraz ani nemozu.

Reagovat
Morgue

Tak to, že Tatar neumí chytat víme aspoň 2 roky... To je rozhodně chyba vedení. Velká škoda je, že se nechytla žádná nová akvizice.

Reagovat
Savi

Pravá záloha, tvůrce a možná i pravá obrana. Schopná 2 do brány taky samozřejmě. Toto by dle mého stačilo. DK pořád věřím, mu by seděl jen jiný systém.

Reagovat
Milan.B

Chcel som vysmiat juve , ale potom som si vsimol ze sme hrali este skor a mozem akurat tak drzat picu

Reagovat
adalbertus

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Maras5

Koukam na neapol a tiše závidím. To jak to hrají. Dost dobrý.

A to by mě zajímalo, proč třeba takhle nátlakově nehraje juve.

Asi nemají nabehano, protože jim jem allegri vysvětluje, jak mají stát na vápně a branit se.

Reagovat
Largo

Udivuje me, jak kratkou pamet nektery “fandove” maji. AC pred par mesici slavilo titul, kterej byl jasne nad plan. Maldini a Massara s Piolim tym zvedli do par let potom, co malem zkrachoval. Je v Lize mistru. A jak tak ctu (nejen tady), tak uz se vedeni s koucem posilaj do haje a vyhazujou. Fakt nechapu.

Reagovat
fRRR

Tak ona je obecne otazka, nakolik ten titul byl nad plan a kombinace motivace, stesti a formy nekterejch hracu. Tohle vsechno ted odpadlo a je otazka, co zustava. Ja jsem taky rozhodne konzervativni v tomhle a nechctel bych nikoho vyhazovat, ale je pochopitelny, ze kdyz se ti sejde takovahle impotence prakticky celyho tymu a i to, ze prakticky nikdo z prestupaku se nechytl, tak se hledaj vinici, mene ci vice spravedlive.

Ja bych stejne rekl, ze se do leta nic nestane. Pokud se ta sezona fakt podela (zadna LM), tak se asi bude situace resit, ale pokud Pioli ted neprohraje deset zapasu v rade, tak podle me v ramci ty strategie se do ty doby stejne nic nestane.

Reagovat
MiChaEl

Cloveka stve hlavne to, ze uz pred MS bol na teame vidiet utlm a 1/Pioli za vyse mesiac pauzy s tym nespravil ani prd, stale si ide svoje, 2/cely svet vidi, ze Tatar nie je hoden ani Serie A, nie ze ACMilan, ze zaloha je po strate Kessieho vycpela, ze Theo nema oddych, ze Giroud nema na to byt prvou volbou, ze riadne prave kridlo chyba roky, ze ten Romagnoli nebol az taky marny atd atd...chapem, ked nie su prachy, ale jako aspon hostovanim skusim zalepit slabe miesta, nech dodam impulz. A sorry, ale napr Enzo Fernandez bol v lete agentom tlaceny, zdalo sa im 12-15 vela, skoda slov.

Chelsea ma kridel plnu prdel, aspon na hosto tam bolo treba uz davno brat Ziyecha, z PSG Rica/Navasa, zu Fiore konci zmluva Castrovillimu, alebo skusit, ci Kessie uz ma dost lavicky. Proste, nechcem verit, ze nie je mozne aj s malo prachmi veci zmenit.

Reagovat
Largo

Možný to je, samozřejmě. Ale do tý reality my vidíme málo, Maldini s Massarou mi nepřijdou jako lidi, který by se s něčím jen tak spokojili. Spíš mě štve ta velká změna "fanoušků", který při první sérii potíží jaksi zapomínaj, v jakým stavu ten klub ještě relativně nedávno byl.

Reagovat
MiChaEl

Nech s tym teda nieco robia. Riskovat, ze nedam ani LM, to by som radsej par melonov pustil na okamzite posily, nie ze Cardinale sa bude po Laziu uskrnat, ze to nie je take zle, ze par rokov dozadu nam dala Atalanta 5 aby mu hubu zalepil hned dalsi super. Fandov nestve zla forma, ale ze sa s tym skoro nic nerobi.

Reagovat
Largo

To je prave ono. Nadava se na Maldiniho s Massarou a Piolim, ale ti proste s minimem prostredku zlepseni nezaridi.

Reagovat
MiChaEl

Tak M&M dotiahli Origiho a CDK napr, napriek tomu, ze Moncada tlacil na Enza a Kolo Muaniho. Hore som povedal ako bod cislo 1 Pioliho. Ten az teraz povedal, ze vidi, ze mu veci nefunguju, bravo, fandovia krutia hlavou pomaly od oktobra, on 5x povie, ze treba iny pristup, ze nieco treba zmenit a potom tam supne to iste rozostavenie, tych istych hracov, ktori su mentalne mimo..Mirante, Thiaw, Vranckx, nie su to elity, ale neverim, ze v momentalnom rozpolozeni by to bolo horsie ako s Tatarom, Tomorim ci Tonalim.

Reagovat
danko10

Toto bolo absurdné divadlo. Jose je fakt magor. Na druhu stranu tam tie dve deti strcil v najhorsej moznej chvili s vedomim, ze dnes sa chleba nelame, takze zameru aj casovaniu rozumiem. Len by som s nim chcwl byt kamarat, aby som o tom vedel dopredu a zbytocne na to 80 minut nekukal s nadejou.

Reagovat
mastakillah

Ta naděje tam ale byla a dost velká. Za mě jste hráli poměrně dobře a stejně tak, jak na konci vyšla jedna akce nám, tak to mohlo být klidně i na druhé straně. Pak by ten výsledek byl jiný. Já viděl od vás poměrně kvalitní výkon, kterému chyběla větší kvalita dopředu. Dybala jako by tam dneska ani nebyl

Reagovat
danko10

Ja hovorim o tom, ze Jose ten zapas umyselne urobil Tahirovicom s Bovem. To nebolo takticke, ale strategicke striedanie. O ziadnej jednej akcii to nebolo. Po tomto hovadstve Rim totalne stratil stred ihriska, co bolo jasne uz ked som videl svetelnu tabulu.

Dovtedy sme hrali solidny zapas, ano.

Reagovat
mastakillah

No jenže on těch hráčů co by tam dát teoreticky mohl moc neměl … a to ne, že bych ho chtěl v těch střídáním bránit.

Rozhodně bych tam po dnešku u vás viděl spíš ty pozitiva

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

možno by napríklad úplne stačilo, keby tam tých 10 minút už toho Matiča nechal, ktorý bol dovtedy za nás MOTM a naozaj nevyzeral, že by to už nedal. Miesto toho to nechá na dorastencov.

Reagovat
danko10

Ani v FM-ku nedas dolu naraz obidvoch pivotov (ano, v 21. storoci hrame s dvoma pivotmi) a uz vobec ich nenahradis dvoma detmi bez hernej praxe. V Neapole. V 80. minute.

Proste Jose a jeho gesta.

Reagovat
Largo

Je fakt, že se středem Cristante - Matić to bylo jiný kafe, no

Reagovat
Lech

Bylo kamo, bylo

Reagovat
Largo

Míň dynamický, ano.

Reagovat
danko10

Ty vobec nic nevies.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala se ztrácí, protože dostane míč co dva naběhané kilometry a ani to se nestane, pokud se pro něj nestáhne hlouběji, protože Lorenzinho hraje něco mezi neviditelným pláštem a Inzaghim na offside lajně.

Reagovat
Maritazzi

Nic moc jsem od toho nečekal a nakonec s touhle Neapolí slušnej výkon, což s faktem, že záloha ve složení Pellegrini, Cristante a Matic je určitě nejmíň dynamická záloha v celý Evropě za posledních třeba 10 let, to je strašnej oldschool.

Každopádně Mourinho těmahle věcma úplně dobrý atmosféře nepřidává a přitom jsme úplně reálně ve hře o LM, čemuž bych ještě nedávno nevěřil.

Reagovat
danko10

Na druhu stranu je to strasna sranda. Takym zvlastnym, zvratenym sposobom mi tie jeho psychopaticke metody tak trochu imponuju.

Reagovat
Largo

Dokonce kdyby se vyhrálo, dotáhnem se na druhej (slovy DRUHEJ) Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsmutnější na tom je, Matič je z nich na tom s pohybem, dynamikou, driblingem a prakticky ve všech dalších parametrech sledovaných u záložníka nejlepší.

Reagovat
mastakillah

Pro nás obrovsky těžkej zápas, který jsme silou vůle a šířkou kádru urvali. Nadávat se říct, źe zaslouženě. Byl to spíše remízový zápas. Chtěl bych zmínit dva hráče. Prvním je Meret, kterej se rozchytal do parádní formy a je na něm vidět, že si opravdu věří. Pro nás jedině dobře.

Druhej je pak Simeone. Ten borec hraje tak málo, ale i přesto pokaždé když přijde, tak dokáže udělat rozdíl. Je v něm vidět to zapálení a soužití a celým týmem …. Ten jeho zápal je neskutečnej. Klobouk dolů

Reagovat
Largo

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak gratulace Neapoli k titulu

Reagovat
AjaxFans

hrají fakt dobře

Reagovat
vilp

Včera ani ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, před zápasem by byl bod zlatý, teď se dá i toto skousnout, Mou si prostě jede svoje.

Vina měl být v Bournemouthu, ale včera byl na lávce, nechápu. Zaniolo, i kdyby se odprosil, už asu hrát nebude ani v AFC, ani v AS, AC si počká na léto, i když naděje existuje, po včerejším debaklu něco musí udělat a není čas. Každopádně by měl asi zmizet z města, než ho psychopati napadnou někde před barákem.

Každopádně máme poměrně příznivý los - Empoli, Lecce, Verona a Cremona. K tomu Cremona podruhé ve středu v poháru a Salzburg, ale Evropa zatíží všechny kromě Atalanty. Takže na konci února můžeme být klidně přes dva body na zápas a pořád nahoře. V březnu před pauzou Juve a derby, tam se ukáže, o co hrajeme.

Reagovat
Lech

Shomurodov pry 1.5 milionu hostovacka bez opce. Nerikam ze je hodny vetsich penez, ale to se tyvole nenasel nikdo kdo by za nej dal 7 mega? Ten kluk ma hodnotu max 10, chapu, ale tolik bylo reci ze nikdo neodejde jinak nez za prachy, a ted si s pintem vytiraji prdel. Vina to same, tam je aspon klauzule, ale v lete ho mame samozrejme zpet

Reagovat
Truffaldino

Eldor chtěl zůstat v Itálii a v zimním období nemá nikdo na rozdávání. U něj je problém přemrštěná částka, za kterou je u nás, kdyby by šel teď s obligačkou za sedm, tak příští rok na něm vykážeme dost velkou ztrátu (skoro 4 M). Druhá věc je, že on ani onehdy v Janově nebyl úplně hráč základní sestavy a v SA má za dva a půl roku 11+5 jako hrotový útočník.

Hostovačky jsou u obou maximum a někdy se může vyplatit točit hráče po hostováních než je přímo pustit za hubičku

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Lille nabízelo 13, oficiálně, ale to prý odmítl hráč. 8-10 od Turína myslím taky přilétlo dříve, ale Pinto odmítal, chtěl víc.

Není to snadné, buď ho budou tepat za levné prodeje, nebo za to, že neprodal vůbec, rpotože chtěl moc.

Reagovat
Truffaldino

Přijde mi, že někdy bereš ty částky v mediích až moc vážně . Taky se psalo, ze Cairo stopnul přesun do Turína, protože nechtěl povinnost odkupu a Torino chtělo Eldora jen na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná :)

Reagovat
Largo

K tomu tématu, prý už v noci nějaká skupina fanoušků stála před jeho barákem a došlo tam na výtržnosti, který musel řešit týmovej manažer přivoláním policie. Pochybuju, že si u nás někdy kopne. Teď se prý ještě ozval Monchi, ale jednak za něj nikdo nedá to, co Pinto chce, a jednak už se pak nestihne přivést náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem, římská klasika. Francesca i Benedetta už dostali výhružky zabitím a všelijaké označení. Nica i s tatou prý doslova naháněli.

Reagovat
Largo

Fakt des. Chapu, ze ho nechtej v kadru, ale tohle je proste daleko pres caru.

Reagovat
smazaný uživatel

Magoři byli a budou.

Třeba to zachrání Lipsko na poslední chvíli :)

Reagovat
Largo

To by byl sen. A myslím, že i Zaniolovi by to mohlo sednout, Lipsko umí s mladýma hráčema pracovat skvěle. Docela bych mu to i přál.

Reagovat
10

Mourinho tomu uklidnění situace taky dost pomohl

Reagovat
Largo

Pinto taky, obecně ta vyjádření o tom, jak se kvůli němu klub nachází ve finančních potížích, byla blbost. Přinejlepším špatně načasovaný a formulovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajebali všeci.

Reagovat
10

to teda...

Reagovat
Furia Ceca

Jsem tenhle víkend fotbal vůbec nesledoval a nestačím se divit My trapas, AC trapas, McKennie pryč...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele