Serie A - souhrn 13. kola: Derby d’Italia pro Juventus

04.11.2022, 22:42, aktualizováno 06.11.2022, 22:39
Komentáře a souhrny
Nicoló Fagioli (© AFP)
V neděli večer Juventus díky dvěma gólům ze druhé půle zvládl šlágr kola s Interem. Neapol otočila nepříznivě se vyvíjející duel na půdě Sassuola a upevnila si pozici na čele tabulky. AC Milán zdolal Spezii a posunul se na druhé místo. Lazio do vítězného konce dotáhlo římské derby. Udinese mělo skvělý start do sezony, aktuálně ale nevyhrálo v pěti zápasech za sebou. Bianconeri neporazili ani Lecce, doma jen remizovali 1:1...

Juventus FC - Inter Milán 2:0

06.11.2022 20:45

Góly: 52. Adrien Rabiot, 84. Nicolò Fagioli

Inter v Turíně padl, nedal domácího sokovi ani jednu branku a naopak sám dvakrát inkasoval. O trefy Juventusu se postarali dva jeho záložníci, oba vítězné centry ale pocházely z dílny mistra Kostiće.

Nedělní program Serie A se nesl ve znamení derby. Po tom římském se oči všech nadšenců upíraly do Turína, kde domácí Juve přivítalo ve slavném Derby d’Italia Inter. Tenhle zápas se hraje už od roku 1909 a pokaždé slibuje dramatickou podívanou. Pro oba týmy to byla velká šance, jak dát zapomenout na nedávné neúspěchy a naopak opět začít nahánět suverénní Neapol na čele ligové tabulky.

Tempo bylo na začátku zápasu poměrně slušné, ale na nějaké větší akce jsme museli dlouho čekat. Snad až po dvaceti minutách, kdy byli už dávno usazeni i ti poslední diváci, se do šance dostal Juventus. Filipu Kostićovi se povedlo od lajny odcentrovat a hlavně najít hlavu Fabia Mirettiho, jehož zakončení ale skončilo jen na boční síti!

Juventusu se ale jinak nedařilo pořádně dostat pod tlak svého soka a o Interu se dá říct to samé. Ani jedna z bojujících stran nevěděla, jak získat převahu a vnutit soupeři svou hru. Po době delšího mlčení jsme se větší šance dočkali až ve 42. minutě a tentokrát málem udeřil Inter. Barella sklepával pod sebe míč z centru od Mchitarjana a Denzel Dumfries ve skluzu těsně přestřelil bránu Staré dámy!

První půle branku nenabídla, ale druhá to divákům v tomhle ohledu vynahradila. Juventusu totiž stačilo jen sedm minut k tomu, aby šel do vedení. Opět se míče zmocnil Kostić a narýsoval krásný pas do vápna na nabíhajícího Adriena Rabiota. Francouzský záložník to z voleje trefil parádně a Nerazzurri kapitulovali poprvé.

Po hodině hry se navíc Juventus znovu prosadil. Po Kostićově pasu zamířil přesně obránce Danilo a slavil, jenže jeho radost netrvala dlouho. Sudí totiž postřehl hru rukou a jeho gól odvolal. To ale Juventusu zas tak moc vadit nemuselo, protože Inter jednak sám o sobě nebyl schopen větší akce a jednak Juventus přidal definitivní pojistku.

Šest minut před koncem utkání se Filip Kostić opět blýskl průnikem a přesným centrem, na zadní tyči se uvolnil Nicolò Fagioli a na jeho ránu k zadní tyči se brankář André Onana jen marně díval - 2:0.

Více informací k zápasu

AS Řím - SS Lazio 0:1

06.11.2022 18:00

Góly: 29. Felipe Anderson

Římské derby mnoho zajímavého nenabídlo a po stránce předváděné hry patřilo mezi nejslabší vydání. Vyrovnané utkání rozhodla jediná branka Lazia, kterou vstřelil Felipe Anderson po selhání obránce Ibañeze.

Derby della Capitale vládne specifickou magickou atmosférou a dnes to nebylo jiné. Mourinho kontra Sarri, to je souboj, který nabízí hodně dramatických momentů. Sarrimu dnes chyběli dva klíčoví hráči, Milinković-Savić a Immobile, ale jeho kádr skýtá dostatek možností, aby byl pro Vlky nebezpečný.

Úvodní minuty fanoušky na obou stranách spíš uspávaly - snaha neinkasovat, neudělat chybu jako první, bylo naprosto evidentní. Takže moc šancí jsme neviděli, i když s postupem času se alespoň fauly množily. Největší drama, minimálně pro domácí fandy, nastalo ve 29. minutě. Zibi Boniek, pro fanoušky Giallorossi ne neznámý, před zápasem řekl, že dnešní měření sil podle něj rozhodne jeden ze tří stoperů AS, nejspíš Roger Ibañez. A nakonec měl pravdu.

Zcela jednoduchá a nevinně vypadající rozehrávka AS skončila právě u brazilského obránce, který ale nepochopitelně nerozehrál, otálel a ještě chtěl napadajícího Pedra obejít. Což byl naprostý nesmysl, protože zkušený útočník ho tělem odstavil a nahrál Felipemu Andersonovi. Pro něj už bylo snadné překonat osamoceného Ruie Patrícia!

Lazio vedlo o jednu branku a svým pohybem dělalo AS velké problémy. Jeho hráči působili aktivně, pohybově na výši a vždy připravení. První půle přesto nemusela skončit vedením Biancocelesti. Jenže římský miláček Nicolò Zaniolo vypálil s pomocí teče jen do břevna za Provedelovými zády!

Kdo čekal nějaký tlak ze strany AS (podobně jako tomu bylo v minulém kole Evropské ligy), ten musel být zklamán. Mírné oživení znamenal nástup mladíčka Volpata, ale jinak se Laziu bez potíží dařilo kontrolovat hru a ani několikerá střídání AS nepomohla. Stejně tak přečkalo Lazio dlouhé osmiminutové prodloužení druhé půle, po jehož skončení mohlo okázale slavit.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Hellas Verona 2:0

06.11.2022 15:00

Góly: 68. Carlos Augusto, 90. Andrea Colpani

Na vítěznou vlnu se v neděli vrátil AC Monza Brianza. Nováček letošní Serie A využil dlouhou početní převahu a nakonec zvítězil nad Hellasem o dva góly. Ty obstarali Augusto s Colpanim. Hellas klesl po tomto kole na poslední místo tabulky.

Domácí měli hned v úvodu dobrou příležitost, ale tu nedokázal procpat do sítě Caprari. Mnohem důležitější okamžik pro vývoj celého zápasu nastal ve 26. minutě. Giangiacomo Magnani jako poslední hráč zmařil faulem vyloženou šanci Motovi a sudí neměl na výběr, než hostujícího hráče vyloučit.

V početní převaze Monza ještě navýšila svojí převahu a i když se do konce prvního poločasu neprosadila, měla utkání pod svojí kontrolou. Nováček strhl vedení na svojí stranu až v 68. minutě, kdy Ciurria našel zpětnou přihrávkou Carlose Augusta a ten povedenou ranou překonal brankáře Montipa.

Monza pokračovala v aktivitě a zanedlouho těsně minul branku po pěkné individuální akci Armando Izzo. V závěrečné desetiminutovce držel Montipó dobrými zásahy šance Hellasu nad vodou, ale v 90. minutě bylo beztak "vymalováno". Petagna podržel balón ve vápně, všiml si náběhu Andrey Colpaniho a ten z první pojistil výhru Monzy.

Čisté konto udržel brankář Michele Di Gregorio, který ještě v nastavení po rohovém kopu předvedl vynikající zákrok. Pro Monzu to byla čtvrtá výhra v sezoně, zatímco pro Hellas už desátá porážka. Veronský celek tak klesl na úplné dno tabulky.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 0:2

06.11.2022 15:00

Góly: 4. Giacomo Bonaventura, 58. Nikola Milenković

Už čtvrtou soutěžní výhru v řadě zaznamenala Fiorentina a Sampdorii tím odsoudila k setrvání v sestupovém pásmu. Viola se uklidnila rychlým gólem a když ve druhém poločase navýšila skóre, bylo prakticky rozhodnuto. Antonín Barák se dostal na hrací plochu až osm minut před koncem.

Sampdoria chtěla před vlastními diváky zvítězit a posunout se mimo sestupové pásmo, ovšem v domácím duelu s Fiorentinou se nedokázala střelecky prosadit a naopak rychle inkasovala první gól.

Byl to fofr a než se domácí stačili rozkoukat, prohrávali 0:1. Dodo dal zpětnou přihrávku pod sebe a Giacomo Bonaventura překonal brankáře Audera. Hned z kraje se Sampdoria dostala do potíží a z nich se už nevyhrabala. Ve 12. minutě odmítli druhý gól před odkrytou brankou Ikoné s Kouamém a na druhé straně hlavičkoval nad Colley. Po půlhodině hry nařídil sudí ve prospěch Fiorentiny pokutový kop, nicméně zásah VAR systému nakonec verdikt odvolal. Na vině byl Lukićův útočný faul.

Závěr prvního poločasu byl hodně kouskovaný a VAR šel do akce ještě jednou, aby přezkoumal případné hraní rukou brankáře mimo pokutové území. Nic takového se ale neprokázalo a hra mohla pokračovat. Sampdoria měla v závěru poločasu i trochu smůly, když Caputa proletěla těsně nad.

Fiorentina se mohla výrazně uklidnit v 58. minutě. Nikola Milenković se pověsil do vzduchu na precizně zahraný rohový kop a hlavou zvýšil na 2:0.

Skóre už se znovu nepohnulo, přestože šance měly obě strany. Nejprve se neujala Djuričićova zablokovaná střela a v samotném závěru vychytal Bonacenturu Audero. Sampdoria sice už není poslední, ale ze sestupového pásma se prozatím nedostala.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Turín FC 2:1

06.11.2022 12:30

Góly: 64. Riccardo Orsolini, 73. Stefan Posch - 26. Saša Lukić (pen.)

Bologna předvedla v nedělním zápase s Turín FC dokonalý obrat. Granata totiž ovládla první poločas proměněným pokutovým kopem Lukiće, ale po změně stran nejprve vyrovnal Orsolini a po něm rozhodl Posch. Hosté tak nenavázali na vítězné představení proti AC Milán a v tabulce zůstanou desátí.

Boloňa hostila krátce po polední Turín FC a mnozí byli zvědaví, zdali hosté navážou na senzační výhru proti AC Milán. Domácí ale do zápasu vlétli a Arnautović měl na kopačce vedoucí branku již v první minutě. Centr Barrowa stihl na malém vápně zasáhnout, ale dobře si počínal brankář Milinković-Savić. Chvíli nato postihla Turín pohroma a ze hřiště kvůli zranění odkulhal útočník Pietro Pellegri.

Turín nebyl v úvodní dvacetiminutovce nikterak nebezpečný, přesto šel nakonec do vedení. Dlouhý nákop Milinkoviće-Saviće doputoval až do vápna, kde Lucumi fauloval Alekseje Mirančuka a pokutový kop byl na světě. Saša Lukić zvolil razantní střelu k tyči a i když Skorupski vystihl směr, na balón nedosáhl. Bohužel první poločas nic dalšího nepřinesl a tak si Granata hýčkala nejtěsnější náskok.

Rossoblu byli odhodláni utkání zvrátit a ve druhém poločase se jim to podařilo. V 64. minutě načechral balón do vápna Vignato a Riccardo Orsolini ho z první poslal neomylně do branky. Vyrovnání bylo zasloužené, Boloňa tou dobou už zvýšila aktivitu a nebezpečně hrozila. Obrat pak přišel čtvrthodinu před koncem a znovu to bylo po centru. Lykogiannisovu pobídku prodloužil Soriano a na zadní tyči vyplaval skórující Stefan Posch - 2:1.

Hosté se nestačili divit, ale na vyrovnání ještě měli dostatek času. Gól od Posche však veškeré snažení Granata paralyzoval a naopak v nastavení mohli domácí definitivně rozhodnout, jenže Orsolini z malého vápna dost nepochopitelně netrefil prázdnou branku. Jeho osobně to naštěstí nemuselo tolik mrzet, protože Boloňa výsledek 2:1 udržela a získala tři body.

Více informací k zápasu

AC Milán - Spezia Calcio 2:1

05.11.2022 20:45

Góly: 21. Theo Hernández, 89. Olivier Giroud - 59. Daniel Maldini

AC Milán doma vydřel výhru nad Spezií v utkání, které jinak mělo dobrý náboj a nabídlo spoustu zajímavých momentů. O ty nejvýraznější se postaraly na jedené straně Olivier Giroud, autor rozhodující branky i červené karty a na straně druhé Daniele Maldini, kmenový hráč Rossoneri a syn slavného Paola Maldiniho.

Stefano Pioli nechal některé opory jen na lavičce náhradníků, ale i tak zůstávalo AC velkým favoritem. Úvod utkání byl v jejich režii a v 16. minutě pálil do břevna Krunić. Za dalších pět minut už se Rossoneri prosadili, když Bennacerovu přihrávku zpracoval na prsa Theo Hernández a pohotovou střelou překonal brankáře Drągowského.

Celou situaci ještě přezkoumával VAR a po zhruba čtyřech minutách dal milánským za pravdu. Domácí mohli ještě v prvním poločase navýšit, to by ale nesměla Leãova tečovaná střela skončit na břevně!

Ve druhém poločase se očekávalo, že Milán své vedení navýší a definitivně tím uklidní domácí Tifosi, jenže stal se přesný opak. V 59. minutě se na rohu pokutového území odhodlal k vynikající střele Daniele Maldini a opravdu krásným obstřelem překonal brankáře Tătăruşanua. Sám střelec měl z branky velkou radost, ačkoliv jí jako kmenový hráč AC nedával tak jasně najevo. Vše samozřejmě sledoval na tribuně San Sira i jeho otec, slavný Paolo Maldini.

Remíza byla pro Milán málo a ten okamžitě přepnul na vyšší obrátky. Výsledkem sice byla Tonaliho výstavní trefa, ale rozhodčí jí kvůli předcházejícímu faulu Tomoriho na Nzolu nemohl uznat. Na San Siru se tak pokračovalo za nerozhodného stavu.

Pioli se rozhodl vrhnout síly do útoku a na posledních dvacet minut nasadil Girouda, Rebiće i De Ketelaereho. Čas ale milánským ubíhal a stav se neměnil. V 87. minutě přestřelil ve velké příležitosti De Ketelaere. Domácí se ale dočkali. O chvíli později Tonali krásně načechral balón ke vzdálenější tyči a Olivier Giroud fantastickou koncovkou dal na 2:1. Francouzský útočník byl následně v takové euforii, že si svlékl dres a protože už měl jednu žlutou kartu, šel těsně před koncem ven.

Spezia měla na odpověď pět minut nastaveného času a během něho vyslal nepovedenou střelu Reca. Ve čtvrté minutě nastavení zase Tătăruşanu lapil nepříjemný balón, který po rohovém kopu propadl uvnitř šestnáctky a krátce nato sudí utkání ukončil.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SSC Neapol 1:2

05.11.2022 18:00

Góly: 19. Ademola Lookman - 23. Victor Osimhen, 35. Eljif Elmas

Atalanta se stala dalším týmem, jenž si sice brousil zuby na pokoření lídra z Neapole, ale který nakonec odcházel poražen. Domácí se sice dostali poměrně brzo do vedení po proměněné penaltě Lookmana, ale na něj reagovali Osimhen s Elmasem, takže tři body si nakonec odváží Partenopei.

Atalanta se snažila zmenšit náskok Neapole v přímém souboji a je pravda, že doma začala aktivněji než favorit. Už ve třetí minutě se domácím povedl jeden brejk tažený nejlepším mužem Atalanty Lookmanem. Jeho nahrávka přes šíři vápna dokonce i našla svého adresáta, mladého útočníka Rasmuse Winthera Højlunda, jenže ten nevyzrál na perfektně postaveného brankáře Mereta.

Rychlé tempo Orobici nedělalo Neapoli moc dobře a domácí se dokonce díky tomu dostali i do vedení. V 17. minutě totiž Victor Osimhen při pokusu o bránění zahrál ve vápně rukou a sudí si toho i s pomocí VARu všiml. Nařídil tedy penaltu a tu s přehledem proměnil útočník Ademola Lookman.

Jenže radost domácích netrvala zas tak dlouho, jak si trenér Gasperini vysnil. Po sedmi minutách se totiž Elmasův centr dostal na hlavu Victora Osimhena, který se vznesl do vzduchu a mladý útočník perfektní hlavičkou srovnal na 1:1.

A to nebylo všechno z dílny záložníka Eljifa Elmase. Ještě do konce první půle totiž po Anguissově vyhrané hlavičce pelášil do útoku Osimhen, ale nesobecky místo zakončení předložil míč kolegovi Elmasovi. Ten si ve druhé vlně položil prvního obránce a pak propálil všechno před sebou!

Ve druhém poločase si Atalanta vytvořila další šance, ale jejich proměňování byl její věčný problém. Jako to bylo třeba v případě Joakima Mæhleho. Ten až nečekaně snadno prosvištěl z vlastní poloviny k vápnu brankáře Mereta a jeho střela mu nadělala velké potíže. Navíc se ještě k dorážce dostal Lookman, jenže trefil pouze další břevno!

Velkou šanci si na samý konec utkání nechal Giovanni Simeone. Tomu nahrál Olivera u vápna Atalanty, načež si mladý Argentinec srovnal míč na střelu a vypálil. Jenže brankář byl na místě a jeho pokus zneškodnil.

Více informací k zápasu

Empoli FC - US Sassuolo 1:0

05.11.2022 15:00

Góly: 64. Tommaso Baldanzi

Všechny body zůstaly v sobotu odpoledne na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. Domácí ekipa tu vyzrála jediným gólem Tommasa Baldanziho nad Sassuolem.

Empoli nevstoupilo do utkání úplně šťastně, protože už po sedmi minutách musel odkulhat ze hřiště klíčový útočník Mattia Destro. Jeho náhradník Sam Lammers se v úvodu do žádné větší příležitosti nedostal a celkově vzato byl průběh dějství velmi opatrný.

Všechno mohla změnit dvacátá minuta a údajná ruka v pokutovém území, kterou ale VAR nepotvrdil. O deset minut později se konečně dostal do zakončení Lammers a hostující svatyni těsně minul.

Ani druhý poločas na nezáživné podívané nic nezměnil, nicméně domácím se i tak podařilo vstřelit gól. V 64. minutě našel Satrianův přízemní centr Baldanziho, který si převzal balón a neomylně ho poslal do sítě.

Většinou se říká, že úvodní branka hře pomůže, ale tady to příliš neplatilo. Empoli se rozhodlo výsledek ubránit a naopak Sassuolo bylo směrem dopředu dál bezradné. Už v nastaveném čase odmítl pojistku Lammers, jenž před prázdnou brankou nedosáhl na Bajramiho pobídku. Diváci na stadionu Carla Castellaniho tak viděli jen jeden gól.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - US Cremonese 2:2

05.11.2022 15:00

Góly: 3. Krzysztof Piątek, 38. Lassana Coulibaly - 12. David Okereke, 89. Daniel Ciofani

Nováček soutěže Cremonese si po tomto kole mírně polepší, ale sestupové příčky prozatím neopustí. V sobotním zápase na stadionu Arechi musel pokaždé dotahovat náskok soupeře a konečnou remízu 2:2 se Salernitanou pokorně bere. Nejzajímavější pasáž zápasu se odehrála až v závěru, kdy Daniel Ciofani neproměnil v rychlém sledu dva pokutové kopy.

Je to poměrně překvapivý výsledek vzhledem k tomu, jak se doposud oba celky v Serii A prezentují. Zatímco Salernitana je daleko od sestupových pozic, Cremonese bylo před tímto kolem úplně poslední.

Vše začalo dle předpokladů a Salernitana naplnila už ve třetí minutě roli favorita. Krzysztof Piątek využil dezorientace obránců Cremonese a zblízka doklepl balón do branky. Hosté se ale dokázali oklepat a připravili rychlé vyrovnání. David Okereke se na hranici vápna ukázkově opřel do balónu a Sepe byl po krásné ráně absolutně bez šance.

Ještě v prvním poločase si Salernitana vzala vedení zpátky. Nejprve závar před Carnesecchim neukončili Piątek s Diou, ale o chvíli později procedil balón z úhlu za Carnesecchiho záda Lassana Coulibaly. Cremonese znovu chystalo odpověď, nicméně úspěšné nebylo a Cristian Buonaiuto ve velké šanci trefil jen Sepeho.

Hosté se nevzdávali a ve druhém poločase měli několik šancí na vyrovnání. V 66. minutě nebezpečně hlavičkoval Sernicola a Sepe výtečně zasáhl.

Cremonese se dočkalo až pět minut před koncem zápasu. Fazio fauloval v pokutovém území Zanimacchia a sudí odpískal pokutový kop. Ciofani ho ale neproměnil a Cremonese mělo velké štěstí, že jí sudí nechal kvůli předčasnému vběhnutí do vápna zopakovat. A i tady hrála hlavní roli štěstěna, protože Ciofani nedal ani druhý pokus a teprve jeho dorážka znamenala vyrovnání.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Lecce 1:1

04.11.2022 20:45

Góly: 68. Beto - 33. Lorenzo Colombo

Vítězná série Zeber skončila před měsícem a od té doby klub ze severu Itálie na další vítězství čeká. Nedočkal se ho ani v páteční předehrávce proti Lecce, která skončila remízou 1:1. Tu domácím zařídil v 68. minutě Beto.

Pro Udinese je to zatím zvláštní sezona. Ještě před měsícem se klub vyhříval na pozicích pro Ligu mistrů a pyšnil se solidní sérií výher, jenomže nyní je všechno jinak a proti Lecce to byl šestý soutěžní duel bez výhry.

Komplikace nastaly domácím hned v úvodu, kdy se střelecky málem prosadil Strefezza. Jeho přízemní střela skončila na tyčce. To bylo pro Udinese výrazné varování. Domácí se dostali do dobré příležitosti až ve 23. minutě, nicméně střela Pereyry moc starostí Falconemu nenadělala. Po půlhodině hry už se měnilo skóre, a to ve prospěch Lecce. Lorenzo Colombo se dobře natlačil pro centrovaný balón, na nic nečekal a pohotově a především přesně zakončil. O chvíli později měl na kopačce vyrovnání Wallace, který na malém vápně jen nastavil nohu a balón branku minul. Těsně před koncem poločasu to bylo na brankové konstrukce už 0:2, protože po odraženém balónu se opřel do střely Gallo a Udine zachránila tyčka.

Udinese mělo na vyrovnání celý druhý poločas, nicméně muselo směrem dopředu přidat. Po hodině hry se Zebry dožadovaly pokutového kopu, jenomže Deulofeu v klíčový moment spíše podklouzl. Domácí celek se dočkal v 68. minutě po zdánlivě jednoduché akci. Success vyprodukoval střílený centr a Beto nastavil jen kopačku - 1:1.

Udine rázem ožilo a ve zbytku zápasu chtělo rozhodnout. Asi nejblíže bylo v nastaveném čase, kdy se z úhlu řítil na Falconeho Pereyra a hostující brankář skvěle zasáhl. Lecce výsledek ubránilo a domu veze cenný bod.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
13
11
2
0
32 : 10
35
2
AC Milán
13
9
2
2
27 : 14
29
3
SS Lazio
13
8
3
2
25 : 8
27
4
Atalanta Bergamo
13
8
3
2
19 : 10
27
5
Juventus FC
13
7
4
2
20 : 7
25
6
AS Řím
13
8
1
4
16 : 12
25
7
Inter Milán
13
8
0
5
25 : 19
24
8
Udinese Calcio
13
6
5
2
21 : 13
23
9
Salernitana Calcio
13
4
5
4
18 : 19
17
10
Turín FC
13
5
2
6
13 : 16
17
11
ACF Fiorentina
13
4
4
5
15 : 17
16
12
Bologna FC
13
4
4
5
16 : 19
16
13
US Sassuolo
13
4
3
6
14 : 18
15
14
Empoli FC
13
3
5
5
10 : 17
14
15
AC Monza Brianza
13
4
1
8
13 : 21
13
16
US Lecce
13
1
6
6
10 : 16
9
17
Spezia Calcio
13
2
3
8
11 : 24
9
18
US Cremonese
13
0
6
7
11 : 24
6
19
UC Sampdoria
13
1
3
9
6 : 23
6
20
Hellas Verona
13
1
2
10
11 : 26
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
mastakillah

YES velmi důležité vítězství. Výkon až tak hodnotit nebudu, jelikož jsme hráli to, co nám Atalanta dovolila. Byl to spíše remízovej zápas, ale naštěstí jsme to zvládli za 3 body Zvláštní, že Špalek nechal celej zápas sedět Raspu

Reagovat
Milan.B

Giroud to dal na pana ale chvala bohu za neho

Reagovat
Shevchenko

No to byl porod, Giroud je stejně frajer

Reagovat
Shevchenko

Zítra už jen s klidem sledovat, jak se ostatní pobijou mezi sebou

Reagovat
GEGE

Zase takový vyhrocený tryhard proti Spezii

FORZA MILAN!

Reagovat
rossoneri89

Milujeme ťa Giroud

Reagovat
Agent z Melmacu

každý ho miluje.

Reagovat
AngryPrd

Toto by sa uz nemalo opakovat. Hrali sme exibiciu s mnozstvom zahodenych sanci. Polcas mohol byt kludne 3-0. Miesto toho sme sa nakoniec nadreli na body. Skoda neuznaneho golu, Tonali to zavesil krasne. Giroud pri oslave aj zabudol na to ze ma uz jednu zltu Forza Milan.

Reagovat
AngryPrd

Ty vole opravte si to - Neapol otočila nepříznivě se vyvíjející duel na půdě Sassuola a upevnila si pozici na čele tabulky.

Reagovat
danko10

Čo ti jebe? Toto bolo dno. Keby sa Jose nevolal Jose, už by ho vešali.

Reagovat
Pipo123

Neveril som že vyhráme bez Cira a SMS, hlavne SMS strašne chýbal, záloha AS nás prehrávala, vlastne celý zápas boli lepší, ale až na to brvno si nič moc nevypracovali, my to isté, ubetonovali sme to, ale výkon nič moc. Celkovo strašne slabé derby

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom čtvrtku se to dalo čekat. Mourinho got Mourinho´d.

Reagovat
Mönchengladbach

Tak je úplně jasno, pan Allegri zůstává na jaro.

A notoričtí škarohlídi a věční odvolávači mají smůlu.

Reagovat
M11

Nejlepsi moment sezony..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Reagovat
Melchior

Jak jsem tak od 5. kola sledoval tu bídu jen ze setrvačnosti, tak na dnešek jsem se těšil a bavilo

Reagovat
stuff

Reagovat
Inter Eterno Amore

Gratulácia Juve

Reagovat
Shevchenko

Hezky Juve

Reagovat
Maras5

Důležité vítězství. Jen nechápu že neuznali gól Danilovi. To si tu ruku v kleštích měl jako při té střele odčarovat, nebo co? Ten VAR uz to fakt přehání.

Reagovat
Salfovic

Gól neuznán správně, jen měli hned nařídit penaltu za držení.

Reagovat
PP

leda tak..

Reagovat
10

njn, tyhle nesmyslný situace ale právě vytváří VAR...podle mě by u třeba 40% rozhodnutí bylo lepší, kdyby zůstaly na hřišti a vzali za ně zodpovědnost rozhodčí, protože ten efekt na tu akci je často nulovej

Reagovat
Inter Eterno Amore

13 stále bez remízy

Toto mužstvo nie je vhodné pre SERIE A. Ideme si po ušatú

Reagovat
Inter Eterno Amore

*13 zápasov

Reagovat
The Krupy

Very nice, very evil. Výhra nad Interom poteší vždy, ale takto toho chuja nevyhodia.

Reagovat
Inter Eterno Amore

nebude to s Chiesom a Di Mariom lepšie? Rabiot má celkom formu, či?

Reagovat
Melchior

On udělá 10% věcí jako hráč extratřídy, 80% jako průměrák a pak 10% (viz dnešní nalejvárna do brejku Interu, která nás klidně mohla stát zápas) úplně katastrofálně.

I když má svý nesporný kvality, já bych ho už neprodlužoval.

Reagovat
The Krupy

Ani tí to nevytrhnú, pokiaľ je tam Allegri. Navyše sezóna je už aj tak v prdeli.

Reagovat
ED91

Zrejme bude, ale aj toto dokazuje, že Allegri nemá žiadny vplyv na hru a s takým trénerom sa úspechu alebo aspoň dobrej predvedenej hry nedočkáme…

Reagovat
DelPiero137

Bol by som zvedavy, preco sme sa prvy polcas tak drzali. Mladici sa nemohli moc ukazat vdaka tomu. Snad ich Max kvoli tomu neodpise. Toto je presne to, naco sa tesim. Aspon naznak fungujuceho muzstva, zapal, nova krv. Dufam ze mladici budu dostavat viac a viac sanci, dostanu sa dali do hry atd. Aj keby sa nevyhravalo zakazdym, ak bude ten mladicky drive, emocie a sance tak ma to bude viac bavit ako cele Allegirho druhe angazma u nas.

Reagovat
Radin

Inter slabota letos

Reagovat
10

Včera jsme si po těch předchozích celkem smolných zápasech s Interem vybrali zpátky dost štěstí. Po tom prvním poločase mohlo být hotovo, naštěstí Lautaro, Džeko a Dumfries netrefí bránu z malýho vápna. Kdyby to po poločase bylo 0:3, tak by se to hodnotilo dost jinak.

Derby je derby, měl jsem po dlouhý době radost z výsledku Juve. Bohužel se ale pořád opakuje, že dokážeme odehrát dobře maximálně jeden poločas, že ty hráči jsou schopný být 50 minut úplně vypnutý bez zájmu, pobíhat tam zmateně a prohrávat jeden souboj za druhým, to nedokážu pochopit.

Reagovat
PP

ten první poločas byl hrozný.. Vy jste neměli vůbec nic - souhra, taktika, chuť = nula, Inter nekombinoval špatně, ale ta střelecká nemohoucnost je pohřbila.

Druhému poločas pomohl gol, jinak by to byla dost možná stejná holomajzna jako v tom prvním, ale už se na to dalo aspoň dívat.

Za Inter největší zklamání Lautaro Martinez. Ten neudělal dobře snad nic.

Reagovat
10

Starej dobrej palič Lautaro. Proti Juventusu už má asi i trošku blok, protože takhle hraje pravidelně, o tom svědčí i ta bilance jednoho gólu v 9 zápasech, přitom gólovek má v těch zápasech pravidelně několik.

Jinak souhlasím, ten gól to otočil. Mám pocit, že Juventus dostalo na koně víc to, jak snadno ten gól Inter "položil", než že by je tolik nakopnul. Ale od toho gólu to byl úplně jinej zápas.

Reagovat
sinter

Reagovat
Agnelli

Spoustu lidí si neuvědomuje, že Juventus je tam kde momentálně je i skrz četná zranění. Standartně je mimo 10 hráčů a to je pak těžký. To není omluva, ale fakt. Zatím skoro celá sezóna se jede bez Chiesy, Di Marii. Pořád někdo chybí Bremer, Vlahovič atd atd. Zbytečné všechny jmenovat. Doufám, že na jaře už všechny marody budeme mít v plné síle a tam chci vidět Juventus stoupat v tabulce.

Reagovat
cristiano.K.

Rabiotovi novou smlouvu

Reagovat
Fazole44

Rabiot je hráč na jednoroční smlouvu, pak hraje dobře. Teď mu končí smlouva, tak začal hrát.

On ale neprodlouží. Teď hraje o nové angažmá a parádní plat a bonus. Juve mu nedá tolik, kolik bude chtít. Jeho maminka je náročná.

Reagovat
Tomanatura

Inter zatim letos prohral krome Barcelony vsechny tezke zapasy, to bude jeste slusny boj o ligu mistru. Cinan to vede presne tam, kam to spadlo po treble sezone.

Reagovat
FORZAMILAN

Hoši, dneska je losování. Ten výběr je tam šílený. Pro nás možná (a to s velkým otazníkem) tak Benfica nebo Porto. Ostatní budou nad naše síly (Real,Tottenham,City,Bayern).

Reagovat
PISTOLERO

Přání Benfica, tip Tottenham

Reagovat
kary

proboha snad si nemyslite ze se juventus zveda,první pule 0 strel na bránu pak se trochu hecli a vyhráli protože inter taky nehraje buhvíco v evropske lize vypadne velice brzo

Reagovat
kary

budme realisti nad silu italskych tymu je tam kazdy

Reagovat
PISTOLERO

První poločas v našem podání ještě docela ušel, ale v tom druhém to byl šílenej výkon O našich útočnících se nemá cenu bavit...

Reagovat
zurix_new

Bohužel jsem viděl až teď jen sestřih, ono samozřejmě po tom gólu by vše další vypadalo jinak a i tak to mohlo skončit třeba 2:1, ale že jsme ani z jedné z těch 3 šancí v první půli nedali gól, to je síla

Postup v LM na úkor Barcelony je sice fajn (kde stejně vyletíme teď nebo další kolo dle soupeře), ale liga nic moc, tohle dost možná nebude stačit na LM. Více než 3 body z posledních 2 zápasů nebude a pak během pauzy se s tím kádrem něco musí udělat, jinak to bude průser.

Reagovat
zurix_new

Jinak opět:

2019/2020 - 4 porážky

2020/2021 - 3 porážky (včetně derby kdy už "o nic nešlo")

2021/2022 - 4 porážky

2022/2023 - 5 porážek... po 13 zápasech.

Si člověk po těch předchozích sezónách rychle odvykl

Reagovat
Dejwa

Stačí se podívat na počet obdržených gólů a je to každýmu jasný... dostáváme strašně moc a ještě k tomu laciných gólů. Včera to byla typická italská bitva, kterou rozhodne pár situací a přesně to se i stalo... po tom spalování v první půlce jsem hned cítil průser. Zápasů je ještě hodně a nedat top4 nepřipadá v úvahu. Titul je utopie.

Reagovat
Nuno čomes

Přesně tak. Třetina ligy za námi, teď je top 4 jediný reálný cíl

Reagovat
Nuno čomes

Tak ono včera dát branky v první půlce, mohlo by to dopadnout jinak. Bohužel jsou to kopyta nicméně větší hrůzu mám z toho, že jsme neporazili nikoho z čela tabulky. Simone to už loni neuměl ty větší zápasy a letos je před nima posraný už dva dny dopředu. To už není náhoda. A vyřazení Barcelony s velkým štěstím na tom nic nemění. Jinak Dumfries je strašné kopyto. Navíc u něj můžem každý zápas čekat nějaký kiks, co by normální člověk v životě neudělal. O jeho zakončení a technice ani nemluvím. A vepředu ti celý podzim hraje základ Džeko, který by byl fajn tak na max. 25 minut. To je těžko no.

Reagovat
zurix_new

Spíš bych loni viděl jako problém únor-březen, kdy jsme vypadli z LM (kde bych to ale jako neumětelství nebral) a v lize ze 7 zápasů uhráli 7 bodů.

Loni jsme měli:

AC 1 bod

Neapol 4 body

Juve 4 body

Lazio 3 body

Roma 6 bodů

Kde vysloveně průser to byl jen s AC což nás stálo titul. Spíš je to problém až v této sezóně.

Hakimi prostě strašně chybí.

Edin je oproti loňskému podzimu z formy (loni hrál většinu zápasů), otázka co pak předvede snad již uzdravený Lukaku (jestli se teda někdy ještě uzdraví).

Reagovat
Nuno čomes

Hakimiho zase jen tak nenahradíš, což na naší hře je hodně vidět. Že je Lukaku zraněný, to k tomu patří, problém je v neadekvátní náhradě za něj.

Reagovat
LesyJePan

Však máte do útoku Lautara, Lukaka, Correu, Dzeka. To je málo?

Reagovat
Deki

Málo? To se ptáš ironicky? Pokud máme bojovat o top pozice na více frontách, tak jednoznačně. Lukaku má na podzim absolutně nulový přínos, když odehrál 3 zápasy. Jestli se po Novym roce nedá do kupy, tak i těch 8 mega za hostování je moc. Correa je Simoneho miláček, proto je z nějakého důvodu v týmu. A u skoro 37letého Džeka je asi odpověď zbytečná. Možná kdybychom každý týden hráli s Plzní, nebo se nemusel zapojovat do mezihry, tak by to šlo

Reagovat
Nuno čomes

Počtově ne, když hraješ na 2 vepředu, kvalitou ano. Lukaku je podzim vícemenně zraněný, v tom případě potřebuješ mít kvalitní trojku. Tu plní Džeko, ale on má 36 let a na základ, který teď hraje, to není. A na jeho místo se tlačí Correa, který je takový nemastný neslaný, občas dá gól, jinak nic. Proto ani není divu, že před ním nastupuje Džeko Za ty peníze se vůbec nevyplatil. A kdyby měl být Edin 4. volba, tak OK, rozhodně ale ne za ten plat.

Reagovat
sinter

to je pokus o vtip?

Reagovat
Dejwa

V LM Porto, to musíme dát

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Shevchenko

Všechny 3 italské týmy to musí dát

Reagovat
Dejwa

vyšlo to hezky

Reagovat
10

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Shevchenko

Tak i los EL dopadnul hodně v klidu

Reagovat
10

aby to nebyl o to větší provar

Reagovat
Shevchenko

Tak to nakonec schytala aspoň Fiorentina

Reagovat
10

tak ty jsou schopný prohrát s každým, já spíš čekám problémy AS...i když na tyhle "naivní" ofenzivní týmy Mou ještě většinou umí

a na vás jsem taky zvědav, ta intenzita asi bude oříšek

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg dáme, nemají tu sílu jako v posledních letech, horší pak

Reagovat
GEGE

Salzburg naopak tu sílu má a jestli budete mít takovou formu i na jaře tak sbohem...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě si jedou furt to svoje, ale už to není ten tým který by okrádal favority.

Každopádně kdokoliv s pohybem a dravostí nás potrápí, to je jasné.

Reagovat
GEGE

Vždyť remizovali na SB, doma s ACM...To tvoje sebevědomí bych chtěl mít po tom co predvadite...

Reagovat
10

Reagovat
10

kdy okrádali favority? vždyť to se jim výsledkově nedařilo ani s Haalandem...

Reagovat
10

resp. mi přijde, že zrovna tohle se jim daří čím dál víc...přišlo mi, že s Chelsea i AC dokázali hrát vyrovnaný zápasy, ten poslední výsledek 0:4 trošku lže

Reagovat
10

aby to neskončilo 1:6...

Reagovat
DelPiero137

Mam respekt voci tymto podcenovanym klubom. O to viac ze mame Maxa na lavicke

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pipo123

Ideme si pre InterToto cup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele