Serie A - preview 28. kola: Týmy ze středu tabulky

01.04.2023, 09:13, aktualizováno 03.04.2023, 08:46
Previews
Antonio Sanabria (© AFP)

Další kolo bude dohráno dvěma zápasy a v nich se výhradně představí celky ze středu tabulky. Empoli hraje doma s Lecce, Sassuolo nastoupí proti Turínu...

Empoli FC - US Lecce

pondělí 18:30

Až v pondělní dohrávce se na stadionu Carla Castellaniho utkají Empoli FC a US Lecce. Oba celky se v tuto chvíli nachází mimo sestupové příčky, ale rozhodně ještě nemají vyhráno. Zvláště, když poslední výsledky neodpovídají jejich představám.

Jinými slovy Empoli i Lecce se nedaří. Na domácích hráčích leží ještě větší deka, protože tým nedokázal od konce ledna zvítězit. Přitom tehdy šokoval výhrou 1:0 na Interu Milán, ale na výsledek už nedokázal navázat a před reprezentační přestávkou měl čtyři porážky v řadě. Právě přestávka by měla Zanettiho svěřencům pomoci vymanit se z krize a pondělní dohrávka představuje ideální příležitost.

Lecce je na tom prakticky stejně. Poslední porážka s Fiorentinou byla celkově čtvrtou v řadě, nicméně jihoitalové mají pořád osmibodový náskok na sestupové příčky.

Každopádně hosté mají co napravovat a neměla by jim chybět ani motivace. Ještě nikdy v novodobé historii se nestalo, aby Lecce na stadionu Carla Castellaniho vyhrálo. Dokáží smolnou bilanci konečně zlomit?

Domácím bude chybět Vicario, jinak má Zanetti všechny hráče pohromadě. To samé se ale nedá říci o týmu trenéra Baroniho. V pondělí budou Lecce scházet Dermaku, Pongračić, Bleve i suspendovaní Umtiti a Maleh.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Perisan - Ebuhei, Ismajli, Luperto, Parisi - Akpa Akpro, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Satriano

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Tuia, Gallo - Blin, Hjulmand, González - Strefezza, Colombo, Di Francesco

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.00 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

US Sassuolo - Turín FC

pondělí 20:45

Ve zcela jiném rozpoložení se chystaly na reprezentační přestávku Sassuolo a Turín FC. Zatímco Neroverdi dosáhli na čtvrtou výhru v řadě a potvrdili vzrůstající formu, Granata utrpěla v zápase s Neapolí čtyřbrankový debakl. Nyní se oba týmy proti sobě postaví v pondělní dohrávce.

Sassuolo nevstoupilo do letošního ročníku Serie A zrovna správnou nohou, ale v posledních kolech má velkou formu a proti Turínu bude usilovat už o páté vítězství v řadě. Předtím Dionisiho svěřenci porazili Lecce, Cremonese, AS Řím i Spezii a v tabulce postoupili na klidné dvanácté místo.

Turín FC zapsal v březnu některé dobré výsledky, když porazil Lecce i Bolognu, navíc s čistým kontem. Jenomže jeho obranu pak pořádně prověřila Neapol a pro trenéra Juriće to nebylo dobré zjištění. Granata doma inkasovala čtyři branky a fanoušci pochopili, že tým na Partenopei prostě nemá. Zároveň je otázkou, zdali má síly na boj o evropské poháry. Turín je v tabulce jedenáctý, ale pokud vyhraje, dotáhne se na osmou Fiorentinu. Nicméně týmy na sedmé, osmé i deváté pozici mají jednoznačně lepší formu.

Papírovým favoritem bude Sassuolo, které má lepší formu i vzájemnou bilanci. Neroverdi vyhráli už v Turíně 1:0, na druhou stranu poslední zápas s Granata na domácí půdě nezvládli a prohráli nejtěsnějším rozdílem.

Domácí kouč Dionisi bude postrádat jen zraněného Muldura, jinak je kádr po reprezentační přestávce kompletní. Oproti Turínu to bude jasná výhoda, protože hosté nemohou počítat se Zimou, Vieirou, Karamohem, Ilićem a Ainou.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Zortea, Erlic, Ferrari, Rogério - Frattesi, Lopez, Henrique - Berardi, Pinamonti, Laurienté

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Gravillon, Schuurs, Buongiorno - Singo, Ricci, Linetty, Rodriguez - Vlašić, Radonjić - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.22 - 3.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bologna FC - Udinese Calcio

neděle 12:30

Nedělní program 28. kola Serie A začne duelem na Stadio Renato Dall'Ara v Boloni, kam se dostaví Udinese. "Zebry" přijedou v dobré náladě a pokusí se protáhnout sérii výher už na tři utkání v řadě.

Bologna to s Udinese moc neumí. Aby svého soka porazila dvakrát v jediné sezoně, na to čeká už od ročníku 2003/2004. Tehdy měla na lavičce věhlasného trenéra Carla Mazzoneho a dokázala vyhrát oba duely nad Udinese. Teď zatím splnila jen polovinu práce, v lednu tohoto roku díky trefám Sansoneho s Poschem vyloupila Udine poměrem 2:1.

Poslední dobou se jí ale nedaří a Felsinei vyhráli jen dvakrát z posledních šesti pokusů. Udinese je na tom sice stejně, ale jeho výhry se na rozdíl od Bologně počítají těsně před začátek reprezentační pauzy. A nebyly to ledajaké výhry, protože po Empoli si Udinese minule vyšlápl o i na AC Milán a doma mu nadělilo tři branky. I proto se dostalo o bod právě nad Bolognu. Dokáže svůj náskok zvýšit na půdě soupeře?

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumì, Lykogiannis - Moro, Schouten - Orsolini, Ferguson, Soriano - Barrrow

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Ehizibue, Bijol, Zeegelaar - Ebosele, Pereyra, Arslan, Lovrić, Udogie - Success, Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.26 - 3.51

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AC Monza Brianza - SS Lazio

neděle 15:00

Monza první duel s Laziem nezvládla podle představ a také doma ji v odvetném utkání čeká dost práce. Setká se totiž s výtečnou obranou Sarriho týmu, který ale pochopitelně nezapomíná ani na útok. A za sebou má navíc zvládnuté derby.

Monze trochu docházel dech a proto asi vítala reprezentační přestávku. V minulých pěti ligových kolech posbírala jen pět bodů z patnácti možných a mrzet ji musí především poslední dvě vystoupení. Ambiciózní celek se chtěl před odjezdem reprezentantů jistě rozloučit lépe než jen dvěma remízami s Hellasem a Cremonese, tedy týmy okupujícími dvě z posledních tří míst tabulky.

To v praxi spolu se zlepšením Sassuola znamenalo sesun až na 13. místo a Monza bude chtít výš. Proti Laziu jí ale bude chybět důležitá čtveřice Izzo, Rovella, Marlon a Pessina. Lazio nemůže použít jen vykartovaného Marušiće. Ten byl trestán karetně v minulém zápase, kterým nebylo nic menšího než římské derby. Karta mu ale asi tolik vadit nemusela, protože jeho Biancocelesti porazili svého soka 1:0 díky trefě Zaccagniho a zůstávají na skvělém druhém místě!

Lazio se pyšní jednou skvělou vlastností. Ačkoli jsou Sarriho týmy obecně známé pro atraktivní styl plný vstřelených branek, tak Římané nezapomínají ani na obranu. Naopak, z defenzivní práce udělali svou přednost. Lazio dosud v lize inkasovalo pouhých 19 branek, což z něj činí druhé nejlepší mužstvo v Itálii hned za Neapolí, jež dostala ještě o tři branky méně. Nicméně tohle číslo taky znamená, že ve všech Top 5 evropských ligách se Lazio umístilo na výtečném třetím místě! Méně branek než tyhle dva italské týmy totiž dokázala dostat jen Barcelona (pouhých 9).

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Donati, Pablo Marì, Caldirola - Birindelli, Sensi, Machin, Carlos Augusto - Ciurria, Caprari - Petagna

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.26 - 2.16

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Spezia Calcio - Salernitana Calcio

neděle 15:00

Před Salernitanou se otevírá ideální možnost, jak si získat větší odstup od sestupových příček. Na Spezii má už teď náskok tří bodů a bude dělat všechno pro to, aby se po nedělním vzájemném střetu tenhle rozdíl ještě zvýšil.

Spezia hrála v první lize proti Salernitaně třikrát a porazila ji jednou, právě na domácí půdě stadionu Alberta Picca. To je v duelech se Salernitanou ostatně velká pevnost Spezie. Pokud bychom počítali účinkování taky ve druhé a třetí lize, tak z devíti dosud odehraných zápasů doma Spezia svého soka porazila rovnou v osmi! A od téhle bilance se svěřenci trenéra Sempliciho budou chtít odpíchnout i v nedělním odpoledni.

Mají co napravovat, protože po skvělém vítězství nad Interem naposledy nestačili na Sassuolo. Salernitana neprohrála poslední čtyři soutěžní duely, což není špatná vizitka, byť jen jediný z nich skončil vítězstvím. Především předminulá remíza na půdě AC Milán bude hodně ceněná a novému trenérovi Sousovi navíc poskytla trochu pevné půdy pod nohama. Salernitana se díky této sérii neproher vzdálila od pásma sestupu na rozdíl osmi bodů.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Caldara, Ampadu, Nikolaou - Bourabia, Ekdal - Gyasi, Agudelo, Verde - Šomurodov

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Gyömbér, Daniliuc, Pirola - Sambia, Bohinen, Coulibaly, Bradarić - Candreva, Kastanos - Dia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.16 - 3.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AS Řím - UC Sampdoria

neděle 18:00

Římským "Vlkům" trochu došel dech a před pauzou naposledy zpackali emotivní derby s Laziem. O rychlou nápravu se tým trenéra Mourinha pokusí na domácí půdě stadionu Olimpico v neděli navečer, když přivítá janovskou Sampdorii.

AS Řím má za sebou dlouhou pauzu, kterou chtělo využít k nabrání nových sil a zlepšení především své produktivity. Ta je v podstatě žalostná, "Vlci" mají třetí nejhorší útok ze všech týmů první desítky. A nemít v kádru génia Paula Dybalu, bylo by s Giallorossi zřejmě ještě mnohem hůř. V tomhle ohledu žádá trenér Mourinho oprávněně mnohem víc zejména od dua Abraham - Belotti, které dalo v lize dohromady pouhých šest branek!

Minule AS selhalo a derby města Řím ovládlo Lazio, kterému k tomu i bez zraněného Immobileho stačila jediná trefa Zaccagniho. AS opět zůstalo střelecky na suchu a navíc přišlo o několik hráčů. V duelu se Sampdorií nebude moci využít služeb vykartované čtveřice Cristante, Ibañez, Kumbulla a Mancini, k nimž je nutné připočítat ještě zraněného Karsdorpa. Takže obrana se Mourinhovi prakticky rozpadla.

Sampdorii se s AS moc nedaří, prohrála dva poslední duely s ním na domácí půdě a ani výlety do hlavního města nemá Doria za nejoblíbenější. Při poslední návštěvě Olimpica sice urvala bod za remízu 1:1, ale to je spíš výjimka. Ostatně, dva pozitivní výsledky na půdě AS za sebou oslavila naposledy v roce 2006, kdy se pod trenérem Walterem Novellinem dočkala dvou venkovních remíz. Současnost nabízí Dorii ještě mnohem horší představy.

Do utkání s AS nezasáhne zraněná čtyřka Audero, Conti, De Luca a Pussetto, kvůli kartám se zase na Olimpicu nepředstaví obránce Nuytinck. Především se ale Dorii nedaří udržet se nad vodou a pořád jí patří až předposlední místo v tabulce. A mohlo být ještě hůř, kdyby se svěřencům trenéra Dejana Stankoviće nepovedlo v minulém kole konečně znovu vyhrát. Za oběť jim padl Hellas Verona. Na 17. místo ale pořád ztrácí razantních devět bodů. A ani útok Dorie nevykazuje produktivitu, zatím dal jen 16 branek!

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Celik, Smalling, Llorente - Zalewski, Wijnaldum, Matić, Spinazzola - Dybala, Pellegrini - Abraham

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Turk - Günter, Murillo, Amione - Zanoli, Cuisance, Winks, Augello - Léris, Djuričić - Gabbiadini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 4.94 - 11.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SSC Neapol - AC Milán

neděle 20:45

První polovina dubna bude v Itálii ve znamení soubojů Neapole s milánským AC. Oba aktéři byli proti sobě nalosováni ve čtvrtfinále Ligy mistrů a ještě než, tyto souboje propuknou, dojde na měření sil na scéně Serie A. Právě v neděli večer vypukne na stadionu Diega Armanda Maradony první díl sledovaného "seriálu".

Je to poněkud zvláštní situace. Dlouho se nestalo, že by ve čtvrtfinále Ligy mistrů na sebe narazily dva italské týmy. Letos tomu tak je a dost možná největší evropské překvapení celé sezony - SSC Neapol bude usilovat o postup do semifinále nejprestižnější klubové soutěže, na úkor italského úřadujícího mistra.

Pro Partenopei je to zatím snová sezona. Fanoušci už tuší, že je ligový titul, první od roku 1990 a celkově třetí v historii nemine. Neapol má na čele Serie A obrovský devatenáctibodový náskok, dál vyhrává a naopak konkurenti pravidelně ztrácejí. A právě tahle situace dává Neapoli jednu velkou výhodu, může totiž pošetřit síly na klíčový dvojduel Ligy mistrů.

AC Milán v tak dobré pozici není. Po dlouhých letech sice postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale v tuto chvíli vůbec není jasné, zdali jí bude hrát i v příští sezoně. Rossoneri jsou v tabulce až čtvrtí a to i díky bodovému odečtu, který postihl Juventus. Navíc forma Pioliho svěřenců je hodně kolísavá. V Serii A nevyhrál obhájce titulu už tři zápasy v řadě a herně nepředvedl vůbec nic. Před reprezentační přestávkou předvedl mizerný výkon na hřišti Udinese a vrátil se s nepořízenou.

"Během reprezentační přestávky jsem klukům řekl, že se nic nemění. Před rokem nikdo nesázel na to, že vyhrajeme Scudetto a teď nám také věří málokdo. Jen málokdo věří, že se dostaneme přes čtvrtfinále Ligy mistrů a že skončíme do čtvrtého místa. Přitom tahle sezona se ještě může stát slavnou, i když je v tuto chvíli trochu negativní," nechal se slyšet Stefano Pioli.

Jestli někdo potřeboval víc reprezentační přestávku, než kdokoliv jiný, pak je to AC Milán. Stefano Pioli mohl přeskupit síly a více se připravit na náročné duely, kterého ho čekají. Milánští potřebují na domácí scéně jednoznačně zabrat, jinak hrozí pád mimo první čtyřku a to by byl po loňské mistrovské sezoně velký neúspěch.

V neděli večer se očekává vyrovnané utkání, ve kterém budou papírovým favoritem Partenopei. Svěřenci trenéra Spallettiho vyhráli i první zápas na San Siru (2:1), ale doma se jim proti Milánu tolik nedaří.

Luciano Spalletti nemůže počítat s Bereszynskim, Demmem a především útočníkem Osimhenem. Nigérijec je nejlepším střelcem aktuálního ročníku Serie A a jeho absence je velkou ztrátou. "Je jasné, že Osimhen je skvělý útočník, ale také je pravda, že bez něj Neapol všech sedm zápasů vyhrála," dodal milánský kouč Pioli. Kompletní nebude ani AC Milán. Během reprezentačního srazu se opět zranil Zlatan Ibrahimović a chybět budou také Messias a Kalulu.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Simeone, Kvaratschelija

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori - Theo Hernández, Bennacer, Tonali, Díaz, Krunić - Leao, Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.39 - 4.23

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

US Cremonese - Atalanta Bergamo

sobota 15:00

Prvním duelem 28. kola italské Serie A se stane utkání mezi Cremonese a Atalantou. Domácím se přestalo poslední dobou dařit, ale chtěli by si po pár týdnech opět připsat skalp velkého jména. Orobici stále nevzdávají boj o Ligu mistrů, od níž je dělí jen pouhé tři body.

Cremonese v téhle sezoně regulérně šikanuje římské AS, které na začátku tohoto roku nejprve vystrnadilo z poháru a následně ho porazilo i v lize. To byl ale jeho dosud jediný úspěch, Cremonese získalo tři body jen jednou a jinak po většinu sezony dělá fackovacího panáka větším a zkušenějším jménům. To ho logicky stojí lepší umístění a celek z Cremony pořád okupuje až poslední příčku ligové tabulky.

Trenér Davide Ballardini v minulém kole nemohl být úplně nespokojený, protože Cremonese se povedlo před reprezentačním programem remizovat s Monzou, jež se prezentuje mnohonásobně lépe než další ligový nováček. Starosti mu ale musí dělat obrana, která dostala už 49 branek a v tomhle ohledu nenajdeme v první lize horší celek.

A kromě toho mu chybí hráči jako Okereke, Aiwu a Chiriches. Atalanta postrádá jediného hráče, kterým je dlouhodobě zraněný obránce Hans Hateboer. Do hry se postupně vrací klíčový nizozemský záložník Teun Koopmeiners.

Zatím dost malátný celek nyní na stadionu Zini prověří tým, který dlouhodobě patří v Itálii k tomu nejlepšímu, co Serie A nabízí. Atalanta si postupně vybudovala skvělou reputaci a když by podruhé v řadě přišla o Ligu mistrů, byl by to velký nezvyk. Něco takového ale Gasperiniho stroj nehodlá připustit, přeci jen mu chybí na čtvrtou příčku jen tři body. Čtvrtá nejlepší ofenziva ligy si minule těsně poradila s Empoli a teď bude chtít přidat další body.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Ferrari, Bianchetti, Vasquez - Sernicola, Benassi, Pickel, Meitè, Valeri - Tsadjout, Dessers

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Scalvini, Palomino - Maehle, De Roon, Koopmeiners, Zappacosta - Pašalić - Højlund, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.21 - 4.24 - 1.58

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Inter Milán - ACF Fiorentina

sobota 18:00

Inter stále odmítá vzdát boj o druhé místo za suverénní Neapolí a potřebuje zkvalitnit svoje výkony. Velkou šanci cítí v domácím utkání, které ho čeká v sobotu odpoledne. Na stadion San Siro se totiž dostaví Fiorentina a opět by z toho mohl být velmi zajímavý duel.

Před začátkem sezony se Inter profiloval jako jeden z hlavních favoritů na titul. Po podzimní části bylo víceméně jasné, že tenhle primát připadne Neapoli, která si jede vlastní ligu už poměrně dlouho. Takže se strhl boj o druhé místo. Ani na tom ale momentálně Inter nenajdeme, protože Nerazzurri zažívají poměrně často propady své formy, což je stojí lepší umístění.

Zatím se jim ale daří držet třetí místo se ztrátou pouhých dvou bodů na římské Lazio a do karet jim hraje právě neskutečně tragická forma všech účastníků v boji o Ligu mistrů, u nás na Eurofotbalu tak často přirovnávaná k paralympiádě. Příští týden čeká na Inter velmi sledovaný souboj ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kdy se italský celek představí v úvodním střetu na půdě portugalské Benfiky. A přirozeně by se moc rád naladil tou nejlepší možnou situací, tedy vítězstvím nad Fialkami.

Když se tyhle dva týmy utkaly naposledy, tak z toho bylo velké drama. Padlo dokonce sedm branek a utkání ve Florencii rozhodl veterán Henrik Mchitarjan dokonce až v páté nastavené minutě poté, co Luka Jović v 90. minutě srovnal na 3:3. Faktem je, že Interu se proti Fiorentině tradičně daří a konkrétně na San Siru vyhrála Viola naposledy v roce 2015. Tehdy to bylo docela překvapení, protože domácímu týmu i díky hattricku Nikoly Kaliniće nasázela čtyři branky ku jedné. Jinak zápas zpravidla ovládá právě milánský gigant.

V dalším utkání se ale bude muset obejít bez dvojice zraněných hráčů v podání Milana Škriniara s Hakanem Çalhanoğluem a kromě nich se vykartoval ještě obránce Danilo D’Ambrosio. Fialky přijedou prakticky kompletní, protože trenér Italiano registruje jen jednu absenci - zraněného a nepříliš často používaného obránce Terziće.

Fialky delší dobu balancovaly na hraně sestupu a média již několikrát měla jasno o tom, že trenér Vincenzo Italiano nepřežije další utkání. Vedení toskánského celku mu ale věří a dobře dělá. Postupem času se Fiorentina srovnala s hrou na dvou frontách a po skvělé jízdě v pohárech konečně šlape i v rámci ligy. Patří jí už devátá příčka se ztrátou pouhých osmi bodů na poháry a hlavně vyhrála už posledních sedm soutěžních utkání v řadě.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Mchitarjan, Gosens - Lukaku, Lautaro Martínez

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Barák - Nico Gonzalez, Cabral, Saponara

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.72 - 4.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Juventus FC - Hellas Verona

sobota 20:45

Juventus se v sobotu večer na domácí půdě pokusí zlepšit svou pozici a protáhnout sérii vítězství. Jeho soupeřem se stane Hellas, který zrovna v poslední době příliš nezáří. Juventus má navíc na dosah jeden zajímavý úspěch.

Stará dáma porazila Hellas v listopadu minulého roku, když se prosadil Moise Kean a díky jeho trefě překonala tuhou obranu Hellasu. Teď cítí velkou šanci porazit svého soupeře podruhé v jedné sezoně. A to se možná může zdát jako snadná věc, ale v případě Juventusu a Hellasu to rozhodně není nic běžného. Porazit Hellas dvakrát v jedné sezoně se totiž Staré dámě povedlo naposledy v sezoně 2017/2018.

Teď ale cítí, že by se mu to mohlo podařit, protože se dostal do výborné a především konstantní formy. Dalo by se říct, že pro málokoho se reprezentační přestávka vkradla do programu v horším čase. Juventus před ní vyhrál pět soutěžních duelů z posledních šesti a především od začátku března mu zase začala fungovat obrana. Ta za poslední čtyři duely třikrát vydržela jakékoli pokusy o její prolomení.

A kromě postupu v Evropské lize se Juventus minule dočkal dalšího velkého vítězství, když si právě před pauzou poradil ve slavném Derby d’Italia s Interem. Stačil mu k tomu jediný přesný zásah, o nějž se postaral Filip Kostić. I díky tomu se Juventusu daří stále lépe umazávat manko patnácti branek a v tuhle chvíli hájí sedmou příčku se ztrátou jen pouhých čtyř bodů na šestou Atalantu.

Záložník Adrien Rabiot k tomu před utkáním poznamenal: "Máme za sebou velmi dobrou sérii utkání a především vítězství nad Interem v minulém kole se nám opravdu povedlo. Zase nám trochu zvýšilo sebevědomí a šance na poháry, o kterých by po tom odpočtu asi jen málokdo uvažoval. Teď ale musíme znovu začít tam, kde jsme před pauzou skončili."

Do hry se v dresu Juventusu určitě nepodívají zranění Kaio Jorge s Pogbou a kvůli kartám si nezahraje ani Paredes právě s Rabiotem. Hellas počítá absence ještě déle, protože mu chybí marodi Coppola, Djurić, Henry, Hrustić, Ngonge, Sulemana, Verdi a Zeefuik.

Hellas má co napravovat, protože už v pěti minulých kolech Serie A se mu nepovedlo vyhrát. Po dvou remízách prožil Hellas zklamání zejména v minulém zápase, kdy prohrál s topící se Sampdorií. Porážka pro něj znamenala, že pořád zůstává až na 18. místě se ztrátou pěti bodů na sedmnáctou Spezii.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Miretti, Kostić - Di María, Vlahović

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Hien, Magnani - Faraoni, Duda, Taméze, Doig - Braaf, Kallon - Gaich

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.85 - 7.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
27
23
2
2
64 : 16
71
2
SS Lazio
27
15
7
5
42 : 19
52
3
Inter Milán
27
16
2
9
47 : 31
50
4
AC Milán
27
14
6
7
44 : 36
48
5
AS Řím
27
14
5
8
35 : 26
47
6
Atalanta Bergamo
27
13
6
8
44 : 31
45
7
Juventus FC
27
17
5
5
45 : 22
41
8
Udinese Calcio
27
9
11
7
37 : 31
38
9
ACF Fiorentina
27
10
7
10
32 : 31
37
10
Bologna FC
27
10
7
10
33 : 36
37
11
Turín FC
27
10
7
10
29 : 33
37
12
US Sassuolo
27
10
6
11
35 : 40
36
13
AC Monza Brianza
27
9
7
11
32 : 37
34
14
Empoli FC
27
6
10
11
24 : 36
28
15
US Lecce
27
6
9
12
24 : 32
27
16
Salernitana Calcio
27
6
9
12
31 : 47
27
17
Spezia Calcio
27
5
9
13
23 : 43
24
18
Hellas Verona
27
4
7
16
22 : 41
19
19
UC Sampdoria
27
3
6
18
16 : 44
15
20
US Cremonese
27
1
10
16
22 : 49
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (124)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Milan.B

Viola by mohla bod uhrat

Reagovat
cresposuper

Uz to malo byt tak 3-0

Reagovat
10

Přišlo mi, že lepší šance měla zatím Viola...vy jste toho dost nedotáhli

Reagovat
10

to je dřevák

Reagovat
10

Jack

Reagovat
GEGE

Reagovat
Furia Ceca

Nevím, jestli se to tady už řešilo dřív (pokud ano, tak se omouvám), ale přes repre pauzu jsem si všiml – a dřív se to ke mně nedostalo – že Itálie kandiduje na pořadatelství Eura 2032 a rozhodovat se bude už letos v září To kdyby vyšlo, to by byl pro calcio dar z nebes, protože by to konečně rozhejbalo tolik věcí, po kterých tady roky voláme...

Mám jenom strach, aby se to nepřikleplo Turecku, protože to už neuspělo asi 4× v řadě a pokud nezíská EURO 2028, o kterým se taky rozhoduje letos, tak bude pro Itálii jediným konkurentem. Mám trochu strach, aby si lidi v komisi neřekli: "Ok, už to Turecko ignorujeme tak dlouho, až je to trapný... tak jim přiklepneme 2032." A Itálie utře

Reagovat
Furia Ceca

Dva zápasy, 2× výhra hostů... snad tenhle trend narušíme

Reagovat
10

Nechápu, proč nehraje od začátku Iling a místo něj tam je zase to alibistický kopyto

Reagovat
M11

Alex na tribune.. nadhera

Reagovat
10

snad tam bude častěji, ideálně každý zápas

Reagovat
Zark

já nejdřív myslel, že Alex Sandro, ten by tam mohl být taky

Reagovat
Furia Ceca

Alex si ukradl pozornost pro sebe

Reagovat
Zark

Alex i se Soniou

Reagovat
10

to je zase čutaná tyvoe

Reagovat
Zark

už aby tam dal Beckhama

Reagovat
10

kdyby tam byl Alex aspoň na ty přímáky Cuadrada a teď Danila, tak vedeme 2:0...ani by se nemusel přezouvat

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

Napadlo mě úplně to samý Teda až na to přezouvání. Škoda, že ve fotbale nemůžeš mít na lavičce exekutora, kterej by tam přiběhl na standardku/penaltu, kopl, zavěsil a zase běžěl zpátky na lávku.

Reagovat
10

Na druhou stranu, my celou sezonu hrajeme v 8-9 lidech, takže by pak klidně mohl zase na tribunu a na hřišti by to nebylo znát

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

Čečarýny

Reagovat
Furia Ceca

S Milikem – i když je očovidně dost z formy po zranění – je ten náš útok úplně jinde. Dokud bude zdravej, nechci Vlahovićův xicht v základu ani vidět.

Reagovat
Furia Ceca

Ty woe, teď koukám na tabulku a pokud bychom vyhráli, tak i s 15 bodlákama jsme 4 body od LM Tenhle ročník SA, to je prostě parodie...

Reagovat
Zark

já si říkal, proč jsi pořád zmiňoval tu výhru v EL, když to s takovým tempem půjde líp přes ligu

Reagovat
Zark

(teď rupnem s Veronou a stejně nám určitě odečtou další body, ale co už)

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Ale jako já bych teda chtěl i tu trofej Za 20 let fandění Juve bych bral evropskou trofej všema 10, byť druhořadou.

Reagovat
10

Tým s 10 prohrama po 28 kolech je dva body od 2. místa, to je hrozná ostuda...

Reagovat
Zark

RIP Barrenechea

Reagovat
Furia Ceca

Jeden mladík ponížen poločasovým střídáním: ✔

Reagovat
Furia Ceca

Koukám, že Gatti je docela novej Chiellini Nezaměnitelný styl běhu, vysokej, mohutnej, trochu těžkopádnej, řídnoucí kštice...

Reagovat
M11

MOISE !!! To mu jsem to pral nejvic

Reagovat
10

Moiseeeeee

Reagovat
Zark

Moiseeeeeeeeeeeee

Reagovat
stuff

Mojsej

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Zark

Loca pěkná, ta měla oči

Reagovat
Furia Ceca

Max nasranej, už se těšil, jak ho vymění za haluzoidního Vlahoviće

Reagovat
Furia Ceca

Hm, tak nic, no

Reagovat
Zark

Dušan opět nepochopený génius

Reagovat
Furia Ceca

Bejt to místo něj Ángel, tak je z toho 2:0

Reagovat
M11

Duda prasi jak se Slovackem na podzim.. a zase mu to projde..

Reagovat
Zark

Wojta

Reagovat
Furia Ceca

Žlutej čůrák nepískne nic, VAR nic, ještě málem inkasujeme... Jděte do prdele s tím

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

A teď je to najednou problém, jo?

Reagovat
M11

Katastrofa po tech stridani.. Vlahovic klasika.. ale i ADM dnes

Reagovat
Furia Ceca

Škoda, že se nám nedaří ještě jednou zavěsit a pak už to jenom dohrát... místo toho se z toho stává docela bitva

Reagovat
10

Danilo je v defenzivě větší sněhulák než ta nejhorší verze Bonucciho děsí mě, že je to kapitán a hráč, s kterým se očividně počítá jako s jedním z nejdůležitějších...

Reagovat
Furia Ceca

Mě děsí představa, že by se stal prvním neitalským kapitánem Juve po 100 letech nebo po jak dlouhý době... to bych po Del Pierovi, Buffonovi, Chiellinim, a dokonce i po Bonuccim vydejchával hodně těžko.

Reagovat
10

Bremer konečně top defenzivní zákrok

Reagovat
Furia Ceca

A Gatti je zase ve vápně větší zabiják než Vlahović

Reagovat
Zark

Gatti roste zápas od zápasu

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, Bremere, tohle jde nedat?

Reagovat
10

Lukaku to zvládne třeba 4x za zápas...

Reagovat
Zark

Reagovat
stuff

Bremer

Reagovat
Zark

dobré kopyto ten Gayč

Reagovat
Furia Ceca

Maxův další předčasný odchod do šatny On je fakt někdy teatrální šašek.

Reagovat
10

je, většinou je to jeho teatrální chování úplně proti jakýkoliv logice, protože on si tam ze sebe u lajny rve sako v situacích, který se třeba z pozice hráče a hry dají pochopit, ale pak je v klidu v situacích, který ten hráč úplně idiotsky dojebe...kdyby měl odcházet podle toho, co nastavil včera za laťku, tak v každým zápase od 7. minuty hrajeme bez trenéra

Reagovat
GEGE

Konečně návrat k 4-2-3-1...

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to nebude "fungovat" jako u nás.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Salfovic

V Neapoli hrají vždycky při nástupu na hřiště Go West od Pet shop boys? To má nějaký hlubší smysl?

Reagovat
LesyJePan

Diaz + Leao

Reagovat
maras93

Takhle by to šlo zatim

Reagovat
Martin9719

Čumí na to ze dvou metrů ty vole a u facku nevidí.

Reagovat
Martin9719

Italský rozhodčí to je lepší než mistr Orel.

Reagovat
mastakillah

Tohle je jasnej loket a žlutá karta

Reagovat
Eldarion

Z Diaza je odkedy De Bruyne? Priebeh podobný ako na San Siru, ale tu už konečne dávame góly

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
mastakillah

Politano je tam úplně zbytečnej

Reagovat
vilp

Rui a Zielinski o nic lepší.

Reagovat
Morgue

Reklama na fotbal. Diaz hraje dneska jak malý Maradona

Reagovat
LesyJePan

Dnes sa mi hlavne páčia súboje Diaz-Rui

Reagovat
vilp

Lobotka se před tím prvním gólem proti Brahimovi taky zrovna nepředvedl.

Reagovat
LesyJePan

Ano on to tam uplne vypustil

Reagovat
mastakillah

Jeden z našich nejhorších poločasů v sezóně. Od AC naopak velmi efektivní a zkušený výkon, prozatím.

Reagovat
10

AC zatím top výkon, klobouček

Reagovat
GEGE

Bravo Diaz! Dneska nejlepší na hřišti

Reagovat
LesyJePan

Rafaaaaaaa

Reagovat
maras93

Rafa kraaasneee

Škoda že to takhle nejde vždycky s horšími týmy

Reagovat
maras93

"Horsimi" - spíš níže postavenými v rámci tabulky

Reagovat
10

To jsem zvědavej, co tohle s Neapolí udělá...AC úplně stejně s přehledem a v klidu jako s Tottenhamem

Reagovat
mastakillah

Pěkně AC

Reagovat
vilp

Solidní pojeb od Spalettiho.

Reagovat
GEGE

Sandro Rafa skvěle, že by návrat zpátky do formičky? už bylo na čase

Reagovat
fRRR

Jedna z nejvetsich zahad Pioliho Milana: az na uplny zkraty vyrazne lepe hraje proti tymum co jsou kvalitou jinde nez proti tem co jsou na tom hur. A ne, neni to jen otevrenou obranou.

Reagovat
LesyJePan

No mňa je …

Reagovat
10

Hmmm

Reagovat
maras93

Tyvole Alexis teď hustě, wtf

Reagovat
mastakillah

S tímhle běžte do …. Co tohle bylo za gól

Reagovat
GEGE

Reagovat
vilp

Wow, on střídá.

Reagovat
Morgue

Tak tady je už asi vyřešeno..

Reagovat
vilp

Kima celou sezonu nikdo nepřejde 1v1 a pak předvede tohle. Ale lepší moment si na to asi vybrat nemohl.

Reagovat
mastakillah

Už teď jsem zvědavej na zápas s Lecce. Po tomhle výkonu a výsledku to bude zajímavý, jak to zvládneme

Reagovat
Eldarion

Žeby klasický Spalletiho blackout v závere sezóny? Pred LM by to padlo vhod

Reagovat
smazaný uživatel

Ten black out mu přicházívá v zimě po Novém roce.

LM možná nevyhrajou, ale ligu dotáhnou.

Reagovat
Rothbard

Diaz by se hodil zpět do Realu

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Shevchenko

Co jste do prdele udělali se Saelemaekersem

Reagovat
LesyJePan

To je Messi prezleceny za Alexisa

Reagovat
Kaka14

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
MarcoBanco

Super, dvojzapas v Lm bude o to zaujimavejši

Reagovat
vilp

No jsem zvědav, jestli se z toho Spaletti poučí, nebo si pojede to svoje. Větší facku v lepší moment dostat asi nemohl.

Reagovat
Zark

Takže Neapol má volnou cestu do finále LM, říkali ...

Reagovat
Furia Ceca

Tak to je megavýbuch pod Vesuvem... jsem zvědavej, co to s Neapolí udělá v LM, protože takový otřes s psychikou dost zamává a jestli ještě někdo před dvěma hodinama tipoval Neapol na hladký postup přes AC – a že já do týhle sorty patřil – tak tímhle zápasem se to celý mění. Neříkám, že rovnou otáčí, ale... no jsem na ten čtvrtfinálovej dvojzápas mnohem víc zvědavější

Jinak celkem sranda, že Neapol se nemůže ani vymlouvat na absenci Osimhena, protože až na něj hrajou v plný palbě.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
vilp

Hladký postup na základě čeho? Už v prvním zápase na San Siru to byla dost šťastná výhra, kde AC byl herně lepší a měl i víc šancí. Neapol kosí jednoho slabšího soupeře za druhým, ale proti lepším týmům to není nic zázračnýho, prohráli s Liverpoolem, Interem, Laziem a teď znovu.

Reagovat
MarcoBanco

Na zaklade vysledkov.. Maju niekolko prehier (tak ako aj tie naj teamy vo svojich ligach) ale ligu vedu suverejne a v LM vyhrali svoju skupinu.. Samozrejme že sa očakava postup Neapolu

Reagovat
vilp

Akorát výsledky z ligy a základní skupiny nejsou v play-off k ničemu. Kdyby jo, tak je Guardiola neporazitelný šampion.

Reagovat
MarcoBanco

Tak to určite suhlasim. No nič to nemeni na tom, že Neapol je favorit a podla mna aj postupia.

Reagovat
Furia Ceca

V Liverpoolu prohráli v době, kdy už měli jistý postup z 1. místa, navíc jsem ten zápas viděl, měli to úplně v píči a i tak herně nepropadli – dokonce dali gól na 1:0, který jim pak VAR odebral. Zápas s Interem byl úplně první po MS, to taky není úplně berná mince. I díky tomu se dá Lazio de facto považovat za exces, takže až teprv teď se dá mluvit o skutečným výbuchu. Navíc nelze srovnávat "obyčejné" porážky s debaklem, kdy doma před vlastníma fanouškama rupneš 0:4.

Reagovat
vilp

"měli to úplně v píči a i tak herně nepropadli – dokonce dali gól na 1:0, který jim pak VAR odebral... Solidní argument, nakonec nebudeme počítat nic. Dnes nehrál nejlepší střelec ligy a šlo o první zápas po repre pauze, takže to vlastně taky neplatí. Já ten zápas proti Liverpoolu viděl a rozhodně na to nesrali, navíc Spaletti nasadil to nejsilnější. A jestli sis nevšiml, tak výbuch nevýbuch tu vůbec nehraje roli, ty "obyčejné porážky" dokazují jen to, že mluvit o HLADKÝM postupu je úplně mimo realitu.

Reagovat
LesyJePan

V tomto Pioliho nepochopím.. prečo nedostane minuty Vrancx/Adli ale Bakayoko?

Reagovat
maras93

Reagovat
maras93

Jen se dotkl míče a byl z toho průser. Ať už táhne.

Reagovat
GEGE

Jak moc v piči musí být Vranckx a Pobega , když tam místo nich zase jebne mrtvolu Baku , kterého se už 3 prestupaky marně zbavujes a po sezoně končí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele