Serie A - preview 25. kola: Bologna útočí na poháry

03.03.2023, 08:41, aktualizováno 06.03.2023, 09:05
Previews
Roberto Soriano (© AFP)

Cremonese se v minulém kole dočkalo první výhry a oživilo naděje na záchranu, zpět do hry by ho definitivně vrátil triumf proti Sassuolu. Opačné a mnohem příjemnější starosti má Bologna, kterou čeká cesta do Turína...

US Sassuolo - US Cremonese

pondělí 18:30

Cremonese v týdnu oslavilo velkou událost a připsalo si první výhru v sezoně, na kterou bude chtít navázat na půdě Sassuola. A nemuselo by to být tak nereálné, protože proti Neroverdi se Cremonese velmi často daří bodovat.

Sassuolo má co napravovat, pokud jde o utkání s týmem z Cremony. Doposud s ním sehrálo sedm duelů, převážně v nižších soutěžích, ale vyhrát se mu povedlo jen dvě z nich. Po nepříliš přesvědčivém podzimu, kdy musel trenér Dionisi nezřídka kdy odrážet útoky novinářů žádající jeho propuštění, se Sassuolo v tomto roce přeci jen trochu zvedlo. Pět branek nadělilo AC Milán a pak si smlslo i na Atalantě.

Po porážce od Neapole se mu povedlo v minulém kole zase vybojovat tři body, tentokrát v bitvě dvou skromných týmů s Lecce. Další nováček je na řadě, ale Cremonese jde do tohoto duelu mohutně posílené. Ozdravná kůra trenérem Ballardinim začíná pozvolna fungovat a hlavním obětním beránkem je pro něj AS Řím. Cremonese jej nejdřív vypravilo z poháru a v úterý večer nad ním vyhrálo 2:1 i v lize! Díky tomuto překvapivému vítězství se Cremonese posunulo na předposlední příčku a boj o záchranu ještě nevzdává.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Zortea, Erlić, Ruan, Rogerio - Frattesi, López, M. Henrique - Bajrami, Defrel, Laurienté

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Chiriches, Bianchetti, Vasquez - Sernicola, Benassi, Meité, Valeri - Pickel - Tsadjout, Okereke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.61 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Turín FC - Bologna FC

pondělí 20:45

Turín má za sebou neúspěšné derby s Juventusem, z něhož se bude chtít rychle oklepat. Nemá na to ale zas tak moc času, protože Bologna už se chystá do Piemontu a přiveze si i překvapivě solidní formu.

Turín nečeká nic snadného. Hráči v týdnu zažili slastné pocity ze vstřelení dvou branek Juventusu, což se rozhodně nepovede každému, ale taky zažili smůlu v podobě inkasování čtyř gólů. Výsledná prohra, která se asi dala očekávat, nechala Turín až na desáté pozici a to o celých deset bodů za posledním místem vyhrazeným pro poháry. Z posledních šesti ligových duelů se tak Turínským povedlo vyhrát jen jednou, proti Udinese.

Tentokrát navíc nebude tým trenéra Ivana Juriće ani zdaleka kompletní. Mezi zraněné musíme počítat Zimu, Vlašiće, Pellegriho, Lazara a Vieiru, kvůli kartám se zase do hry nepodívá Ricci. Bologna je na tom podstatně lépe, protože dorazí do Turína jen bez obránce Bonifaziho. Bude mít ale co zlepšovat, neboť na stadionu Olimpico Grande Torino vyhrála naposledy před čtyřmi lety.

Teď by se jí to ale podařit mohlo, do zápasu půjde Bologna v mnohem lepším rozpoložení. V šesti posledních duelech padl Mottův výběr jen jedinkrát a porazit zvládl i Inter Milán nebo Fiorentinu. Znovuzrozený italský talent Riccardo Orsolini táhne svůj tým za evropskými poháry, které nejsou úplně mimo realitu. Na Atalantu ztrácí Bologna jen šest bodů, což není nepřekonatelná vzdálenost.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Schuurs, Buongiorno - Singo, Linetty, Ilić, Aina - Karamoh, Mirančuk - Sanabria

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumì, Cambiaso - Dominguez, Schouten - Orsolini, Ferguson, Soriano - Barrow

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 2.97 - 3.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Spezia Calcio - Hellas Verona

neděle 12:30

Nedělní program 25. kola Serie A zahájí duel dvou zachraňujících se soupeřů. Do La Spezie přijede Hellas, který se pořád ještě nedokázal vyhrabat z pásma sestupu. Jeho nejbližším sokem hned nad ním je ale právě Spezia.

Spezia po sérii negativních výsledků spadla až na sedmnácté místo a její náskok na něj činí pouhé tři body. I proto bere za vděk, že dalším soupeřem, kterého se pokusí porazit, bude Hellas. Tým v tabulce hned pod ním, který se zoufale snaží vyškrábat nahoru. Formu nemá ani jeden z nich moc dobrou.

Spezia si v posledních šesti duelech připsala jen pouhé dva body za stejný počet remíz, jinak prohrává jeden zápas za druhým. Sáhla proto k radikálnímu kroku a v půlce února vyhodila trenéra Gottiho. Pak dlouho nemohla najít náhradu, až před pár dny oficiálně jmenovala Fabia Sempliciho. Tomu se povedlo hned první utkání, protože Spezia minule dokázala remizovat s Udinese. Teď jej ale čeká soupeř s ještě lepší formou.

Hellas sice prohrál poslední dva duely, ale předtím se mu povedlo neprohrát ve čtyřech duelech a jeho šance na setrvání v první lize stouply. Společným faktorem je bezpochyby angažování trenéra Zaffaroniho, který s pomocí nadějného asistenta Bocchettiho zpevnil obranu a opět vytvořil z Hellasu aktivně hrající mužstvo. Proti AS Řím a minule Fiorentině ani to ale na body nestačilo. Hellas potřebuje zabrat právě na půdě soupeře, protože ve venkovních duelech nemá žádný tým z první ligy horší výsledky.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Hien, Magnani - Depaoli, Duda, Taméze, Lazović, Doig - Gaich, Ngonge

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Ampadu, Nikolaou - Gyasi, Ekdal, Bourabia, Agudelo, Reca - Verde, Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.16 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

UC Sampdoria - Salernitana Calcio

neděle 15:00

Salernitana porazila Sampdorii jen dvakrát z posledních sedmi vzájemných utkání, ale teď cítí velkou šanci. S novým trenérem už zažila první radost z výhry a chce v tom pokračovat i na půdě janovského soupeře.

Doria naopak pořád víc a víc směřuje do druhé ligy. Tady se ani změna trenéra neujala a výsledky, které se měly zlepšit, po prvním návalu optimismu rázem klesly. Občas se sice vynoří nějaký nečekaný úspěch, vzpomeňme třeba remízy s Interem Milán nebo s Monzou, ale to jsou spíš výkřiky do tmy. Doria klesla až na poslední příčku a na první nesestupové místo ztrácí už devět bodů.

Není se moc čemu divit, protože když dáte za 24 utkání pouhých 11 branek a jste suverénně nejhorším útokem ligy, tak vám nic moc jiného ani nezbývá. Aby toho nebylo málo, tak jeden z mála aspoň průměrných útočníků, Manolo Gabbiadini, nebude moct nastoupit kvůli kartám. K tomu jsou pořád zranění Pussetto, Conti, Günter a Quagliarella.

Ani Salernitana nebude kompletní, schází jí obránci Fazio s Troost-Ekongem, ale jinak je v dobrém rozmaru. Má nového trenéra a zkušený Portugalec Paulo Sousa už zažil s týmem první opojení z výhry. Naposledy totiž z cesty rázně třemi góly odmetl Monzu a od osmnácté Spezie odskočil na rozdíl čtyř bodů. Pořád ho ale trápí obrana, kterou musí jednoznačně zlepšit. Salernitana totiž dostala už 44 branek, nejvíc v celé lize.

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Amione, Nuytinck, Murru - Léris, Winks, Cuisance, Augello - Sabiri - Jesè, Lammers

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Bronn, Daniliuc, Gyömbér - Mazzocchi, Coulibaly, Bohinen, Vilhena - Candreva, Dia - Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.17 - 3.47

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Inter Milán - US Lecce

neděle 18:00

Už je to víc než 22 let od doby, kdy se Lecce naposledy radovalo z výhry na San Siru. Další šanci mají svěřenci trenéra Marca Baroniho v neděli odpoledne, kdy se opět podívají do města módy. A tentokrát nehodlají hrát druhé housle.

Když se Lecce naposledy vracelo ze San Sira coby překvapivý vítěz, psal se listopadu roku 2000. Outsider utkání šokoval zaplněné tribuny po dvaceti minutách, kdy brankáře Marca Ballottu překonal chorvatský útočník Davor Vugrinec. A Inter, jehož barvy tehdy hájily veličiny jako Hakan Şükür, Christian Vieri, Laurent Blanc, Álvaro Recoba, Andrea Pirlo nebo Iván Córdoba, se nezmohl na odpověď.

Na takhle slavné vítězství by Lecce rádo navázalo, protože od té doby se mu povedlo s Interem na jeho půdě maximálně remizovat. Inter má nyní co napravovat, protože po sérii dobrých výkonů v minulém kole selhal, když nestačil na Bolognu. Ta k porážce posledního přemožitele Porta potřebovala "jen" solidní práci v obraně, trochu štěstí a jediný gól. Inter nedokázal reagovat a příčiny jeho selhání rozebíral i Nicola Ventola.

Někdejší hráč Interu v rozhovoru s pamětníkem onoho prohraného utkání s Lecce Christianem Vierim poznamenal: "Inter hrál chaoticky, zkratkovitě. Všímám si, že ve chvílích, kdy má tvořit hru a soupeř se uzavře před vlastní vápno, má problémy. V jeho kádru chybí hráči, který umí přejít přes soupeře a vytvořit početní výhodu, tohle Inter neumí. Dá se přečíst a podle mě nemá žádný plán B."

Výhodou trenéra Simoneho Inzaghiho je prázdná marodka, na níž je tradičně jen útočník Correa. Lecce chybí defenzivní obr Baschirotto a také zranění Dermaku s Pongračićem.

S týmy z horní části tabulky se Lecce nezřídka kdy předvede. O dva body obralo AS Řím a všechny tři si přivlastnilo dokonce i s Atalantou. Jenže potíže má Lecce proti soupeřům z chvostu tabulky. Hellas ho obral o body a Salernitana nad ním taky vyhrála. Minule Lecce nezvládlo domácí utkání se Sassuolem. I proto mu patří až 14. místo s náskokem sedmi bodů na pásmo sestupu.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Dimarco - Džeko, Lautaro Martínez

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Tuia, Umtiti, Gallo - Gonzalez, Hjulmand, Maleh - Strefezza, Colombo, Di Francesco

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.84 - 9.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AS Řím - Juventus FC

neděle 20:45

Nedělní večer nabídne velký šlágr mezi dvěma zavedenými značkami italského calcia. Do Říma totiž zavítá Juventus, který zase našel svůj rytmus a klestí si cestu zpátky na místa Ligy mistrů. O ty bojuje i AS, jenže tomu se forma naopak vyhýbá až příliš často.

Zápasy mezi AS Řím a Juventusem mají hodně dlouhou tradici, v Římě se hrají na poli nejvyšší úrovně už od roku 1929! Od té doby proti sobě tyto kluby v první lize nastoupily ve Věčném městě už osmaosmdesátkrát a mírně lepší bilanci má právě domácí AS. To se někdy až děsí, když má jet do Turína, protože tamní prostředí jeho ambicím uhrát nějaké body vůbec nesvědčí. Před vlastními fanoušky už je to trochu lepší.

Římanům se povedlo doma svého soka porazit ve 32 případech, zatímco Juventus se vracel z Olimpica coby vítěz devětadvacetkrát. Pravdou ale je, že současné AS rozhodně nemá dostatečně dobrou formu na to, aby myslelo na vítězství. Ne potom, co předvedlo v minulém kole. Narazilo na Cremonese, tým, který zatím v Serii A tento rok ještě ani jednou nevyhrál. I to ale na Vlky stačilo, protože hosté se prezentovali líným fotbalem bez pohybu a bez nápadu, navíc v samém závěru opět chyboval brankář Rui Patrício a kopala se penalta. Tu proměnil veterán Daniel Ciofani a Cremonese slavilo první tři body v sezoně.

Aby toho nebylo málo, tak několik hráčů nepodalo ani v nejmenším svůj nejlepší výkon a trenér José Mourino dostal za protesty a slovní útok na čtvrtého rozhodčího červenou kartu. Už třetí v sezoně. Do arbitra Serry si neváhal kopnout ani na tiskové konferenci, kde zpochybnil jeho úmysly. Serra totiž pochází z Turína. Mourinho dostal distanc, ale nakonec byl vedením soutěže omilostněn a na lavičce AS regulérně bude.

To by se mu teď enormně hodilo, protože už se ocitlo mimo první čtyřku, kam se zoufale snaží probojovat. Stejně jako turínský gigant, který by za normálních okolností bojoval o druhé místo. Jenže jeho odpočet patnácti bodů zavinil pád až do druhé poloviny tabulky. Ani to ale Bianconeri nezastavilo a dál si díky zlepšeným výkonům klestí cestu zpátky.

Momentálně jim patří už skvělé sedmé místo a na šestou Atalantu ztrácí jen pět bodů. Může za to především jejich obrana, která možná nepodává stabilně dobré výkony, ale čistě řečí čísel si vede skvěle. Aspoň s ohledem na zbytek ligy, protože míň branek dostala jen první Neapol. V minulém kole sice Juve nulu na kontě inkasovaných gólů neudrželo, ale to mu nemuselo zas tak vadit. V napínavém derby totiž svého městského rivala přestřílelo o dvě branky.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Cristante, Matić, Spinazzola - Pellegrini, Dybala - Abraham

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić - Di María, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 2.88 - 2.89

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AC Monza Brianza - Empoli FC

sobota 15:00

Monza eviduje už druhou soutěžní porážku po sobě a rozhodně nestojí o tenhle typ hattricku. Jenže Empoli už několikrát ukázalo, že když má den, umí zastavit prakticky kohokoli. Oba kluby navíc dělí v tabulce jen velmi málo.

Domácí v této sezoně už několikrát soupeřům vyrazili dech a ukázali, že duu Berlusconi - Galliani můžeme věřit, i když jejich vyjádření můžou znít bláznivě. Monza opravdu hraje o střed tabulky a v tuto chvíli je na skvělém jedenáctém místě! Ke konci února ale přeci jen zaznamenala mírný propad formy, a bude se tak muset co nejdřív zase dostat na nohy.

Po porážce od AC Milán totiž minule nezvládla ani duel se Salernitanou, což se tak úplně nečekalo. Od trápícího se mužstva dostala rovnou tři branky a z toho bude muset trenér Palladino rychle ven. Podstatné pro něj je i to, že mu kromě Donatiho nechybí nikdo další.

Empoli se ukáže bez Destra s Cambiaghim. A rovněž bude mít co zlepšovat, neboť od slavného vítězství nad Interem v 19. kole nevyhrálo! Minule se mu mimochodem utkání též nepovedlo, toskánský celek totiž prohrál s vedoucí Neapolí.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Cragno - Marlon, Pablo Marì, Izzo - Ciurria, Sensi, Rovella, C. Augusto - Pessina - Caprari, Petagna

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi - Bandinelli, Marin, Akpa-Akpro - Baldanzi - Caputo, Satriano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.49 - 4.18

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio

sobota 18:00

Atalantě se vzdaluje vysněná účast v Lize mistrů, a proto musí doma zabrat. V sobotu navečer se do Bergama chystá soupeř, s nímž by Orobici neměli mít potíže. Dorazí Udinese, které na rozdíl od podzimního utkání rozhodně nemá dobrou formu.

Domácí zase po delší dobu trochu vypadli z tempa a potřebují rychle získat tři body, aby zmobilizovali své síly na boj o Ligu mistrů. Momentálně jim patří až šestá příčka, protože ze všech konkurentů o tyhle téměř až posvátné mety ztrácí právě oni poslední dobou nejvíc. Za posledních šest utkání dokázali vyhrát jen dvakrát a čtyřikrát už prohráli.

Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho obecně mají právě doma co napravovat, vždyť na Gewiss Stadium uhráli jen pouhých sedmnáct bodů z jedenácti utkání. Hned sedm týmů v lize má doma lepší výsledky než Atalanta. V neděli večer se týmu z Bergama nepovedl výlet na San Siro, kde ho po smolné vlastní brance gólmana Mussa a trefě Messiase porazilo AC.

Atalanta i nadále nemá kompletní kádr a zejména v útoku jí schází kdysi produktivní tahoun Duván Zapata. Vedle něj nemůžou hrát ani Hateboer s Pašalićem. Udinese zavítá k tomuto střetu bez vykartovaného Ehizibueho a bez zraněné trojky ve složení Deulofeu, Nestorovski a Ebosse.

Hostující trenér Andrea Sottil potřebuje rychle přijít na způsob, jak hráčům připomenout jejich skvělou podzimní formu. Současné Udinese je totiž jen stínem toho mužstva, které se usadilo v říjnu na pohárových pozicích. Zebry už v pěti posledních utkáních nedokázaly vyhrát, střídají jen remízy s porážkami. O body je obral Hellas a v nedávné době i Spezia, která domácí v Dacia Areně dokonale zaskočila. I proto jsou hosté nyní až na deváté příčce.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Djimsiti, Scalvini - Maehle, De Roon, Koopmeiners, Zappacosta - Éderson - Lookman, Højlund

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Pérez, Bijol - Pereyra, Samardžić, Walace, Lovrić, Udogie - Thauvin - Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.06 - 4.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ACF Fiorentina - AC Milán

sobota 20:45

V toskánské metropoli se utkají dva týmy, které patří na opačné póly tabulky, ale jejichž motivace je stejná. Sobotní program 25. kola završí napínavý souboj domácí Fiorentiny a AC Milán, který dál pronásleduje svého městského rivala z Interu. A soudě dle posledních výsledků by se diváci mohli vážně bavit.

Když se totiž utkají Fiorentina s AC Milán, vždycky padá dost branek. Už víc než šest a půl let se nestalo, že by se diváci museli v tomhle duelu obejít bez gólů. Jen v posledních pěti vzájemných duelech jich padlo už osmnáct, tedy v průměru 3,6 na jedno utkání. A to není špatná bilance. Fialky mají navíc v tomhle ohledu formu i z nedávné doby. Kdybychom započítali i evropské poháry, tak se Viole povedlo už ve třech zápasech z posledních čtyř skórovat pokaždé aspoň třikrát.

Tři výhry z posledních čtyř duelů ji musí těšit, protože zejména na hodně nevyrovnaných výkonech byla doposud její sezona silně založena. V evropských pohárech ne, tam se Viola prodírá těžkým losem statečně, ale v Serii A se jí v porovnání s minulým ročníkem vůbec nedaří. Toskánský celek měl touto dobou v minulém roce na kontě 39 bodů, což je o plných jedenáct víc než teď. Patřilo mu přitom osmé místo, teď se Fiorentina usadila až na příčce dvanácté.

Trenér Vincenzo Italiano se několikrát ocitl v hledáčku bulvárních novinářů, kteří zpochybňovali jeho setrvání na hostující lavičce. Fiorentina se totiž ještě před pár týdny nacházela poblíž pásma sestupu. Italiano si ovšem věří. A před utkáním s AC Milán hlavně svému týmu.

V rozhovoru pro Gazzettu dello Sport uvedl: "Jsme rádi, že se nám teď začalo dařit a splnili jsme náš cíl v podobě pohárového postupu. Těší mě každopádně zejména fakt, že jsme zvládli ligové utkání. Hellas byl složitým soupeřem, avšak náš kádr je dostatečně kvalitní, a konečně se to projevilo i v útoku. Věřím, že máme na to, abychom bodovali i s AC, i když je to jeden z nejlepších týmů v lize."

Milánský celek měl menší krizi, která ho dostala mimo příčky vyhrazené pro Ligu mistrů, nicméně se zdá, že ji zase překonal. A dost možná to souvisí s návratem dlouho zraněné brankářské jedničky Mikea Maignana. Rossoneri si užívají sérii čtyř utkání bez obdržené branky, naposledy zvládli i náročnou konfrontaci s Atalantou Bergamo, kterou pokořili dvěma zásahy. Výhra je tedy vystřelila na třetí místo tabulky.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Amrabat - Nico González, Bonaventura, Barák, Kouamé - Jović

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Thiaw, Tomori, Kalulu - Messias, Tonali, Bennacer, Theo Hernández - De Ketelaere, Giroud, Rebić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.16 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

SSC Neapol - SS Lazio

pátek 20:45

Neapol hraje ligu sama pro sebe a na její tempo se nechytá v této sezoně žádný další konkurent. Páteční večer ale znamená, že se ji z klidu pokusí vyrušit Lazio, které by moc rádo napravilo svou bídnou reputaci. Na stadionu Diega Armanda Maradony se mu totiž zoufale nedaří.

Neapol si může s pýchou pochvalovat nedávné výsledky. A platí to i o Laziu. Když se Římané objeví na stadionu ještě nedávno pojmenovaném po svatém Pavlovi, dopadá to s nimi hodně špatně. Připomínají spíš římskou armádu, která právě narazila na dvoučlennou posádku známých Galů posílených slavným nápojem. Jen za poslední tři výlety pod Vesuv Lazio schytalo od domácího mužstva 12 branek a přirozeně nikdy nevyhrálo.

V této sezoně navíc Neapol jasně potvrzuje svůj potenciál a vypadá to, jako by hrála vlastní ligu. Nikdo se jí nedokáže ani přiblížit. A tohle není jen adorace Partenopei, jejich první místo je jasně zasloužené. Zatím dali už 58 branek a z toho pramení nejlepší útok celé ligy, ale toskánský mág Luciano Spalletti zároveň nezapomíná ani na obranu. S patnácti inkasovanými góly má Neapol nejlepší obranu ligy, jen Juventus se sedmnácti ji tak trochu stíhá.

Velký podíl na tom má jak obrana, tak i brankář. Mladý italský talent Alex Meret, kterého zejména Gennaro Gattuso přehlížel, pod trenérem Spallettim vyzrál a nepouští nikoho do brány. Nastoupil do všech 24 kol Serie A a udržel v nich už 12 čistých kont. Nikdo jiný si zatím nevedl lépe.

Právě Meret promluvil s Gazzettou o blížícím se duelu s Laziem. "Čeká nás všechny velký test, protože Lazio je vepředu velmi silné. A to neplatí jen pro útočníky, i když Ciro Immobile je skvělý střelec. Znám ho z reprezentačních srazů a chovám k němu velký respekt, protože je to opravdový profesionál."

Kromě Mária Ruie, který si odpykává karetní trest, a zraněného Raspadoriho, je Neapol kompletní. Laziu schází jen karetní hříšník Casale. Jinak je ale římský celek v dobré formě a z posledních šesti duelů prohrál jen jednou. Minule měl vítězství trochu vydřené, protože Sampdoria mu vydržela vzdorovat docela dlouho, ale nakonec rozhodla kvalita na straně trenéra Sarriho. Luis Alberto deset minut před koncem trefil míč parádně a Lazio se díky němu zase přiblížilo Lize mistrů.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa, Lobotka, Elmas - Lozano, Osimhen, Kvaracchelija

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Romagnoli, Patric, Hysaj - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.91 - 6.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
24
21
2
1
58 : 15
65
2
Inter Milán
24
15
2
7
44 : 28
47
3
AC Milán
24
14
5
5
41 : 30
47
4
SS Lazio
24
13
6
5
40 : 19
45
5
AS Řím
24
13
5
6
31 : 21
44
6
Atalanta Bergamo
24
12
5
7
42 : 28
41
7
Juventus FC
24
15
5
4
40 : 19
35
8
Bologna FC
24
10
5
9
31 : 33
35
9
Udinese Calcio
24
7
10
7
33 : 30
31
10
Turín FC
24
8
7
9
26 : 29
31
11
AC Monza Brianza
24
8
5
11
28 : 34
29
12
ACF Fiorentina
24
7
7
10
27 : 30
28
13
Empoli FC
24
6
10
8
22 : 31
28
14
US Lecce
24
6
9
9
24 : 27
27
15
US Sassuolo
24
7
6
11
27 : 35
27
16
Salernitana Calcio
24
6
6
12
28 : 44
24
17
Spezia Calcio
24
4
8
12
21 : 41
20
18
Hellas Verona
24
4
5
15
20 : 37
17
19
US Cremonese
24
1
9
14
19 : 43
12
20
UC Sampdoria
24
2
5
17
11 : 39
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
Pipo123

Zaujímavé toto...

Reagovat
El Matador

S Patricem v základu to smrdí bůrem a minimálně jednou penaltou

Reagovat
vilp

Lobotka dnes hraje hrozně připosraně.

Reagovat
Martin9719

Sarri si přijel pro 0:0 a nakonec veze 3 body. To co se dneska povedlo Vecinovi, bylo potřeba i na skolení Lazia. Celkem obětavý výkon, 10 hráčů za míčem, minimum situací kdy by byly volný prostory před a kolem vápna. I tak, chtělo to jít důrazněji do zakončení, Spalletti to vypadalo, že celý zápas moc neví co s tím.

Reagovat
gunkskunk

Hysaj dneska famózní, to až nerad píšu, fakt škoda, že kvara dnes neměl čarovnou noc. Kvůli němu jsem hlavně koukal. Dává mi lehce připomenout zlatou éru Josipa Iličiče...

Reagovat
GEGE

FORZA ROSSONERI!

Reagovat
Shevchenko

Vidím že Atalanta se zase odhlásila z boje o LM. Ne že by mi to vadilo.

Reagovat
Forza_Inter

tento rok ich káder stojí na tak úzkom zaklade že sa čudujem že sa to deje až teraz

Reagovat
maras93

Dneska by CDK už mohl dát gola. Hraje na jeho pozici, není Leao přes kterého by se to tahalo, hraje od začátku..kezby.

Reagovat
Pharrell

AC Milán potvrdí formu a snad vyhraje i velmi extrémně těžký match s Violou s Fialkami. 0-2 ACM

Reagovat
GEGE

ty vole ti nás melou...

Reagovat
LesyJePan

Rebiča sa treba zbaviť.

Reagovat
maras93

Fiorentina mnohem lepší, ikdyz ke konci poločasu tam pár náznaků bylo. Ale útok i záloha marnost, dopředu to je málo a dozadu jsme měli štěstí. Rebic neviditelnej a Messias je rád, když zpracuje mic, ale to není překvapení.

Reagovat
GEGE

S Tatarem už by jsme na 100% tekly. Né,že by tam měl Maignan nějaké zázračné zákroky ale ta hra je s ním prostě jinde a ten pocit kdy se člověk nemusí třepat při každé střele na kasu je super. Viola skvěle.Nechápu,že jsou takhle dole.

Reagovat
GEGE

Jak málo na Tomoriho stačí...nejhloupější obránce pod sluncem...

Reagovat
LesyJePan

Čo robí messias este na place?

Reagovat
LesyJePan

Adli na place

Reagovat
maras93

Rozhodčí je strašně marnej. Píská každý hovno.

Reagovat
maras93

Fiorentina zaslouženě, dneska peknej výkon. Přál bych jim výhru v Coppe.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Daje!

Reagovat
smazaný uživatel

Co to kurva zas je za experiment. Jsem rád, že hraje Gini s Matičem dohromady. ALE.

Polomrtvý Pelle, který je tak vysoko špatný i ve formě, Paulito sám nahoře, takže dostane mega naloženo od stoperů. Takže jsme přetížili zálohu, ale Kostič má před sebou dálnici přes Zaleho, tam měl být Zeki.

Třeba mě dnes překvapí synci, ale ta sestava mi nedává smysl. Očekávám 56 sprintů Spiny a 67 centrů Kostiče. Snad ukopeme bod.

Daje.

Reagovat
10

Ruskej 1xbet jako hlavní sponzor ligy je stejně možný jen v Itálii. Zvlášť s těma vlajkama Ukrajiny všude...

Reagovat
Furia Ceca

Asi měsíc dozadu jsem koukal na seznam firem, který i nyní působí v Rusku. A bylo mi k zblití, když jsem viděl, kolik těch značek bylo italských... Třeba De Cecco, jejichž reklamu lze pravidelně vidět na J stadiu. Dokud z toho kolaborantskýho seznamu nezmizí, tak od nich nekoupím jedinou špagetu

Reagovat
10

Přijde mi, že tam pořád zůstalo tak 90% firem...

Reagovat
Furia Ceca

Mně celkově přijde, že Italové ten konflikt mají úplně v píči. I když oni už maj v píči snad úplně všechno. Ten fotbal tenhle neveselý fakt jenom odráží.

Reagovat
10

To rozhodně, na Itálii bohužel ta ruská propaganda funguje už dlouhý roky, spolu se Srbskem a spol. asi nejlépe v Evropě...

Reagovat
Furia Ceca

Srbové řekli, že Krym a Donbas jsou ukrajinský a dokonce "čelí podezření", že Ukrajině v tajnosti dodali nějaký zbraně a munici... takže Italové jsou dneska už horší něž Vlahovićové.

Ale je fakt, že oni i v 70. letech měli k SSSR dost blízko – než pak přišla ta kauza s Aldo Morem. Na nich jde prostě vidět, že na rozdíl od zemí východní a střední Evropy neudělali s nima reálnou zkušenost.

Reagovat
10

Je to tak. A zároveň jsou díky ekonomickým problémům snadno ovlivnitelný.

Reagovat
DelPiero137

Ta nova premierka je dost zapadne zamerana. Slubila (na Taliansko) slusnu pomoc Ukrajine.

Reagovat
10

To ano, ale tam je problém spíš ta koalice.

Reagovat
Salfovic

Mourek má na sobě vínové tepláky ?

Reagovat
Melchior

Souboj dvou dinosaurů na lavičce a dvacet stojících hráčů v poli. No zábava hadr

Reagovat
Salfovic

Líbí se mi termín trenérosaurů.

Reagovat
10

La crème de la crème. Champagne calcio.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle na hrotu a 175 cm vysoký Gini se snaží vyhrát nakopy stoperů.

Reagovat
Truffaldino

Dva roky rozehráváme dlouhými nákopy, takové návyky se asi pozměněním sestavy nezmění.

Reagovat
M11

Mňamka

Reagovat
10

To je prdel sledovat, jak se přesouvá ten blok 9 hluboko bránících hráčů z vápna do vápna

Reagovat
10

Vypadá to víc jako vybíjená...

Reagovat
Zark

nakonec vyhraje AS po nějaké parádě Dybaly, ideální. člověk si zato pak bude chtít ráno nafackovat ještě 2x tolik

Reagovat
10

Nejpravděpodobnější varianta.

Reagovat
10

Tak nakonec ta nejméně pravděpodobná varianta

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zark

Manciniho*

dobrou

Reagovat
Alberto Aquilani

Dychvyrážajúce predstavenie. Normálne mám chuť si zapnúť telku a kuknúť si nejaký ten slovenský seriál.

Reagovat
Zark

"Ozdobou zítřejšího programu italské ligy bude zápas AS Řím s Juventusem"

výňatek z místní expresky vole

Reagovat
M11

Teoreticky, kdyz zavesis hovno na stromek.. tak je to taky ozdoba..

Reagovat
10

Tifosi ozdoba jsou, ty naštěstí aspoň trošku odvádí pozornost od toho fotbalu...

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

"Ačkoli se v nedávných dnech objevily spekulace, že portugalský záložník Rafael Leao má opustit řady AC Milán toto léta, poněvadž klub není spokojený s jeho současnou výkonností, Frederic Massara, sportovní ředitel I Rossoneri, tyto zprávy poněkud dementoval. Byť mnoho zásadních informací na druhou stranu také neprozradil. "Pracujeme na tom, snažíme se najít řešení, ale nic nového pro vás nemám," uvedl v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sport."

Takže je nějaký problém, ale člověk, co je součástí toho problému, tvrdí, že žádný problém není, ale zároveň k tomu nemůže nic říct, protože nemá nic novýho. Informační hodnota takovýho příspěvku je nula nula hovno.

Tolik k těm expreskám tady

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Řím má brutální okna, tohle je ostuda, že jsme to nepotrestali

Jinak Vlahović – už tradičně – opět k hovnu. Ještě na podzim nám byl platnej, když měl po ruce ADM, na jaře už mu ale nepomáhá ani to. Naše ex-vedení se zase jednou nechalo napálit one season star Kéž bychom ho nechali v Římě a do Turína se vrátili s Paulitem

Reagovat
danko10

To je taký akčný nárez, že som už 20 sekúnd pred tou Rabiotovou tyčou vedel, že je to tu.

Reagovat
pastal

Větší nudu jsem v životě neviděl!!!Ty vole tohle by měli pouštět všem novým trenérům jako příklad jak nehrát!!!

Reagovat
Melchior

Jak tohle může projít až do brány... Rabiot

Reagovat
10

Co zase dělal Danilo ten baleťák tyvole?

Reagovat
Furia Ceca

Zrovna tenhle výmaz

Reagovat
smazaný uživatel

Ne :D

Materrancini capitano

Reagovat
Melchior

Kostić je kokot. Nechá se pomalu vyloučit když potřebujeme hrát. Ještě že ho stihli stáhnout, než to pořádně probral VAR.

Reagovat
10

Ono to nic moc nebylo...ale José má tu lavičku vytrénovanou parádně

Reagovat
stuff

Reagovat
Melchior

No byl tam z jeho strany úmysl, když ho nenechal rozeběhnout. Di María dostal za podobný "úmysl" redku s Monzou.

Reagovat
stuff

Polak sa teraz rozcahol jak tota lietajuca vevericka

Reagovat
GabrielBatistuta

Spinazzola mě fakt sere.

Reagovat
10

Vlahović chodí celej zápas za Smallingem jak vodící pes...to je tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě potřebuji vidět Pelle ho jak dává jesle Paredesovi a zavěsí ho ze 30 metrů.

Reagovat
stuff

Nejebneme tam ani jeden?

Reagovat
Zark

bohužel, tyhle souboje dinosaurů jsou o jednom góle místo aby oba dostali -3 body

Reagovat
Furia Ceca

My už si svý mínusový body vybrali

Reagovat
Furia Ceca

Patricio si ty tyče dneska dobře postavil

Reagovat
danko10

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Melchior

Kean

Reagovat
10

Pořád Moise předvedl víc než Vlahović

Reagovat
Truffaldino

Kdybych si měl na základě dnešního zápasu vybrat, koho z nich přivedu do týmu, tak volím Moise. u Vlaha mám podezření, že se mu líbí Turecko a chtěl by tam natrvalo přesídlit. Jen se obávám, že by to na libovolný randomspor v současnosti nestačilo.

Reagovat
10

V létě spoléhám na PL

Reagovat
Whitemedia

konkrétně na nás

Reagovat
Melchior

Ale jako to co tomu předcházelo, byl jasný faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini před sezónou zChiellovatěl a sudí mu přestali všechno pískat. Lokty, ruce, nic.

Reagovat
stuff

Mojsej

Reagovat
Nuno čomes

Mancini by teda za mě byl o dost větší chlap, kdyby ani teatrálně nespadl, kór až 3 sekundy po nakopnutí. Klasický fotbalista no

Reagovat
Godblesss

Roma

Reagovat
Melchior

Na to, že hrajem na konci zápasu v osmi lidech (bez Keana, Vlahoviće a Paredese), tak ještě celkem dobrý výsledek.

Reagovat
pastal

My tam měli Pellegriniho,Bryana a Matice a ti teda žádnou rychlost taky nemají snad jen je chválit můžeme že hráli dobře pozičně

Reagovat
smazaný uživatel

Pelle včera trochu víc zaběhal, než bylo v posledních měsících zvykem, ale Gini, který by vlastně ještě pořád neměl hrát podle standardních lhůt léčby, za něho stejně odmakal moc a moc metrů.

Reagovat
Furia Ceca

Mancini je sice píča, ale Kean se fakt nemusel nechat takhle idiotsky vyprovokovat Lavičkář by měl bejt čerstvej, a ne se chovat jak kdyby měl za sebou 100 minut psychicky vyčerpávajícího zápasu.

Reagovat
10

Danilo

Reagovat
Melchior

Nebýt v tom týmu Dybala, tak je fakt Řím asi největší charakterní odpad v lize.

Reagovat
KillSwitch

neplač Kean to posral

Reagovat
Truffaldino

Tak přece ten tým Mou něco naučil.

Reagovat
KillSwitch

a inak keď takéto niečo tvrdí fanúšik jedného z najskorumpovanejších klubov na svete, tak je to dosť komické

Reagovat
didosh

Reagovat
danko10

Čo to skúšaš?

Reagovat
Lech

Ze hriste mozna Karsdorp, Zalewski, Mancini. Mourinho ne v lize, ale v evrope. Jinak si ale nemame moc co vycitat s vasim mojsejem, rabiotem, paredesem, pogbou...donedavna byl juventus plny slizounu jako lichtstainer, chielini, mandzukic, pjanic...to jen tak pro pripomenuti

Porazil vas tym co hral uplny hovno stejne jako vy, akorat ze narozdil od vas, my jsme nefaulovali jak krysy (kostic, mojsej), a napr takovx fagioli mel mit zlutou v prvnich 20 minutach, ale nejakym zazrakem se profauloval az do 60.minuty

Reagovat
mastakillah

Reagovat
FC Porto FC

To sou dost odvážný slova

Reagovat
king23

Fanda Juve se ozval, to je bizár

Reagovat
10

viděl si včera Dybalu, jak tam z lavičky poskakoval po každým faulu a na závěr slavil jak když vyhraje Stanley Cup?

Reagovat
M11

No tam mi popravde nebylo dobre po tele

Reagovat
10

kruté vystřízlivění ze snu, ale taková je realita, je to hráč AS...jedeme dál

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
M11

Jsem naivní.. je to tak

Reagovat
Melchior

Vzhledem k tomu, že mu furt Juventus dluží peníze a i kvůli tomu, za jakých okolností odešel (Vlahović se nám teda fakt vyplatil), tak se mu ani nedivím.

Reagovat
10

to já taky ne, ale to vnímání to u mě ovlivňuje

Reagovat
stuff

Aj simeone by sa mohol dojst ucit jak rozkuskovat zapas.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ho ho hoooo.... v suchom triku

Reagovat
didosh

Co ta návštěva na Interu?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Oficiálně 75033 na Lecce, to je cca stejně jako přišlo na AC - Chelsea (75051)

Reagovat
didosh

Já to viděl na livesport a tam je jen 25 ,špatně to opsali... díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele