Premier League - souhrn 6. kola: Brighton nevyužil jedinečnou příležitost

25.09.2021, 15:27, aktualizováno 27.09.2021, 22:58
Komentáře a souhrny
Bukayo Saka slaví třetí gól (© AFP)
Arsenal perfektním startem nedal v derby Tottenhamu příliš šancí na bod. Jiménez ukončil téměř rok dlouhé čekání na gól a pokořil tak Southampton. Manchester City vyhrál na Stamford Bridge a bodově se dotáhl na Chelsea, která zaváhala poprvé v sezoně. Pouze bod bral Liverpool ze zápasu v Brentfordu. Velkou šanci dostal Brighton, na první místo se ovšem neposunul...

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:1

27.09.2021 21:00

Góly: 45+2. Wilfried Zaha (pen.) - 90+5. Neal Maupay

V dohrávce šestého kola Premier League remizoval Crystal Palace s Brightonem 1:1. Domácí v prvním poločase poslal z penalty do vedení Zaha, v úplném závaru pak srovnal Maupay.

Ve 29. minutě Adam Lallana roztáhl hru na pravou stranu vápna, kde napodruhé odcentroval Pascal Gross. Jeho přihrávka mířila na první tyčku, odkud do boční sítě vypálil Leandro Trossard.

O tři minuty později se Danny Welbeck velmi zlobil, že na něj nebyl odpískán pokutový kop. Domácí útočník postupoval sám na branku a byl neustále atakován. Jeho zakončení mířilo na zadní tyč, avšak Vicente Guaita zasáhl levou ruku. Vše se podle sudího odehrálo v rámci pravidel.

V nastaveném čase první půle dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop. Marc Cucurella nenavázal Conora Gallaghera, do kterého ze strany vletěl Leandro Trossard, jenž si počínal velmi neobratně. K pokutovému kopu se postavil Wilfried Zaha, který zamířil do levého spodního rohu branky, brankář se vydal na druhou stranu.

V 51. minutě se balon snášel do chumlu těl, kde se k hlavičce dostal Lewis Dunk, jehož pokus se rychle snášel do levé šibenice. Jenomže Vicente Guaita jednou rukou přizvedl míč nad břevno. Poté pálil z hranice vápna ještě Adam Lallana a vybojoval rohový kop. Centr od praporku byl odvrácen znovu na hranici vápna, odkud okamžitě pálil Adam Lallana, jenž znovu trefil soupeře. Crystal Palace pak postupoval do otevřené obrany a sám na brankáře mířil Wilfried Zaha. Ten se pokusil o obstřel k pravé tyči, avšak Robert Sánchez vytáhl parádní zákrok.

Domácí mohli pojistit své vedená v 77. minutě. Conor Gallagher vyborně zabojoval, a ikdyž byl faulován, dostal míč na spoluhráče. Christian Benteke posunul míč na pravou stranu šestnáctky, odkud podél brankáře vystřelil Jordan Ayew, jenž zamířil těsně vedle bližší tyče.

A tak přišel v páté nastavené minutě trest v podobě vyrovnávacího gólu. Vicente Guaita vykopával od branky, ovšem nalezl pouze Jöela Veltmana, který dal okamžitě balon za obranu. Neal Maupay pokračoval v pohybu a řítil se sám na brankáře, kterého zkušeně přehodil.

Brighton tak bodově dorovnal čtveřici Manchester City, Chelsea, Manchester United a Everton, o bod více má jen Liverpool. Palace je patnáctý.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 3:1

26.09.2021 17:30

Góly: 12. Emile Smith Rowe, 27. Pierre-Emerick Aubameyang, 34. Bukayo Saka - 79. Heung-min Son

North London is Red! Arsenal po poločase snů porazil rivala Tottenham 3:1. Derby rozhodl první poločas, kdy se postupně prosadili Smith Rowe, Aubameyang a Saka. Gunners se bodově dotáhli na svého rivala a oba celky zůstávají ve středu tabulky...

Při posledním severolondýnském derby v Premier League slavil výhru Arsenal po brankách Ødegaarda a Lacazetta. To byl po hříchu jeden z mála pozitivních momentů Gunners v loňské sezóně, protože jinak by příznivci "Kanonýrů" na minulý ročník nejraději zapomněli. Arsenal se poprvé po 25 letech neprobojoval do evropských pohárů, když se 13 porážkami na kontě obsadil 8. příčku. V tabulce skončil jeden bod za Tottenhamem. Ten měl přitom vynikající první polovinu sezony, během které mimo jiné deklasoval Manchester United na Old Traford 6:1 nebo porazil Citizens 2:0. Od prosince však stihla Mourinhův tým celková krize, kterou "Special One" odnesl vyhazovem a dočasně ho nahradil Ryan Mason.

Do aktuální sezóny už "Kohouty" vedl nový manažer Nuno Espírito Santo a po výhrách nad Citizens, Wolves a Watfordem dokonce Totenham vedl tabulku. Poté však přišla klopýtnutí a Spurs spadli na 10. příčku. Arsenal měl přesně opačný vstup do současného ročníku, když začal doslova nejhůře, jak mohl a heslo "Arteta OUT" se ozývalo ze všech stran. Nebylo divu, z prvních tří utkání vyšli Gunners gólově i bodově na prázdno. Následující výhry nad Norwichem a Burnley ale přeci jen zvedly sebevědomí na Emirates Stadium a z hlediska formy, tak byl Arsenal před dnešním derby favoritem. Od současných "Kanonýrů" v čele s Aubamyeangem, však nikdy nevíte, co čekat.

A Arsenal překvapil hned od úvodního hvizdu, kdy na svého rivala vlétl bez bázně a hany a jeho aktivní přístup přinesl hned ve 12. minutě první gól utkání. Saka si na pravé straně vápna počkal na nabíhající spoluhráče a jeho pas zužitkoval nikým nekrytý Emile Smith-Rowe. O čtyři minuty později mohlo být pro hosty ještě hůř a opět u toho byl Saka. Ten posunul míč na hranici šestnáctky Parteymu a jeho umístěnou raketu skvěle vyrazil Lloris.

Domácí se však nadále tlačili za druhým gólem a kýženého úspěchu dosáhli ve 27. minutě. Aubameyang skvěle sklepl míč rozeběhnutému Smithu-Roweovi, který pelášil do vápna. Ideální zpětnou přihrávkou následně našel svého kapitána a ten nedal Llorisovi střelou na zadní tyč nejmenší šanci. Poločas snů uzavřel ve 34. minutě vynikající Saka. Hosté opět propadli a mladý Angličan se řítil z pravé strany na bránu. Situaci se ještě snažil zachránit vracející se Harry Kane, ve skluzu ale Sakovi smolně "přihrál" a ten duchapřítomně skóroval - 3:0.

Hosté museli nějak zareagovat a do druhé půle přišli Skipp a Emerson Royal. Arsenal ale v klidu bránil, a to až do 63. minuty, kdy první velkou příležitost "Kohoutů" spálil "Hurikán". V úniku sice Kane přehodil Ramsdalea, ale jeho oblouček těsně minul domácí svatyni. V 79. minutě přeci jen Spurs udeřili. Reguilón našel přesně ve vápně Sona, který využil velkého prostoru kolem sebe a jeho projektil nedokázal Ramsdale zastavit.

Tottenham rozhodně nesložil zbraně a v posledních deseti minutách si vytvořil výrazný tlak, který rezultoval šancí Lucase Moury. Jeho tečovanou střelu v nastavení však zákrokem večera vyrazil na břevno pozorný Ramsdale. Na víc už se Spurs nezmohli a Arsenal mohl začít slavit vítězství ve 169. North London Derby.

Fanoušci Gunners tak odcházeli z tribun nadmíru spokojeni a Mikelu Artetovi se zas bude na lavičce Arsenalu o něco lépe dýchat. Naopak Nuno Espírito Santo musí co nejrychleji najít recept, který nakopne povadlé "Kohouty" a vrátí je na vlnu z úvodu sezóny. Dnešní výkon Kanea a spol. byl důrazným varováním, že takhle to dál nepůjde.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers 0:1

26.09.2021 15:00

Góly: 61. Raúl Jiménez

Wolverhampton zvítězil v utkání šestého kola Premier League na půdě Southamptonu 1:0. Jedinou branku duelu si připsal Raúl Jiménez.

Drobné propadnutí Southamptonu připravilo ve druhé minutě brzkou šanci Semedovi. Střelu zprava však McCarthy vytěsnil na rohový kop.

Ve 41. minutě vymyslel Mohamed Elyounoussi elegantní oblouček za tříčlennou zadní linii Wanderers. Redmond se pohotově otočil a také zavěsil, jenže gól nemohl platit pro očividný ofsajd.

Podence si po hodině hry naběhl hned do čtyř překážek najednou. Saints rozjeli protiútok. Armstrong ho přenesl doprava, ale talentovaný Livramento zakončil jen do zakleknutého Sá. Za chvíli hosté nebezpečně odkryli území před velkým vápnem, odkud zkoušel štěstí Elyounoussi. Tečovanou ránu José Sá vyrazil před sebe a pak obětavě vystartoval proti dorážce Adamse, jenž zřejmě byl v ofsajdu.

V 61. minutě otevřeli hosté skóre. José Sá nasměroval skvostný výkop k Raúlu Jiménezovi, jenž na hranici pravidel přetlačil Bednarka a mohl tedy pokračovat dále. Po kličce Salisuovi se zasekávačkou znovu zbavil polského stopera a pak už chladnokrevně uklízel za McCarthyho záda.

V nastaveném čase se Raúl Jiménez ocitl v šanci, která v mnohém připomínala jeho gól z 61. minuty. Po dlouhém nákopu z obrany si odstrčil Romeua, ale ve finále z bezprostřední blízkosti napálil u bližší tyče stojícího McCarthyho.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Liverpool FC 3:3

25.09.2021 18:30

Góly: 27. Ethan Pinnock, 63. Vitaly Janelt, 82. Yoane Wissa - 31. Diogo Jota, 54. Mohamed Salah, 67. Curtis Jones

Tak tohle byla paráda! Famózní přestřelka v Brentfordu neměla vítěze. Domácí si s Liverpoolem rozdělili body po šestigólovém dramatu.

Hosté ve žlutém mohli jít už v 7. minutě do vedení. Salah dostal na hranici ofsajdu skvělou průnikovou přihrávku a v nájezdu obstřelil vyběhnutého Rayu. Perfektní návrat do obrany však předvedl stoper Ajer, který byl krátce předtím ošetřován. Nyní však jako politý živou vodou nakročil k rychlému sprintu a skluzem dokázal míč zastavit těsně před brankovou čárou. Dorážející Mané minul. Jako déjà vu pak působila situace ve vápně The Reds z 11. minuty, kdy Mbeuma v úniku přehodil Alissona a balon na poslední chvíli odkopl vracející se Matip.

Úžasný úvod zápasu dostal to pravé koření ve 27. minutě. "Včely" rozehrály nakrátko standardku, po které poslal do vápna přízemní centr Canós. Jeho pas ještě jemně přiťukl patičkou útočník Toney a jeho nabídku neodmítl dobíhající Ethan Pinnock a šokoval tak domácí zaplněné tribuny. Matip tentokrát zaspal. Odpověď hostů ale na sebe nenechala dlouho čekat, neboť o čtyři minuty na to skóroval Diogo Jota. Ten se dostal k hlavičce po centru Hendersona z pravé strany, který trestuhodně minul hrdina ze 7. minuty Ajer. Portugalec pak míč trknul do sítě - 1:1.

Ve 39. minutě se mohli hosté dokonce dostat do vedení, ale tečovanou střelu Jonese zastavila tyč a dorážku agilního Joty bravurně vyhmátl gólman Raya. Po výměně stran ovšem čekaly na diváky na Brentford Community Stadium bohaté gólové hody. A byli to The Reds, kteří v 54. minutě udeřili. Mohamed Salah si naběhl na luxusní oblouček Fabinha z hloubi pole a rutinérsky uklidil míč z voleje na zadní tyč. Jeho radost ale přerušil zdvižený praporek pomezního sudího, který signalizoval ofsajd. Po přezkoumání VARem byl ale gól prohlášen za regulérní a "egyptský král" tak mohl začít oslavovat svůj jubilejní 100. gól v liverpoolském dresu!

O devět minut později se domácí radovali z vyrovnání. Po přetaženém centru z pravé strany spadl míč k Janssonovi, který ho vší sílou napálil směr brána. Trefil ale pouze břevno. Odraženou střelu však si však našel Janelt a po zpracování hlavičkoval do opuštěné klece. Jeho pokus se ještě snažil zastavit Alexandr-Arnold, ovšem marně. Srovnáno 2:2.

Ne ale na dlouho. Hostující Jones se v 67. minutě z nějakých 20 metrů tvrdě opřel do balónu a jeho projektil na přední tyč ještě přizvedl domácí obránce za záda bezmocného Rayi.

Bylo by však nespravedlivé, aby skvěle hrající "Včely" odešly z tohoto zápasu s prázdnou a v 82. minutě se tak dočkaly zaslouženého a konečného vyrovnání.

Důrazný Toney vyhrál souboj s hostujícím obráncem a propadlý míč se dokutálel k nohám Wissy. Ten následně cizelérsky přehodil Alissona a stadionek praskal v základech. V 87. minutě vypukly další domácí oslavy, ale Toneyho gól byl správněn zrušen pro ofsajd. Oba soupeři se tak rozešli smírně a potěšily všechny fanoušky opravdu úchvatnou a dramatickou podívanou.

Více informací k zápasu

Everton FC - Norwich City 2:0

25.09.2021 16:00

Góly: 29. Andros Townsend (pen.), 77. Abdoulaye Doucouré

Zpět na vítěznou vlnu se po neúspěchu s Aston Villou vrátil Everton. Povedlo se mu to proti poslednímu Norwichi, který zdolal poměrem 2:0 po Townsendově penaltě v první a Doucourého brance ve druhé půli.

První důležitý moment tohoto utkání se udál v pětadvacáté minutě. To si totiž Allan píchnul balón do pokutového území, načež jej zasáhnul bránící hráč. Sudí nechal ve hře pokračovat, avšak na popud videoasistenta si šel situaci prohlédnout ještě jednou. Z opakovaných záběrů došel k výroku, že se jednalo o penaltu. K té se postavil Andros Townsednd, jenž proměnil s přehledem na druhou stranu, než skákal gólman.

Po návratu ze šaten dostali Canaries ojedinělou šanci na vyrovnání, po rohovém kopu z tutové pozice selhal Gibson, který hlavičkou poslal balón mimo prostor tří tyčí. A tak mohli Toffees navýšit své vedení. Rychlý protiútok sehráli skvostně, Gray křižným pasem našel Abdoulaye Doucourého a ten přízemní střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť.

Skóre mohl vzápětí ještě navýšit Godfrey, jenž po rohovém kopu zakončoval nakonec jen do brankáře. Everton tak vedení udržel stejně jako páté místo, na to první však v současné chvíli ztrácí jen bod. Naopak Norwich je s nulou v kolonce bodů a dvěma vstřelenými góly na samém dně tabulky.

Více informací k zápasu

Leeds United - West Ham United 1:2

25.09.2021 16:00

Góly: 19. Raphinha - 67. Júnior Firpo (vl.), 90. Michail Antonio

Potřetí v sezoně se podařilo zvítězit fotbalistům West Hamu. Ti uspěli na půdě Leedsu, který na výhru stále čeká a dnes jí byl blízko. Po Raphinhově trefě totiž dlouho vedl, nicméně hosté zásluhou Firpova vlastence a Antoniova gólu slavili vítězství 1:2.

Úvodní desetiminutovka jednoznačně patřila Kladivářům. Nejprve zajímavě pálil Antonio, proti němuž se musel činit Meslier, ještě více se francouzský gólman činil po následném Benrahmově pokusu. Posléze zahrozili i domácí, konkrétně Dallasova střela ze střední vzdálenosti pořádně prověřila Fabianského.

V devatenácté minutě už však polský gólman kapituloval. Rychlý protiútok Leedsu po levé straně vedl Rodrigo, jehož pas do středu hřiště Klich nadále přiťuknul Raphinhovi a ten po zemi poslal balón ke vzdálenější tyči. Tentýž hráč mohl vedení zdvojnásobit, to by ovšem nesměla jeho ránu zastavit branková konstrukce. V závěru první půle jsme nebyli daleko od nerozhodného stavu, zabránil tomu Meslierův zákrok proti Fornalsovi.

Nedlouho po návratu ze šaten se Tomáši Součkovi povedlo rozvlnit síť, jenže po zásahu videorozhodčího branka neplatila. A to z důvodu, že Antonio předtím v souboji zasáhnul brankáře loktem. Souček znovu nebyl daleko od radosti po hodině hry, kdy jeho dobrou hlavičku z rohu Meslier zlikvidoval. Na opačném konci hřiště Raphinha připravil tutovou pozici pro Klicha, jenž ovšem k nevíře svých spoluhráčů šancí pohrdnul.

Namísto toho tak přišel vyrovnávací gól. Po pravé straně proniknul do nebezpečného prostoru Bowen, jeho týmu následně hrála do karet souhra šťastných okolností. Balón se totiž odrazil od bránícího Coopera do dobíhajícího Firpa a od něj dále do vlastní sítě. Samotný závěr základní hrací doby pak přinesl dovršení obratu. Leeds si nedal pozor na rychlý protiútok, v jehož rámci Rice našel na středu Antonia. Ten si šikovně obhodil obránce a přízemní ranou rozhodnul o vítězství svého týmu.

Kladiváři se tak v tabulce posunuli na sedmé místo, naopak Whites jsou s pouhými třemi body až osmnáctí.

Více informací k zápasu

Leicester City - Burnley FC 2:2

25.09.2021 16:00

Góly: 37. Jamie Vardy, 85. Jamie Vardy - 12. Jamie Vardy (vl.), 40. Maxwel Cornet

Další ztrátu si v rámci šestého kola připsal Leicester. Ten v domácím utkání proti Burnley prohrával po vlastenci Vardyho, který vzápětí dokázal srovnat a zareagovat i na Cornetovu trefu. A jelikož Woodova branka v nastavení neplatila, zní konečný výsledek 2:2.

Foxes mohly jít do vedení už v osmé minutě, kdy Barnes vyslal solidní střelu, které v cestě do sítě zabránil jen neméně povedený obranný zákrok. Jako první se tak radovali domácí, byť to nebyla čistě jen jejich zásluha. Westwoodův rohový kop se totiž na přední tyči snažil odhlavičkovat Jamie Vardy, jenž ale jen prodloužil za záda bezmocného Schmeichela.

Sám Jamie Vardy byl ale také tím, kdo udělal stav znovu nerozhodným. V sedmatřicáté minutě jej za obranu vyslal Tielemans, anglický útočník pak křižnou přízemní střelou trochu zaskočil a zároveň překonal Popea. Clarets se ovšem brzy spektakulárním způsobem dostali do vedení. Vydrův centr našel na zadní tyči Maxwela Corneta, jehož famózní volej skončil v prostoru mezi třemi tyčemi.

Ve druhém poločase měl Leicester více ze hry, odměny v podobě gólu se ale dočkal až v závěru základní hrací doby. Iheanacho prostrčil balón mezi obránci na Jamieho Vardyho, jenž se pohyboval na hranici ofsajdu. Následně si obhodil gólmana a zleva zakončoval do odkryté klece. Dobíhající hráči soupeře byli bezmocní.

Nakonec však Burnley mohlo přeci jenom vyhrát. Po krkolomné situaci, centru do vápna a následných třech hlavičkách se od Woodovy hlavy odrazil balón do sítě, nicméně skórující útočník se v době předchozího dotyku pohyboval v postavení mimo hru a trefa tak po zásahu VAR nemohla platit.

Oba týmy jsou tak v tabulce nadále hlouběji, než by chtěly. Burnley se s pouhými dvěma body krčí na předposlední příčce, Leicester je aktuálně dvanáctý, přičemž v kolonce bodů mu svítí sedmička.

Více informací k zápasu

Watford FC - Newcastle United 1:1

25.09.2021 16:00

Góly: 72. Ismaïla Sarr - 23. Sean Longstaff

Nerozhodným výsledkem skončil duel mezi dvěma celky z dolní poloviny tabulky Watfordem a Newcastlem. Hosté se dostali do vedení zásluhou branky Seana Longstaffa, za domácí po přestávce srovnal Sarr.

Už ve druhé minutě mohl přijít první gól, rychlý protiútok Hornets zakončoval Dennis jen do Darlowa. Po čtvrthodině se musel činit i druhý gólman, který vyškrábnul nad břevno Fernándezovu hlavičku. Když byla odehrána čtvrtina utkání, už se Magpies z první trefy radovali. A Foster tentokráte neměl čisté svědomí, pustil do brány totiž povedenou, avšak nikoliv nechytatelnou ránu Seana Longstaffa.

Kolem třicáté minuty zase hrozil Watford. Sarr zpoza šestnáctky vypálil do Darlowa, následný přímák Kucky rovněž musel hasit brankář. Před odchodem do šaten o sobě znovu dali vědět hosté, po Saint-Maximinově pobídce Longstaff překopnul poloodkrytou branku. Po návratu ze šaten to byl zase Longstaff, kdo protáhnul Fostera, který zasahoval i proti dorážejícímu Joelintonovi a vzápětí i Willockovi

Ve dvaasedmdesáté minutě se Watford dočkal vyrovnávací trefy. Rohový kop z přední tyče prodlužoval King, na zadní tyči situaci zavíral Ismaïla Sarr a ten se nemýlil. Právě asistující King byl tím, kdo o čtvrt hodiny později rovněž rozvlnil síť, VAR však upozornil na docela jasný ofsajd a gól tak nemohl platit. A jelikož v nastavení nevyužil Sarr rychlého protiútok, byl výsledek 1:1 konečným.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester City 0:1

25.09.2021 13:30

Góly: 53. Gabriel Jesus

Pep Guardiola po několika vzájemných porážkách položil na lopatky Němce Thomase Tuchela a ze Stamford Bridge si odváží zasloužené tři body. Citizens po celou dobu zápasu jasně dominovali a svůj tlak korunovali v 53. minutě vedoucí brankou Gabriela Jesuse. Další slibné příležitosti ale neproměnili, a tak je výsledné skóre 1:0 ještě milosrdné k domácí Chelsea. Ta naopak v utkání výrazně zklamala.

Současná forma i vzájemná bilance přitom před utkáním favorizovaly právě londýnskou Chelsea. The Blues vévodili tabulce Premier League, když jedinou ztrátu zaznamenali při remíze 1:1 s Liverpoolem a v dosavadním průběhu ročníku zatím působili nesmírně sebevědomě. Citizens přeci jen klopýtali o poznání víc a s deseti body patřili na 5. místo. Tuchel navíc dokázal po svém příchodu na Stamford Bridge porazit Guardiolu ve všech vzájemných střetnutích. Naposledy ve finále Ligy mistrů. Jenže prognózy jsou jedna věc a realita věc druhá.

Oproti poslednímu ligovému utkání se Southamptonem, které skončilo bezbrankovou remízou, provedl Guardiola v dnešní sestavě změny ve všech řadách. Například záloha nastoupila se dvěma novými muži na place, ve složení Kevin de Bruyne, Rodri a Bernardo Silva. Útok tvořila trojice Foden - Grealish - Jesus. Manažer Chelsea Thomas Tuchel se pokusil zaskočit soupeře netradiční hrou na dva útočníky a vedle sebe se tak objevili zaseknutý Werner a rozjetý Lukaku. V záloze spolu poprvé v sezóně hrálo trio Kanté - Jorginho - Kovačić a do branky se vrátil uzdravený Mendy. A ten se musel mít hned od úvodní minuty na pozoru.

Hosté totiž na domácí vlétli a vytvořili si obrovskou územní převahu. Té přišel ve 29. minutě vzdorovat Thiago Silva, který vystřídal zraněného Jamese. A dařilo se až do 41. minuty, kdy se v první velké šanci zápasu objevil Gabriel Jesus, jeho střela ale minula cíl. Poločas tak skončil bez střely na branku a čekalo se na vzedmutí domácích The Blues. To však nepřišlo.

Nápor Citizens vygradoval další příležitostí Jesuse, který se tentokrát nemýlil. V 53. minutě si dobře zpracoval zkrácený roh a na jeho tečovanou střelu už neměl Mendy nárok. Ani poté se domácí neprobrali z letargie, a tak šance ke skórování počítali jen skvěle hrající hosté.

V 58. minutě naopak Mendy předvedl vynikající zákrok proti křižné ráně Grealishe. O čtyři minuty později Mendyho opět překonal Jesus a zdálo se, že hosté navýší svůj náskok. Jeho pokus ale na brankové čáře brilantně zastavil Thiago Silva.

V 63. minutě z čistajasna skóroval domácí Lukaku, ovšem jeho radost zkazil odmávaný ofsajd přihrávajícího Havertze. Citizens dál svého soupeře tlačili a ten se bránil jen za cenu odkopů a žlutých karet. V závěru měli ještě příležitosti hostující Laporte a opět Grealish, ale neúspěšně.

Manchester City si tak zapsal důležitou výhru nad konkurentem v boji o mistrovský titul a příjemně se naladil na náročné bitvy s PSG a Liverpoolem. Chelsea naopak herně zcela propadla. V celém utkání nezapsala jedinou střelu na branku soupeře a před utkáním s Juventusem utrpěla nepříjemnou porážku. Uvidíme, jestli jí to vyvede z konceptu či nikoliv.

Více informací k zápasu

Manchester United - Aston Villa 0:1

25.09.2021 13:30

Góly: 88. Kortney Hause

Závěr utkání Manchesteru United s Aston Villou se ovšem stal velmi hektickým. Nejprve totiž poslal hosty do vedení Hause, v nastavení pak Fernandes z penalty netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Po deseti minutách zajímavě pálil zpoza vápna Ronaldo, ovšem nepřesně. Podstatně větší šance se zrodila na druhé straně, kde si Cash narazil o spoluhráče a následně hledal křižným balónem Targetta, jemuž se ve skvělé pozici nepovedlo zakončit. Vzápětí o sobě dali vědět zase domácí, Greenwoodovu střelu musel krýt Martínez. Chybu pak udělali Maguire s De Geou, ani to ale Villans nepotrestali.

V závěru první půle Konsa hlavičkoval po Luizově rohovém kopu, Maguire zase po Fernandesově standardce a Pogba po rohu portugalského středopolaře, přesto se šlo do šaten za bezbrankového stavu. Po třech čtvrtinách utkání pronikl do vápna Watkins, který pořádně provětral De Geovy rukavice. Vzápětí nepřesně pálil v rámci rychlého protiútoku Pogba po Fernandesově pobídce.

Nakonec se Aston Ville přeci jen povedlo zužitkovat jednu ze standardních situací. Luizův rohový kop na bližší tyč si našel Kortney Hause, jenž dokázal najít skulinu mezi tyčí a prostorem, kam De Gea dosáhne. Pro Red Devils se však přesto naskytla šance na srovnání. Ve vlastním pokutovém území zahrál autor gólu Hause rukou, což neuniklo zraku sudího a kopala se penalta.

Té se ujal tradiční exekutor Fernandes, jenže k překvapení všech přítomných selhal a zamířil vysoko nad břevno. Villans si tak připsali třetí výhru v sezoně a vyšvihli se na osmé místo, United jsou čtvrtí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC642015:414
2.Manchester City641112:113
3.Chelsea FC641112:213
4.Manchester United641113:513
5.Everton FC641112:713
6.Brighton & Hove Albion64118:513
7.West Ham United632113:811
8.Aston Villa63129:710
9.Brentford FC62318:59
10.Arsenal FC63035:109
11.Tottenham Hotspur63034:99
12.Watford FC62137:97
13.Leicester City62137:107
14.Wolverhampton Wanderers62043:56
15.Crystal Palace61326:96
16.Southampton FC60424:74
17.Newcastle United60337:143
18.Leeds United60336:143
19.Burnley FC60245:112
20.Norwich City60062:160

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (775)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele