Premier League - souhrn 36. kola: Liverpool zůstává ve hře o LM

12.05.2021, 23:16, aktualizováno 16.05.2021, 21:54
Komentáře a souhrny
Alisson (© AFP)
Liverpool přetlačil West Brom a zůstává ve hře o postup do Ligy mistrů. Manchester City zareagoval na předchozí nezdar a vyhrál sedmigólovou přestřelku v Newcastlu. Leicester v úterý zdolal Manchester United a Liga mistrů by mu letos už uniknout neměla. Arsenal ještě nevzdává boj o poháry, v derby porazil Chelsea a tři body získal potřetí za sebou. West Ham zachránil v Brightonu remízu, ale i ta pro něj může být málo...

Everton FC - Sheffield United 0:1

16.05.2021 20:00

Góly: 7. Daniel Jebbison

Jeden už má jistý sestup, druhý vší silou bojuje o poháry. Favorit byl asi jasný, nicméně v Goodison Parku se v neděli večer konalo překvapení. Sheffield tam díky brzké trefě Jebbisona zvítězil 0:1.

Klíčový moment utkání se udál už v sedmé minutě. Stoper Robinson svůj útočný výlet zakončil křižnou přihrávkou skrz vápno, na druhé straně situaci zavíral Daniel Jebbison, jenž se v sedmnácti letech a svém druhém zápase dočkal první branky v Premier League.

Vzápětí mohl srovnal Allan, jehož dělovku po rohovém kopu bravurně vytěsnil Ramsdale. Blades si ale i nadále vytvářeli šance, Fleckův projektil musel zneškodnit Pickford, který si po zaváhání obrany tentokráte poradil i s Jebbisonovou střelou. V závěru první půle domácí trestuhodně zahodili obrovskou šanci, po Richarlisonově hlavičce trefil Calvert-Lewin z dorážky jen brankáře namísto poloodkryté klece.

Druhá polovina utkání už byla na šance skoupější. Po sedmdesáti minutách hry Sigurdsson skvělým pasem našel Richarlisona, kterého opět vychytal Ramsdale. Na opačném konci hřiště ze zajímavé pozice pálil McGoldrick, Godfrey ale tento pokus srazil na roh.

Šance Evertonu na evropské poháry se tak výrazně snížili, na šestý Tottenham i sedmý West Ham aktuálně ztrácí tři body při výrazně horším skóre. Navíc je ještě zezadu atakuje Arsenal.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Liverpool FC 1:2

16.05.2021 17:30

Góly: 15. Hal Robson-Kanu - 33. Mohamed Salah, 90+5. Alisson

Neuvěřitelné rozuzlení přineslo liverpoolské dobývání brány West Bromu. Reds většinu zápasu marně usilovali o vedoucí gól, v samotném závěru je ale spasil brankář Alisson, jenž si naskočil na rohový kop a udržel družinu manažera Jürgena Kloppa v boji o Ligu mistrů.

Reds dle očekávání hýřili od úvodu aktivitou a po několika rohových kopech zatopili obraně Baggies. V 15. minutě ale zasáhla hosty studená sprcha. Za obranou Liverpoolu se totiž objevil Robson-Kanu, jenž vystřelil k tyči a poslal West Brom nečekaně do vedení.

Vyrovnat mohli Reds ve 24. minutě. Po pohledné kombinaci přes Fabinha a Thiaga zakončoval Mané, avšak o kousek minul kýžený cíl. Za další čtyři minuty našel Alexander-Arnold dlouhým pasem Salaha, ten ale z úhlu trefil gólmana Johnstonea. Po půlhodině hry už měl Egypťan více štěstí. Mané na hranici pokutového území vybojoval merunu právě pro Salaha, jenž kulatý nesmysl umístil k tyči dostatečně daleko od natahujícího se Johnstonea.

Vyrovnaný stav se dlouho mohl změnit ve vedení Liverpoolu, jenže Firmino ve 35. minutě nakonec pálil do tyče. Fabinho za dalších pět minut již střílel mezi tři tyče, avšak přesně do míst, v nichž se pohyboval připravený Johnstone. Na druhé straně zkoušel těsně před pauzou štěstí z přímého kopu Pereira, svatyni hostů ale netrefil.

Čtyři minuty po změně stran rozvlnil síť Mané, senegalský křídelník se ovšem po centru od Salaha nacházel v ofsajdu a jeho branka tedy neplatila. V 51. minutě se na ojedinělý útočný výlet vydal domácí Pereira, jeho sraženou střelu však zkrotil v rukavicích Alisson. Na druhé straně vyzval v 57. minutě Alexander-Arnold ke skórování Salaha, toho ale z úhlu vychytal Johnstone.

V 77. minutě mohl bohorovnost Liverpoolu při zakončení potrestat Robson-Kanu, jenž se po delší odmlce znovu dostal za zadáky hostů, tentokrát si však nepřišel na Alissona. Reds se tak nadále mohli tlačit za vítěznou trefou, jenže když v 83. minutě pálil Alexander-Arnold z dobré pozice nad břevno, zdálo se, že Liverpool se tří bodů na hřišti Baggies nedočká.

Zmar hostů pokračoval i v 87. minutě, kdy Johnstone vytěsnil ránu Thiaga. V nastavení z poslední akce zápasu se však stalo něco neuvěřitelného. Snahu svých spoluhráčů přišel při rohovém kopu podpořit Alisson, jenž si také naskočil na centr a přesnou hlavičkou k tyči se stal nečekaným hrdinou.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 2:0

16.05.2021 15:05

Góly: 45. Harry Kane, 62. Pierre-Emile Højbjerg

Tottenham Hotspur vyhrál v duelu 36. ligového kola s Wolverhamptonem Wanderers 2:0. O vítězství londýnského celku rozhodli Kane a Højbjerg.

Domácí začali zostra, Harry Kane vypálil v šesté minutě zpoza vápna do tyče. Na další šanci si však útočník Spurs musel počkat na konec první půle, kdy už jeho pokus byl úspěšný! Højbjerg našel skvělou kolmicí Harryho Kanea za obranou Wolves, Kane si posunul míč kolem padajícího Coadyho a pokořil brankáře Patrícia.

V 50. minutě se do šance dostali i hosté. Po centru se k zajímavé hlavičce dostal naprosto osamocený Saïss, míč však netrefil dobře a zakončoval přímo doprostřed branky.

O čtyři minuty později domácí znovu orazítkovali tyčku. Harry Kane se dostal do vyložené šance a Rui Patrício jeho střelu vyrazil na tyč. K dorážce se probojoval Dele Alli, který ale také trefil tyč, akorát tu druhou.

"Kohouti" tak nakonec své vedení dokázali navýšit až v 62. minutě. Střelu Garetha Balea zpoza pokutového území Rui Patrício vyrazil jen před sebe, kam nejrychleji doběhl Pierre-Emile Højbjerg a neměl se zakončením žádný problém.

Po chvilce už to však zase mohlo být jen o gól. Hostům se povedla výborná souhra u postranní čáry, na pravém křídle se pak uvolnil Morgan Gibbs-White, jenž připravil výbornou pozici pro Fábia Silvu, ten však trefil svoji střelu velmi špatně a nasměroval ji výrazně vedle domácí branky.

V závěru zápasu už Tottenham dokázal svého soka uhlídat a zaslouženě udržel tři body na své půdě. Spurs tak poskočili na šesté místo před West Ham, který opět ztratil a dále se propadá tabulkou. Wolves jsou dvanáctí.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Aston Villa 3:2

16.05.2021 13:00

Góly: 32. Christian Benteke, 75. Ahmed Elmohamady (vl.), 84. Tyrick Mitchell - 17. John McGinn, 34. Anwar El Ghazi

Pětigólové utkání bylo k vidění v neděli po poledni na Selhurst Parku. Aston Villa se tam v první půli dostala díky McGinnovi a El-Ghazimu dvakrát do vedení, nejprve ale srovnal Benteke a po pauze dokázali na konečných 3:2 otočit Zaha s Mitchellem.

Villans se dočkali první šance už ve třetí minutě, kdy Ramseyho pokus minul branku. Podobně si o něco později vedl po rohovém kopu i Hause hlavou. Proti Watkinsovi se zase skvělým zákrokem předvedl Butland. Ten ale musel v sedmnácté minutě kapitulovat poté, co se k odraženému míči dostal John McGinn, jenž přízemní ranou na zadní tyč skóroval.

Po půlhodině hry bylo vyrovnáno. Mitchellův centr z levé strany se snesl na hlavičku Christiana Bentekeho, od níž balón putoval za gólmanova záda. Nerozhodný výsledek ovšem dlouho nevydržel. Bleskově Watkins sklepnul sražený míč k Anwaru El Ghazimu a ten jej vší silou napálil do sítě.

Když byla odehrána necelá hodina, mohl svou hlavičkou srovnat Benteke. V cestě mu ale stálo břevno Martínezovy svatyně. Až po pětasedmdesáti minutách se domácí dočkali vyrovnání. Z levé strany si balón do vápna navedl Wilfried Zaha, jehož střelu na zadní tyč srazil Almuhammadí do protipohybu vlastního brankáře.

Zanedlouho se po rohovém kopu dostal k zakončení Eze, podruhé ale Crystal Palace nepřálo štěstí - zase totiž zaznělo břevno. Avšak jen o několik okamžiků později se Eze dostal ke sraženému centru, střela mu sice nesedla, avšak o zem se odrazila až k Tyricku Mitchellovi a ten dokázal vsítit premiérovou branku v nejvyšší anglické soutěži. Eagles už své vedení nepustili a po boji oslavili tři body.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United 1:1

15.05.2021 21:00

Góly: 84. Danny Welbeck - 87. Saïd Benrahma

West Ham si zkomplikoval boj o evropské poháry, když na půdě Brightonu jen remizoval 1:1. Hosté sice byli po většinu času tím lepším týmem, jenže v průběhu zápasu neproměnili několik solidních příležitostí, a když se na druhé straně trefil deset minut před koncem Welbeck, vypadalo to, že odejdou s prázdnou. Alespoň bod však "Kladivářům" zachránil záložník Benrahma, který povedenou střelou srovnal na konečných 1:1.

První vážnější šanci měl po rohovém kopu hostující Dawson, ve složité situaci však hlavičku na branku nenasměroval. Po centru Cresswella se zase na přední tyči k zakončení prokousal aktivní Antonio, ani on však přesně zamířit nedokázal. Za domácí kontroval dalekonosnou ranou záložník Trossard, tu ale hostující obrana zablokovala na rohový kop. Po půlhodině hry vyplaval za domácí obranou útočník Antonio, ten ale po centru z hloubky pole místo zakončení volil zpětnou přihrávku před branku, která však spoluhráče nenašla. Těsně před pauzou se v největší šanci poločasu ocitl Fornals, jeho zakončení však z branky vykopl jeden z vracejících se obránců.

Na začátku druhého poločasu se za obranu dostal útočník Jahanbakhsh, v samostatném nájezdu ovšem z úhlu pouze nastřelil Fabiańskiho. Tentýž hráč se do podobné šance dostal o pár minut později, tentokráte však ale netrefil ani branku.

Vše důležité se tak odehrálo v poslední desetiminutovce. Nejprve po centru Lingarda zamířil hlavou těsně vedle obránce Dawson. Na druhé straně pak krásně zakombinovalo domácí ofenzivní duo a Danny Welbeck vyplaval v samostatném nájezdu, který tentokráte vyřešil chladnokrevně, když hezkým padáčkem přes Fabiańskiho otevřel skóre zápasu.

Brightonu to ale výhru nepřineslo, dvě minuty před koncem si totiž odražený míč na hranici vápna našel záložník Benrahma a krásnou kroucenou střelou o tyč srovnal skóre na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Fulham FC 3:1

15.05.2021 16:00

Góly: 27. Che Adams, 60. Nathan Tella, 82. Theo Walcott - 75. Fábio Carvalho

Fotbalisté Southamptonu porazili ve 36. kole Premier League 3:1 Fulham. Domácím tři body přinesly trefy Adamse, Telly a Walcotta, čestný gól Cottagers vstřelil Carvalho.

Domácí se první šance dostali ve 27. minutě a hned šli do vedení. Trestný kop Warda-Prowse z pravé strany dopadl na malé vápno, odkud ho zvedl trochu šťastným zásahem šajtlí pod břevno hned po odskoku Che Adams.

O pár minut později Střela Warda-Prowse z trestného kopu těsně za velkým vápnem prošla děravou zdí, dobrý přehled však prokázal Aréola, který ji skokem po pravici vyrazil.

Saints znovu udeřili po hodině hry. Centr Walkera-Peterse z pravého křídla uklidil z malého vápna přesnou přízemní střelou do sítě střídající a nikým nehlídaný Nathan Tella. Nigerijský mladík byl na hřišti pouze dvě minuty.

O čtvrt hodiny později Fulham zdramatizoval duel, ve kterém tahal za kratší konec. Uličku Decordovy-Reida nezachytila domácí obrana, za jejímiž zády se zjevil Fabio Carvalho, tváří v tvář McCarthymu napálil míč o břevno do sítě a radoval se z premiérové trefy v Premier League.

Naděje hostí na bodový zisk však trvala jen sedm minut. V 82. minutě se po čtyřech minutách na place zapsal mezi střelce Theo Walcott. Právě on rozběhl bleskový výpad po zisku míče na půlící čáře a z velkého vápna přehodil brankáře střelou k tyči po Tellově zpětné přihrávce.

Poslední šanci duelu měli pět minut před koncem domácí borci. Tella udržel míč u postranní čáry, povodil si tři protihráče a jeho střelu jesličkami jednomu z nich vyškraboval od bližší tyče Aréola na roh.

Southampton je dvě kola před koncem třináctý, Fulham už má na osmnácté příčce jistý sestup.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Leeds United 0:4

15.05.2021 13:30

Góly: 44. Mateusz Klich, 60. Jack Harrison, 77. Rodrigo, 79. Rodrigo

Leeds si nebral servítky a Burnley zničil čtyřmi zásahy. Hned dva z nich obstaral forvard Rodrigo, jenž ve druhém poločase korunoval vynikající výkon celého mužstva pod vedením manažera Marcela Bielsy.

V úvodu hýřili aktivitou domácí, jejich nadšení ale dlouho nevydrželo. Víceméně od desáté minuty, kdy Bamford poprvé prověřil gólmana Peacocka-Farrella, se Leeds častěji pokoušel o vedoucí branku. Na Bamforda se snažil navázat Dallas, avšak ani jeden z jeho dvou pokusů se mezi tři tyče nevměstnal.

Po půlhodině hry našel Phillips po rohovém kopu Struijka, jehož hlavička proletěla jen těsně vedle tyče do zámezí. Těsně před přestávkou už se ale Whites dočkali přesné trefy. Klich při brejku svého mužstva využil ústupu domácí obrany, takže s míčem na kopačce došel až hranici pokutového území, odkud merunu dopravil přesným technickým pokusem do sítě.

Jedenáct minut po změně stran byl blízko vyrovnání Vydra, který se šikovně prodral přes defenzivu United, ovšem jeho střelu vyrazil důležitým zákrokem brankář hostů Meslier. Místo srovnání skóre tak mohl Leeds své vedení za další tři minuty navýšit. Alioski se po rohovém kopu opřel do voleje, jenž ještě tečoval Harrison. Ten si chvíli nebyl jist, zda náhodou nestál v ofsajdu, to však verdikt sudích vyloučil.

Naději pro Burnley mohl v 74. minutě vykřesat Gudmundsson, jenže vynikající Meslier byl znovu proti. A tak o tři minuty později přinesla na druhé straně ovoce spolupráce Harrisona, který vynikající přihrávkou mezi stopery nalezl Rodriga, jenž při koncovce efektivně přehodil Peacocka-Farrella - 0:3. Dvě minuty na to si stejní hráči kombinaci zopakovali a Rodrigo po úspěšné kličce na strážce domácí svatyně zvýšil vedení Leedsu už o čtyři branky.

Clarets se čestného zásahu nedočkali ani po šanci Tarkowskiho, jenž v 83. minutě pálil po rohovém kopu zblízka nepřesně. V závěru ještě odmítl hattrick Rodrigo, a tak se ale United museli do Leedsu vracet spokojeni.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester City 3:4

14.05.2021 21:00

Góly: 25. Emil Krafth, 45+6. Joelinton, 62. Joseph Willock - 39. João Cancelo, 42. Ferrán Torres, 64. Ferrán Torres, 66. Ferrán Torres

Nečekaně dramatický průběh mělo utkání 36. kola Premier League mezi Newcastlem United a Manchesterem City. Domácí vedli po gólu Kraftha, poté však první obrat duelu zařídili Cancelo s Torresem. Poté se však trefili Joelinton s Willockem, a tak musel Ferran Torres zkompletovat hattrick.

Úvod zápasu byl poměrně opatrný, až po Joelintonově střele kopali domácí ve 25. minutě rohový kop. A ten skončil vedoucí brankou Newcastlu. Shelvey totiž centrem mířil přesně k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Emil Krafth. Ten se v souboji dostal před Akého, načež přesnou hlavičkou nedal Carsonovi žádnou šanci.

Ve 36. minutě mohli domácí své vedení navýšit. K rozehrávce přímého kopu se postavil Shelvey, který to zkoušel přímo na branku. Jeho technická střela dopadla pouze do břevna hostující branky.

O tři minuty později mohli Magpies litovat předchozího břevna. City se totiž jednoduše dostalo do opačného pokutového území, kde si na nahrávku proti noze dokázal seběhnout obránce Joao Cancelo, jehož tečovaná rána nakonec nechytatelně zapadla ke vzdálenější konstrukci.

Domácí se už zřejmě viděli v šatnách, protože City za chvíli znovu udeřili. Po nedovoleném zákroku kousek od levé autové lajny jsme sledovali standardní situaci, na kterou si dokázal seběhnout Ferran Torres, jehož parádní prodloužení míče patičkou nakonec skončilo za zády Dúbravky. Regulérnost branky muselo ještě potvrdit video, které dalo výroku sudího za pravdu. Torres se skutečně nacházel před obránci a o ofsajd se nejednalo.

V nastaveném čase se ještě děly věci. Aké šel do riskantního souboje v pokutovém území a rozhodčí znovu celou situaci zkoumal u videa. Po poměrně dlouhé době však přišel jasný verdikt - penalta pro domácí. K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Joelinton, který zvolil tvrdé zakončení k levé tyči, na které Carson nedosáhl.

Citizens jako by se nepoučili z děje na konci první půle, po hodině hry totiž Kyle Walker fauloval v pokutovém území Willocka. K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy Joseph Willock, který ovšem nechal vyniknout Carsona. Přesto se domácí záložník dostal po vyráženém míči k dorážce, kterou neomylně poslal do prázdné hostující branky a poslal Newcastle znovu do vedení.

To však trvalo jen dvě minuty. Poklidná útočná akce mistra Premier League vedla přes střed hrací plochy na pravou stranu. Tam se Jesus dostal ke střílené nabídce pod sebe, kde na hranici malého vápna tvrdě zakončil pod horní tyčku Ferran Torres a pohodlně překonal Dúbravku.

Newcastle zřejmě vyrovnání zmrazilo, protože hosté během pár minutek otočili výsledek ve svůj prospěch, navíc si hattrick připsal fantastický Ferran Torres. Hodně prostoru měl před sebou Cancelo, který zkoušel zakončit na domácí branku. Jeho rána se od tyče odrazila k naprosto osamocenému Torresovi, před kterým číhala prázdná branka.

V posledních dvaceti minutách už City napouštěli domácí téměř vůbec k míči a těsnou výhru si zkušeně pohlídali. Guardiolův výběr tak stvrdil zisk ligového titulu dalším vítězstvím, Newcastle má již záchranu jistou a může zbytek sezony dohrát bez větších nervů.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Arsenal FC 0:1

12.05.2021 21:15

Góly: 16. Emile Smith Rowe

Vůbec poprvé od památné sezony 2003/04 se londýnskému Arsenalu podařilo vyzrát na městského rivala z Chelsea v obou vzájemných ligových zápasech. Zatímco tehdy "Kanonýři" opanovali celý ligový ročník, a to bez jediné porážky, tentokráte naopak prožívají nejhorší ročník v moderní historii, který navzdory výhře 1:0 na Stamford Bridge stále spěje k umístění mimo pohárové příčky. Chelsea sice měla po celý zápas více ze hry, ale chybou v rozehrávce darovala soupeři laciný gól a výrazně si zkomplikovala boj o Ligu mistrů.

Blues tak nyní čeká extrémně náročný dvojboj proti Leicesteru, s nímž se nejprve utkají ve finále FA Cupu a poté také v neméně důležitém ligovém střetnutí, které může výrazně napovědět, který z těchto celků se udrží do čtvrtého místa a tím pádem postoupí do příštího ročníku Ligy mistrů, neboť v závětří z pátého místa na selhání svých soupeřů číhá Liverpool, který se na závěr sezony opět výsledkově zvedl. Chelsea má případně v záloze ještě možnost automatického postupu do příštího ročníku milionářské soutěže, pokud dokáže na konci měsíce porazit ve finále Ligy mistrů Manchester City. Arsenal mezitím stále zůstává ve středu tabulky, ovšem jeho ztráta na rivala z Tottenhamu se ztenčila na jediný bod.

Právě s ohledem na víkendové klání FA Cupu udělal Thomas Tuchel v základní sestavě Blues hned sedm změn, což se na výkonu domácích přece jen podepsalo. Přesto je mohl brzy poslat do vedení Kai Havertz, jenž zachytil přihrávku mezi stopery Arsenalu a řítil se zničehonic sám na branku, avšak tváří v tvář Berndu Lenovi poslal svou ránu příliš vysoko.

Místo očekávaného vedení Chelsea tak přišel šok na opačné straně. Aktivní napadání rozehrávky soupeře se Arsenalu beze zbytku vyplatilo, neboť Jorginho pod tlakem poslal míč vstříc vlastní brance, aniž by si všiml, že Kepa Arrizabalaga se mezitím pro převzetí přihrávky posunul do strany. Španělský gólman sice zabránil nejhoršímu, když na brankové čáře míč vyškrábl do strany, avšak Piérre-Emerick Aubameyang nastalého chaosu využil a zpětnou přihrávkou vybídl ke snadnému zakončení do odkryté branky Emila Smithe Rowea, jenž tak po prvním kariérním ligovém gólu v minulém kole skóroval hned vzápětí i podruhé.

Po zbytek zápasu se Arsenal uchýlil k poctivému bránění snadno nabytého náskoku, zatímco Chelsea připadla veškerá iniciativa. Domácím se sice po změně stran zdánlivě povedlo srovnat z rohového kopu, když Christian Pulišić zblízka doklepl míč do sítě, avšak americký záložník se nacházel v postavení mimo hru, což vzápětí posvětil i přezkum videorozhodčího.

V samém závěru měla Tuchelova družina přece jen blízko alespoň k zisku bodu, když se parádní hlavičkou vytáhl Kurt Zouma. Leno však dokázal konečky prstů míč vytěsnit na břevno a poté s úlevou sledoval, jak rovněž do břevna míří i dorážka střídajícího Oliviera Girouda. Arsenal tak i s notnou dávkou štěstí udržel výhru 1:0 až do konečného hvizdu, a přestože pro severolondýnský klub přichází tento tříbodový zisk příliš pozdě na záchranu hrubě nepovedené sezony, "Kanonýři" alespoň přispěli k pořádnému zdramatizování bojů na čele tabulky.

Více informací k zápasu

Manchester United - Leicester City 1:2

11.05.2021 19:00

Góly: 15. Mason Greenwood - 10. Luke Thomas, 66. Çağlar Söyüncü

Leicester zvládl zápas na hřišti Manchesteru United a udělal důležitý krok k umístění v první čtyřce. Prohra domácího celku naopak znamená, že se definitivně rozhodlo o mistrovském titulu - Manchester City tak může odstartovat oslavy. Na úvodní branku Thomase sice ještě zvládl odpovědět Greenwood, když ale v druhém poločase zužitkoval rohový kop Söyüncü a hlavou poslal Leicester znovu vedení, tak už domácí odpověď najít nedokázali.

Hned první vážnější šance přinesla branku. Hezkou kombinaci rozjeli hosté na pravé straně, odkud následně také utekl Tielemans, který před branku poslal nadýchaný centr. Ten byl sice až příliš vysoký na číhajícího Vardyho, zadní tyč však zavřel záložník Thomas, který se do míče z první opřel a trefil se ke vzdálenější tyči. Odpověď domácího celku na sebe ale také nenechala dlouho čekat - Mata vyslal dlouhým balóne za obranu Dialla, ten pod tlakem udržel míč a přiklepl jej nabíhajícímu Greenwoodovi, který si jej postrčil na slabší pravačku a křižnou střelou zamířil přesně, natahující se Schmeichel na balón nohou nedosáhl.

Na další pořádně vzrušení si fanoušci museli počkat až do druhého dějství, kdy nejprve ve výhodné pozici nedosáhl na centrovaný míč nabíhající Greenwood, načež na druhé straně se zase po přiťuknutí Tielemanse dostal za obranu Iheneacho, ve velké šanci však jen nastřelil De Geu. Leicester se ale vedoucího gólu přece jenom dočkal, po více než hodince hry si totiž na rohový kop Maddisona naskočil Söyüncü a prudkou hlavičkou nedal španělskému brankáři žádnou šanci zasáhnout.

Obměněná sestava Manchesteru United se sice ještě pokusila se zápasem něco udělat, pořádný tlak si ale vypracovat nedokázala. Naopak na druhé straně mohl po přiťuknutí Vardyho přidat pojišťovací trefu Tielemans, ten ale ve výhodné pozici na balón nedosáhl. Na druhé straně se do ojedinělé příležitosti dostal po závaru před hostující brankou střídající Fernandes, ten ale nezamířil přesně, a proto se i přes závěrečnou snahu "Rudých ďáblů" mohli z vítězství radovat hosté z Leicesteru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City36265576:2983
2.Manchester United362010670:4270
3.Leicester City362061065:4466
4.Chelsea FC361810855:3364
5.Liverpool FC36189963:4263
6.Tottenham Hotspur361781163:4159
7.West Ham United361781156:4659
8.Everton FC361681246:4356
9.Arsenal FC361671350:3855
10.Leeds United361651557:5353
11.Aston Villa361471551:4449
12.Wolverhampton Wanderers361291535:4945
13.Crystal Palace361281640:6144
14.Southampton FC361271747:6343
15.Burnley FC361091733:5139
16.Newcastle United361091743:6239
17.Brighton & Hove Albion368141437:4238
18.Fulham FC365121926:5027
19.West Bromwich Albion365112033:7026
20.Sheffield United36622819:6220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (432)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele