Premier League - preview 5. kola: Manchester hraje na West Hamu, Tottenham hostí Chelsea

17.09.2021, 11:47, aktualizováno 19.09.2021, 08:44
Previews
Brighton s Leicesterem obstarají zajímavý předkrm, ale hlavní chody se budou v neděli servírovat v anglické Premier League až později. Nejprve West Ham přivítá na svém stadionu Manchester United a posléze si to v souboji dvou londýnských mužstev rozdají Tottenham a Chelsea. Jak Red Devils, tak Blues se mohou v případě vítězství dotáhnout na vedoucí Liverpool.
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (neděle 15:00)
Brighton & Hove Albion vyzve v pátém kole Premier League Leicester City. Poměrně překvapivě jsou na tom nyní v tabulce lépe domácí, kteří jsou šestí. Lišky jsou až dvanácté.

Brighton si v závěru minulého utkání na půdě Brentfordu zajistil už třetí letošní výhru a s devíti body po úvodních čtyřech kolech prožívá svůj historicky nejlepší vstup do nového ročníku Premier League. Seagulls tak v letošní sezóně vyhráli stejný počet duelů, jako v závěrečných deseti té minulé.

Svěřenci Grahama Pottera dokázali udržet v kalendářním roce 2021 už jedenáct čistých ligových kont, přičemž lepší bilancí se může pyšnit pouze obhájce titulu Manchester City a vítěz Ligy mistrů Chelsea, oba jsou na cifře patnáct. Solidní defenzivní výkon přijde vhod i tentokrát, neboť na jih Anglie zavítá Leicester City, se kterým zde domácí dvakrát v řadě prohráli.

Leicester prohrál v minulém kole s Manchesterem City 0:1, ale vzhledem k zápasovým statistikám se dá hovořit o štěstí, že inkasoval jen jednou. V letošním ročníku Premier League navíc zaznamenal nejméně střeleckých pokusů ze všech a moc si v tomto směru nepolepšil ani ve čtvrtečním pohárovém klání s Neapolí, v němž vyprodukoval pouze sedm střel, zatímco italský celek 22. Výsledek však byl nerozhodný 2:2.

Góly ale v jeho vystoupeních obecně nechybí, jelikož v každém z předchozích devíti venkovních ligových klání Leicesteru by vám totiž vyšla sázka na to, že se prosadí oba týmy. Šanci na úspěch hostů pak zvyšuje skutečnost, že s Brightonem v lize nikdy neprohráli.

Poslední vzájemný duel nynějších soupeřů se odehrál letos v březnu a skončil výhrou Leicesteru 2:1.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Duffy, Dunk - Moder, Lallana, Bissouma, Cucurella - Mac Allister - Maupay, Trossard.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Vestergaard, Söyüncü, Bertrand - Tielemans, Ndidi - Albrighton, Maddison, Barnes - Vardy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.21 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Manchester United  (neděle 15:00)
West Ham United v rámci pátého kola Premier League utká s Manchesterem United. Rudí ďáblové byli před začátkem aktuálního kola první, Kladiváři špičce dýchají na záda z osmé příčky.

West Ham United v letošním ročníku Premier League zatím neprohrál, ale na jeho stadion tentokrát přijede silný Manchester United. Kladiváři si budou muset navíc poradit bez svého potrestaného tahouna Michaila Antonia, což jim může způsobit značné potíže. S hvězdným útočníkem v sestavě totiž West Ham vyhrál od jeho příchodu v září 2015 41 procent ligových klání, zatímco bez něho to bylo jen 28 procent.

Po náročném, ale úspěšném čtvrtečním utkání v Záhřebu, se West Ham vrací na ligovou scénu, kde neprohrál už sedmkrát v řadě, což představuje jeho nejdelší takovou sérii od dubna 2016, kdy přemožitele nepoznal v deseti vystoupeních po sobě. Ve všech třech domácích duelech v současném úspěšném období se londýnský celek prosadil jako první a vedl po prvním poločase, takže propásnout začátek zápasu by se nemuselo vyplatit. Proti Kladivářům však hraje fakt, že David Moyes od svého konce na lavičce Manchesteru United tento celek nikdy neporazil.

Navzdory tomu, že Manchester United nakonec nezvládl své středeční vystoupení v Lize mistrů, ve kterém se opět trefil Cristiano Ronaldo, budou hosté plní sebevědomí. V domácí soutěži totiž neprohráli už rekordních 28 venkovních duelů v řadě. Aby toho nebylo málo, neprohráli ani v předchozích 16 v neděli hraných ligových kláních.

Ze zranění se stále zotavuje uruguayský útočník Edinson Cavani, který k zápasu v Londýně ani neodcestoval. Jeho stav se však lepší. "Edinson s námi začne trénovat snad od příštího týdne. Doufáme, že už od pondělí. Nyní víme, že abychom v této sezóně dostali z Edinsona to nejlepší, potřebujeme, aby byl stoprocentně fit a netlačil na pilu. Máme silnou sestavu, která se dokáže vyrovnat s tím, že musí nechat hráče uzdravit a neriskovat další zranění," uvedl pro klubový web manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer.

Rudí ďáblové se pyšní kvalitní obranou, která ve zmíněných 28 utkáních udržela 13 čistých kont. Jejich ofenzivě ale většinou chvíli trvá, než se zahřeje. Devět z posledních deseti venkovních ligových tref totiž United dali až po poločase. Paul Pogba si však připsal už sedm asistencí, což je více než v předchozích dvou ligových ročnících dohromady.

Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v březnu a Rudí ďáblové vyhráli díky vlastnímu gólu Craiga Dawsona 1:0.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Dawson, Ogbonna, Cresswell - Coufal, Rice, Souček, Johnson - Fornals, Bowen, Benrahma.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Fred, Matic - Greenwood, Fernandes, Pogba - Ronaldo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.60 - 3.88 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Chelsea FC  (neděle 17:30)
Páté kolo Premier League završí šlágr kola v podobě londýnského derby. Na stadion Tottenhamu Hotspur totiž dorazí Chelsea. Spurs jsou v tabulce momentálně sedmí, Blues jsou na tom o tři pozice lépe, v případě výhry by se však dotáhli na vedoucí Liverpool.

Nedělní program Premier League uzavře čistě londýnský souboj mezi Tottenhamem Hotspur a Chelsea. Domácí celek vstoupil do nového ročníku třemi výhrami v řadě, ale o minulém víkendu prohrál s Crystal Palace 0:3. Pro Spurs se navíc jednalo už o čtvrtou prohru z předchozích šesti londýnských ligových derby.

Jeden výsledek by pochopitelně neměl Tottenham vykolejit i proto, že domácí na svém stadionu vyhráli osm z předchozích deseti ligových duelů, přičemž v šesti z nich udrželi čisté konto. V případě dalšího úspěchu by si Spurs připsali třetí výhru v úvodních třech domácích vystoupeních nové sezóny teprve potřetí v historii. Do karet hraje kohoutům i to, že Son Heung-Min by už měl být po lehkém zranění fit a ve dvou z letošních tří vítězných ligových zápasů Tottenhamu dal jedinou branku svého týmu.

Chelsea v dosavadních čtyřech ligových kolech ještě ani jednou neprohrála a bude se chtít prezentovat jako aspirant na mistrovský titul. Klíčem k úspěchu svěřenců Thomase Tuchela je solidní defenziva, neboť německý kouč dovedl svůj tým už ke třiadvaceti čistým kontům. Tolik jich od jeho příchodu do Londýna žádný jiný celek z nejlepších čtyř evropských soutěží neudržel. Jeden fakt však nyní hraje proti loňskému vítězi Ligy mistrů. Chelsea totiž vyhrála všech předchozích pět ligových londýnských derby na půdě soupeře, ale šestkrát v řadě v takových duelech nikdy v historii neuspěla.

Tuchel se svými týmy v soubojích proti Tottenhamu inkasoval dosud jen jednou, ale jeho jediné střetnutí s trenérem domácích Espíritem Santem skončilo nerozhodně. Chelsea každopádně šanci na úspěch má, neboť v předchozích jedenácti venkovních ligových kláních prohrála jen jednou. Romelu Lukaku se zase dokázal trefit na začátku ročníku proti Arsenalu, a pokud se prosadí i proti Tottenhamu, stane se teprve třetím hráčem, který v jedné sezóně dá gól na stadionech obou těchto týmů.

Naposledy se Tottenham s Chelsea utkali v srpnu v přátelském utkání a rozešli se smírně po remíze 2:2. Za Blues se dvakrát trefil Hakim Ziyech, za Spurs se mezi střelce zapsali Lucas a Steven Berwijn. Poslední ligový souboj skončil v únoru vítězstvím Chelsea 1:0 po trefě Jorginha z penalty.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Doherty, Sanchez, Rodon, Reguilón - Hojbjerg, Skipp, Alli - Emerson, Kane, Gil.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Alonso - Havertz, Mount - Lukaku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.59 - 3.74 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Brentford FC  (sobota 13:30)
Tradičně od půl druhé odstartuje sobotní program Premier League a tentokrát zápasem Wolverhamptonu s nováčkem Brentfordem. Domácí si teprve před týdnem připsali premiérovou výhru v nové sezoně, zatímco Brentford vůbec poprvé po svém postupu mezi elitu nezískal ani bod.

Jinými slovy vstup do sezony byl na obou stranách rozdílný. Wolves nezačali dobře, i když měl opravdu šílený los. Hrál na Leicesteru, doma s Tottenhamem a Manchesterem United. Všechny tři zápasy přitom prohráli nejtěsnějším výsledkem 0:1. Až ve Watfordu měli pořádnou možnost se nadechnout a díky brankám v poslední čtvrthodině zvítězili 2:0.

Proti nováčkovi se budou chtít doma vytáhnout a jednoznačně získat tři body. Svého soupeře dobře znají z působení v nižších soutěži, oba aktéři se totiž naposledy střetli v roce 2018 v rámci League Championship.

Vstup Brentfordu do Premier League byl impozantní. Výhra 2:0 nad Arsenalem dodala nováčkovi na sebevědomí a ten ho pak uplatnil i v dalších soubojích na hřištích Crystalu Palace (0:0) a Aston Villy (1:1). Teprve domácí zápas s Brightonem se nepovedl a výhru hostí zařídil jediným gólem Leandro Trossard. Brentford se musí z této porážky rychle oklepat a pokusit se získat ztracené body na hřišti Wolves.

Domácí budou bez Jonnyho Castra, Pedra Neta a Huga Buena. Také Brentford hlásí některé absence, jmenovitě Joshe Dasilvu a Madse Sorensena.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa - Kilman, Coady, Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Marcal - Traore, Jimenez, Hee-Chan
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Ajer, Jansson, Pinnock - Canos, Onyeka, Norgaard, Janlet, Henry - Toney, Mbeumo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.43 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Po zpackaném začátku má Arsenal stále co dohánět a výhra v Burnley by se mu náramně bodla. "Kanonýři" budou favoritem, Burnley totiž ještě nevyhrálo a krčí se na předposledním místě tabulky. Optimismus fanoušků Arsenalu poněkud kalí vzájemná bilance, Arsenal totiž tři poslední zápasy s Burnley nevyhrál a loni na Emirates dokonce padl.

Tři úvodní porážky poslaly Arsenal až na poslední místo tabulky, odkud ho dostala až těsná výhra nad Norwichem. Nebyl to přesvědčivý výsledek, ale o ten v tu chvíli Artetovi nešlo. Arsenal se potřeboval chytit a bude zajímavé sledovat, jak se mu povede v dalších kolech. Absence evropských pohárů by mu mohla paradoxně pomoci.

Každopádně stále platí, že pozice manažera Mikela Artety je v maximálním ohrožení. Arsenal to bude mít na cestě zpátky mezi anglickou elitu hodně složité a už v Burnley ho čeká zajímavá výzva. Arsenal ve vzájemných zápasech třikrát v řadě nevyhrál, což se mu nikdy předtím nestalo. Naopak, předchozí bilance hovořila jasně ve prospěch Gunners. Navzdory těžké pozici zůstává Arteta velkým optimistou a podle svých slov vidí světlo na konci tunelu.

Zatímco spodní patra tabulky a Arsenal k sobě příliš nepatří, u Burnley je to jiné. Domácí celek je považován za jednoho z aspirantů na boj o záchranu a začátek sezony to zatím potvrzuje. Po čtyřech kolech má jen bod za remízu s Leedsem. Před týdnem Burnley nezvládlo souboj na Evertonu a prohrálo 1:3. Také pozice manažera Seana Dyche je v maximálním ohrožení a úspěch proti Arsenalu by pomohl uklidnit sílící hlasy po jeho odvolání.

Burnley už by měla být k dispozici nová posila Nathan Collins, zatímco mimo zůstávají Dale Stephens, Kevin Long a Connor Roberts. Také Arsenal hlásí některé absence a na trávník v Burnley nevyběhnou Rob Holding, Granit Xhaka a Mohamed Elneny. Do branky by se mohl postavit znovu Aaron Ramsdale, který udržel proti Norwichi čisté konto a výrazně tak přispěl ke třem bodům.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Cornet - Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil - Wood, Barnes
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Partey, Lokonga - Saka, Odegaard, Smith Rowe - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.64 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Předloňský mistr FC Liverpool se může dostat do čela tabulky, pokud zdolá Crystal Palace a jeho nejbližší konkurenti ztratí. Do čela ho posune i výraznější výhra, v tomto případě by ale nadělala velké problémy hostujícímu manažerovi Patricku Vieirovi, který je pod neustálým tlakem. Eagles pod jeho vedením vyhráli jen jedno utkání.

To je pochopitelně pro londýnský celek málo. Crystal Palace sice nepatří mezi kandidáty na evropské poháry, ale stejně tak nepatří do boje o záchranu. Hosté se díky poslední přesvědčivé výhře nad Tottenhamem přeci jenom vyšvihli na pohodlnější jedenáctou příčku, ale postavení Patricka Vieiry je stále na vážkách.

Bude hodně záležet na tom, kolik Crystal Palace v následujících zápasech získá bodů. Příští týden ho doma čeká Brighton a o sedm dní později přivítá do Selhurst Parku Leicester City. V sobotu na Anfield Road se s výhrou asi moc nepočítá, i když v historii už se párkrát podařilo překvapit. Londýnský celek naposledy porazil Liverpool na jeho půdě v roce 2017.

Zopakovat to bude úkol vskutku náročný. Liverpoolští jsou od začátku sezony ve skvělé formě. Potvrdili to jak v minulém kole proti Leedsu United, který porazili 3:0, tak především proti AC Milán. Souboj titánů nabídl skvělý fotbal a celkem pět branek. Reds měli v zápase Ligy mistrů místy až drtivou převahu a nakonec se z první výhry radovali zcela zaslouženě.

Liverpool je napříč všemi soutěžemi bez porážky. Ztratit zatím dokázal jen v jednom případě, ale to bylo doma s vítězem Ligy mistrů Chelsea. Proti Crystalu je obrovským favoritem a cokoliv jiného, než výhra, bude považováno za senzaci. V loňské sezoně vyhrál Liverpool v Selhurst Parku neuvěřitelným výsledkem 7:0 a doma na Anfiled Road všechno kontroloval výhrou o dva góly.

Reds se musejí vypořádat s absencemi Elliotta, Firmina a Williamse. Trenér Jürgen Klopp oproti zápasu s AC Milán jistě prohází sestavu. Jeho protějšek Patrick Vieira musí oželet starty Schluppa, Ezeho a Fergusona.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson - Fabinho, Henderson, Thiago - Salah, Jota, Mane
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - McArthur, Kouyate, Gallagher - Ayew, Edouard, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.28 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Hodně náročné utkání čeká na Etihad Stadium The Saints. Manchester City je v obrovské pohodě, na úvodní porážku od Tottenhamu zareagoval skvěle a další své soupeře snad s výjimku Leicesteru doslova zlikvidoval. Pět branek si odnesly Norwich s Arsenal a dokonce šest v Lize mistrů RB Lipsko. Budou Citizens znovu nesmírně produktivní, nebo se Southampton postará o překvapení kola?

Z pohledu hostujícího týmu to bude vyžadovat výkon na 120 %. Southampton na hřišti City nevyhrál přes sedmnáct let a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo povést v tomto kole. Na druhou stranu "Svatí" jsou zatím bez vítězství, ale favorita už dokázali obrat o body. Ve druhém kole remizovali s Manchesterem United 1:1. Jako plusový se jeví bod i ze hřiště Newcastlu a koneckonců i doma proti slušně hrajícímu West Hamu.

Tenhle zápas bude především o Manchesteru City. Hlavně na něm záleží jak výsledek utkání dopadne. Guardiolův tým je doma nesmírně silný a ničí prakticky každého. Norwich s Arsenalem by mohly vyprávět, oba si totiž z Etihadu přivezly potupnou porážku 0:5. Citizens tak dali velice rychle zapomenout na porážku z úvodního kola na půdě Tottenhamu Hotspur a v Premier League třikrát v řadě vyhráli.

Vítězně začali i novou pouť Ligou mistrů. Ve skupině, kde bude jejich soupeřem i PSG porazili RB Lipsko divokým výsledkem 6:3. Guardiola německého oponenta chválil za odvážný výkon i tři vstřelené branky a pochopitelně byl spokojen, že jeho tým získal na začátek důležité tři body. V dalším kole ho totiž čeká dlouho očekávané měření sil s Paříží.

Citizens budou v sobotu odpoledne velkým favoritem a jakákoliv bodová ztráta se bude rovnat senzaci. Také Southampton schytal při poslední návštěvě Etihadu pět branek, ale konečné skóre trochu vylepšil dvěma vstřelenými góly. V březnu se o ně postarali James Ward-Prowse a Che Adams. Na straně City stříleli přesně dvakrát Kevin De Bruyne i Riyad Mahrez a jednu branku zajistil Ilkay Gündogan.

Manchesteru City bude chybět stoperské duo John Stones a Aymeric Laporte, jinak je zbytek kádru Guardiolovi k dispozici. Jeho protějšek Hasenhüttl mluvil na tiskové konferenci o absencích Stuarta Armstronga a Thea Walcotta. William Smallbone už se sice zapojil do tréninku, ale jeho start v sobotním utkání je nepravděpodobný.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Ake, Dias, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Jesus, Torres, Grealish
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Stephens, Salisu, Perraud - Romeu, Ward-Prowse, Elyounoussi - Redmond, Armstrong, Djenepo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.03 - 17.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norwich City - Watford FC  (sobota 16:00)
Ačkoli se pozornost fanoušků soustředí především na zítřejší londýnské derby mezi Tottenhamem a Chelsea, již dnes se na stadionu Carrow Road uskuteční důležitý záchranářský souboj mezi domácím Norwich City FC a hostujícím Watfordem FC. Oba týmy čerstvě postoupily do nejvyšší soutěže a zatím se očividně těžko přizpůsobují náročnému tempu Premier League.

Watford sice do sezony vstoupil vítězně po triumfu nad Aston Villou 3:2, ovšem v následujících zápasech už vyšel jak střelecky, tak bodově naprázdno. Zatímco tým trenéra Xisca se drží na 15. místě tabulky, Norwich se na samém dně potácí od prohry k prohře s nelichotivým skóre 1:11. Nutno podotknout, že proti soupeřům jako Manchester City, Liverpool nebo Leicester se od zelenožlutých ani body příliš nečekaly. Proti Arsenalu v posledním zápase už to vypadalo slibně, ale remízu 0:0 odmítl šťastným gólem v 66. minutě střelec "kanonýrů" Pierre-Emerick Aubameyang. Tím odsoudil Norwich k již čtrnácté prohře v Premier League v řadě!

A bylo by poměrně velkým překvapením, kdyby dnes nepřibyla další, protože hostující "sršni" to na domácí umí. Z posledních šesti vzájemných zápasů vyšli pětkrát vítězně, naposledy letos v dubnu 1:0 právě na Carrow Road. Trenér Norwiche Daniel Farke zároveň Watford nikdy nedokázal porazit. Na druhou stranu šance domácích zvedá fakt, že Watford prohrál posledních osm utkání v Premier League na venkovních hřištích.

Bude také zajímavé sledovat, jak do dnešního utkání promluví nové tváře obou týmů, které před sezonou velmi slušně posílily. Na straně domácích přibylo do kádru duo z Werderu Brémy Rashica-Sargent nebo talentovaný záložník Billy Gilmour, zapůjčený z Chelsea. Svou zálohu se rozhodl vystužit i Watford a natrvalo přivedl do svých řad důrazného Moussu Sissoka z Tottenhamu. K němu přibyli na hostování také Ozan Tufan z Fenerbahce nebo bývalý hráč Sparty Juraj Kucka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.29 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Everton FC  (sobota 18:30)
Everton zatím statečně drží krok s velkými rybami a tempo hodlá udržet také po výletu do Birminghamu, kde se utká s Aston Villou. Villans však věří, že v domácím prostředí opět odčiní nezdar z posledního výjezdu za hranice města.

Rafael Benítez přestavuje Everton k obrazu svému — a zatím jeho snaha souzní s představami fanoušků. "Karamelky" totiž v každém z dosavadních utkání bodovaly, a jestliže se jim zadaří též v Birminghamu, dosáhnou na neporazitelnost v prvních pěti kolech Premier League vůbec poprvé v klubové historii.

Práce španělského stratéga je vidět především v útoku. Zatímco v závěru uplynulé sezony se Everton střelecky trápil, pod Benítezem stihl nasázet již deset gólů. Poslední tři zásahy padly při obratu skóre v druhém poločase utkání proti Burnley. "Víme, co fanoušci obecně chtějí. Ve výsledku požadují, aby tým vítězil díky dobrému fotbalu" přizvukoval Benítez fanouškům Toffees v rozhovoru pro Sky Sports.

Aston Villa na rozdíl od "Karamelek" vyšla v posledním kole střelecky naprázdno, když podlehla v Londýně tamní Chelsea po výsledku 3:0. Celkově musí mužstvo ze stadionu Villa Park zapracovat na výkonech na hřištích soupeřů. Doma je to nicméně jiná písnička. V součtu s loňským ročníkem neprohráli Villans v Birminghamu při posledních čtyřech seancích s protivníky.

Proti Evertonu už by Aston Ville měli pomoct též Emilianové Martínez s Buendíou, kteří během nedávné reprezentační přestávky po příletu do rodné Argentiny porušili protiepidemické restrikce. "Očekáváme, že se k nám připojí v sobotu ráno. Poté se rozhodnu, zda budou zahrnuti do nominace či nikoliv" uvedl manažer Villans Dean Smith den před zápasem.

Kvůli zranění budou domácí postrádat mladíky Jadena Philogene-Bidaceho a Carneyho Chukwuemeku, kteří se zranili během srazu mládežnické reprezentace Anglie. Na marodce Evertonu zůstává záložník Fabian Delph, hrát nebude ani útočník Dominic Calvert-Lewin, jehož trápí bolavý stehenní sval. O startu kreativního Jamese Rodrígueze se teprve rozhodne.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez — Cash, Konsa, Mings, Targett — McGinn, Luiz, Ramsey — Traoré, Ings, Bailey
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford — Coleman, Mina, Keane, Digne — Allan, Doucouré, Gomes — Townsend, Richarlison, Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.38 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Leeds United  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka pátého kola anglické nejvyšší soutěže by mohla nabídnout hodně branek. V Newcastlu se totiž proti sobě postaví dvě nejhorší obrany ligy. Na stadion St. James Park zavítá podobně se trápící Leeds.

Souboj týmů, které stále ještě čekají na první výhru, bude k vidění už dnes večer. Domácí celek je na tom v tabulce o něco hůře, protože se mu zatím povedlo získat jen jeden bod a tráví babí léto na předposlední příčce. Manažer Steve Bruce zatím nemá moc důvodů k radosti. Jeho tým už vypadl z Ligového poháru po porážce na penalty od Burnley a v Premier League je to ještě horší.

Ze sestupné tendence se pomalu ale jistě začíná stávat tendence sestupová a tento úpadek potvrdily "Straky" taky v minulém kole. Po nedůstojném výkonu odjížděl Newcastle z Old Trafford se čtyřmi inkasovanými góly a stal se tak smutným pozorovatelem návratu velkého domácího hrdiny, Portugalce Cristiana Ronalda.

Aby toho nebylo málo, tak manažera Brucea trápí taky marodka. Na ní jsou stále ještě hráči jako Martin Dúbravka, Jonjo Shelvey, Callum Wilson a Elliott Anderson, zatímco otazník visí nad startem Dummetta s Fraserem.

Poslední dva vzájemné duely skončily výhrou Leeds United a to s celkovým skóre 7:3. Tentokrát na tom ale ani Leeds není zas tak moc dobře. Získal jen o jeden bod víc než jeho páteční soupeř a v tomto ročníku inkasoval už 11 branek, což je hned za Newcastlem druhý nejhorší výkon ligy. Po remíze s Burnley dostal naposledy tři branky od Liverpoolu a k tomu ještě Marcelu Bielsovi schází trio Llorente, Koch a Struijk.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Fernandez, Lascelles, Schär - Manquillo, Willock, Hayden, Almiron, Ritchie - Joelinton, Saint-Maximin
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Dallas, Ayling, Cooper, Firpo - Raphinha, Rodrigo, Phillips, Roberts, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.67 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester United431011:310
2.Chelsea FC43109:110
 Liverpool FC43109:110
4.Everton FC431010:410
5.Manchester City430111:19
6.Brighton & Hove Albion43015:39
7.Tottenham Hotspur43013:39
8.West Ham United422010:58
9.Leicester City42024:66
10.Brentford FC41213:25
11.Crystal Palace41215:55
12.Aston Villa41125:74
13.Wolverhampton Wanderers41032:33
14.Southampton FC40314:63
15.Watford FC41033:73
16.Arsenal FC41031:93
17.Leeds United40224:112
18.Burnley FC40133:81
19.Newcastle United40135:121
20.Norwich City40041:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1072)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele