Premier League - preview 36. kola: Liverpool tlačí na Chelsea

12.05.2021, 17:40, aktualizováno 16.05.2021, 08:59
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Liverpool se snaží vytvořit tlak na čtvrtou Chelsea, nyní hraje na půdě WBA a v případě výhry sníží manko na pouhý jeden bod. Tottenhamu by se hodily body za triumf nad Wolverhamptonem, Everton je favoritem souboje se Sheffieldem United...
Crystal Palace - Aston Villa  (neděle 13:00)
Crystal Palace se v posledních týdnech příliš nedaří, to ale Eagles již nemusí příliš trápit, neboť Premier League si zahrají znovu na podzim. Totéž platí o Aston Ville, která ve svých řadách po několika měsících přivítala uzdravenou oporu.

Také probíhající ročník zakončí Palace pravděpodobně v dolní polovině tabulky, především se ale poosmé za sebou úspěšně udrží mezi anglickou smetánkou. "V neděli máme další příležitost k bodovému zisku, na což se chci plně soustředit. Až přijde čas na debaty ohledně toho, jak vypadá má budoucnost, budu o tom mluvit," uvedl manažer Eagles Roy Hodgson, jemuž po sezoně vyprší smlouva. Není tedy jisté, zda 73letý stratég bude na jihovýchodě Londýna pokračovat i po letní pauze.

Aston Villa se většinu ročníku pohybuje okolo středu tabulky a záchranářským starostem se obloukem vyhnula. Není tedy divu, že Villans na jaře poněkud polevili a již se jim nedařilo tolik jako na podzim. Poslední zápas ale přinesl do Birminghamu velkou radost. Na trávníku se totiž po zranění konečně ukázal záložník Jack Grealish, jenž věří, že se navzdory dlouhé zápasové pauze probojuje do nominace anglické reprezentace pro červnové Mistrovství Evropy.
br> Po Grealishovi by se měl na hřiště proti Crystal Palace vrátit útočník hostující Ollie Watkins, jenž si během minulého utkání odpykal disciplinární trest. Mimo hru naopak zůstávají zranění záložníci Morgan Samson s Trézéguetem. Domácí se budou muset obejít bez obránců Mamadoua Sakha, Patricka van Aanholta, Nathaniela Clynea a Nathana Fergusona, záložníka Jamese McArthura a forvarda Connora Wickhama.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Kouyaté, Dann, Mitchell - Eze, Milivojević, McCarthy - Townsend, Benteke, Zaha
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Elmohamady, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Luiz; Traoré, Barkley, El Ghazi - Watkins
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.60 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:05)
Poslední tři zápasy čekají v letošní sezóně na fotbalisty Tottenhamu. Díky prohře na půdě Leedsu už je takřka stoprocentní, že se Kohouti neprobojují do Champions League, ve hře však stále zůstává místenka pro Evropskou ligu nebo novou Konferenční ligu. Na šestý West Ham totiž momentálně Spurs ztrácí tři body a mají přitom odehráno o zápas méně, konec sezóny tak může být velmi zajímavý i v boji o Evropskou ligu. Naproti tomu hostující Wolverhampton už prakticky nemá, o co hrát - Vlci minulý týden porazili díky brance v nastavení Brighton a poskočili na dvanáctou příčku tabulky, kde se s velkou pravděpodobností také udrží až do konce ročníku.

Tottenham po neuspokojivých výsledcích a také kvůli neatraktivnímu hernímu stylu v polovině dubna odvolal trenéra Mourinha, jehož na trenérské židličce nahradil bývalý hráč Spurs, Ryan Mason. Tato změna sice trochu pročistila vzduch a pro některé hráče přinesla novou šanci - jmenovitě zejména pro Dele Alliho - nicméně na výrazný obrat k lepšímu s ohledem na výsledky to nevypadá. Tottenham pod novým koučem odehrál čtyři soutěžní klání, v lize dokázal porazit Southampton a poslední Sheffield United, načež pak minulý týden podlehl na půdě Leedsu. Ve finále Ligového poháru se pak Spurs postavili silnému Manchesteru City a prohra 1:0 byla ještě milosrdným vysvědčením. Přesto ale Kohouti mají poměrně reálnou šanci, že se kvalifikují do příštího ročníku Evropské ligy - pokud se jim podaří tři zbývající duely vyhrát, pak by jim místenka v této soutěži neměla uniknout.

Wolverhampton se svou sezónou rozhodně nemůže být spokojený, po mimořádně vydařených posledních dvou sezónách se od něj rozhodně čekalo víc. Trenéra Nuna Espirita Santa může alespoň těšit, že se forma jeho oveček v posledních týdnech značně zlepšila. Wolverhampton totiž od začátku dubna odehrál šest ligových duelů, z nichž dokázal hned tři klání vyhrát, když přemohl postupně Fulham, Sheffield a po brance v nastavení také Brighton. Krom toho si Vlci ještě připsali bod za remízu s West Bromwichem, proti Burnley a West Hamu pak odešli bez získaného bodu.

Tottenham bude znovu postrádat obránce Bena Daviese, který s největší pravděpodobností už nezasáhne do této sezóny. Jinak má však trenér Mason k dispozici kompletní kádr. V táboře hostí se tentokráte v sestavě neobjeví obránce Boly a Marcal, žádné jiné zdravotní potíže svých svěřenců ale trenér Santo nenahlásil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.39 - 6.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Důležitý zápas čeká v neděli odpoledne na fotbalisty Liverpoolu. The Reds vyráží na půdu sestupujícího West Bromwiche a v případě výhry se budou nacházet jen jeden bod za čtvrtou Chelsea. Ba co víc, svěřenci Jürgena Kloppa již teď ví, že mají kvalifikaci do příštího ročníku Champions League ve svých rukou. Pokud totiž vyhrají všechny tři zbývající zápasy, mají jistotu, že neskončí hůře než čtvrtí - a to díky úternímu vzájemnému zápasu mezi Chelsea a Leicesterem, což znamená, že jeden z těchto dvou celků stoprocentně přijde o body.

West Bromwich v polovině sezóny angažoval kouče Allardyce, aby uvadající tým zachránil, anglický manažer však zázraky nedokáže a celek z Birminghamu tak od sestupu tentokráte uchránit nedokázal. Allardyce přitom dokázal obrat o body velké favority - dokázal například remizovat s Liverpoolem či Manchesterem United, načež velmi překvapivě vyloupil Stamford Bridge, kde jeho West Brom vyhrál 5:2, jenže jeho svěřencům se body nedařilo sbírat konzistentně. A když už to vypadalo, že by se po výhrách nad Southamptonem a Chelsea Baggies opravdu mohli zapojit do bojů o záchranu, potopily je velké individuální chyby. V duelu s Aston Villou sahali svěřenci Sama Allardyce po velmi důležitém vítězství, díky obrovskému kiksu v nastavení však získali pouze bod za remízu 1:1. Totéž se pak opakovalo o týden později v souboji s Wolverhamptonem, kde domácí fotbalisté inkasovali zcela zbytečný gól a v druhé půli už dokázali pouze vyrovnat, což pro ně bylo samozřejmě málo. Sestup West Bromwiche pak byl definitivně potvrzen porážkou 3:1 na hřišti Arsenalu.

Liverpool se svou sezónou také rozhodně nemůže být spokojen, před sezónou se od něj čekala obhajoba mistrovského titulu - nebo minimálně boj o něj - místo toho však tým Jürgena Kloppa bude až do posledního kola bojovat o holou účast v Champions League. Liverpool potopila zejména černá série, která začala remízou s West Bromwichem na konci roku 2020 - následně pak totiž Liverpool ze čtrnácti ligových duelů dokázal vyhrát jen třikrát, krom toho ještě třikrát remizoval a hned v osmi případech odešel poražen. Od té doby se však forma Liverpoolu stabilizovala a nyní opět připomíná ten tým, který si loni suverénně dokráčel pro ligový triumf. Od poloviny března totiž The Reds ze sedmi zápasů pětkrát vyhráli a body ztratili jen po remízách s Leedsem a Newcastlem - v obou případech svěřenci Jürgena Kloppa nedokázali udržet vedení a v závěru inkasovali vyrovnávací branku.

West Bromwichi bude chybět záložník Robert Snodgrass a obránce Branislav Ivanovič, na straně hostí nebudou s největší pravděpodobnosti připraveni Ozan Kabak, James Milner, Naby Keita a Ben Davies.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.80 - 6.75 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Sheffield United  (neděle 20:00)
Ve hře o pohárovou Evropu zatím zůstává také Everton, který tři kola před koncem hostí beznadějně poslední Sheffield United. Svěřenci Carla Ancelottiho si tak nemohou dovolit žádné zaváhání a musí bodovat naplno. Toffees navíc mají i v posledních dvou duelech poměrně těžké soupeře - doma přivítají Wolverhampton Wanderers a v posledním kole vyrážejí na půdu mistrovského Manchesteru City - pokud tedy chtějí urvat místo v pohárech, potřebují podat ve zbývající části sezóny maximální výkony.

Everton v posledních týdnech přestal sbírat vítězství, z posledních devíti duelů bral plný bodový zisk jen ve dvou případech. Nejprve s velkou porcí štěstí porazil londýnský Arsenal, načež si po dobrém výkonu poradil i s West Hamem United. Jinak ale hráči Toffees sbírají především remízy - body si totiž dělili s Aston Villou, Tottenhamem, Brightonem nebo Crystal Palace. V posledních třech duelech tak potřebují pořádně zabrat, protože pokud by pokračovali v současném trendu, kdy sice zápasy neprohrávají, zároveň se jim ale nedaří na konto připisovat ani vítězství, do pohárové Evropy by se příští rok s největší pravděpodobností nepodívali.

Sheffieldu už ve zbývajícím zbytku sezóny o nic nejde - o sestupu je dávno rozhodnuto, díky výhře nad Aston Villou a Brightonem z jarní části sezóny si poslední celek tabulky zajistil, že se nestane bodově nejhorším týmem v historii Premier League, a tak poslední tři duely může využít k tomu, aby začal budovat kádr pro příští sezónu v druhé nejvyšší soutěži. Na náladě poslednímu celku tabulky ale rozhodně nepřidala ani aféra útočníka McBurnieho, který byl policií zadržen kvůli potyčce s fanouškem.

Evertonu se vrací záložník James Rodriguez, k dispozici však stále nebude obránce Yerry Mina. Hosté se budou muset obejít bez Sandera Berga, Olivera Burkeho a Ethana Ampadua.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.93 - 9.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Leeds United  (sobota 13:30)
Burnley se v utkání 36. kola utká s Leedsem United. Domácí jsou v tabulce patnáctí, ale záchranu již mají jistou a mohou zbytek sezony dohrát v klidu. Hosté jsou desátí a ještě mají teoretickou šanci na evropské poháry, což se však jeví jako utopie.

Pokud Burnley nechce vyrovnat svůj nejhorší bodový zisk od návratu do Premier League v roce 2016, musí do konce sezóny získat alespoň dva body. Pondělní výhra nad Fulhamem pro něj sice znamenala jistotu záchrany, ale dvakrát v řadě letos dokázalo na ligové scéně vyhrát pouze jednou.

Na domácí půdě nevyhrálo už osmkrát po sobě, a to se v posledních dvou případech prosadilo jako první. V pěti z těchto osmi utkání se oba celky rozešly smírně a v šesti by vám vyšla sázka na to, že oba týmy dají gól. Pouze Everton a Newcastle letos udržely doma méně čistých kont než Burnley, což je značný rozdíl oproti minulé sezóně, kdy domácí byli v tomto ohledu s osmi nulami druzí nejlepší po Manchesteru City.

Leeds United naopak prohrál jediné z předchozích osmi ligových střetnutí a proti celkům, které začínaly toto kolo na 13. či horším místě se mu značně daří. Jediná výhra v posledních šesti vzájemných duelech ovšem naznačuje, že to možná tak jednoznačné nebude.

V nejlepších pěti evropských soutěžích neremizovalo kromě Leedsu v žádném venkovním ligovém zápase jen Monaco, a pokud budeme počítat i jeho loňské druholigové duely, čekají hosté na nerozhodný výsledek z půdy soupeře už 23 utkání. Klubový rekord z roku 1927 je přitom jen o jeden zápas lepší. Hosté nicméně ve třech z minulých pěti ligových venkovních střetnutí prohráli, aniž by dali gól.

Poslední vzájemný zápas skončil výhrou Leedsu 1:0.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Brownhill, Westwood, Cork, McNeil - Vydra, Wood.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk - Dallas, Phillips, Alioski - Klich - Roberts, Bamford, Harrison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.79 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Fulham FC  (sobota 16:00)
Southampton už může pomalu spřádat plány na konzistentnější performanci během celého ročníku. Fulham se naopak vrací do League Championship, před tím se ale ještě hodlá v nejvyšší soutěži předvést.

Po první polovině sezony si Southampton zřejmě fandil na slušný sezonní výsledek, razantní pokles formy nicméně srazil "Světce" dolů. Opojení manažerem Ralphem Hasenhüttlem trochu pominulo, neboť německý stratég přivedl své mužstvo v posledních čtyřech měsících jen ke třem vítězstvím. Na St. Mary's Stadium tak mají pro léto o čem přemýšlet. Už však ve svých plánech nebudou počítat s levým bekem Ryanem Bertrandem, jenž s klubem z jihu Anglie neprodloužil smlouvu.

Fulham se po roce s anglickou elitou zase loučí, manažer Cottagers Scott Parker se ale hodlá z Premier League rozloučit ze ctí. "Ať už sestupujete nebo ne, potřebujete ukázat hrdost a profesionalismus. A přesně to je můj vzkaz týmu," uvedl bývalý záložník, jenž s londýnským týmem zvítězil v stále probíhajícím ročníku doposud jen pětkrát.

V Southamptonu se na straně hostů nepředstaví stále zranění obránce Terence Kongolo se středopolařem Tomem Cairneym. Naopak další záložník Harrison Reed dal do kupy pochroumaný kotník a v sobotu se může představit na hřišti, na němž před lety prvně nakoukl do Premier League.

Saints se v posledním zápase proti Crystal Palace zranil stoper Jan Bednarek a jeho účast proti Fulhamu je spíše nepravděpodobná. Mimo hru zůstávají Bertrand a záložníci Oriol Romeu s Williamem Smallbonem.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Salisu, Vestergaard, Stephens - Walcott, Armstrong, Ward-Prowse, Djenepo - Redmond, Adams
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Aréola - Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Loftus-Cheek, Anguissa - Cavaleiro, Onomah, Lookman - Maja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.79 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - West Ham United  (sobota 21:00)
Brighton hostí v zápase 36. kola Premier League West Ham United. Domácímu celku se již podařilo zachránit, i když sedmnácté místo nevypadá bůh ví jak dobře. "Kladiváři" jsou šestí, na záda jim však dýchá trio Tottenham, Everton a Arsenal.

Pátou sezónu v Premier League v řadě už má Brighton jistou, i přesto, že v posledních šesti kolech dokázal vyhrát jen jednou. V minulém utkání prohrál s Wolves navzdory tomu, že v utkání vedl a potvrdil, že je jedním ze dvou nejhorších týmů z hlediska 23 ztracených bodů v zápasech, ve kterých letos vedl. Často to ale bývá velmi těsné a jen tři z jeho předchozích 34 soutěžních duelů skončily vyšším než jednogólovým rozdílem.

"Rackům" se v poslední době alespoň daří doma, kde prohráli jen dvě z předchozích osmi utkání. Výhra nad Leedsem byla dokonce už sedmým případem, kdy zde Brighton udržel čisté konto a na domácí půdě jsou v tomto ohledu lepší jen Chelsea a Manchester City.

West Ham prohrál tři z posledních čtyř zápasů a vysněná Liga mistrů se mu vzdaluje. Naděje na účast v evropských pohárech ovšem zůstává vysoká a Hammers prohráli ve všech třech případech rozdílem jediné branky. Hosté vyhráli dvě třetiny venkovních ligových zápasů, do kterých vstupovali v roli favorita a tento duel by jim tedy mohl svědčit.

V necelé polovině jejich venkovních klání by vám zase vyšla sázka na to, že se oba týmy prosadí už v prvním poločase. Poslední čtyři vzájemné souboje skončily nerozhodně a "Kladiváři" nedokázali Brighton ještě v žádném ze sedmi klání v lize porazit. Průměrně v nich padlo téměř tři a půl branky a dvě třetiny z celkového počtu ve druhém poločase. Góly by tedy chybět rozhodně neměly.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Webster, Burn - Gross, Lallana, Bissouma, Moder - Trossard - Jahanbakhsh, Welbeck.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Rice, Souček - Bowen, Lingard, Fornals - Antonio.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.58 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Manchester City  (pátek 21:00)
Fotbalisté Newcastlu United hostí v duelu 36. kola Premier League Manchester City. Ten už má za sebou první oslavy letošního mistrovského titulu, domácí jsou šestnáctí a už mají jistotu záchrany nejvyšší soutěži i pro příští sezonu.

Newcastle United už má záchranu v Premier League zajištěnou i díky tomu, že v minulých pěti zápasech získal tolik bodů, jako v předešlých 15 dohromady. Závěr sezóny tedy bude v Newcastlu ve znamení úspěchu i přestože United inkasovali v posledních sedmi zápasech v průměru téměř dvě branky. Aktuálně celek ze St. James Parku trápí početná marodka, mimo jsou například Wilson, Lascelles, Fraser, Darlow, či Schär.

Magpies se daří zejména v závěrech utkání a ve třech z předchozích čtyř domácích ligových klání dali gól v nebo po 80. minutě hry. Povedlo se jim to i v posledních dvou vzájemných ligových duelech na tomto stadionu, ale City zde dokázali porazit jen v jednom z minulých dvanácti soubojů v nejvyšší anglické soutěži.

Manchester City v sobotu prohrál s Chelsea a utrpěl už druhou porážku ve čtyřech kolech. Finalista Ligy mistrů ovšem po úterním zaváhání Manchesteru United získal titul, který bude chtít oslavit výhrou. City proti Chelsea neproměnilo letos už čtvrtou ligovou penaltu, což je nejvíce ze všech, ale i tak dalo v lize gól ze sedmnácti standardních situací. Citizens se však budou muset obejít bez svého špílmachra Kevina De Bruyneho, který má svalové problémy.

"Kevin je stále zraněný, ale zlepšuje se to. Až bude fit, přijde na trénink. Kluci, kteří jsou zcela fit se stoprocentní psychickou i fyzickou kondicí, budou mít šanci hrát ve finále proti Chelsea. Nyní máme před sebou tři zápasy na to, abychom získali informace o tom, jak je na tom tým a hráči, kteří budou hrát v posledním zápase sezóny," uvedl pro klubový web manažer Pep Guardiola.

Hosté by rádi vylepšili svůj vlastní rekord v podobě jedenácti venkovních ligových výher v řadě a v devíti z předchozích deseti dali minimálně dva góly. V každém z posledních čtyř se zase prosadili mezi 35. a 60. minutou hry. Guardiolův mančaft je často v závěrech těchto střetnutí nastěhován na polovině soupeře a žádný jiný tým nedaroval svému protivníkovi letos méně rohových kopů ve druhém poločase venkovních zápasů než právě Citizens.

Poslední vzájemný střet se uskutečnil na konci prosince a City vyhráli 2:0 po brankách Ilkaye Gündogana a Ferrana Torrese.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Fernández, Dummett - Murphy, Willock, Shelvey, Almirón, Ritchie - Saint-Maximin, Joelinton.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Stones, Zinchenko - Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, Jesus, Foden.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.46 - 5.76 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Arsenal FC  (středa 21:15)
Když Thomas Tuchel na konci ledna přebíral manažerské otěže po Franku Lampardovi, byl mezi Chelsea a Arsenalem v ligové tabulce rozdíl pouhých dvou bodů. Od té chvíle se však cesty obou londýnských klubů rozešly zcela opačným směrem a nyní v jejich středečním vzájemném zápase již o favoritovi není sebemenšího sporu.

Zatímco Tuchel do nového angažmá vstupuje nad očekávání i těch nejsmělejších příznivců Blues, což dokládá nejen ligová účast v první čtyřce s dvanáctibodovým náskokem na devátý Arsenal, ale také účast ve finále FA Cupu, a především také ve finále Ligy mistrů, kam se Chelsea dostala až nebývale snadno přes Real Madrid. Také Arsenal měl v cestě do finále evropského poháru v cestě španělského soupeře, ovšem i tady byly na dálku nůžky mezi dvěma anglickými kluby široce rozevřeny, neboť "Kanonýři" proti Villarrealu selhali a tím pro ně sezona takřka skončila.

Jedinou drobnou výhodou pro Arsenal může být náročnost zápasového harmonogramu jejich soupeře. Před týdnem Tuchelova družina stvrdila svůj postup zmíněnou suverénní výhrou 2:0 nad Realem Madrid, v sobotu triumfovala na půdě novopečeného ligového mistra a svého nadcházejícího protivníka ve finále Ligy mistrů Manchesteru City a v sobotu na západolondýnský celek čeká finále FA Cupu proti Leicesteru. Lze tak očekávat, že německý manažer sáhne k jisté rotaci kádru, ovšem Tuchel k těmto změnám inklinuje takřka po celou dobu svého dosavadního působení a na výsledcích se to takřka vůbec neprojevuje.

To Arsenal má úplně jiné starosti. Právě před tímto středečním duelem proletěly britskými médii podrobné zákulisní články o rozkole uvnitř klubu, podle nichž má hned pětice hráčů (Luiz, Willian, Bellerín, Leno, Xhaka) v úmyslu odejít, což jen přidává k už tak nejisté situaci okolo útočníků Aubameyanga s Lacazettem i samotného manažera Artety či dalších členů klubového vedení v čele s dalším někdejším hráčem Arsenalu Edúem. Lze tak jen velmi těžko odhadovat, jak se "Kanonýři" se zbytkem této sezony popasují, natožpak co bude následovat během letní pauzy.

Na obou stranách lze najít pouze několik absencí. Tuchel na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že Mateo Kovačić stále není plně fit a mimo hru nyní bude i Andreas Christensen, jenž se zranil v minulém kole. Zatímco v případě chorvatského středopolaře je ve hře i navrat do víkendového finále FA Cupu, dánský stoper by se dle Tuchela mohl nejdříve objevit zpět na hřišti v posledním ligovém kole proti Aston Ville.

Tuchelův protějšek byl ohledně informací o zdravotní situaci ve svém kádru o poznání skoupější: "Máme zase z víkendu pár potíží, hrajeme teď co tři dny a nemáme ani čas trénovat, poprvé to je až v úterý, takže se ještě uvidí," uvedl Arteta. Svalové potíže pravděpodobně znemožní i nadále nastoupit někdejší opoře Chelsea Davidu Luizovi a není jisté, zda se již stihli plně zotavit Granit Xhaka či Kieran Tierney a Alexandre Lacazette. Poslední dva jmenovaní sice nastoupili do zmíněné neúspěšné odvety proti Villarrealu, šlo však spíše o risk z kritické nouze.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Chilwell - Ziyech, Mount - Havertz
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Holding, Gabriel, Tierney - Xhaka, Partey - Saka, Odegaard, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.47 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Leicester City  (úterý 19:00)
Leicester čeká velmi důležitý boj v honbě za první čtyřkou, "Lišky" totiž vyráží na půdu druhého Manchesteru United a vzhledem k těžkému losu do konce ročníku by potřebovaly vyhrát. Do karet jim rozhodně hrají okolnosti zápasu - Manchester United má totiž velmi nabitý program, kdy jej čekají tři zápasy během pěti dní. Dá se tak očekávat, že manažer Solskjaer v sestavě provede hned několik změn a po nedělním klání s Aston Villou sestavu pořádně protočí - což by byla pro hosty samozřejmě velká výhoda...

V Manchesteru United mohou být se sezónou spokojení, "Rudí ďáblové" směřují k druhému místu a jistotě účasti v příštím ročníku Champions League, zároveň se probojovali do finále Evropské ligy, kde je čeká španělský Villarreal. Manažer Solskjaer tak odvedl velký kus práce, od svého příchodu klub značně stabilizoval, kádr dle potřeby obměnil a zdá se, že je vše připraveno, aby United v příštím roce bojovali o titul. Letos na něj ještě nedosáhnou, to je prakticky jisté - matematická šance sice ještě zůstává, pokud však Red Devils prohrají (nebo Manchester City vyhraje jeden ze tří zbývajících zápasů), titul s definitivní platností připadne městskému rivalovi.

V táboře domácích letos mohou být extrémně spokojeni s venkovní formou - United totiž na výletech ani jednou neprohráli a krom sedmi remíz se vždy vraceli s plnou porcí bodů. Pokud se jim podaří body přivézt i z posledního venkovního klání s Wolverhamptonem, budou se moci pochlubit kompletní sezónou bez venkovní porážky. Naposledy pak v lize na cizím hřišti prohráli 19. ledna 2020, kdy tehdy nestačili na ve formě hrající Liverpool (0:2).

Leicester si stejně jako loni sezónu rozehrál na jedničku a dlouho to vypadalo, že si s přehledem postráží účast v příštím ročníku Champions League, jenže historie jakoby se znovu opakovala. S přicházejícím závěrem sezóny Foxes ztrácí dech a množí se ztráty, čehož o víkendu využila Chelsea, která Leicester odsunula na čtvrtou příčku.

Z posledních šesti ligových klání svěřenci Brendana Rodgerse vyhráli jen dvakrát, když si poradili s West Bromem a Crystal Palace. Krom toho remizovali na půdě Southamptonu, kde nedokázali využít přes 80 minut trvající přesilovou hru, načež podlehli postupně Manchesteru City, West Hamu a překvapivě také Newcastlu. Závěr sezóny přitom "Lišky" nemají vůbec snadný, po zápase na Old Trafford je čeká výlet na horkou půdu Chelsea a sezónu uzavřou domácím duelem s Tottenhamem.

V sestavě Manchesteru United se dá čekat velká rotace, nebude tak překvapením, pokud od úvodního hvizdu neuvidíme v sestavě klíčové muže Fernandese, Pogbu či Rashforda. Mimo hru pak je zraněný kapitán Maguire. V kádru hostí nebude figurovat zraněný obránce Evans, mimo hru je pak do konce sezóny i záložník Barnes, jinak by ovšem trenér Rodgers měl mít k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.60 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City35255572:2680
2.Manchester United342010467:3670
3.Chelsea FC351810755:3264
4.Leicester City351961063:4363
5.West Ham United351771155:4558
6.Liverpool FC34169957:3957
7.Tottenham Hotspur351681161:4156
8.Everton FC341671146:4255
9.Arsenal FC351571349:3852
10.Leeds United351551553:5350
11.Aston Villa341461449:4148
12.Wolverhampton Wanderers351291435:4745
13.Crystal Palace341181536:5641
14.Burnley FC351091633:4739
15.Newcastle United351091640:5839
16.Brighton & Hove Albion358131436:4137
17.Southampton FC341071741:6137
18.Fulham FC355121825:4727
19.West Bromwich Albion355111932:6826
20.Sheffield United35522818:6217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (907)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele