Premier League - preview 32. kola: Leicester hájí Ligu mistrů

16.04.2021, 12:04, aktualizováno 22.04.2021, 08:48
Previews
King Power Stadium (© AFP)
Ve čtvrtek večer bude konečně dohráno 32. kolo anglické nejvyšší soutěže. Leicester podobně jako loni začíná v závěru ztrácet body a hazarduje se svou účastí v Lize mistrů. Tentokráte proti němu nastoupí West Bromwich Albion, ten vyhrál dvakrát za sebou a ještě nevzdal boj o záchranu...
Leicester City - West Bromwich Albion  (čtvrtek 21:00)
Fotbalisté Leicesteru City se v utkání 32. kola Premier League utkají s West Bromwich Albion. Zatímco domácí bojují ze třetího místa o nejlepší čtyřku a v případě vítězství by svůj náskok na páté místo navýšili na čtyři body, hosté jsou předposlední a záchrana se jim pomalu vzdaluje.

Leicester City se poprvé od roku 1969 dostal do finále FA Cupu a v lize mu po 31 kolech patří třetí příčka, podobně jako před rokem. Leicester má letos dokonce ještě o bod více, než kolik jich měl v této fázi vloni a proti celkům, které jsou momentálně na 12. či horším místě, prohrál jen jednou. V posledních šesti domácích duelech ovšem střídal výhry a prohry. Klíčový může být už poločasový stav, jelikož Leicester vyhrál s čistým kontem všech pět domácích ligových zápasů, ve kterých vedl po prvních 45 minutách.

West Bromwich Albion usiluje o tři výhry rozdílem minimálně dvou branek v Premier League v řadě poprvé od roku 1982, ale sedm kol před koncem ztrácí na záchranu stále devět bodů. Jeho kouč Sam Allardyce, který ještě nikdy nesestoupil, má ovšem proti Leicesteru velmi dobrou osobní bilanci šest výher, čtyři remízy a pouze dvě porážky. Hosté se v obou předchozích vítězných zápasech prosadili dvakrát mezi třicátou minutou a poločasovou přestávkou. Na půdě soupeře pak letos inkasovali po 75. minutě dokonce jen jediný gól, což je společný nejlepší výkon v lize.

Poslední vzájemný duel Leicesteru s West Bromem se odehrál v září v rámci prvního kola a Lišky vyhrály 3:0 díky dvěma gólům Vardyho z penalty a jedné brance Castagneho.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Söyüncü, Evans, Fofana - Albrighton, Ndidi, Tielemans, Castagne - Maddison - Iheanacho, Vardy.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, O'Shea, Bartley, Townsend - Maitland-Niles - Yokuslu - Phillips, Pereira, Robinson - Diagne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.17 - 5.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Manchester City  (středa 21:15)
Manchester City o víkendu poněkud nečekaně vypadl z FA Cupu, pořád však má na dosah jiné trofeje. Pokud "Sky Blues" zvítězí na půdě Aston Villy, vítězství v Premier League je již s největší pravděpodobností nemine.

"Villans" si během uplynulého víkendu na rozdíl od jiných mančaftů dopřáli volno a sbírali energii na těžké střetnutí. Vedle toho ale řešil klub z Birminghamu nepříjemnost, která v anglickém fotbale rezonuje neustále. Obránce Villy Tyrone Mings se totiž stal na sociální síti Instagram terčem rasistických urážek, což klub ostře odsoudil.

K celé aféře se vyjádřil také sám Mings. "Prosím, nelitujte nás, ale připojte se k nám v boji za změnu. Bez toho sociální sítě nebudou bezpečným místem," uvedl anglický zadák, který už se se svými spoluhráči jistě snaží plně koncentrovat na zápas proti "Citizens", kterým by Villans rádi oplatili lednovou porážku 0:2 z Manchesteru.

O celkovém triumfu Sky Blues v Premier League už málokdo pochybuje, ovšem i tak nemá bleděmodrá část Manchesteru v posledních dnech moc klidu na práci. City totiž patří k těm mužstvům, jež mají stát u zrodu nové superligy, která vzbuzuje velkou nevoli. A hněv fanoušků logicky míří i na jednotlivé kluby, kteří kritizovanou myšlenkou iniciují.

Opatrně se k třaskavému tématu vyjádřil i manažer Sky Blues Pep Guardiola, který je k novince skeptický. "Jestliže neexistuje vztah mezi úsilím a úspěchem, pak nejde o sport. Nelze o sportu hovořit, pokud je úspěch zaručen. Nelze o sportu hovořit, jestliže nezáleží na tom, zda prohrajete," prohlásil jeden z nejúspěšnějších fotbalových koučů a inovátorů 21. století.

Vedle toho se však Guardiola musí se svými svěřenci nadále soustředit na boje v nejvyšší anglické soutěži. Ve Villa Parku bude španělský stratég postrádat záložníka Kevina De Bruyneho, jenž si při sobotním neúspěšném semifinále FA Cupu proti Chelsea poranil kotník. Pravděpodobný není ani start útočníka Sergia Agüera, který již absentoval v posledních týdnech.

Aston Villa neřeší žádné nové absence. Mimo pořád zůstává špílmachr Jack Grealish, jehož trápí holeň, a také brazilský forvard Wesley, který se na zelených pažitech objevil naposledy před patnácti měsíci.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Nakamba - Traoré, Watkins, El Ghazi
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinčenko - Silva, Rodri, Gündogan - Mahrez, Jesus, Foden
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.79 - 5.26 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Brighton & Hove Albion  (úterý 21:15)
Chelsea v dohrávce 32. kola přivítá na vlastním stadiónu hosty z Brightonu. Londýňané mohou využít zaváhání West Hamu a Liverpoolu a v případě výhry poskočit zpátky na čtvrté místo v tabulce. Vzhledem k víkendovému vývoji ve světě fotbalu je samozřejmě otázkou, zda ono čtvrté místo vůbec bude mít nějakou hodnotu, Thomas Tuchel ale bude chtít tyto dohady jistě naprosto ignorovat a udělá vše pro to, aby se jeho svěřenci soustředili jen na fotbal.

The Blues se ovšem momentálně nachází ve velmi dobrém rozpoložení - v ligové soutěži odčinili ostudnou porážku s West Bromwichem Albion, když před týdnem přehráli celek Crystal Palace jednoznačně 4:1, ve zmíněném zápase se blýskla především dvojice Havertz-Pulišič, která se přímo podílela na třech brankách. V Lize mistrů pak Tuchelovi svěřenci přešli přes Porto, zatímco v sobotním semifinále FA Cupu si vyšlápli na favorizovaný Manchester City a díky brance Ziyecha se mohou po roce opět těšit na finále nejstarší pohárové soutěže světa.

Brighton zase za poslední měsíc vytěžil dostatek bodů na to, aby se s největší pravděpodobností v soutěži zachránil. Svěřenci Grahama Pottera mají momentálně na první sestupové místo náskok šesti bodů, přičemž mají ještě odehráno o dvě utkání méně. Brightonu se v posledních zápasech podařilo porazit Southampton a Newcastle a bod si připsat za bezbrankovou remízu s Evertonem. Jediná prohra hostí přišla na hřišti Manchesteru United, kde na úvodní branku Welbecka odpověděli domácí přesnými trefami Rashforda a Greenwooda. I tak ale může být Potter s formou svých svěřenců spokojen a nebylo by takovým překvapením, kdyby se jim Chelsea podařilo pořádně potrápit.

Domácí Chelsea bude s největší pravděpodobností chybět stoper Silva, kterého manažer Tuchel nechá po sérii náročných zápasů odpočívat. K dispozici nebude ani záložník Kovačič, naopak Tammy Abraham či Andreas Christensen již jsou připraveni naskočit do hry. Brightonu se vrací dvojice obránců Dan Burn a Adam Webster, k dispozici by pak už by měl být také útočník Aaron Connolly.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Odoi, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz, Pulišič
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Dunk, Webster - Veltman, Lallana, Bissouma, Moder - Trossard - Maupay, Welbeck
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.78 - 5.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leeds United - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
Fotbalisté Leedsu United v zápase 32. kola Premier League utkají s Liverpoolem. Tomu se v poslední době příliš nedaří, z Ligy mistrů vypadl s Realem Madrid a na domácí scéně mu patří až šesté místo. Domácí jsou desátí.

Leeds United měl na svém kontě po šokující výhře 2:1 na půdě Manchesteru City 10. dubna nejvíce branek vstřelených ze vzdálenosti mimo pokutové území ze všech mužstev v Premier League, a to dvanáct. Díky dobré produktivitě bojuje nováček soutěže o umístění v první polovině tabulky a neprohrál už čtyřikrát v řadě. Jeho střetnutí se pak vyznačují především vyšším počtem vstřelených branek, průměrně padají více než tři na zápas.

Na domácí půdě Leeds v tomto kalendářním roce podává poněkud nevyrovnané výkony, ovšem jen jednou v daném období inkasoval více než jeden gól. V šesti z posledních osmi ligových vystoupení Leedsu na domácí půdě přitom padla branka už před 20. minutou hry. Stuart Dallas vstřelil vítěznou branku Leedsu v nastaveném čase utkání na City a jednalo se o čtvrtý z jeho posledních šesti ligových gólů, který padl po 70. minutě.

Liverpool vypadl kromě boje o titul také z Ligy mistrů a bude se snažit zabojovat alespoň o umístění v první čtyřce. Naději mu dodávají poslední tři výhry v řadě, včetně rekordního 37. vítězství v lize díky brance v 90. minutě hry proti Aston Ville. Povedený vstup do tohoto duelu by ale byl překvapením, jelikož Reds nedali v letošním kalendářním roce ještě v lize žádný gól dříve než v nastavení prvního poločasu.

Hrozbu pro soupeře představují především jeho silné druhé poločasy, neboť Liverpool dal letos ve venkovních zápasech v lize 29 branek a 21 z nich vstřelil až po přestávce. V minulých šesti venkovních vystoupeních měl dokonce průměr skoro dvě vstřelené branky v tomto úseku hry. Hosté už ve třech takových zápasech neinkasovali a sami se v této sezóně venku v Premier League neprosadili jen dvakrát. Navíc žádný jiný tým nedostal letos v tolika zápasech PL přesně jednu branku jako Liverpool.

Poslední vzájemný zápas Leeds s Liverpoolem se odehrál v září v prvním kole a domácí Reds vyhráli v přestřelce 4:3. Hattrick si připsal Salah, jednu branku tehdy ještě zdraví van Dijk. Za hosty dali branky Harrison, Bamford a Klich.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk, Alioski - Phillips - Raphinha, Roberts, Dallas, Harrison - Bamford.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson - Thiago, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Jota.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.41 - 4.57 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Fulham FC  (neděle 14:30)
Po veleúspěšném vystoupení v Praze může Arsenal upřít zraky zpět na domácí soutěž, kde v neděli od 14:30 přivítá v malém londýnském derby Fulham. Zatímco domácí ve středu tabulky živí stále drobnou naději na posun tabulkou výše vstříc pohárovým příčkám, hosté již bojují o holý život a k udržení vlastních šancí na záchranu potřebují zvítězit.

Na straně "Kanonýrů" lze očekávat výraznou rotaci kádru, neboť manažeru Mikelu Artetovi se do současného náročného zápasového harmonogramu nakupila zranění. Mimo hru zůstávají stále nejen obránci Tierney a Luiz, ale také ofenzivní hvězdy Martin Odegaard i kapitán Piérre-Emerick Aubameyang, jenž se stále vypořádává s malárií. Fulhamu již bude po zbytek sezony scházet Terence Kongolo, který si v minulém zápase s Wolverhamptonem přivodil zranění, jež si vyžaduje operaci. Mimo hru zůstává i Tom Cairney, ovšem Ademola Lookman se po jednozápasové absenci může naopak vrátit do hry.

Přestože jsou papírovým favoritem domácí, motivace by měla být výrazně silnější v kádru hostí. Arsenal ve čtvrtek díky skvělému třígólovému nástupu do odvety s pražskou Slavií s přehledem postoupil do semifinále Evropské ligy, kde se utká se španělským Villarrealem a jeho koučem Unaiem Emerym, který před tímto angažmá působil právě v Arsenalu, a ligové střetnutí s Fulhamem této důležitosti nedosahuje.

Ze strany Arsenalu tak lze očekávat výraznou rotaci sestavy oproti čtvrtku a nejistý výsledek, neboť Fulham má před sebou posledních šest zápasů, aby smazal momentální sedmibodovou ztrátu na první nesestupovou příčku. Cottagers již prohráli čtyřikrát po sobě a potřebují tento trend co nejdříve zvrátit. I "Kanonýři" však stále mají o co hrát, neboť remíza Evertonu s Tottenhamem severolondýnskému celku nahrála, aby oba zmíněné kluby ještě do zbytku tohoto ročníku v tabulce předskočil a zajistil si alespoň sedmé místo, díky němuž by za určitých okolností mohl postoupit alespoň do příštího ročníku Evropské ligy, kdyby jeho vlastní tažení touto soutěží neskončilo triumfem.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Bellerín - Holding, Gabriel, Cédric - Ceballos, Xhaka - Willian, Smith Rowe, Martinelli - Lacazette
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Aréola - Aina, Andersen, Adarabioyo - Tete, Lemina, Reed, Robinson - Decordova-Reid, Mitrović, Lookman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.69 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Burnley FC  (neděle 17:00)
Manchester United se v rámci 32. kola Premier League utká s Burnley. Domácí hájí v tabulce druhé místo, na čelo tabulky už však mají poměrně velkou ztrátu. Burnley se ještě bude muset ze šestnáctého místa poprat o záchranu, ačkoliv už má solidní sedmibodový náskok na osmnáctý Fulham.

Manchester United porazil v týdnu v Evropské lize 2:0 Granadu a připsal si své čtvrté soutěžní vítězství v řadě, kdy navíc všechny branky padly před 80. minutou hry. Rudí ďáblové vyzvou v semifinále druhé nejprestižnější soutěže kontinentu s AS Řím. United stáhli náskok vedoucího City na jedenáct bodů a v tomto duelu se budou snažit svou mírnou naději na zisk titulu ještě udržet. United dali v posledních pěti domácích ligových zápasech v průměru přes tři a půl branky, ale ani jednu v úvodních patnácti minutách hry. Góly by ale chybět neměly, letos totiž na Old Trafford padlo v průměru 3,4 branky na ligové utkání. Mason Greenwood se blíží k rekordu Waynea Rooneyho, který dal před dovršením dvaceti let v lize patnáct branek. Momentálně jich má třináct a dvakrát se trefil i v minulých dvou ligových zápasech.

Burnley mělo na konci minulého kola náskok na záchranu pouze sedmi bodů, ale zmíněné pomalejší rozjezdy United pro něj mohou představovat šanci, protože ve čtyřech z posledních pěti utkání dokázalo vstřelit úvodní gól v prvních dvaceti minutách hry. Problém je ale dotažení těchto slibných začátků až do konce a prohra s Newcastlem mu boj o záchranu ještě zkomplikovala. Hosté neremizovali v žádném z předchozích osmi venkovních ligových duelů a dobře vědí, že spoléhat v této fázi soutěže na nerozhodné výsledky se nevyplácí. Clarets dali v minulých čtyřech venkovních vystoupeních v průměru necelé dvě branky a v poslední době se jim v Premier League na Old Trafford poměrně dařilo.

Poslední vzájemný duel vyhráli United 1:0 po gólu Paula Pogby.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Greenwood, Fernandes, Pogba - Cavani.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Gudmundsson, Westwood, Cork, Brownhill - Vydra, Wood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.20 - 8.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - West Ham United  (sobota 13:30)
West Ham United čeká v honbě za umístěním v první čtyřce další důležitý zápas - v sobotu po obědě totiž vyrazí do boje na půdě Newcastlu a usilovat bude již o třetí vítězství v řadě. Kladiváři budou znovu spoléhat na záložníka Lingarda, který se po přestupu z Manchesteru United nachází v mimořádné formě. Naproti tomu Straky udělaly minulý týden velmi důležitý krok k záchraně, když se jim podařilo otočit duel na půdě Burnley - a díky tomuto vítězství tak v tuto chvíli mají šestibodový náskok na osmnáctý Fulham.

Newcastle před poslední reprezentační pauzou naprosto vyhořel na hřišti Brightonu, odkud si přivezl třígólový výprask a nevypadalo to s ním vůbec dobře, v dubnu se však svěřenci Steva Bruce dokázali semknout a udělat důležité kroky směrem k záchraně. Nejprve doma po dobrém výkonu dokázali o body obrat favorizovaný Tottenham, když remízu 2:2 vystřelil v poslední desetiminutovce střídající Willock, načež před týdnem po bezkrevné první půli dokázali díky výbornému výkonu záložníka Saint-Maximina otočit skóre proti Burnley a díky prohře Fulhamu si vypracovali už šestibodový náskok na sestupovou příčku.

West Ham má sedm kol před koncem soutěže výbornou výchozí pozici, aby pořádně zabojoval o účast v příštím ročníku Champions League. Hammers v posledních týdnech funguje až překvapivě dobře ofenziva - Kladiváři totiž už ve třech po sobě jdoucích duelech dokázali vstřelit tři branky, na druhou stranu se ale začaly objevovat pořádné mezery v defenzivní činnosti. Londýnský klub si v duelech s Arsenalem, Wolverhamptonem i Leicesterem vypracoval tříbrankový náskok, ani jednou však utkání nedohrál v klidu - Arsenal dokázal manko kompletně smazat, ostatní dva celky zvládly skórovat dvakrát a zápas pořádně zdramatizovat. Podobné výpadky by v následujících duelech West Ham již mohly připravit o body.

Newcastle bude postrádat zraněného Isaaca Haydena, Ryana Frasera, Fabiana Schära či Jamaala Lascellese. West Hamu ani tentokráte nepomůže zraněná klíčová dvojice Declan Rice a Michail Antonio, k dispozici by již však měl být Manuel Lanzini a Angelo Ogbonna.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Fernández, Clark, Dummett - Murphy, Almirón, Shelvey, Longstaff, Ritchie - Saint-Maximin, Joelinton
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Faibanski - Dawson, Diop, Balbuena - Coufal, Souček, Noble, Masuaku - Bowen, Fornals, Lingard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.46 - 2.24
více informací
Wolverhampton Wanderers - Sheffield United  (sobota 21:15)
Sobotní program uzavře souboj Wolverhamptonu se Sheffieldem a bude se jednat o duel, ve kterém zase už o tolik nepůjde. Domácí se nacházejí na dvanácté příčce tabulky, se záchranou takřka určitě mít starosti nebudou, ovšem do první desítky s největší pravděpodobností také nenakouknou. Naproti tomu Sheffield je již prakticky jasným sestupujícím, nachází se na poslední příčce se ziskem pouhých čtrnácti bodů a ve zbývajícím průběhu soutěže už bude zachraňovat pouze svoji čest. Favorit je tedy jasný, očekává se, že si Wolverhamptonem s posledním týmem zvládne poradit.

Svěřenci Nuna Espirita Santa na tom ale nejsou zrovna dvakrát dobře - z posledních šesti duelů vyhráli jen jediný, a to ten poslední na půdě Fulhamu, který rozhodl až v nastaveném čase parádní brankou Adama Traore. Jinak si však Vlci připsali na své konto dvě remízy s Aston Villou a Newcastlem, zbylá klání s Liverpoolem, West Hamem a Manchesterem City však nezvládli a vždy odešli ze zápasu jako poražení. V letošním ročníku se na domácím celku neblaze podepsala absence útočníka Jimeneze, Vlci totiž na dlouhou dobu prakticky zapomněli střílet branky - po jedenatřiceti odehraných zápasech se mohou pochlubit 31 vstřelenými brankami, čímž se řadí mezi nejhorší ofenzivy soutěže.

Sheffield sice dokázal na začátku března porazit Aston Villu, díky čemu získal jistotu toho, že se nestane týmem s nejnižším bodovým ziskem v historii Premier League, žádnou spanilou jízdu za záchranou ovšem tento výsledek neodstartoval. Blades od té doby odehráli další čtyři duely, v nichž nevstřelili byť jen jeden jediný gól a ve všech také skončili na straně poražených. Sheffield postupně nestačil na Southampton, Leicester City, Leeds a Arsenal a nedá se příliš čekat, že by do konce ročníku svůj bodový zisk ještě nějak zásadně rozšířil.

Wolverhamptonu bude chybět záložník Ruben Neves, u něhož test odhalil onemocnění covid-19, mimo hru budou také Pedro Neto a Jonny. Do sestavy se naopak vrací obránce Willy Boly. V kádru Sheffieldu panují dohady ohledně zdravotního stavu Johna Flecka, do hry ještě určitě nezasáhne Sander Berge a do konce sezóny je vyřazen také útočník Oli McBurnie.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Boly, Coady, Saiss - Semedo, Dendoncker, Moutinho, Ait Nouri - Podence, Willian José, Traoré
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Ampadu, Egan, Stevens - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Osborn - Burke, McGoldrick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.54 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Tottenham Hotspur  (pátek 21:00)
Páteční předehrávka Premier League nabídne na první pohled zajímavý souboj dvou týmů, jež se chtějí ve zbytku sezóny poprat o místa zaručující evropské poháry. Ani jeden z nich nemá optimální formu a potřebovaly by urychleně najít nějakou vzpruhu. Everton v lize nevyhrál už čtyřikrát za sebou, Tottenham v uplynulých dvou kolech urval na své konto jeden jediný bod.

Je pořád velkou otázkou, jak moc s The Lilywhites zamávalo nečekané vypadnutí z Evropské ligy z půlky března s outsiderem ze Záhřebu. Sice na nezdar z Chorvatska zareagovali výhrou na půdě Aston Villy, pak však pouze remizovali v Newcastlu a naposledy nestačili doma na Manchester United. I tak se alespoň i nadále nacházejí v horní polovině průběžného pořadí.

Těšit může hostujícího trenéra Josého Mourinha stav jeho marodky. Mimo hru mu jsou totiž pouze Ben Davies a Matt Doherty, jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr. "Ještě má nějaké zdravotní potíže Dane Scarlett," prozradil na adresu teprve sedmnáctiletého mladíka, který každopádně nepatří ani náhodou k nějakým základním stavebním pilířům jeho sestavy.

Tottenham podstoupí již svůj padesátý první zápas této sezóny. Náročný program je teď přece jenom osekaný po neúspěchu na evropském poli. A taková skutečnost by rozhodně mohla hrát hostům do karet. "Byl bych však radši, kdybychom mohli působit ještě v Evropské lize," říkal José Mourinho. "Je ovšem pravda, že ta kumulace zápasů byla obrovská," ulevil si naopak.

S Evertonem se mimochodem letos utká jeho výběr už potřetí. A nemá na něj vůbec dobré vzpomínky. V září v rámci ligového měření sil mu podlehl o branku, v únoru po dost divoké přestřelce po prodloužení v FA Cupu. "Nás i soupeře čeká velký zápas. Má vlastně podobné ambice jako by. Nejde jen o to, kdo body získá, ale kdo je také ztratí," dodal José Mourinho.

Domácí hlásí před tímto duelem opravdu velmi dobré zprávy, Allan, André Gomes, Joshua King i Jordan Pickford jsou zdraví a šéf lavičky Carlo Ancelotti s nimi může počítat. Bernard, nejlepší střelec mužstva Dominic Calvert-Lewin, Fabian Delph i Yerry Mina mu ovšem pořád k dispozici nebudou a s jejich návraty na trávníky se údajně počítá až na následující týden.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Keane, Godfrey - Coleman, Davies, Allan, Sigurdsson, Digne - Rodríguez, Richarlison
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Rodon, Reguilón - Höjbjerg, Ndombélé - Lucas Moura, Lo Celso, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.49 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City32235467:2374
2.Manchester United31189461:3463
3.Leicester City31175955:3756
4.West Ham United31167851:3955
5.Chelsea FC31159750:3154
6.Liverpool FC31157953:3752
7.Tottenham Hotspur311471052:3549
8.Everton FC301461041:3848
9.Arsenal FC311361243:3545
10.Leeds United311431449:4945
11.Aston Villa301351243:3344
12.Wolverhampton Wanderers311081331:4138
13.Crystal Palace311081333:5238
14.Southampton FC311061539:5636
15.Brighton & Hove Albion317121233:3833
16.Burnley FC31891425:4233
17.Newcastle United31881532:5132
18.Fulham FC325111624:4226
19.West Bromwich Albion31591728:5924
20.Sheffield United31422517:5514
Zbývající zápasy
17.04. 16:00Southampton FC - Crystal Palace (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1081)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele