Premier League - preview 11. kola: Liverpool - Manchester City

14.10.2022, 08:35, aktualizováno 16.10.2022, 09:05
Previews
Mohamed Salah (© AFP)
Anglická liga má na programu pět utkání a nejatraktivnější bude jednoznačně to poslední - Liverpool v něm hostí Manchester City. Manchester United změří síly s Newcastlem, Arsenal cestuje do Leedsu, West Ham do Southamptonu a Chelsea nastoupí na půdě Aston Villy...
Aston Villa - Chelsea FC  (neděle 15:00)
Aston Villa se v domácím zápase pokusí prodloužit sérii čtyř zápasů bez prohry. Na její stadion ovšem přijede Chelsea, která již měsíc neprohrála zápas ve všech soutěžích a v poslední době podává výborné výkony.

Aston Villa se nachází až na 16. pozici se ziskem 9 bodů, ale v posledních čtyřech zápasech Premier League neprohrála. Villans se v minulém kole představili v Nottinghamu a po vyrovnaném zápase odjížděli s bodem. Domácí zdobí velmi dobrá obrana, nicméně problém mají se střílením branek. V právě probíhající sezóně dali pouze 7 gólů a v této disciplíně patří k druhému nejhoršímu týmu nejvyšší anglické ligy.

"Jsme si vědomi, že nestřílíme mnoho gólů a chceme na tom zapracovat. Na druhou stranu, jde zde také spousta věcí, které jsme zlepšili, vidím to já a vidí to i sami hráči. Zapracovali jsme na defenzivě a poslední 4 zápasy v řadě jsme neprohráli. Samozřejmě nás čeká těžký soupeř. Všechno nasvědčuje tomu, že Chelsea půjde do utkání jako favorit, ale tohle je Villa Park. Jsme trochu frustrovaní z toho, že jsme zde poslední dva zápasy nevyhráli, ale pokusíme se tu frustraci využít správným způsobem," řekl na předzápasové konferenci manažer Steven Gerrard.

Spoluhráčům určitě v utkání nepomůžou zranění Augustinsson, Diego Carlos, Digne a Kamara. V minulé sezóně Aston Villa oba zápasy s Chelsea prohrála a vždy dostala 3 góly.

Hosté se nachází na 4. místě se ziskem 16 bodů a v posledních 5 zápasech ve všech soutěžích neprohráli. Naposled si poradili na domácím hřišti s Wolves, které jednoznačně porazili 3-0, když se trefili Havertz, Pulišič a Broja. Blues ještě v úterý v rámci Ligy mistrů odehráli zápas v Miláně. AC hrálo od 18. minuty v deseti a Chelsea po gólech Jorginha a Aubameyanga vyhrála 2-0, čímž potvrdila formu a navázala na výborné výkony z poslední doby. Graham Potter tak ještě jako manažer Blues neprohrál a z pěti zápasů čtyři vyhrál a jednou remizoval.

Hosté budou chtít zlepšit výkony na cizích hřištích, jelikož ze čtyř zápasů se jim podařilo vyhrát jenom dva a ve dvou případech prohráli. S ohledem na úterní zápas Champions League lze v sestavě Chelsea čekat několik změn.

Do zápasu určitě nenastoupí Fofana, James a Kanté.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Young - McGinn, Luiz, Ramsey - Bailey, Ings, Buendía
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Cucurella - Loftus-Cheek, Jorginho - Havertz, Mount, Sterling - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.31 - 3.51 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leeds United - Arsenal FC  (neděle 15:00)
Udržet se v čele tabulky a vzhledem k náročnému zápasu Manchesteru City možná i navýšit náskok chtějí hráči Arsenalu. Ti míří na hřiště Leedsu, který na vítězství čeká už pěkně dlouho.

Whites naposledy poznali pocit vítězství ještě v srpnu, kdy zdolali Chelsea a následně v poháru Barnsley. Od té doby i přes ne zrovna těžký los výrazně klopýtají a z pěti duelů získali pouhé dva body za domácí remízy s Evertonem a Aston Villou. Venku se třikrát poroučeli s prázdnou, když nestačili na Brighton, Brentford ani naposledy Crystal Palace. V Selhurst Parku přitom po Struijkově zásahu vedli, pak však Édouard s Ezem otočili na konečných 2:1.

Naopak Gunners se pyšní skvostnou formou a napříč soutěžemi zvítězili už šestkrát v řadě. V Evropské lize to nebyly nejtěžší zápasy, v lize ale skolili zvučné soupeře. V říjnu zatím uspěli na domácí půdě jak proti Tottenhamu, tak před týdnem s Liverpoolem. Na Martinelliho trefu reagoval Núñez a na Sakovu Firmino, druhá branka Saky z penalty ovšem zůstala bez odezvy.

I s přihlédnutím ke vzájemným zápasům se Kanonýři soupeře nemusí bát, vyhráli totiž čtyřikrát v řadě. V minulé sezoně venku uspěli poměrem 1:4, na čemž se dvěma góly podílel zejména Martinelli. V květnu vyhráli sice jen 2:1, zápas ale poměrně s přehledem kontrolovali, když už po deseti minutách vedli o dva góly a více než hodinu měli přesilovku, snížení skóre je tak nemuselo výrazněji trápit.

Arsenal se v ofenzivě spoléhá zejména na trio Jesus, Martinelli, Saka. Tito tři dohromady nastřádali dvanáct gólů a devět asistencí. Leeds táhne Rodrigo, jenž vstřelil více než třetinu týmových gólů, konkrétně čtyři.

Domácí již mají k dispozici Luise Sinisterru, jenž si minule odpykával trest za červenou kartu. Nastoupit může rovněž Junior Firpo, naopak Leo Hjelde ještě tento týden zůstane na tribuně. Mikel Arteta se stále nemůže spolehnout na dlouhodobě zraněné Oleksandra Zinchenka, Emila Smith-Rowea a Mohameda Elnenyho.

Utkání na Elland Road má naplánovaný úvodní výkop na nedělní patnáctou hodinu, jako hlavní rozhodčí na něj přitom bude dohlížet Chris Kavanagh.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Cooper, Struijk - Adams, Roca - Sinisterra, Aaronson, Harrison - Rodrigo
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.91 - 4.44 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Newcastle United  (neděle 15:00)
Na Old Trafford se utkají sousedé v tabulce. Pátý Manchester United se bude chtít bodově dotáhnout na Chelsea, zatímco Newcastle bude usilovat o třetí výhru v řadě.

United se od ostudného derby se City zvedli a poslední tři zápasy ve všech soutěžích vyhráli. Naposled se Manchester představil na půdě Evertonu a i když po pěti minutách prohrával, tak zápas po gólech Antonyho a Ronalda otočil a získal tři body. Cristiano Ronaldo si v zápase připsal neuvěřitelný 700. gól v klubovém fotbale a v Premier League se v této sezóně prosadil vůbec poprvé. Ve čtvrtek ještě Rudí ďáblové sehráli na Old Trafford duel Evropské ligy s Omonií. United celý zápas soupeře tlačili a spálili několik tutovek. Obrovskou střeleckou převahu přetavil Manchester v jediný gól, který vstřelil až v 93. minutě McTominay.

Domácí se před zápasem nachází na páté příčce se ziskem 15 bodů a skóre 13:15. V posledních 5 domácích zápasech United nad Newcastlem vždy vyhráli, v minulém ročníku to bylo poměrem 4-1.

Nizozemský trenér Erik ten Hag ví, že jeho svěřence nečeká lehký úkol. "Newcastlu se opravdu daří. Dokáží hrát ve vysoké intenzitě se spoustou energie, takže to pro nás to bude nesmírně těžký soupeř. Moc dobře víme, že budeme muset hrát co nejlépe, abychom dosáhli dobrého výsledku. Vždy musíme postupovat zápas od zápasu, týmu to dá nový impuls, aby si věřil a posílí to našeho týmového ducha. Věřím, že pokud budeme hrát naši hru, tak uspějeme," řekl před zápasem manažer United.

Na straně domácích budou chybět Dúbravka, McTominay (žluté karty), Wan-Bissaka, Williams a van de Beek. Otazník visí i nad starty Maguiera a Martiala.

Newcastle zatím zažívá povedenou sezónu a po devíti odehraných zápasech je na skvělém šestém místě se 14 body. Hosté v posledním utkání rozstříleli Brentford, kterému dali na domácím hřišti pět branek. V právě probíhající sezóně se jednalo o nejvyšší výhru Magpies. Newcastle se může pochlubit pevnou defenzivou, jelikož obdržel pouze devět branek, což je společně s Manchesterem City ze všech týmů nejméně.

Manažer Eddie Howe na tiskové konferenci nešetřil chválou na nedělního soupeře. "Myslím si, že mají vynikající individuality a velmi, velmi dobrého manažera, který tam podle mě odvede skvělou práci. Musíme jít do každého zápasu beze strachu a s vírou, že můžeme vyhrát. Naše dosavadní výkony byly na vysoké úrovni a to samé se pokusíme potvrdit v neděli," prohlásil trenér Newcastlu.

Na straně hostů budou v nedělním zápase chybět Darlow, Krafth a Ritchie. Nejisté starty jsou i u Saint-Maximina, Isaka a Shelveyho.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Lindelöf, Martínez, Shaw - Fernandes, Casemiro, Eriksen - Antony, Ronaldo, Rashford
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Willock - Almirón, Wilsom, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.82 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - West Ham United  (neděle 15:00)
V rámci nedělního programu anglické Premier League zavítá na jih Anglie londýnský West Ham. Southampton se v letošní sezóně zatím trápí a pozice manažera Ralpha Hassenhüttla je tak nejistá. Naproti tomu West Ham se po slabším startu konečně dostal do provozní teploty a v posledních dvou ligových kláních zapsal dvě výhry.

Na jihu Anglie zatím s průběhem ročníku nemohou být vůbec spokojení. Southampton nepodává dobré výkony a po devíti kolech se krčí na sestupové osmnácté příčce. Svatí sezónu zahájili vysokou prohrou 1:4 na půdě Tottenhamu, následovala vydřená remíza s Leedsem a překvapivá výhra na půdě Leicesteru.

Na Southampton pak čekali dva těžké zápasy - proti Manchesteru United po dobrém výkonu odcházel poražen těsně 0:1, náladu si ale vylepšil v klání s Chelsea, kterou překvapivě zdolal 2:1. To byla ale poslední světlý bod v dosavadním snažení domácího celku, od té doby totiž následovaly souboje s Wolverhamptonem, Aston Villou, Evertonem a Manchesterem City, ze kterých Saints nevytěžili ani jeden jediný bod.

Naproti tomu West Ham do ročníku vstoupil příšerně, když ji zahájil porážkami s Manchesterm City, Nottinghamem Forrest a Brightonem. Pak už se ale začalo svítat na lepší časy - "Kladiváři" nejprve vykradli Villa Park, následně uhráli domácí remízu v souboji s Tottenhamem, načež kontroverzně podlehli na Stamford Bridge domácí Chelsea.

West Ham pak ještě nestačil v Goodison Parku na Everton, v posledních 14 dnech už ale Hammers konečně zaznamenali po sobě jdoucí vítězství, když zdolali Wolverhampton a Fulham. V Konferenční lize má pak tento londýnský celek skvělou bilanci čtyř zápasů a čtyř výher, díky které má zajištěný postup do vyřazovacích bojů.

Southampton možná kvůli nemoci přijde o záložníka Djenepa, k dispozici ještě nebude ani Romeo Lavia a mimo hru je také dlouhodobě zraněný Timo Livramento. V táboře hostí se otazník vznáší nad stavem Craiga Dawsona a Angela Ogbonny. Do hry pak ještě stoprocentně nezasáhne zraněný Maxwel Cornet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.44 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Manchester City  (neděle 17:30)
Liverpool vyzve v utkání jedenáctého kola Premier League Manchester City. Věční soupeři o titul mají v letošním ročníku každý úplně jiné problémy. Zatím co Reds jsou až jedenáctí a prochází si krizí, Citizens jsou jen od bod druzí za Arsenalem. A Erling Haaland trhá střelecké rekordy.

Liverpool začátek letošní sezony nezastihl v úplně nejlepším rozpoložení. Tým okolo trenéra Jürgena Kloppa opustila dlouholetá opora Sadio Mané, který přestoupil do Bayernu Mnichov, a jeho parťákům v útoku jako by došel střelný prach. Do toho se zranil Luiz Díaz, který ale není jediný na seznamu marodů. Mimo hru jsou i Naby Keita, Arthur, Joel Matip či Alex Oxlade-Chamberlain, otazník visí ještě nad Trentem Alexanderem-Arnoldem a Curtisem Jonesem. V posledních třech ligových kláních Reds získali pouhé dva body za remízy 0:0 s Evertonem a 3:3 s Brightonem. V minulém duelu Liverpool podlehl 2:3 Arsenalu, když se trefili Darwin Núñez a Roberto Firmino, ale na rozjetého lídra soutěže to nestačilo.

To v Lize mistrů to jde o poznání lépe, kromě úvodní prohry 1:4 s Neapolí Kloppovi svěřenci zbylá utkání zvládli a jsou druzí za svým italským sokem. Naposledy si přitom smlsli na Rangers, které v Glasgow porazili vysoko 7:1. "Čeká nás úplně odlišný zápas, než jsme v týdnu sehráli v Lize mistrů. Proti Rangers jsme se opravdu pozitivně naladili, nyní je ale na řadě snad nejtěžší možný duel, který můžete v Premier League odehrát. Musíme se pokusit udržet pod kontrolou Haalanda, jenže u City je problém, že jej může nahradit několik dalších hráčů. Bude to náročné," uvedl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Manchester jako jediný tým v soutěži ještě letos neprohrál, ale dvakrát remizoval, díky čemuž je až druhý za Arsenalem. V posledních třech ligových kolech si City připsali impozantní skóre 13:3, přičemž stihli 6:3 vyřídit městského soka United či naposledy 4:0 Southampton. Tomu všemu napomáhá obrovská střelecká forma letní posily Erlinga Haalanda, který už za devět klání stihl nasázet neuvěřitelných patnáct gólů, což je více, než dalo třináct klubů z Premier League. Navíc si připsal i tři asistence. Dalším rozjetým mladíkem je anglický reprezentant Phil Foden, který má momentálně bilanci šesti branek a tří přihrávek. Mezi střelci mu patří dělená čtvrtá příčka s liverpoolským Firminem.

I Pep Guardiola si musí poradit bez některých členů kádru, které nemůže povolat kvůli zdravotním potížím. Problémy s ramenem má Kalvin Phillips, stehno trápí Johna Stonese a svalové zranění postihlo Kylea Walkera. V Lize mistrů mají Citizens už jistotu postupu, v týdnu však překvapivě ztratili v Kodani, kde bezbrankově remizovali, od 30. minuty navíc hráli bez vyloučeného Sergia Gomeze. "Jsem opravdu spokojený s tím, jak to kluci odehráli, a to bez ohledu na remízový výsledek. Hrát v Evropě hodinu v oslabení chce opravdu velké fyzické sebezapření. Nyní se musíme zotavit a připravit na Anfield, kde nás nečeká nic snadného. Jim se moc nedaří a proti nám se budou chtít vytáhnout, my se na to musíme připravit. Pořád je to ten výborný kádr, který bojoval proti nám o titul," řekl trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Poslední vzájemný ligový souboj Liverpoolu s Manchesterem City skončil v dubnu na Etihad Stadium remízou 2:2, trefili se Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Diogo Jota a Sadio Mané.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Gomez, Konaté, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Firmino, Jota.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Akanji, Dias, Aké, Cancelo - Rodri, Silva - Foden, De Bruyne, Grealish - Haaland.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 4.21 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Crystal Palace  (sobota 13:30)
Leicester City se bude v sobotu snažit odlepit ode dna tabulky Premier League, na King Power Stadium přivítá Crystal Palace. Lišky mají po devíti zápasech této sezóny na kontě pouhé tři body, Eagles se s osmi body nacházejí na 15. místě.

Příznivci Leicesteru doufali, že domácí vysoké vítězství 4:0 nad Nottinghamem Forest poslouží jako odrazový můstek, minulý víkend nicméně prohráli venku 2:1 s jiným nováčkem, a to s Bournemouthem. Mnoho fanoušků proti nyní volá po odvolání trenéra Brendana Rodgerse.

Leicesteru se v této sezóně zatím nedaří udržet vedení a prohrál již čtyři utkání, ve kterých skóroval jako první. Od začátku loňské sezóny žádný tým v Premier League neztratil více bodů ze zápasů, ve kterých vedl, než právě Foxes (35 bodů).

Leicester však proti Crystal Palace vyhrál poslední tří domácí ligová střetnutí, naposledy ho v minulé sezóně na King Power Stadium porazil 2:1.

Crystal Palace ukončilo čtyřzápasovou sérii bez vítězství v Premier League, minulý víkend v Selhurst Parku totiž dokázalo porazit Leeds United 2:1. Pokud budou chtít Orli v sobotu zvítězit, budou se pravděpodobně spoléhat na služby hvězdného útočníka Wilfrieda Zahy, který proti Leicesteru vstřelil (sedm) a přímo se podílel na více gólech v anglické nejvyšší soutěži (devět) než proti kterémukoli jinému soupeři.

Domácí trenér Rodgers bude nucen udělat minimálně jednu změnu v základní jedenáctce poté, co si Timothy Castagne v minulém duelu poranil oko, a tak by se do sestavy mohl dostat Luke Thomas. Mimo hru je také Wilfred Ndidi, Ricardo Pereira a Ryan Bertrand, nejistý je také start Nampalyse Mendyho.



Také hosty trápí velká absence. Na hrací plochu nenastoupí Nathaniel Clyne, James McArthur, Jack Butland, Nathan Ferguson a ani Chris Richards.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Justin, Evans, Faes, Thomas - Soumaré - Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall, Barnes - Vardy
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Schlupp - Olise, Doucouré, Eze - Ayew, Edouard, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.58 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
V sobotu se v Premier League utkají dva nejlepší týmy loňské sezóny Championship, Fulham hostí na Craven Cottage Bournemouth. Oba týmy mají za sebou slušný vstup do nejvyšší soutěže a v současné době se nacházejí v horní polovině tabulky. Cherries jsou osmí, Cottagers jen o bod za nimi na deváté příčce.

Svěřenci Marca Silvy se v posledních týdnech potýkají s poklesem formy, po vysoké domácí porážce 1:4 s Newcastlem United podlehli i West Hamu na jeho hřišti 1:3. Při absenci zraněného útočníka Aleksandara Mitroviče poslal Fulham na London Stadium do brzkého vedení Andreas Pereira, ale Kladiváři otočili zápas góly Jarroda Bowena, Gianlucy Scamaccy a Michaila Antonia. Západolondýnský celek se navíc v posledních letech proti Bournemouthu trápí, z posledních deseti ligových střetnutí nad ním vyhrál pouze jednou, a to v dubnu roku 2019.

Od odchodu trenéra Scotta Parkera po ostudné porážce 0:9 proti Liverpoolu zaznamenal Bournemouth pod dočasným trenérem Garym O'Neilem pětizápasovou šňůru neporazitelnosti, naposledy si doma proti Leicesteru City připsal třetí výhru v sezoně.

Fulham doufá v návrat Aleksandara Mitroviče, který se zranil dva týdny zpátky v utkání s Newcastlem. Do utkání pravděpodobně nenastoupí ani Kenny Tete, na hřišti se pak určitě neobjeví zdravotně indisponovaní Manor Salomon, Willian a Layvin Kurzawa. Kvůli karetnímu trestu je mimo hru i Nathaniel Chalobah.

I Bournemouth trápí mnohé absence, poraněný kotník nepustí do hry kapitána Lloyda Kellyho. O'Neil nebude moci využít ani služeb Davida Brookse a Juniora Stanislase.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Decordova-Reid, Adarabioyo, Ream, Robinson - Palhinha, Reed - James, Pereira, Kebano - Carlos Vinícius
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Senesi, Zemura - Christie, Cook, Lerma, Tavernier - Billing - Solanke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.66 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Nottingham Forest  (sobota 16:00)
Dva ze tří nejhorších týmů anglické Premier League na sebe narazí v rámci jedenáctého kola ve Wolverhamptonu. Domácí Vlci přivítají Nottingham, přičemž na soupeře mají pouhý bod k dobru.

Wolves po nezdaru s West Hamem na začátku října odvolali manažera Lageho, ani to jim ale nepomohlo a v posledním kole podlehli Chelsea 3:0, když se prosadili Havertz, Pulisic a Broja. Natáhli tak svou sérii bez bodu a vstřeleného gólu na tři zápasy, které zakončili s celkovým skóre 0:8. S pouhými třemi brankami na kontě navíc mají suverénně nejhorší ofenzivu soutěže.

Ani hráči Nottinghamu na tom nejsou vůbec dobře, byť před týdnem alespoň ukončili svou šňůru pěti nezdarů v řadě, během níž obdrželi osmnáct gólů. V pondělní dohrávce s Aston Villou remizovali 1:1, když o vedení získané Dennisem velmi brzy přišli poté, co srovnal Young.

Tito soupeři na sebe v nedávné minulosti pravidelně naráželi v Championship, přičemž z posledních osmi utkání Forrest vyhrál jen v jediném. Vedle ligových duelů došlo před rokem i na střet v Ligovém poháru, který zvládli Vlci jasně 0:4 - brankami se o to zasloužili Saïss, Podence, Trincao a Gibbs-White.

Dočasný lodivod domácích Steve Davis už má po vypršení trestu k dispozici Rubena Nevese, stále potrestaný je naopak Nathan Collins. Mimo hru zůstávají i Jiménez, Chiquinho, Kalajdžić a Neto, v ohrožení je i start Traorého. Na straně hostí zůstanou za postranní čarou Niakhaté, Richards a Colback.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Kilman, Toti, Ait Nouri - Nunes, Neves, Moutinho - Traoré, Costa, Podence
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Aurier, Cook, McKenna, Toffolo - Yates, Freuler, Kouyaté - Johnson, Dennis, Gibbs-White
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.76 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Everton FC  (sobota 18:30)
Družina Antonia Conteho se minulý týden vrátila na vítěznou vlnu, když po prohře v severolondýnském derby zvládla další těžký výlet na půdu Brightonu, odkud díky brance Harryho Kanea přivezla výhru 1:0. To svěřenci Franka Lamparda v neděli po 6 zápasech poprvé prohráli, když na vlastním hřišti nestačili na zvedající se Manchester United. Bývalý záložník Chelsea ale bude jistě doufat, že jeho ovečky v Londýně předvedou lepší výkon než při posledním klání na Tottenham Stadium, kdy Karamelky utrpěly debakl 5:1.

Tottenham se stále drží na dostřel prvních příček tabulky, když na vedoucí Arsenal ztrácí jen čtyři body. Spurs v lize zatím ztratili body jen třikrát - a pokaždé to bylo v Londýně. Po remíze na Chelsea a West Hamu následovala prohra v souboji s Arsenalem, ve zbylých zápasech jsou ovšem hráči Antonia Conteho stoprocentní. V týdnu si připsali důležitou výhru v Lize mistrů, kde navzdory divokému závěru porazili Frankfurt 3:2 a dvě kola před koncem základních skupin tak drží postupovou pozici. Dobrou zprávou pro trenéra Conteho je také to, že se po slabším startu do velmi dobré pohody dostává útočník Son.

Frank Lampard může být zatím s výsledky svého celku víceméně spokojen - Everton před minulým týdnem držel šestizápasovou šňůru bez porážky, ze které se mu podařilo vytěžit slušných deset bodů po remízách s Nottinhamem, Brentfordem, Leedsem a Liverpoolem a výhrách nad West Hamem a Southamptonem. Jestliže s výsledky může být anglický trenér spokojen, pak s předváděnou hrou už je to horší. Everton totiž sází převážně na pevnou defenzivu a rychlé protiútoky, pokud by Frank Lampard chtěl své ovečky posunout v tabulce do vyšších pater, pak bude muset nepochybně zlepšit ofenzivní fázi, protože celek z Liverpoolu nasázel v 9 kolech pouhých 8 branek.

Útočník Tottenhamu Richarlison si sice ze středečního zápasu odnesl lehce pošramocené koleno, v sobotu večer by ale měl být připraven nastoupit. Chybět však bude Kulusevski a druhý z třízápasového trestu si odpyká obránce Emerson Royal. Everton bude postrádat křídelníka Anthonyho Gordona, který má stopku na jeden zápas za pět nasbíraných žlutých karet. K dispozici pak nebude ani Yerry Mina, Mason Holgate či Nathan Patterson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.69 - 7.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brentford FC - Brighton & Hove Albion  (pátek 21:00)
Brentford a Brighton & Hove Albion se budou snažit vrátit na vítěznou vlnu, v pátek večer se utkají na Gtech Community Stadium. Včely nedokázaly vyhrát žádný z posledních tří zápasů, Seagulls pod vedením nového trenéra Roberta De Zerbiho ještě nevyhráli.

Po domácí prohře 0:3 s Arsenalem a bezbrankové remíze s Bournemouthem utrpěl Brentford minulý víkend nejvyšší porážku v Premier League, když prohrál venku 5:1 na hřišti Newcastlu United.

Trenér Frank očekává od svých svěřenců, kteří vyhráli pouze jeden z posledních sedmi zápasů, zlepšený výkon a posun v ligové tabulce, ve které jim patří 11. místo.

Z posledních šesti domácích ligových střetnutí s Brightonem však Včely vyhrály pouze jednou, a to v září 2014, kdy oba celky působily v Championship, kdy zvítězily 3:2.

De Zerbimu se nepodařilo svůj první zápas na Amex Stadium vyhrát, jeho Brighton podlehl 1:0 Tottenhamu Hotspur. Ve své premiéře na lavičce Seagulls však dovedl svůj tým k remíze 3:3 proti Liverpoolu, hattrick zaznamenal Leandro Trossard.

De Zerbiho tým tak vypadl z první čtyřky, ale vítězstvím nad Brentfordem se může na místa zaručující Ligu mistrů vrátit, protože na čtvrtou Chelsea ztrácí pouhé dva body.

Pontus Jansson, Christian Norgaard a Keane Lewis-Potter nedohráli pro svá zranění zápas proti Newcastlu a očekává se, že nenastoupí ani v pátečním zápase.

Brighton v pondělí oznámil, že záložník Enock Mwepu byl nucen ve svých pouhých 24 letech ukončit svou kariéru poté, co mu byla diagnostikována dědičná srdeční choroba. Mimo hru s dlouhodobým zraněním kolena zůstává Polák Jakub Moder.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Ajer, Mee, Jorgensen - Hickey, Jensen, Janelt, Dasilva, Henry - Mbeumo, Toney
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Mac Allister, Caicedo, Estupiñán - Groß, Welbeck, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.57 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC980123:1024
2.Manchester City972033:923
3.Tottenham Hotspur962120:1020
4.Chelsea FC851213:1016
5.Manchester United850313:1515
6.Newcastle United935117:914
7.Brighton & Hove Albion842214:914
8.AFC Bournemouth93338:2012
9.Fulham FC932414:1811
10.Liverpool FC824220:1210
11.Brentford FC924316:1710
12.Everton FC92438:910
13.West Ham United93158:1010
14.Leeds United823311:129
15.Crystal Palace823310:129
16.Aston Villa92347:119
17.Southampton FC92168:177
18.Wolverhampton Wanderers91353:126
19.Nottingham Forest91267:225
20.Leicester City911715:244

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1062)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele