Monaco ze Sevilly přivedlo Ben Yeddera, opačným směrem jde Lopes

14.08.2019, 09:50
Aktuality
Wissam Ben Yedder se ze Sevilly vrací do Francie, kde se dohodl na spolupráci s Monacem. To zaplatilo 40 milionů eur a navíc opačným směrem uvolnilo Ronyho Lopese...

Rodák ze Sarcelles na sebe poprvé výrazněji upozornil v Toulouse, kde mezi lety 2012 až 2016 vstřelil 62 ligových gólů. Následně se Ben Yedder přestěhoval do Sevilly.

Také v Andalusii pokračoval nevysoký kanonýr ve střeleckých manévrech, když během uplynulých třech sezón zaznamenal v LaLize 38 branek. Další už nepřidá, neboť se vrací do Francie, kam ho přivedlo Monaco, s nímž se dohodl na spolupráci do roku 2024.

"Jsem rád, že mohu přestoupit do Monaca, které o mě projevilo velký zájem. Vybral jsem si Monaco, protože věřím v tento projekt a jsem odhodlaný udělat všechno, co je v mých silách, abych pomohl k úspěchu," prohlásil Ben Yedder, který je za Jamesem Rodríguezem a Falcaem historicky třetí nejdražší posilou knížecího celku.

Ronyho Lopese do Evropy přivedla Benfica Lisabon, následně se brazilský křídelník přes Manchester City ukázal v Lille, kde si řekl o přestup do Monaca. Třiadvacetiletému hráči se nejvíce povedla sezóna 2017/18, ve které za Monaco vstřelil patnáct ligových branek.

Loni se ale dvojnásobný reprezentant Portugalska svezl se zhoršenými výkony ambiciózního klubu. Nyní se Lopes pokusí nastartovat kariéru v Seville, které se upsal do roku 2024.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (111)

Přidat komentář
Vincent Vegan

Super posila pro Monaco. Čekal jsem ho spíš v PL. Nějaký Newcastle nebo Palace.

Falcao má tím pádem asi dveře do Galatasaraye otevřené?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by šel hned do fanty, kdyby byl v PL.

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
kiciN

Reagovat
Seydou Doumbia

Zrovna Ben Yedder je dost kvalitní útočník na to, aby se zahrabal někde ve středu PL (přinejlepším).

Reagovat
smazaný uživatel

Proto jde do Monaka

Reagovat
Uwe háže buly

Který bude nejspíš zase hrát o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspis ne viz první kolo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Do Newcastlu by mi seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost prepaleny imho..

Reagovat
PISTOLERO

Škoda ho ve francouzské lize. Nicméně Monaco bude pro něj hodně dobrá destinace.

Reagovat
SpecialOne

Zbytečně byl v tom Toulouse dlouho, ti Frantíci by měli za lepším odcházet dřív. Např. Lacazzete, Fekir či právě Yedder tam tvrdli dlouho poté, co ligu přerostli. Pak odcházejí za lepším až v 26-27 letech a když mají výkonnost na tom velkoklub, tak jim je 30 a už je žádný nechce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Netuším, jaký příběh skrývá Toulouse, respektive Ben Yedder, ale sázet 13-22 gólu čtyři roky po sobě v (přínejlepším) průměrnem Toulouse je hodně solidní vizitka a asi mohl opustit tento klub nebo zemi dříve. Na druhou stránku třeba v té době nebyl připravený a sám se chtěl ujistit, že přestup výše zvládne a tak zůstal o rok, dva déle pro svůj vlastní vnitřní klid.

U Fekira a Lacy je ten příběh jasně daný. Lyon jím dál možnost hrát fotbal na nejvyšší úrovní a oba dva se klubu odvděčili tím, že zůstali déle než se čekalo. Oba mohli odejít o dvě sezony dříve, ale pokud opravdu byli v klubu spokojení tak vlastně neměli důvod odcházet. Ono ne pro každého je cíl hrát za Barcu nebo Real a odcházet z mateřského klubu ve dvaadvaceti s vidinou, že se někdy dostanou až na ten samotný vrchol. Zrovna nedávno zde byl článek o I.Willamsovi, který by určitě měl na daleko lepší tým, ale spojil svou budoucnost s Bilbaem. Pokud se hráč cítí štastný tam, kde je tak výplatní páska nemusí hrát roli (věřme tomu že v Lyonu i Bilbau se dá vyžit s výplatou fotbalisty, jakou bere/bral Williams, Fekir nebo Laca).

Ano, Bilbao funguje trochu jinak než Lyon, ale každý má jiné priority. Mám dva blízké známe, kteří žili nějakou dobu ve Francii a setkali se několik x s hráči, Aulasem a dalšími členy realizačního týmu. Sami popisují že ten tým funguje jako celek a nikdo si tam na nic nehraje. Normálně se s tebou kdykoli pobaví a necítí se namyšleně i když by třeba na to měli právo.

A potom tu jsou hráči, kteří si svého loga na prsou neváží a rychle utíkají pryč. Příklad N'Jie, Ghezzal, Guebbels. Ani jeden to zatím nikam výše nedotáhli.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně napsaný

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky

Reagovat
juninho8

napríklad Lacu čo si pamätám presvedčil zostať fakt, že si zahrá na novom štadióne. Preto neodišiel minimálne o sezónu skôr. Nie vždy je to o peniazoch a o tom hrať za Real

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tenhle poznatek mi ušel. Díky za doplnění.

Reagovat
wishmaster

Reagovat
Kapřík

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

Cadena COPE dnes informovala, že Zinedine Zidane zablokoval přestupy Christiana Eriksena a Donnyho Van de Beeka. Francouzský trenér totiž chce do záložní formace pouze Paula Pogbu a jinou variantu nebere v potaz.

To bolo jasne. Nakoniec ten Donny nepride. Zizu chce len svojho Pogbu. Naco mu dalsich hracov co by posadil na lavicku kedze cez milacikov by nepresli. Pogba je frantik ten by mal sancu.

Reagovat
Beči

United Pogbu neprodají, takže Zidane stejně nikoho nepřivede. Real skoční ještě hůř než loni, a Zidaneho čeká pád do reality.

Reagovat
misinho7

je mi jasne ze ho uz nepredaju, to bude cele zle..pritom ten kader je postaveny naozaj celkom fajn, vitazovia LM, hraci so skusenostami a mlade talenty..len to by ZZ musel nejako pomiesat a nie davat hrat len svojich konov..

Reagovat
smazaný uživatel

Zz vi ze ho neprodaji, ale tusi propadak, tak chce mit vymluvu proc se eventuelne nedarilo

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Vymlouvat se na to, že mu nekoupili to nejlepší na světě. To tam můžou dát mě a vyhraju taky všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce jen pogbu a ne to nejlepší..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A zustal mu jeste bejlik, to je taky neschopnost vedeni

Reagovat
Ed_Hazard

dobre scifi

Reagovat
misinho7

https://twitter.com/IndyFootball/status/1161540959286509575?s=19 Luka Jovic could sensationally leave Real Madrid on loan.

The news emerges from Marca and Serbian sources just weeks after his €60m move to the Bernabeu from Eintracht Frankfurt.

With Karim Benzema set to remain the main man for Zinedine Zidane, reports suggest the French coach has not been impressed by Jovic and could allow him to leave in order to gain regular first team action.

Pici. Zachvilu budememe vyhanat ZZ vidlami. To je blazon. On sa mal ku nam az o par rokov neskor, ked bola jeho stara garda prec a jeho milovany Karim na dochodku. Taral nieco o prestavbe ale on sa svojich konov nezbavi a odrbe vsetkych ostatnych.

Reagovat
Beči

Jasně. Takže to vidím úplně jednoznačně. Sestavička Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modrič - Vinícius, Benzema, Asensio je podle mě víc než pravděpodobná. Zidane má prostě své hráče, ostatní přinutí zahřívat lavičku a pro Real to skončí špatně.

Reagovat
Ross Geller

Mám takový pocit, že Asensio hrát nebude.

Reagovat
misinho7

nejako si ten utok netrafil ... Marco je pol roka out, v predu bude samozrejme Eden a napravo by som bral Vinca ale tam bude Lucas

Ta zaloha bola 3 roky dozadu najlepsia na svete. Ale zostarli, odisla motivacia chce to zmenu. Ale ZZ to bude isto hrat s nimi zase. A ta obrana .... tiez tam tazko co si menit. Marcelo v priprave celkom fajn. Problem je len ze Varane a Dani nemali formu.

Podstatne je zmenit taktiku, pristup a zalohu.

Reagovat
Beči

Přiznám se, zapomněl jsem, že přišel Hazard

Reagovat
Remt

takovej nepodstatnej přestup přeci

Reagovat
Mateo16

S Viniciom ZZ nepočíta do zakladu

Reagovat
Raul=Real

A dobre robi... To uz radsej s Brahimom

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
krisa

jakože Hazard za 100 mega hrát nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ross Geller

Jsem myslel, že Zidane bude dobrý trenér, ale zjevně je úplně mimo. Tu jeho přestupovou politiku nechápu. Po sezóně ho fakt budeme vyhánět vidlema.

Reagovat
Mateo16

Ani jeden z hráčov Beek a Eriksen sú není hráči pre ZZ futbal. Ani jeden by našu zálohu nezlepšili.

Reagovat
Generalní Gladiator

Bejkovi náběhy a zakončeni ve vápně jsou jako stvořené pro zidanovu centrovanou z křídel, presování,hra z jedničky by se mu nehodili?

Reagovat
Mateo16

K ničomu keď po záložníka chce úplne iné parametre. Centrovať do vápna kde nikto nebude. Zakončenie k tomu sa dostane max raz za zapas a vôbec to nie je vlastnosť ktorú by mal mať záložník

Jediné čo by sa hodili je že vie behať a to je všetko. Ale akosi všetci hráči čo k nám prídu tak ich kondička zázračné odíde . Problém bude inde

Reagovat
Generalní Gladiator

No já četl,že chce hrát mnohem přímočarej... de beekovi bych ale stejně doporučil mezikrok před týmem jako real.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Mateo16

Piči to malo byť na príspevok vyššie toto je čistá špekulácia

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl to sú není je fakt děsné není u vás gramaticky správně niesú?

Reagovat
Ed_Hazard

Zlaty Solari. Radsej som pozeral na to ako sa nam v kadri prehana Reguillon, Brahim a pod nez na tieto Ziadanove picoviny. On je snad psichycky naruseny. Trepe dokolecka o zmenach a pritom si to ide copy paste so zostavami z pred 2 rokov...

Reagovat
Makiii

Jo takhle az, psichycky...

Reagovat
ADM

Ciiiii kkt, tak ta psichyka mi vybila poistky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Na telefone si idem často svoje

Reagovat
Gazdo

Oh bob

Reagovat
Robbie

Zidane me uz sere od doby co prisel, rikam v priprave se snad probere, ale jen asi fakt hodne naivni clovek

Reagovat
Jandak

jako cekal jsem ho k Rashfordovi do MU.. tak jsme zase utreli

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro Monaco určitě skvělá posila. Už od dob v Toulouse to byl můj vysněný útočník do Lyonu. Ale Wissanovi se divím. Z fungující Sevilly odchází do Monaca, kde ten tým může být válec a nebo propadák. Rozhodně bych ho čekal v daleko kvalitnějším týmu. United, Neapol, Atlético, Inter (kdyby nepřišel za dvojnásobek Lukaku). Jinak je to nesmírně produktivní útočník. V poměru střela gól dosáhl od sezony 2012/13 nejlepších výsledku ze všech útočníku v top pěti ligách (19,7%). Pro srovnání : Cavani a Aubameyang 19,1%, Messi 18,7, Suárez 18,1, Ibra 15,3 Ronaldo 13,5

Reagovat
Acquanni

Auba

Reagovat
ADM

Jak tam moze byt Cavani? ten mal jednym casom v PSG snad 10 sanci na zapas a 0 golov.

Reagovat
Seydou Doumbia

A přitom je to na přepočet střel a gólu od sezony 2012/13 druhý nejefektivnější útočník společně s Aubameyangem. 884 střel a 169 gólu pro Cavaniho. Ben Yedder 106 branek dal a spotřeboval na to 538 pokusů.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Muffi

Není ta cena trošku přepálená? Ben Yedder je dobrý ale 40 plus hráč, který i po špatné sezoně má cenu tak 10 mega? Kdyby to dal někdo jako United, neřeknu, že platí tolik ale od Monaca?

Reagovat
Reggie

Viz kolega pode mnou. Urcite Lopes nebyl socasti transferu, to by bylo trosku moc za 29-ti letyho,ac ohromne kvalitniho, Ben Yeddera.

Reagovat
Xavi

Je přepálená. Pro Sevillu parádní kauf, Monchi zas zaválel.

Reagovat
Raul=Real

Yadder nestal Monaco 40+Lopes ...Lopes isiel ako samostatny transfer za 20mil

Reagovat
Muffi

dík za info

Reagovat
Seydou Doumbia

OT : Do kdy je přestupové období ve Španělsku, Itálii, Německu a Francii? Do konce měsíce?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

JInak všichni do 2.9.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky

Reagovat
Hristo Stoichkov

Borja Iglesias v Betisu za 20+8. Betis teda má konečně pořádnýho útočníka, pokud Borja udrží formu z loňský sezony.

Reagovat
Petrinho17

Nie je to 20+8..je to plných 28mil. Akurát sa rozdelí platba na 20mil teraz a 8 mil na ďalší rok.

Reagovat
Phillipinho

Panda v Betisu by mohl fungovat hodne dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Monchi kloboucek, 40 micu slusnejch naopak Ben Yedder u me klesnul, kecy, ze chce hrát na špičkové úrovni a pak jde do Monaca, lol

Reagovat
smazaný uživatel

ZZ prý posíla Joviče na hostování,jo? Benzín foreva.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Kluivert9

Klasika Real, nakupují a ani neví co

Reagovat
misinho7

sak to je chujovina ... urcite im nedame nikoho okrem Jamesa a Garetha... cize tym padom je ten prestup nerealny

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já nevím, kde se tyhle spekulace pořád berou. Za chvíli nabídnete Zidana

Reagovat
CHONG

Kéž by

Reagovat
Gazdo

Netesili ste sa nanho nahodou?

Reagovat
CHONG

Jo, těšil jsem se na něj, ale taky jsem doufal, že za ten rok volna půjde trochu do sebe, poučí se z vlastních chyb, nebude tak tvrdohlavý a trošku zapracuje na svých taktických schopnostech. Realita je ovšem taková, že tvrdohlavý je minimálně stejně, chyby nejen opakuje, ale snad ještě násobí a takticky není dál ani o píď, vždyť ani v posledním zápase přípravy vůbec netušil, co chce hrát

Reagovat
Gazdo

Tak sezona este nezacala tak mozno nas prekvapi. Ja dufam ze nie

Reagovat
Mercury

Vinicius je takový Neymar pro chudé - pro hodně, hodně chudé.

Reagovat
ADM

Co sa moze velmi rychlo otocit, ak s Vincom bude niekto dokladne pracovat

Reagovat
misinho7

ma cerstvych 19 rokov a za sebou prvy rok v Europe..a ukazal velky potencial

problem je vsak ze teraz tam je ZZ a ten ho moze pokojne odjebat...

Reagovat
Kluivert9

Zatím ukázal jen běh...

Reagovat
Anacron

No ale ono i tohle bylo loni pro nás jako zjevení

Reagovat
CHONG

To není úplně pravda, předvedl toho víc, bohužel je mu to prd platné, když střílí jak vandrák.

Reagovat
misinho7

rychlost, dribling, dravost atd... samozrejme najviac ho suverejne zraza to zakoncenie ale to sa snad zlepsi

Reagovat
Mateo16

Myslel som si že tie špekulácie pod uzavretí PL okná skoncia. Hmm to je tsunami čo prislo.

Tie výmeny hráčov to je úplna parada

Reagovat
vilp

Modric plus cash included in offer for Neymar. Real Madrid interested in Eriksen. [@JLSanchez78]

Reagovat
misinho7

To by davalo vyznam. Aj keď Luka na to ze je najstarsi, je stale v tej zalohe najlepsi. Najviac ma stve Toni, jeden z najlepsich na svojom poste ale posledne 2 roky to ma v pici.

Reagovat
Visca el barca

34 let, to by museli bejt padlý na hlavu.

Reagovat
Mateo16

ZZ je tam fakt na paradu

Reagovat
Mateo16

Eriksen náhrada za Modrica dpc snáď ten Isco dlho nebude hľadať tu fyzickú

Reagovat
avicii

Myslím ze trebárs pre Manchester United by bol super miesto Lukakua, dobre ze ho nekúpili

Reagovat
YNWA__MSN

Lopata

Reagovat
Godwinson

Ten Neymar bude ještě bombastická sága Za mě je teda i 75 s Coutinhem přímo super, ale je to sranda.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Coutinho10

Tak to jsem si myslel, ze pujde do vetsiho tymu...skoda, ze ho letos neuvidime v poharech

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnak kdyby vyšel ten Neymar tak se z toho Valverde posere.

Asi nejnabusenější útok minimálně novodobé historie fotbalu a měl by ho nastarost lord Ernesto. No to mě poser

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

čo vieš možno mu s toho hrabne v palici a bude hrať 4-2-4

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Liquid

z jeho pohledu krok zpět, Sevilla je určitě lepší fotbalová destinace než Monako

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele