Lorient do pozice trenéra jmenoval Le Brise, jenž nahradil Pélissiera

27.06.2022, 12:33
Aktuality
Lorient má po třech letech nového trenéra, u kormidla francouzského klubu končí Christophe Pélissier, kterého vystřídal Régis Le Bris. Tamní tisk o této možnosti několik týdnů živě spekuloval, obě strany se nakonec dohodly na ukončení spolupráce...

56letý trenér se týmu ujal v roce 2019 a hned s ním postoupil do Ligue 1, v následujících dvou letech pak úspěšně zvládl boj o záchranu. Uplynulá sezona se ovšem nesla v duchu zklamání, představitelé očekávali lepší výsledky a výkony a nakonec s koučem přestali počítat, předčasné ukončení spolupráce je vyjde na tři až čtyři miliony eur.

"Jsem pyšný na to, že jsem trénoval FC Lorient, dovedl ho do Ligue 1 a v nejvyšší soutěži ho dokázal udržet. Tento klub mezi místní elitu patří. Rád bych poděkoval všem hráčům, členům mého týmu a vedení za tři báječné roky, během nichž jsme odvedli kvalitní práci. Výsledky Lorientu budu pochopitelně nadále sledovat, klubu přeji hodně štěstí," rozloučil se kouč s klubem.

Lorient bez trenéra dlouho nezůstal, podle očekávání na uvolněné místo jmenoval Régise Le Brise. Šestačtyřicetiletý kouč nejde do neznámého prostředí, jako trenér rezervy a mládeže působí v bretaňském klubu už od roku 2012.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com, lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
Kucka

Obrana potřebuje posílit, ale jinak souhlas, že tým má spíš na střed ligy než na boj o padáka.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě ten tým úplně nepříjde dost kvalitní na střed ligy...ted ještě jím chce odejít Lauriente...nevím no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele