Ligue 1 - souhrn 6. kola: PSG otočilo šlágr s Lyonem

17.09.2021, 22:52, aktualizováno 19.09.2021, 22:44
Komentáře a souhrny
Neymar (© AFP)
PSG otočilo nedělní šlágr s Lyonem a zvýšilo náskok na čele tabulky. Marseille si poradila s Rennes, které se trápí v druhé polovině tabulky. Nantes dominovalo na půdě Angers Jihofrancouzské derby mezi Nice a Monacem vítěze nepoznalo, oba kluby si rozdělily bod za remízu 2:2. První výhru v ročníku oslavilo Bordeaux, které vyhrálo na půdě Saint-Étienne. Lille opět zaváhalo, tentokrát prohrálo Derby du Nord s RC Lens...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:1

19.09.2021 20:45

Góly: 66. Neymar (pen.), 90+2. Mauro Icardi - 54. Lucas Paquetá

PSG je dál suverénní a o body ho nepřipravil ani konkurenční Olympique Lyon, který jinak sehrál v Parku princů vyrovnanou partii. Hosté dokonce vedli, když se na začátku druhého poločasu prosadil Brazilec Lucas Paquetá. Také za Pařížany skóroval brazilský hráč - z pokutového kopu rozvlnil síť Neymar a rozhodnutí zařídil až ve třetí minutě nastavení střídající Mauro Icardi.

V sestavě Pařížanů nechybělo obávané trio Messi - Neymar - Mbappé. Hvězdní hráči se měli starat o rozruch před brankářem Lopesem a pochopitelně dávat góly. Lyon byl na setkání s hlavním aspirantem na titul velmi natěšený a chtěl překvapit.

Lyon se také postaral o první rozruch před Donnarummou, ovšem nebezpečná přihrávka Ekambiho se ke Slimanimu nedostala. V první velké šanci se ocitlo i PSG a v ní duo Neymar s Messim. Argentinec nejprve parádním pasem rozeběhl Neymara, ten mu pak "koloběžkou" balón vrátil a Messi střílel z vyložené pozice a s přispěním skvělého Lopese těsně vedle. Hosté ale nehráli špatně a pokoušeli se zaměstnávat Donnarummu, seč to šlo. Například Shaqiriho pokus musel vytáhlý Ital vyrážet.

Největší pozornost byla upřena na Lionela Messiho. Ten byl znovu vidět ve 38. minutě, když si vzal na starost volný přímý kop a parádní ranou orazítkoval spojnici. Šlágr kola tedy v první pětačtyřicetiminutovce žádnou branku nenabídl.

To se změnilo až po změně stran a překvapivě šli do vedení hosté. Ekambi na křídle výborně načasoval přihrávku na Lucase Paquetu a ten výrazně utišil Park princů vedoucí brankou. Inkasovaný gól byl výrazným signálem pro ofenzivní trio Neymar, Messi, Mbappé. V 63. minutě byl na prvně jmenovaného spáchán faul v pokutovém území, takže hlavní arbitr Turpin odpískal pokutový kop. Sám postižený Neymar ho s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Pařížané pochopitelně ožili a i další minuty se hrály před šestnáctkou Lyonu. Hosté ale výborně bránili a vlastně byli blízko cenné remíze. Nerozhodný stav vydržel v Parku princů až do nastaveného času, než se trefil střídající Mauro Icardi. Stoperská dvojice ho při centru Mbappého nechala úplně bez povšimnutí a Icardi hlavou nedal Lopesovi šanci. PSG tak rozhodlo šlágr kola až ve třetí minutě nastavení a zůstává nadále stoprocentní. Lyonu se v úvodu nového ročníku nedaří a zatím se plácá mimo pohárové příčky.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes 2:0

19.09.2021 17:00

Góly: 48. Bamba Dieng, 71. Amine Harit

Pod Jorgem Sampaolim se klub z přístavního města zvednul a pohodu v týmu potvrdila i tahle domácí výhra, po které zůstane OM (se zápasem k dobru) na druhé příčce. Naopak Les Rouges et Noirs jsou zase o krůček blíže sestupovému pásmu.

Už ve 4. minutě pálil Pape Alassane Gueye a Alfred Gomis musel vyrážet na roh. Následně se za zády obránců ocitnul Cheikh Bamba Dieng, nicméně protože už byl dost z úhlu, muže v rukavicích se mu překonat nepovedlo. Poté se připomněl Dimitri Payet, jemuž chyběl jen kousek k tomu, aby zacílil do sítě.

V dalších minutách hráli borci oblékající dres klubu ze Stade Vélodrome více s balonem, nicméně dobrou možnost si vytvořili až po půl hodině hry, kdy skončil Guendouziho technický obstřel ze střední vzdálenosti na břevně. Dvaadvacetiletý záložník se připomněl zanedlouho znovu, jenže v tomto případě byl o poznání méně přesný.

Úvodní branky se Marseille dočkala až bezprostředně po změně stran. Pol Lirola poslal do vápna přízemní centr z pravé strany a Cheikh Bamba Dieng jej dokázal - s trochou štěstí - dopravit z voleje na místo určení - 1:0. Vyrovnat mohl Baptiste Santamaría, kdyby ovšem mířil mezi tři tyče. Naopak pojistku se podařilo přidat v minutě jednasedmdesáté.

Amine Harit přetlačil všechny, kdož se mu postavili do cesty, a následně kulatý předmět procedil přes padajícího Alfreda Gomise - 2:0. Sampaoliho výběr si byl vědom toho, že náskok by měl být při současné formě soupeře s největší pravděpodobností dostačující. Ostatně hosté zaměstnali gólmana Paua Lópeze jenom dvěma nemastnými neslanými pokusy.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 1:4

19.09.2021 15:00

Góly: 10. Ismaël Traoré - 3. Andrei Girotto, 6. Ludovic Blas (pen.), 23. Randal Kolo Muani, 79. Ludovic Blas

Favoritem tohoto duelu byli domácí, kterým začátek sezony vyšel velmi dobře. Po pěti kolech okupovali třetí příčku, jenže doteď se trápící soupeř byl maximálně efektivní, díky čemuž si připisuje na konto druhou výhru.

Stade Raymond Copa nemusel na první zásah čekat ani 180 sekund. Moses Simon centroval od rohového praporku na hlavu Andreie Girotta, který se z hranice malého čtverce nemýlil - 0:1. Než se stačili domácí rozkoukat, podrazil Souleyman Doumbia ve vlastní šestnáctce Randala Kolo Muaniho a sudí Amaury Delerue ukázal na penaltový puntík.

Ludovic Blas volil zakončení do středu brány, čímž maximálně potěšil kouče Antoinea Kombouarého - 0:2. Jenže už v 11. minutě zahrávali rohový kop svěřenci Géralda Batickleho. Thomas Mangani našel přesně hlavu Ismaëla Traorého, který snížil. Rozhodčí se ještě musel u videa přesvědčit, jestli náhodou nestál před Lafontem stínující Romain Thomas v ofsajdu, což se ale nepotvrdilo a tahle trefa mohla platit - 1:2.

V ten moment však nikdo z více než deseti tisíc příznivců a příznivky na stadionu nevěděl, že domácí touhle snižující brankou svou porci pro dnešní den vyčerpali. Naopak rozjetí Kanárci nepolevili a už ve 23. minutě zase skórovali. Moses Simon našel ve vápně Randala Kolo Muaniho, který si trpělivě počkal na ten správný okamžik. A teprve až posadil na zadek dva obránce, chladnokrevně zacílil zblízka pravačkou za záda Paula Bernardoniho - 1:3.

V minutě osmatřicáté to zkusil z ostrého úhlu Jimmy Cabot a Alban Lafont musel vyrážet. V závěru poločasu ještě poděkoval obráncům, že ho po nepřehledné situaci před bránou zastoupili. Po změně stran se pokusil snížit Fulgini, jenže jeho rána se nakonec mezi tři tyče nevešla. Nantes si v následujících minutách počínalo velice zkušeně.

Hru mělo pod kontrolou, za což bylo odměněno v 79. minutě, když Kolo Muani přihrával po zemi na zadní tyč, kam si naběhnul Ludovic Blas a svým druhým gólem v zápase dal výsledku jeho finální podobu - 1:4. V nastaveném čase totiž selhali jak Sofiane Boufal, tak Stéphane Bahoken. Angers bude chtít napravit tuto porážku v týdnu při střetnutí s Marseille, Les Canaris přivítají doma Brest.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Brestois 1:1

19.09.2021 15:00

Góly: 65. Elbasan Rashani - 52. Brendan Chardonnet

Les Lanciers začali sezonu velmi dobře. Doposud jedinou porážku jim připravilo rozjeté PSG. Po tomto zápase s Les Pirates musí být Pascal Gastien rád za to, že se jeho týmu podařilo v početní nevýhodě vyrovnat na konečných 1:1.

Zatímco v zápase Angers proti Nantes se Andrei Girotto ve 3. minutě střelecky prosadil, v utkání Clermontu s Brestem Mohamed Bayo gólmana Bizota nepřekonal. V závěru úvodní dvacetiminutovky se útočník domácího celku dostal do zakončení znovu, jenže si počínal ještě nepřesněji, než tomu bylo v prvním případě.

Poté si trenér Gastien oddechnul, že počínání jeho svěřenců ve vlastním pokutovém území zároveň neskončilo vlastním gólem. Ve 37. minutě se osmělil Franck Honorat. Jeho výživná rána však k Arthuru Desmasovi ani nedoputovala, protože byla zblokovaná. Více pozoruhodných momentů už úvodní dějství nepřineslo.

Pět minut po startu toho druhého svého otce na lavičce pranic nepotěšil Johan Gastien, jelikož nepochopitelně podkopnul Honorata a bez předchozího napomenutí putoval do šatny. Piráti ke zužitkování početní převahy nepotřebovali ani 120 sekund. Romain Faivre centroval přesně na hlavu Brendana Chardonneta, který ukázkově dopravil balon na místo určení - 0:1.

V 56. minutě odmítnul Marco Bizot svým výtečným zákrokem vyrovnání. Nicméně jej pouze o necelých deset minut oddálil, protože jeho bleskurychlá likvidace hlavičky Elbasana Rashaniho se odehrála až za brankovou čárou - 1:1. V nastaveném čase ještě zahrozil Ronaël Pierre-Gabriel, avšak dělbě bodů už nezabránil.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 0:0

19.09.2021 15:00

Góly: -

Óscarův tým si proto připisuje druhou bezbrankovou remízu (první se odehrála hned v zahajovacím kolem proti Nice). Zatímco Les Merlus dokázali bodovat ve třetím utkání v řadě, takže se i po šesti duelech udrží v horní polovině tabulky.

Devátá minuta přinesla zprvu velikou radost domácím. Lob za obranu si sebral Hugo Ekitike a prostřelil Paula Nardiho. Jenže moderní technologie odhalili, že příští rok dvacetiletý útočník se nacházel v ofsajdu. Gólman hostujícího celku následně chyboval, ale jeho zaváhání stačil včas napravit Julien Laporte.

V minutě osmnácté pálil z dálky Marshall Munetsi. Bohužel pro něj i pro celou Remeš neskóroval. Za deset minut se osmělil jeho spoluhráč Mitchell van Bergen, ale jeho ránu obrana srazila na rohový kop. Po půl hodině hry si vystřelil i Ghislain Konan, leč na Nardiho si nepřišel. Poté Predrag Rajković skvěle zmenšil střelecký úhel Houboulangu Mendesovi.

V závěru poločasu ještě Fabien Lemoine reklamoval, že byl udeřen loktem do obličeje. Početní výhoda by se Lorientu určitě hodila, jenže rozhodčí Hakim Ben El Hadj pro ni neměl pochopení. Po změně stran zkusil štěstí Laporte, ovšem z tohoto mráčku nezapršelo. Potom z dálky nepříjemně střílel Igor Silva a gólman Remeše se musel činit.

Slabší chvilku si vybral v následující minutě, kdy zdánlivě snadné Mondoncuitovo zakončení vyrážel na roh. V 74. minutě selhal Konan tváří v tvář muži v rukavicích. Ale i kdyby jej překonal, stejně byl gól nemohl platit kvůli ofsajdu. V závěru zápasu nejprve Mendes vyhlavičkoval centr letící přímo do brány, a potom se Valon Berisha ve výborné pozici těsně nepotkal s míčem.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Montpellier HSC 1:1

19.09.2021 15:00

Góly: 37. Yoann Touzghar - 87. Téji Savanier

Když byl deset minut před koncem řádné hrací doby vyloučen hostující brazilský obránce Thuler, v podstatě nástupce klubové legendy Vitorina Hiltona, málokdo pochyboval o tom, že si ligový nováček připíše na konto druhé vítězství. Jenže krátce před koncem se Téji Savanier rozpomenul na dobu, kdy se o něm mluvilo jako o velikém talentu francouzského fotbalu.

Úvodní minuty přinesly na obou stranách nedostatek kreativity a řadu nepřesností. Takže první zajímavější pokus vyprodukovat Karim Azamour až ve 25. minutě. Následně jej napodobil Xavier Chavalerin, ale Jonas Omlin byl pozorný. Za deset minut se domácí Estac dočkal své šesté branky v probíhající sezoně.

Issa Kabore dostal na pravém křídle výtečnou přihrávku, načež poslal přízemní centr na zadní tyč, kde ve skluzu uklízel do sítě Yoann Touzghar - 1:0. V poslední minutě řádné hrací doby pálil ostře z hranice vápna Arnaud Souquet a za Gauthierem Gallonem zvonila tyčka. V nastaveném čase ještě přišli s další akcí borci zodpovědní za do té doby jedinou trefu zápasu. Naštěstí pozdější hříšník Thuler stihnul míč včas odkopnout do bezpečí.

Po hodině hry o sobě dal vědět čerstvý Gerson Rodrigues, když se pokusil napodobit Patrika Schicka z mače proti Skotsku. Na rozdíl od českého forvarda ale neuspěl. V 76. minutě si na centr Oualida El Hajjama z pravé strany naběhnul Touzghar. Svatyně Montpellieru mu v tomto případě byla malá. Následně kopnul ve snaze zasáhnout balon Thuler do obličeje Rodriguese a jihofrancouzský celek musel dohrávat o deseti.

V 87. minutě přesto dokázal se štěstím Téji Savanier zpracovat přihrávku od Nicholase Gioacchiniho a tvrdou ranou propálil Gallona - 1:1. Asistent u vyrovnávací trefy v nastaveném čase zakončoval sám, leč radost mu pokazil ve správný čas na správném místě stojící Azamoum. Troyes se v týdnu střetne s Lyonem, La Paillade přivítají doma Girondins Bordeaux.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 2:2

19.09.2021 13:00

Góly: 52. Andy Delort, 73. Hicham Boudaoui - 39. Aleksandr Golovin, 77. Wissam Ben Yedder (pen.)

Poprvé po šesti duelech tak vzájemný zápas těchto dvou celků nepoznal vítěze. Jak domácí, tak hosté v rámci 6. kola Ligue 1 jednou vedli, ale dělba bodů se dá označit za spravedlivou. Monaco tak zůstává ve středu tabulky, zatímco Nice, která má utkání s Marseille k dobru, setrvává na pohárových příčkách.

Nepokoje v mači proti Marseille zapříčinily, že se na stadionu Allianz Riviera hrálo před prázdnými tribunami. Během úvodní dvacetiminutovky rozhodně nebylo mnoho fotbalového vzruchu k vidění. Až potom posunul Pablo Rosario na Andyho Delorta, který už v 15. minutě vystřídal zraněného Kaspera Dolberga. Jeho střela zpoza vápna však Alexanderu Nübelovi starosti nenadělala.

Následně posouval Wissam Ben Yedder balon zpět před bránu, kde musel zasahovat Benítez. Nutno dodat, že gólman Orlů rozhodně neměl situaci pod kontrolou a vypomoci mu musel jeden ze spoluhráčů. První branka tedy padla až ve 39. minutě. Rychlá, přímočará akce knížecího klubu skončila přízemní přihrávkou Gelsona Martinse na zadní tyč, kde před sebou měl Aleksandr Golovin velice snadnou úlohu - 0:1.

První půle tedy vyšla lépe svěřencům Nika Kovaće. Jenže hned po změně stran je soupeř dostal pod tlak, kterého se podařilo využít při třetím zakončení. Psala se jednapadesátá minuta, když Amine Gouiri centroval z levého křídla na v šestnáctce zcela neobsazeného Andyho Delorta, proti jehož hlavičce neměl Nübel šanci zasáhnout. Pro devětadvacetiletého forvarda šlo o první trefu po přestupu z Montpellieru - 1:1.

V 66. minutě rozehrál rohový kop Gouiri a nebýt vynikajícího reflexivního zákroku gólmana, mohl Rosario poslat Les Aiglons do vedení. Krátce poté musel monacký hráč s šestnáctkou na dresu do akce znovu, když mu nebezpečnou navštívenku poslal Andy Delort. V 73. minutě sehráli borci z Galtierova výběru rychlou akci, v jejímž závěru Delort procedil míč na zadní (levou) tyč, kde z voleje po zemi neomylně zakončoval Alžířan Hicham Boudaoui - 2:1.

Jenže už za šedesát sekund Calvin Stengs fauloval v pokutovém území Caia Henriqueho a nařízenou penaltu proměnil Wissam Ben Yedder naprosto suverénním způsobem, při kterém vymetl pravou šibenici - 2:2. Hned po rozehrávce zahrál Benoît Badiashile rukou a po prohlédnutí videozáznamu nařídil François Letexier další "pětku".

Amine Gouiri hrál dobrý zápas, ale pouze do její exekuce. Zařízení při ní totiž minul. V 83. minutě přišel na hřiště Myron Boadu a okamžitě mohl rozhodnout, kdyby si nevylámal zuby na skvělém Walteru Benítezovi. Ten sice inkasoval první dva góly v aktuálním ročníku, ale přesto zůstává v kolonce proher u jeho týmu nula.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:2

18.09.2021 21:00

Góly: 73. Wahbi Khazri - 7. Ui-jo Hwang, 80. Ui-jo Hwang

Fotbalisté Girondins Bordeaux se dočkali prvního vítězství v sezoně. Na stadionu Geoffroye Guicharda zvítězili 2:1, přestože herně měli více navrch domácí. Prakticky z minima šancí vstřelila dva góly hlavní hvězda zápasu Hwang Ui-jo.

Trenér Girondins Bordeaux Vladimir Petković se dostal do výborné nálady už po sedmi minutách. Adli totiž nebyl sobecký a místo zakončení jenom posunul balón na Hwang Ui-joa, který neměl problém trefit úplně prázdnou branku. Švýcarský stratég si těžko mohl představovat lepší začátek.

Saint-Étienne po inkasované brance okamžitě přešlo do ofenzívy a v obrovské šanci těsně netrefil prostor tří tyčí Denis Bouanga. V ještě větší ložence se Les Verts ocitli ve 26. minutě, když Pembélé nedokázal odvrátit centrovaný balón a Romain Hamouma z druhé vlny těsně minul. Do třetice pak neuspěl ani Wahbi Khazri, kterého na přední tyči vychytal fantastickým zákrokem brankář Costil.

Domácí celek byl lepší, ale skóre mluvilo ve prospěch Bordeaux. Claude Puel se zatím nerozhodl pro střídání a na trávníku ponechal zahajovací jedenáctku. V 54. minutě se zase po delší době připomnělo Bordeaux a rána Hwang Ui-joa skončila na zákroku Greena.

Utkání na stadionu Geoffroye Guicharda ovlivňoval vydatný déšť, který po chvíli proměnil hrací plochu v obrovské pole kaluží. Balón se zastavoval a akce na obou stranách vázly. Urputnou bitvu zatím nedokázal srovnat ani Khazri, protože proti němu tváří v tvář výborně zasáhl Costil. Francouzsko-tuniský fotbalista se dočkal až čtvrthodinu před koncem, kdy vyrobil chybu Mexer a Khazri pak z úhlu a zblízka propálil Costila.

Les Verts se však z vyrovnání dlouho neradovali a Bordeaux jim opět udělilo lekci z produktivity. Oudin výborně vysunul Hwang Ui-joa, ten se i přes obtížnosti terénu dostal do zakončení a utkání druhou brankou rozhodl. Saint-Étienne ještě mohlo nelichotivý výsledek zremizovat, ale podmáčený trávník odvedl svojí službu a po obrovském závaru nepřešel brankovou čáru.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:0

18.09.2021 17:00

Góly: 74. Przemyslaw Frankowski

Další nepovedené utkání mají za sebou obhájci titulu z Lille, kteří prohráli bitvu o sever Francie s konkurenčním RC Lens. Výhru "Sang et Or" zařídil čtvrthodinu před koncem polský záložník Przemyslaw Frankowski.
Pro Lille a zejména jejího trenéra Jocelyna Gourvenneca to není dobrá zpráva. Tlak na nástupce úspěšného Christophera Galtiera ještě více vzroste a především se krize mistrovského celku prohlubuje.

Ačkoliv šlo o severofrancouzské derby, žádná hitparáda se na hřišti nekonala. Zápas byl z obou stran poměrně opatrný a jediná větší šance se naskytla až před koncem prvního poločasu. Florian Sotoca se odhodlal vypálit, ale brankář Grbić předvedl dobrý zákrok.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Oba trenéři zatím ponechali stejné zahajovací jedenáctky a poprvé až po hodině hry vystřídal trenér Gourvennec. Příchod Timothyho Weaha měl zvýšit ofenzivní snažení, ale to se nepodařilo. Utkání rozhodl jediný okamžik ze 74. minuty. Gaël Kakuta přihrál Przemyslawu Frankowskimu a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal gólmana Grbiće.

O šest minut později se Lensu podařilo znovu skórovat, ale tentokrát sudí Millot branku kvůli ofsajdu neuznal. Dogám nepomohlo ani čtyřminutové nastavení, jeho ofenzíva se proti Lensu nedokázala vůbec prosadit. Nutno podotknout, že domácí dobře bránili, ale přeci jenom se od obhájců prvenství čekal mnohem lepší výkon.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Metz 3:0

17.09.2021 21:00

Góly: 6. Ludovic Ajorque (pen.), 26. Habib Diallo, 40. Habib Diallo

V rámci předehrávky francouzské Ligue 1 se včera odehrálo tradiční derby de l' Est ("Východní derby") mezi Racingem Strasbourg a FC Metz. Domácí Strasbourg potvrdil roli favorita a svého soupeře jasně převálcoval v poměru 3:0. V průběžné tabulce ligy tak poskočil na 10. místo, Méty se naopak topí na 19. pozici.

Ani jednomu z týmů se vstup do nového ročníku příliš nevydařil. Strasbourg odehrál prvních pět kol s bilancí 1-1-3, Méty si připsaly dvě porážky a tři remízy. V dalším zápase je navíc čekalo extrémně posílené PSG v čele s Messim, Mbappém a Neymarem. To není zrovna snadný soupeř k boji o první vítězství sezóně...

Oba celky tedy měly o motivaci postaráno. Rivalita regionálního derby de l'Est se traduje již od 30. let 20. století, kdy se týmy poprvé utkaly v rámce Division 2 (dnešní Ligue 2). Poslední výsledky byly velmi vyrovnané a většinou končily remízou. Ne však včera.

Strasbourg se do svého soupeře s chutí zakousl a již v 6. minutě otevřel z penalty skóre Ludovic Ajorque. Krátce na to se na branku Metz řítil záložník Thomasson, ale gólman Oukidja hosty zachránil skvělým zákrokem. Ne ale na dlouho, protože ve 26. minutě si Habib Diallo, odchovanec Metz, zasekl obránce a uklidil míč do pravého dolního rohu svého bývalého týmu. Hořká pilulka. Do poločasu bylo hotovo, neboť ve 40. minutě opět skóroval Diallo poté, co si krásně zpracoval míč na prsa kolem obránce a chladnokrevně zavěsil.

Hostující trenér se na katastrofální situaci snažil zareagovat hned trojitým střídáním, ale Metz dále tahali za kratší konec provazu. Jejich tlak byl spíše platonický a bez výraznějších šancí. Hrozivé skóre mohl naopak navýšit domácí Gameiro, jehož střela ze 74. minuty směřovala do odkryté branky. Na poslední chvíli ale míč vykopl jeden z obránců.

V závěru utkání si hosté přeci jen vytvořili šance na alespoň čestný úspěch. Bronnovu hlavičku však skvěle vyrazil domácí brankář Sels a Kouyaté mířil v 81. minutě pouze do tyče.

Derby de l'Est tak mělo jasného vítěze a Strasbourg svému kouči nadělil krásný dárek k jeho 41. narozeninám. Méty naopak musí pořádně zabrat, aby neměly problémy se záchranou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain660018:618
2.Olympique Marseille541012:513
3.RC Lens633011:712
4.Angers SCO632110:611
5.OGC Nice532012:210
6.Clermont Foot623110:109
7.FC Lorient62317:79
8.Montpellier HSC622212:108
9.Olympique Lyon62229:108
10.FC Nantes62137:67
11.Stade Reims61416:67
12.Racing Strasbourg621310:117
13.ES Troyes61236:85
14.AS Monaco61235:95
15.Lille OSC61237:125
16.Stade Rennes61233:85
17.Girondins Bordeaux61237:135
18.Stade Brestois60427:114
19.AS Saint-Étienne60336:113
20.FC Metz60336:133
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (100)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Méty šílený výkon. V prvním poločase si nebyli schopni dát tři přihrávky po sobě do nohy. Stříleli ze všech pozic úplně do prdele a defenzíva shořela proti Diallovi jako papír. Domácí věděli co chtěji hrát, byli aktivní a vyplatilo se. Druhý poločas se už jen dohrávalo. Strasburg bych rád viděl alespon na tom 10. místě po konci sezony. Útočná dvojice na týmy této úrovně nadstandartní, obrana podle jmén kvalitní, jen se to musí nějak sehrát.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak je jen otázkou času, kdy si trenér Gourvennec sbalí kufry. Hráči jak kdyby mu ani nevěřili, hrají hrozně

Reagovat
oli9

Ve Francii poslední dobou divočina od fans... To by se na západě nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, tam maj jinou kultůru

Reagovat
Pyroman

Tři body ze šesti zápasů a nejbližší los je Monaco, Nice a Lyon, co by se tak mohlo posrat. Jestli Puel omylem neuhraje nějaký překvapení, čekám během říjnový repre pauzy Puelův konec.

Reagovat
Pyroman

Ještě jsem v druhý větě zapomněl párkrát napsat "Puel".

Reagovat
Israha

A nebál bych se to hodit na Hamoumu s Bouangou, a sekundárně na Khazriho (i když ten zrovna dnes byl docela dobrý), jak jsem psal už před týdnem. To, jak zahazují šance, je neskutečné. Puelův pokus o tříobráncový systém dost domrvil i hru obrany, ale ti tři vepředu zahodili dohromady čtyři stoprocentní šance. To pak můžeš zkoušet i stavět hrota, ale co z toho, když v koncovce není a ti paliči to berou na sebe, i když jim to nestřílí.

Reagovat
Pyroman

Je to tak, Bouanga šel poslední dobou strašně dolů mi přijde. Co dělá Hamouma v základu vůbec nechápu, po letním odchodu/návratu jsem čekal, že z něj bude max žolík z lavičky. Khazri byl vždycky chrt, ten to ale aspoň vyváží pár góly. Ramirez by na hrotu mohl být zajímavý, ale v tomhle složení útoku se k němu skoro nedostane míč. Hlavně že Aouchiche sedí na lavičce a Puel ho tam pošle na posledních pět minut.

Reagovat
Israha

Přesně tak. U Bouangy mě to mrzí asi nejvíc, před dvěma lety jsem ho viděl jako možnou náhradu Thauvina, a dneska je někde na úrovni Khaouiho, pokles jak prase. Hamouma je nejspíš už hotový, ale tak ten už na to má věk, tak nemá být v základu, jak píšeš. Puel by měl jít od válu, ale nevím, nakolik je to reálné. Komentátor včera říkal, že prý je i manažerem a členem představenstva klubu, a museli by mu dát obří odstupné. Tohle asi bude další sezóna na okraji propasti...

Reagovat
blaugrana

poje... Nice

Reagovat
Israha

To je tak svěží pocit, vidět za a) kvalitu na lavičce a možnost střídáním opravdu změnit hru k lepšímu a za b) kvalitní výkon i v případě, že Payet nemá svůj den. Škoda toho, že PSG v létě tak monstrózně posílilo, jinak bych i nesměle začínal věřit, že by je Sampaoli mohl prohnat. Jo, a omluva Peresovi, po morelovsko-zubarovských začátcích mu to začíná sedět a hraje kvalitně. Chudák Duje si už asi moc nekopne.

Reagovat
El Fáňos

Top tým za poslední roky, aneb Longoria je skvelej!

Reagovat
Israha

Naposledy ten kádr měl takovou sílu snad za Bielsy, ještě s Mendym, Imbulou, Ayewama, atd. Furt se mi sice nezamlouvá ten předražený a nezajímavý Gerson, ale jinak super práce na přestupáku.

Reagovat
El Fáňos

bylo za nej hodne, ale jeste ma cas, me trochu mrzi ten Duje, protoze to byl nas top stoper, ale ted Saliba je hodne solidni, Balerdi ujde a ten Peres je oblibenec Sampaoliho, ale i tak bych ho tam nekdy pustil a verim, ze by byl lepsi jak Balerdi i Peres...

Reagovat
Israha

A mi tam chybí i Álvaro, on je bojovník, co pro výhru udělá vše, to mám rád. Popravdě jsem čekal, že Peres a Saliba přicházejí do rotace (a zrovna u Saliby tím spíš, že je na hostování bez opce...místo, aby hráli naši hráči, rozehráváme stopera Arsenalu).

Reagovat
El Fáňos

Ale on je fakt super třída, Arsenal je hloupej, dobry hráče pošlou pryč a nechají si lemouny... Matteo je zatím taky úplně skvelej a naplňuje moje vysoké očekávání. Krom hrota máme úžasnou konkurenci všude... radost koukat a jako s milikem... skoro jdu sázet na titul

Reagovat
Israha

Mi se tah Salibou nelíbí principiálně, ne z hlediska toho, že by na to on sám neměl. Na Guenda je opce, to je něco jiného...a ten se mi taky hodně líbí. Sice mě asi párkrát v sezoně nasere nějakým zkratem, ale jeho přístup žeru. A troufnu si nahodit odvážnou myšlenku - v Sampaoliho systému je Dieng použitelnější hrot, než Milik, a možná bude i preferovaný.

Reagovat
El Fáňos

jako rozumím ti, ale zase výsledek a tým předem, čekalo se, že Duje půjde pryč, navíc Alvaro ted měl stopku, myslím, že pak bude hrát Alvaro místo Balerdiho a Salibovi se zalíbí u nás, že si ten přestup na Arsenalu pak třeba vydupe

Reagovat
Israha

Tak potom se měl Duje prodat hned. Jakou asi bude mít hodnotu po roce, prosezeném na lavičce? Jako pátý stoper na to klidně mohl stačit Lucas Perrin a bylo by 20+ mega v kasičce. Tohle je prostě blbost po všech stránkách.

Reagovat
El Fáňos

on nesel, protoze prisly slabe nabidky, ja docela verim Longoriovi, ze se pokusi ty cenovky zvednout... Dujeho pod 20 bych taky nedal, Kamaru uz vubec ne...

Reagovat
Israha

Tak Kamara je pod Sampaolim členem základu, tam je to jasné. Ale když Dujeho trenér nechce, tak imho nemá smysl ho rok nechávat sedět, protože to pak půjde ne za 20, ale za 10.

Reagovat
El Fáňos

Prave ze 20 za nej nikdo nechtel dat...

Reagovat
Israha

Aha. Tím pádem platí to první - má hrát. Buď se mu tak zvedne cena, nebo budeme udržovat ve formě kvalitního stopera, který je kmenovým hráčem. Rozehrát Arsenalu Salibu a pak jim ho vrátit, aby za rok šel hostovat, já nevím, do Lyonu, je k hovnu.

Reagovat
El Fáňos

Měl by hrát místo pereze nebo uprostřed a v zimě prodej

Reagovat
Israha

Nesouhlas, Peres i Balerdi jsou kmenoví hráči. A tak dramaticky lepší oproti nim i Álvarovi a Dujemu Saliba není...to není, že by tam přišel mezi Rolanda, Fanniho a Dóriu. Jsem rád, že v OM je, ale je to hráč na rok, nedá se s ním počítat do budoucna, a proto by neměl být preferovaný ani před jedním ze čtyř ostatních stoperů v kádru.

Reagovat
El Fáňos

Je dramaticky nejlepší, měl by hrát pokud výkopem ligu mistrů. kmenový hraci mají možnost bojovat o místo, ale pokud mas hráče, který je takhle dobrý, tak musí hrát. Viděl jsem zatím krom 2 všechny zápasy a za roky, co fandim OM jsme takhle dobrého stopera neměli. Síla v soubojích , ve vzduchu, rozehravka, klid na míči... Balerdi děla hodně chyb a je mlady, teď se rozehral, tak at hraje a náhrada Alvaro je víc než dobra... Alvara mám hrozne rad a je to takovej nás spravnej řepka, ale výkony jdou trochu dolu. Peres má poslední dva zápasy výborně, predtim hrůza. Duje měl nějaké zranění , s jeho kopaci technikou se určitě bude hodit, ale je to spis stoper do 4 obrany... zatím věřím Sampaolimu má výsledky a hra je úžasné zábavná, úplně si užívám řešit problémy s přetlakem stoperů

Reagovat
Israha

No ale příští rok nebude Saliba ani s takovou ani Duje, za prvního nedostanem logicky nic, za druhého tak 10 mega, a vrátí se tak leda Lucas Perrin z hostování . Přičemž Álvaro ztratí výkonnost ještě o trochu víc, když většinu sezony prosedí. Mi to prostě přijde nekoncepční. Btw minimálně N'Koulou byl svého času (první tři roky smlouvy) kvalitnější, než Saliba.

Reagovat
El Fáňos

Já ti rozumím, ale my potřebujeme nutné Ligu mistrů a tým před hráčem. N Koulou byl výborný, ale tak úroveň Alvara, když k nám přišel, trochu rychlejší. Zatím je dost brzo hodnotit, souhlasím s tebou,ze pokud se mu 2 zápasy nepovedou, měl by okamžitě sedět a šanci dostat někdo jiný, ale zatím fakt top, trochu mi připomíná Thiaga Silvu, má neuvěřitelný klid a je magnet na mice ve vapne

Reagovat
Israha

Já bych to prostě furt stavěl Álvaro - Balerdi - Duje. To je správně třaskavá obrana, a nějak mi to i sedí k Sampaoliho nátuře . Ne, beze srandy, je tam teď pět solidních stoperů, tak je třeba je rotovat, aby si zahráli všichni a nikdo neztrácel na výkonnosti ani případné prodejní ceně.

Reagovat
Diskostu

pri všetkej úcte k Messi to bola tragédia ...šiel dole a hneď to šlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Si nevie ani podať ruku s trénerom, keď ho vystrieda? To čo je

Reagovat
ttopi

Neřekl bych. Messi sám měl X šancí a neustále posílal ty svoje bochánky za obranu. Rozhodně se nedá říct, že to s ním nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvetsi hater bude neco hodnotit. sasku

Reagovat
supporter

Messi zatim nic moc mimo Barcelonu.....

Reagovat
Kily8

Zatiaľ to je ako s Hazardom, PSG bez Messiho nestratila ani bod, s ním v základe ešte nevyhrala, teda až dnes, ale po jeho odchode s ihriska. Ale Messi nehrá zle, zatiaľ nežiari, ale vo Francúzskej lige sa ťažšie presadzuje, obrancovia jrajú oveľa tvrdšie a zákrnejšie, ako v Lalige. Musí zbyknúť a pojde to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poteší

Reagovat
Seydou Doumbia

No nakonec jsem byl spíš nasrany po brance v 94 minutě kdyby nás přejeli 4:0 tak je to lepší

Reagovat
Csaplárova past

Jako dobrý, až na ten vklad

Reagovat
Petr20

Reagovat
Langi

Sazet proti Lyonu…tomu sem se vzdy vyhybal…s mym stestim bych vcera zkusil 02 na Lyon

Reagovat
Petr20

První poločas byl ukázkou toho, proč nemůžeme Messiho výkony hodnotit jen podle golů a asistencí hrál dobře, ale k dokonalosti ještě tak 2 zápasy.

Reagovat
ttopi

Přesně. Bohužel statisticky je to furt 0, ale herně lepší a lepší.

Reagovat
valloire

Reagovat
Spasitel

Škoda Lyon zápas ale poznačila vymyslená penalta

Reagovat
smazaný uživatel

To Messimu jde jen o sebe? Strašný

Reagovat
ttopi

Tak popravdě řečeno Messi byl z těch lepších a do situací se dostával. Taky jsem to střídání moc nepochopil

Reagovat
kiciN

Tak popravde asi nikdo z nas tady nerozumi taktice PSG stejne jako Poche, proto to nepochopime.

Reagovat
NEYMARINHO10_PSG

Pochetino musi ist prec, najslabsi clanok psg, striedanie Messiho ? Co si akoze dokazuje ved jediny mal sance, fakt ubohe.

Reagovat
Kily8

S Bruggami dostal šancu a prvý krát v sezóne PSG nevyhralo, s Lyonom opať nič a po Messiho vystriedaní, jeho náhradník rozhodol. Bravúrny ťah Pochemu vyšiel

Reagovat
Zizou

V 1. poločase nejnebezpečnější z PSG, ty opať nič. Jen mu to tam zatím nepadlo, ale už začíná nabírat sebevědomí. A Hakimi dal gól jo?

Reagovat
valloire

Messi musí nabírat sebevědomí jo. Wow. Co se tady ještě nedozvím? Prostě vole napiš, že si zvyká na nový prostředí po letech v jednom klupu a na soudy je ještě hodně brzo. Každej není Ronaldo - legenda, co hraje dobře všude kam dorazí.

Reagovat
Zizou

Jo musí, jako každý neegoistický blbeček jako Kristýna. Ale ty určitě moc dobře víš, jak to je ty fotbalisto. A ještěže fakt každý není Kristýna, to by se na ten fotbal nedalo dívat.

Reagovat
valloire

Cris dává goly a kvůli nim na to koukáš. Co má co společnýho nějakej egoismus či co se sebevědomím 6-násobnýho držitele Zlatýho míče? Kdyby byl tak dobrej, tak přijde vydrtí to jako Zico nebo Diego a je to. Ale neni co?

Reagovat
Zizou

Kvůli gólům na to koukáš ty, amatér. On přišel po 20 letech někam úplně jinam a samozřejmě se tam nemůže chovat a hrát hned jako v Barceloně. Zico s Diegem drtili tak možná nějaké italské šlapky. A s tebou jsem se vůbec nebavil, tvé primitivní názory znám a nezajímají mě. Běž smrdět radši na novinky, tam ti to sluší více.

Reagovat
valloire

Fanatik každým coulem co? Neříkej že nevíš, že Zico a Maradona drtili nejlepší ligu světa v tý době.

Reagovat
Csaplárova past

Kolik potřebuje Messi zápasu v Ligue 1, aby dal konečně gól?

Reagovat
marke7

Odehrál v Ligue 1 dohromady 90 minut, tak o čem tu mluvíš?

Reagovat
Csaplárova past

No ptám se, kolik potřebuje zápasů na gól.

Reagovat
marke7

Jo, přesně tak jsi určitě tu otázku myslel

Reagovat
ttopi

To víš, on se podíval na tabulku a myslí si, že Messi odehrál už 6 zápasů

Reagovat
Csaplárova past

Druhá otázka - kdy těch 7 zápasů odehraje? Ta Ligue 1 je tak náročná, že nevydrží 90 minut?

Reagovat
ttopi

Nechápu o co ti jde. Odehrál 90 minut, měl 2 šance, dal spojnici, gól zatím ne. Víc není třeba to asi řešit.

Reagovat
Petr20

Loni celý podzim nedal skoro gola, a pak v Lednu se rozjel a teď je největší adept na zlatý míč, jeho čas opět přijde. takže klid

Reagovat
Visca el barca

Asi tak no

Reagovat
El Fáňos

Potřebuje prohrávat v poločase o dva góly a pak to otočí.

Reagovat
Konspirator

5-7

Reagovat
ttopi

Tak to má čas. Zatím odehrál cca 1 zápas

Reagovat
Petr20

Messi nehraje hroťáka typu Ronaldo, který nabíhá před bránu, sbírá tam míče a střílí na branku. To si zvykneš hned, a goly ti budou padat, když ti tam spoluhráči budou posílat centry. Ale Messi má úplně jiný herní styl, na který potřebuje čas. Proto si musí zvyknout na nové spoluhráče, taktiky, tempo hry, atd. aby zase mohl dělat ten svůj playmaking, geniální kličky a lobíky za obranu, průniky, kombinace atak. A pak přijdou i goly, ale když budou dávat goly jiní a Messi si bude hrát to svoje na top úrovni, tak nikdo v PSG nebude nadávat, že Messi nedává goly. Ne?

Reagovat
Csaplárova past

Z hlouběji pole, avšak proti snadnějším soupeřům ...

Reagovat
kaja900

Reagovat
F.Torres

Na klicky musi poznat spoluhrace hraje s hraci, na ktere je/byl zvykly. Hraje v nejdrazsim klubu na svete. Hraje az v 5. Nej lize sveta. Tam neni na co cekat...

Reagovat
Visca el barca

Počkal bych na soudy do zimy.

Reagovat
valloire

To je velká píčovina. Děláte z něj nejlepšího hráče historie a takovej by měl bejt schopnej okamžitě převzít taktovku kdekoliv. Ale souhlasím s Viscou dole, že je čas na soudy.

Reagovat
Csaplárova past

Tak ten to zazdil úplně nešťastně fakt fail, takový argument. Nejlepší hráči tu kličku udělají každému, nemusí nikoho poznávat ...

Reagovat
valloire

berličky u Lea jsou už legendární věc

Reagovat
valloire

Vystřídat Lea... Poche končí.

Reagovat
Petr20

Zapomněl, že třicítka je Messi

Reagovat
Csaplárova past

Messi když není na hřišti, tak se vyhraje

Reagovat
Kily8

Ano, zatiaľ to je tak. Keď Messi nehrá PSG 100%-né, keď hrá, ani raz nevyhrali, otočili až po jeho vystriedaní

Reagovat
Petr20

Messi odehrál za PSG cca 180 minut a tady už jsou takové konspirační teorie

Reagovat
drussbarb

Kokot EF je stále aktivní, jak překvapivé

Reagovat
valloire

šahli ti na Lea?

Reagovat
Csaplárova past

Ten jediný mu zbyl. Vždyť se podiv na jeho kluby Arsenal bojuje o střed tabulky a Barca je ráda za každý cent.

V Anglii, když se hraje pohár mezi prvoligovým a někým z páté ligy, tak je taková tradice. Symbolické gesto. Velké kluby nechají prachy ze vstupenek těm malým. No, a ve Španělsku to bude naopak. Trpaslíci budou dotovat Barcu.

Reagovat
drussbarb

Barca - máš pravdu

Arsenal - máš pravdu

Leo - zatím docela noční můra

Reagovat
drussbarb

Nemůžu za to, že jsi vyhrál anketu o kokota, občas mám pocit, jako by ti tvůj poctivě obhájený titul nedělal radost. Pokud je tomu tak, nepiš kokotiny

Reagovat
valloire

To že píšu kokotiny je tvůj názor. Vidíš rudě, když se zkritizuje Messi.

Reagovat
drussbarb

anketa hovoří jinak

Reagovat
valloire

anketa koho? vymetenejch voličů demobloku a pomatenejch fandů Lea?

Reagovat
drussbarb

Uživatelů zdejšího webu. Politiku do toho samozřejmě tahat můžeš, to s tvůj boj

Reagovat
valloire

Ono taky záleží na tom co kam napíšeš. Stačí americký volby, brexit a sekce PL, kde se to hemží levičákama vypláchlejma ze školy a je to záruka toho, že seš dement. Ono by bylo smutný, kdybych to tímhle nevyhrál. Znamenalo by to totiž, že moje vyrůstání a formování názoru na svět v době totality a Rudého Práva bylo na nic. Plus samozřejmě počítám s hlasem od týpků jako jsi ty, když jim celkem úspěšně zpochybním zbožštění Lionela Messiho.

Reagovat
drussbarb

Ano, ano, aby člen španělské sekce dostal opakovaně nejvíc hlasů o Kokota EF, kde jsou v naprosté převaze fanoušci PL prostě musí být spiknutí kvůli politice.

Anebo se prostě jen vyjadřuješ jako Kokot EF a ty místo toho, abys začal psát jako člověk hledáš jen důvod, proč tě všichni tak respektují, Messi neMessi

Reagovat
valloire

ale já píšu úplně normálně, to jen valná většina v tom hledá něco hrozně vážnýho a hlavně valná většina ani neví souvislosti, což není můj problém

Reagovat
drussbarb

Ano, ano

Reagovat
valloire

tek ne no

Reagovat
JacoBee

Jedna věc je Messiho chování. Druhá ta, ze byl dobrý a určitě neměl byt střídán. Gól se štěstím na konci opravdu nebyl kvůli tomu, ze byl Messi out

Reagovat
Csaplárova past

A třetí věc je ta, že současné PSG teda hrůzu nikomu nenahání. Poche vypadá, že na to nestačí ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele