Ligue 1 - souhrn 33. kola: PSG se přiblížilo Lille

16.04.2021, 22:59, aktualizováno 18.04.2021, 22:59
Komentáře a souhrny
Kylian Mbappé (© AFP)
PSG využilo zaváhání Lille, které jenom remizovalo s Montpellierem, a po výhře nad Saint-Étienne ztrácí na "Dogy" jediný bod. Monaco zvítězilo v Bordeaux a na vedoucí LOSC má jenom dvoubodové manko. Lens remizoval s Brestem, přesto se udržel před Marseille, která přetlačila Lorient. Tři body vybojovalo rovněž Rennes...

FC Nantes - Olympique Lyon 1:2

18.04.2021 21:00

Góly: 61. Nicolas Pallois - 5. Memphis Depay, 37. Memphis Depay (pen.)

Už dlouho se nestalo, aby byl v Ligue 1 pět kol před koncem mezi prvním a čtvrtým pouze tříbodový rozdíl. Les Gones sehráli na Stade de la Beaujoire náročný zápas, ale díky dvěma trefám Memphise Depaye mohli být po závěrečném hvizdu spokojenější. Naopak Les Canaris připisují celkově patnáctou porážku a nadále zůstávají v sestupovém pásmu, tři body za barážovou příčkou.

Tohle domácí střetnutí nezačalo pro skvadru Antoina Kombouarého dobře. Už v 5. minutě totiž pobídnul Lucas Paquetá ke skórování svého holandského spoluhráče, který šajtlí pravé nohy z hranice malého čtverce překonal Albana Lafonta - 0:1. Nantes brzká trefa soupeře nemile překvapila a v následujících minutách to bylo znát.

Když už se v závěru úvodní dvacetiminutovky dostal ke střele Ludovic Blas, připletl se mu do cesty vlastní spoluhráč. Směrem dopředu byli Kanárci neškodní, kdežto v obranné řadě si počínali zodpovědně. Tedy až do šestatřicáté minuty, kdy Paquetá vymyslel další parádní přihrávku na Karla Toko Ekambiho, jehož ve vlastní šestnáctce podrazil gólman Lafont.

Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík, ze kterého Depay zakončoval po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích zůstal nehybně stát - 0:2. Do konce první půle už žádná další vyložená šance k vidění nebyla. Po změně stran zkusil štěstí Blas, jenže tímto pokusem Lopesovi vrásky nenadělal. V 53. minutě mohl Depay dokonat hattrick, ale brankář tentokrát domácí tým podržel.

Snížení přišlo na pořad večera po hodině hry. Randal Kolo Muani po rozehraném rohu výborně hlavičkoval, ovšem Anthony Lopes předvedl na brankové čáře výtečný zákrok. Málem lapil i dorážku z kopačky Nicolase Palloise. Ale opravdu jenom málem - 1:2. Sudí si ještě celou situaci prohlédnul na videu kvůli možnému ofsajdu skórujícího hráče, nicméně všechno bylo v pořádku.

Ve dvaasedmdesáté minutě Lafont chyboval při centrovaném míči a Fábio musel zametat na poslední chvíli. Ve zbytku utkání byli hodně aktivní Ludovic Blas na jedné a Lucas Paquetá na druhé. Jenže zatímco první jmenovaný se přes veškerou snahu do pořádného zakončení nedostal, ten druhý stihnul jednu povedenou přihrávku pro nepřesně střílejícího Houssema Aouara, a poté se pokusil zaskočit strážce svatyně Nantes kulišárnou z poloviny hřiště, které by nebýt dalšího zásahu skončila na místě určení. Lyon to však před zápasem s Lille mrzet nemuselo. Les Canaris za týden jedou do Strasbourgu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:3

18.04.2021 17:05

Góly: 29. Kevin Volland, 47. Gelson Martins, 90. Stevan Jovetić

Zato Les Girondins znovu potvrdili nestálost formy, jaká je doprovází v podstatě po celou sezonu. Tentokrát klubu ze stadionu Matmut Atlantique nepomohl ani Ui-jo Hwang, ani Tom Lacoux, který viděl v rozmezí šesti minut dvě žluté karty a čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen. Domácí tak mají pouze pětibodový náskok na barážovou příčku, kdežto Monaco ztrácí na vedoucí Lille jenom dva body.

Benoît Costil musel poprvé do akce v 15. minutě. Inkasoval však až za další stejně dlouhý úsek. Když už se pomalu naplňovala úvodní půlhodina, posunul Ben Yedder na Kevina Vollanda, který si ve vápně zasekl balon a záhy rozvlnil síť - 0:1. V ten moment už nebyl na hřišti zkušený obránce Laurent Koscielny, ačkoli hosté by tento duel s velkou pravděpodobností vyhráli, i kdyby se nezranil.

Úvodní dějství se dohrávalo bez velkých brankových příležitostí. Ovšem po změně stran neuběhlo z časomíry ani 120 sekund a vedení Kovačovy skvadry se zdvojnásobilo. Domácí ztratili na polovině hřiště míč. Aurélien Tchouaméni s ním následně vymyslel uličku na nabíhajícího Gelsona Martinse, který tváří v tvář Costilovi volil zakončení po své pravé ruce - 0:2.

V 65. minutě vyzval Loris Benito ke skórování Nicolase de Prévilleho, který krátce předtím vystřídal nevýrazného Hatema Ben Arfu. Jenže třicetiletý útočník, který v Bordeaux působí od roku 2017, nedokázal Lecomteho překonat, přestože k tomu měl hned dva pokusy. V 78. minutě zajel frustovaný Lacoux ostře do hráče soupeře. Sudí Letexier se se žlutou kartou dlouho nerozmýšlel. A protože byla druhá, museli domácí do deseti.

V poslední minutě řádné hrací doby rozjelo Monaco akci, na jejímž konci byla Diopova hlavička, po které mohl Stevan Jovetić zblízka zakončovat stejnou části těla - 0:3. Tuhle trefu ještě muselo potvrdit video. Poté dal svou frustraci najevo také Paul Baysse, ovšem více karet, ani branek už v tomto klání k vidění nebylo.

Pět kol před koncem tedy knížecí klub může stále pomýšlet na titul, který nezískal od ročníku 2016/2017. Finále letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže slibuje dramatickou podívanou. Ledacos by mohl naznačit už příští týden, ve kterém zajíždí Monaco na Stade Raymond Kopa do Angers. Naopak Les Girondins čeká náročný mač se sestupem rovněž ohroženým Lorientem.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - RC Lens 1:1

18.04.2021 15:00

Góly: 37. Yannick Cahuzac (vl.) - 72. Gaël Kakuta (pen.)

Pořádně výživné utkání se odehrálo v Brestu, který stále bojuje o holé přežití v Ligue 1, kam zavítalo Lens, usilující o nečekaný postup do pohárové Evropy. První poločas ještě nabídl prakticky běžný průběh, v tom druhém se ale situace rázně zvrtla. A konečná plichta s sebou přinesla tři červené karty na straně hostů, jednu na té domácí a rovněž nařízený pokutový kop.

Sudí Abed měl na hrací ploše poměrně nezáviděníhodnou pozici po obrátce. Především Sang et Or jako by byli malinko přemotivovaní, a poté, co si vlastence po rohovém kopu Jeana Lucase zapsal na své konto středopolař Cahuzac, se jim nedařilo najít adekvátní odpověď na pozorně bránícího soka. A mnohdy i díky frustraci započal v jejich neprospěch karetní proces.

Spokojený přitom nebyl s výkonem arbitrů ani hostující stratég Franck Haise, který tak byl vyloučený na tribunu. I přesto, že své svěřence mohl dirigovat jen na dálku, podařilo se jeho týmu nakonec srovnat stav. VAR totiž potvrdil, že si ve vlastní šestnáctce počínal bránící Chardonnet nedovoleně vůči Ganagovi, a penaltu pak proměnil, trochu se štěstím, Kakuta.

Jenomže ani v závěrečné čtvrthodince se ani jedno z družstev nechtělo evidentně smířit jen s nerozhodným rezultátem. V 81. minutě se pakoval ze hřiště Steven Fortés, jelikož ve slibné šanci zastavil kopnutím Le Douarona. A v 89. minutě přišly na řadu ještě další dvě červené karty, opět po dvou žlutých, to když po velké rozmíšce byli trestáni Jean Lucas a také Banza.

Co se vytvořených gólových šancí týče, nebylo jich opravdu příliš. V prvním dějství možná jaksi zahrozil hostující forvard Jean ve 28. minutě, jeho zbrklý pokus ovšem skončil pouze nad bránou. Ve druhé půli byli možná přece o něco nebezpečnější domácí, nicméně Jean Lucas s přímým kopem nevyzrál na brankáře Lecu a následně ho nepřelstil taktéž Cardona.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - OGC Nice 2:0

18.04.2021 15:00

Góly: 49. Fouad Chafik, 77. Yassine Benzia (pen.)

Jenže pět kol před koncem Linarésův tým stále ztrácí na první nesestupovou a nebarážovou pozici čtrnáct bodů. Nice po jarním zlepšení už záchranářské starosti řešit nemusí, ačkoli tahle porážka, která byla první po šesti utkáních, bude Les Aiglons jistě mrzet.

Do prvního poločasu jakoby vstoupily oba celky hlavně s cílem neinkasovat. Úvodní půl hodina tedy byla spíše bojem o střed hřiště. Hned po jejím skončení se po Maolidově přihrávce dostal do šance Jordan Lotomba. Jeho zprvu nadějná střela ale Allagbeho neohrozila, protože byla sražena. Ve 40. minutě mířil levačkou na vzdálenější tyč Rony Lopes. Gólman Dijonu se vyznamenal.

V závěrečné minutě prvního poločasu se ještě dostal do zakončení William Saliba, jenž tím jenom potvrdil, že na hrací plochu chodí s jinými úkoly. Druhá půle začala pro domácí nejlepším možným způsobem. Z časomíry neuteklo ani pět minut, když míč po Assalého zblokované střele šťastně odrazil k Fouadu Chafikovi, který z nějakých čtrnácti metrů pálil nekompromisně pod břevno - 1:0.

Po hodině hry předvedl skvělý reflex Walter Benítez, jelikož těsně před ním nepříjemně tečoval balon Bruno Ecuele Manga. Následný Chafikův centr, na který číhali dva jeho spoluhráči, skončil bezpečně v gólmanových rukavicích. Šestasedmdesátá minuta přinesla další radost pro Les Hiboux, neboť Saliba srazil ve vlastní šestnáctce rukou centr Alexe Dobreho.

Yassine Benzia nařízený pokutový kop proměnil s naprostým přehledem - 2:0. Hra Nice dál postrádala myšlenku, což pochopitelně hrálo do karet Dijonu, který ovšem potřebuje vyhrát všechny zbývající duely a doufat přitom v zaváhání konkurence. Už následující střetnutí v Rennes bude velmi náročné. To platí i pro "Orly", kteří doma přivítají Montpellier.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Racing Strasbourg 1:1

18.04.2021 15:00

Góly: 55. Renaud Ripart (pen.) - 82. Dimitri Liénard

"Krokodýli", kteří nutně potřebují bodovat, jelikož hrozba sestupu je velmi reálná, nedokázali vedení udržet, ač hráli skoro celý druhý poločas proti deseti. Díky tomu mají na barážové příčce na kontě jednatřicet bodů. Naopak Racingu už schází jenom krůček k magické čtyřicetibodové hranici, která naposledy nestačila na udržení v sezoně 2013/2014.

První šanci utkání si na konto připsal už v 5. minutě hostující Dimitri Liénard, když z voleje pálil těsně nad břevno. V 16. minutě byl Moussa Koné ostře faulován. Rozhodčí Antony Gautier však nechal karty v kapsičce. Přesto se na obou stranách nedohrálo v plném počtu. Ve dvaatřicáté minutě centroval ze standardní situace Yassine Behranou a Renaud Ripart hlavičkoval velice nebezpečně, nikoli ovšem gólově.

Do konce poločasu ještě napřáhl Lamine Fomba, nicméně s tímto pokusem měl třiadvacetiletý záložník až příliš velké sebevědomí. Do konce první půle se už nic pozoruhodného na Stade des Costiéres nepřihodilo. Zato hned po změně stran prošlápl přehnaně snaživý Frédéric Guilbert kotník Zinedinu Ferhatovi a byl okamžitě vyloučen.

Ve třiapadesáté minutě se paradoxně radovali domácí. Behranou posunul do vápna na Ferhata, jehož nenechal za cenu faulu vystřelit Alexander Djiku. Exekuce nařízené penalty se ujal Renaud Ripart a volil jistotu, tj. zakončení do středu brány - 1:0. V 64. minutě mohl vyrovnat Lionel Carole. Baptiste Reynet dokázal kulatý předmět vyškrábnout.

V 79. minutě pálil vedle Moussa Koné, čímž umožnil hostům vyrovnat. Při následném protiútoku totiž Florian Miguel vrazil do Moïseho Sahiho a další penalta byla na světě. Dimitri Liénard proti Reynetovi nejprve neuspěl, leč z následné dorážky už se nemýlil - 1:1. Zbývající minuty působily dojmem, že jsou oba soupeři s tímto výsledkem spokojení.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Metz 0:0

18.04.2021 15:00

Góly: -

O něco spokojenější budou s tímto výsledkem zřejmě hosté, kteří po třech ligových porážkách připisují alespoň bod. Na druhou stranu pro Remeš se jedná o druhou po sobě jdoucí bezbrankovou remízu. V každém případě platí, že oba celky můžou dohrávat sezonu s jistotou, že se jich Ligue 1 bude týkat i příští rok.

Jako první se osmělil domácí Xavier Chavalerin, ale branku minul o pořádný kus, čímž jakoby předznamenal dění v následujících pětaosmdesáti minutách. Zatímco domácí chtěli tvořit, hosté spíše bořili a vyčkávali. K tomu scházela aktérům větší přesnost i při přihrávání. To se změnilo v devětadvacáté minutě.

Tehdy se do velké šance dostal Moussa Doumbia. Jeho střelu ještě tečoval patičkou El Bilal Touré. I díky další teči nakonec skončila vedle brány, kterou hájil Alexandre Oukidja. Po následném rohu se k zakončení dostal Marshall Munetsi. Nebylo však z nejdůraznějších, takže muž v rukavicích zasáhl bez větších obtíží.

Poté zkusil štěstí ze Mety nastupující Habib Maïga. Svou ránu však značně uspěchal. Ani jeho spoluhráč Aaron Leya Iseka nebyl v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství úspěšný. Po změně stran o sobě dal znovu vědět Munetsi. Oukidja tentokrát musel předvést výborný zákrok. Během následujících minut byla hra hodně rozkouskovaná.

A když už se Mathieu Cafaro dostal v 77. minutě ke střele, poslal ji opět mimo. V poslední minutě poslal Arber Zeneli do vápna nebezpečný centr od rohového praporku, nicméně gólman Met jej dokázal na dvakrát zkrotil. Remeš se pokusí vylepšit si střeleckou potenci za týden proti Marseille. Na Les Grenats čeká PSG.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 3:2

18.04.2021 13:00

Góly: 79. Kylian Mbappé, 87. Kylian Mbappé (pen.), 90+5. Mauro Icardi - 78. Denis Bouanga, 90+2. Romain Hamouma

Jen sekundy scházely k tomu, aby Les Verts, jejichž forma šla v posledních týdnech nahoru, uhráli s obhájcem titulu remízu, tak jako na začátku ledna. Jenže Mauro Icardi nakonec zařídil dvaadvacáté vítězství, což znamená, že ztráta na vedoucí Lille zůstává jednobodová. Pro LOSC je to před utkáním s Lyonem nepříjemná zpráva. Tím spíše, že pařížský velkoklub se střetne s Metami, které s ním nebodovaly od roku 2007.

Zápas měl velmi solidní tempo už od začátku, nicméně v úvodní dvacetiminutovce scházela borcům na obou stranách barikády větší přesnost. První velkou šanci si připsal na konto nejlepší střelec Ligue 1 Kylian Mbappé, avšak z bezprostřední blízkosti netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Krátce po něm zakončoval rovněž nepřesně hostující Kévin Monnet-Paquet.

Následně se k odraženému balonu nachomýtl Danilo Pereira, jenže mířil pouze do místa, kde stál Etienne Green. V minutě pětadvacáté našel Zaydou Youssouf ideálně Romaina Hamoumu, který v dobré pozici přestřelil. Ještě před koncem úvodní půlhodiny fauloval ve vzdálenosti zhruba dvaadvaceti metrů od brány Mahdi Camara pronikajícího Rafinhu.

Přímého kopu se ujal Pablo Sarabia a orazítkoval brankovou konstrukci. Danilo Pereira pak dorážel mimo. Ve 33. minutě zahrozili hosté. Miguel Trauco centroval a Wahbi Khazri dokázal překonat Sergia Rica. Radost týmu ASSE však zkazil zdvihnutý praporek. V šestatřicáté minutě Mbappé nezvykle volil přihrávku na Rafinhu, jehož skvěle vychytal Green.

V závěru úvodního dějství se ještě dožadovali hráči PSG penalty po domnělém faulu na Mbappého, ale rozhodčí Buquet zůstal klidný. Do šaten se tedy šlo po výživném prvním poločase za bezbrankového stavu. Ani po změně stran vysoké tempo neopadlo a nadále se hrál ofenzivní fotbal. Oba celky chtěly evidentně vyhrát.

V 58. minutě se vytouženým třem bodům mohli přiblížit svěřenci Mauricia Pochettina. Přímý kop rozehrál Kylian Mbappé a balon skončil těsně vedle levé tyče. Hned po něm se osmělil Rafinha a muž v rukavicích udržel čisté konto. Po hodině hry se v dobré pozici ocitnul Khazri, leč jeho zakončení postrádalo patřičnou razanci.

Také Ángel Di María přispěchal se svou trochou do mlýna, i když byla nepřesná. Krátce po něm pálil Alessandro Florenzi a gólman musel boxovat. V 78. minutě viděl Park Princů konečně první zásah. Trauco poslal z levého křídla ideální centr pro Denise Bouangu. A protože na něj Presnel Kimpembe poněkud pozapomněl, mohl se gabonský reprezentant díky svému voleji z hranice malého čtverce radovat ze sedmého zářezu v sezoně - 0:1.

Nicméně ihned po rozehrávce poslal Ander Herrera ukázkový centr za obranu. Mbappé zkušeně míč zpracoval a okamžitě jej poslal podél vyběhnuvšího Greena na místo určení - 1:1. V 87. minutě si dvaadvacetiletý mistr světa z Ruska v soupeřově šestnáctce předkopl balon. Zřejmě by jej ani on jakožto vyhlášený rychlík nedostihl. Bohužel pro Puelův výběr mu nepochopitelně skočil pod nohy Etienne Green.

Sám faulovaný pak ze značky pokutového kopu nezaváhal - 2:1. Pokud si však Pařížané mysleli, že je dílo dokonáno, šeredně se spletli. Ve druhé minutě nastaveného času střílel z hranice vápna Bouanga. Sergio Rico kulatý předmět vyrazil jenom k levačce Romaina Hamoumy, který měl před sebou mimořádně jednoduchou úlohu.

Ovšem čerstvý semifinalista Ligy mistrů se nechtěl spokojit s dělbou bodů. Di María ještě neuspěl, avšak v poslední nastavené minutě právě argentinský záložník posadil na Icardiho hlavu ideální centr, který bývalý útočník Interu Milán usměrnil do sítě - 3:2. Velká smůla pro Les Verts, kteří však můžou už za týden proti Brestu oslavit definitivní jistotu záchrany mezi elitou.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 3:2

17.04.2021 17:00

Góly: 53. Dimitri Payet, 56. Pol Lirola, 90+1. Pol Lirola - 19. Terem Moffi, 70. Terem Moffi

Až první minuta nastaveného času rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou na Stade Vélodrome. OM si tak nadále dělá zálusk na celkovou pátou příčku, zatímco Les Merlus budou mít, co dělat, aby se po roce neporoučeli znovu o patro níž.

První zajímavější šance byla k vidění v 16. minutě, když Dimitri Payet centroval a Leonardo Balerdi ve vápně v dobré pozici minul. Až v závěru úvodní dvacetiminutovky tak mohli jít do vedení hosté. Rychlou akci zakončil Wissa přihrávkou za obranu na nabíhajícího Terema Moffiho, který zkušeně obešel Mandandu a zasunul do prázdné - 0:1.

Pět minut poté si stoupnul k přímému kopu Armand Laurienté. Evidentně si věřil, jenže branku přestřelil. Podobným způsobem si dvaadvacetiletý útočník počínal ve 40. minutě. Více příležitostí už se během úvodního dějství neodehrálo. Zato hned po startu toho druhého si šli domácí odhodlaně za vyrovnáním. Arkadiusze Milika ještě Matthieu Dreyer vychytal.

Ale hned poté poslal dlouhý balon na hranici soupeřova vápna z vlastní poloviny Boubacar Kamara. Milik hlavou sklepnul pro Dimitiriho Payeta, po jehož parádním voleji z hranice šestnáctky se stačil gólman jenom ohlédnout - 1:1. Další nepříjemnost pro tým Christopha Pélissiera následovala už za 183 sekund.

Thauvinova ulička na Pola Lirolu byla přesná, takže Vincent Le Goff brzy pochopil, že od další pohromy může Lorient zachránit pouze brankář Dreyer. Španělský hráč, který na jihu Francie hostuje z Fiorentiny, však zakončoval z bezprostřední blízkosti zcela neomylně - 2:1. V 63. minutě mohl přidat pojistku Payet, leč ve stoprocentní šanci selhal.

Enzo Le Fée okamžitě po svém příchodu na trávník pořádně vylekal Steve Mandandu. V minutě sedmdesáté se hosté dočkali vyrovnání. Yoane Wissa opět pobídnul Terema Moffiho, který zaběhnul do velkého čtverce, aby uklízel milimetrově přesně k levé tyči, což zaznamenal svůj jedenáctý zářez v tomto ročníku - 2:2.

Následně se připomněl Laurienté a Mandanda musel vyrážet nad břevno. Když už to vypadalo, že si oba celky připíšou po bodu, využil Pol Lirola po Payetově přiťuknutí nedůrazu obránců a svou přízemní střelou zacílil z hranice šestnáctky do levého dolního rohu brány - 3:2. Při poslední akci utkání ještě Gravillon hlavičkoval nad. V každém případě on i jeho spoluhráči naznačili, že se o udržení hodlají pořádně porvat.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Rennes 0:3

17.04.2021 12:45

Góly: 45. Jérémy Doku, 63. Martin Terrier, 90. Serhou Guirassy

Celkem tři góly v síti a jednoznačná porážka domácího výběru. Stade Rennes zvládlo duel v Angers a vytváří tlak na pátý RC Lens. Naopak Les Scoïstes zůstanou i po tomto kole ve středu tabulky. Výhru hostů zařídili Doku, Terrier a Guirassy.

Byla to pomsta se vším všudy. Angers totiž letos dvakrát nad svým soupeřem vyhrálo. Nejprve v lize v Roazhon Parku 2:1 a posléze i stejným výsledkem v Coupe de France. Tentokrát ale mělo utkání zcela jiný vývoj.

Stade Rennes bylo od začátku výrazně aktivnější a po individuálním průniku Camavingy musel rychle z branky Bernardoni. V 18. minutě byl opět v akci Camavinga, ale znovu neměl štěstí v koncovce a branku minul. Angers tolik nehrozilo, až po půlhodině hry nesedlo zakončení Bahokenovi a výsledek 0:0 dál přetrvával. To všechno vydrželo až do závěrečných minut prvního poločasu. Ve 44. minutě vyklouzl balón Gomisovi z náruče a Bahoken ho okamžitě napálil do branky, sudí však ke zděšení domácích branku neuznal. Na vině bylo údajné Bahokenovo přistrčení, byl to však velmi přísný verdikt a s domácími zamával. Hned vzápětí totiž Rennes udeřilo. Jeremy Doku si vyměnil balón s Terrierem a střelou k tyči poslal hosty do vedení.

Angers se snažilo s výsledkem něco udělat a v blízkosti Gomise mělo několik zajímavých momentů, ovšem nic z toho neskončilo gólem. V 63. minutě si pak Scoïstes nepohlídali náběh za obranu a Taitovu nezištnou přihrávku zakončil do prázdné branky Martin Terrier. Oba celky měly možnost skórovat, ale prosadil se v závěru jen Sehrou Guirassy. V nastavení si z domácí obrany udělal tréninkové kužely a zblízka přesně zakončil. Stade Rennes zvítězilo v Angers jasně 3:0

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 1:1

16.04.2021 21:00

Góly: 85. Luiz Araújo - 21. Andy Delort

Severofrancouzský klub věří, že se podaří uhrát první titul od roku 2011. V rámci jednatřicátého kola však přišla další mírná komplikace, jelikož se pronásledující PSG může přiblížit na rozdíl jediného bodu. Zbývajících pět zápasů bude s velkou pravděpodobností ještě velmi dramatických. To platí i pro MHSC, které se přetahuje o účast v evropských pohárech se čtyřmi dalšími konkurenty.

Že la Paillade nevážili tak dlouhou štreku kvůli tomu, aby LOSC dopomohli k ligovému prvenství, naznačili už ve 3. minutě, kdy nebezpečně pálil Téji Savanier a Mike Maignan balon v podstatě vyškrábnul z brankové čáry. Hned z protiútoku se do výborné šance dostal Burak Yilmaz. Bohužel pro LOSC mířil těsně vedle tyče.

V 15. minutě se ve stoprocentní pozici ocitnul Jonathan Ikoné, ale prakticky pouze trefil Jonase Omlina. Kdyby dvaadvacetiletý útočník svou střelu umístil o malinko lépe, s velikou pravděpodobností by se mohl radovat ze svého pátého gólu v sezoně. Na druhé straně se o slovo opět přihlásil Savanier. Maignan byl znovu připravený.

V jednadvacáté minutě už byl ale krátký, protože Andy Delort hlavičkoval po centru Gaëtana Labordeho z pravé strany z bezprostřední blízkosti - 0:1. V následující desetiminutovce bylo znát, že tohle byla pro domácí pořádná čára přes rozpočet. Další výživnou ránu lapil Omlin. Na opačném pólu mířil nad střelec dosavadní jediné branky. První dějství zakončil Timothy Weah, avšak mířil vedle levé tyče.

Po změně stran se připomněl Jonathan Bamba, nicméně muž v rukavicích měl situace pod kontrolou. V 57. minutě pálil z hranice šestnáctky do tyče Benjamin André. Velká škoda pro Lille, kór když si po hodině hry Bamba opět vylámal zuby na spolehlivě chytajícím protihráči. Tlak vedoucího týmu tabulky začal sílit.

Patnáct minut před koncem střílel střídající Xeka. Omlin míč vyrazil a následně lapil i Bambovu dorážku. Krátce předtím přišel teprve na hrací plochu třetí z Jonathanů v kádru Christopha Galtiera. Ten s příjmením David měl jedinečnou možnost skórovat, leč s díky ji odmítnul a nastřelil jenom brankáře. Vyrovnávací zásah tak přišel na pořad večera až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

Zeki Celik poslal do vápna zprava ideální centr pro Luize Arauja, který si kulatý předmět zpracoval a následně jej vnější stranou nártu poslal nechytatelně do sítě - 1:1. V nastaveném čase to ještě zkusil Burak Yilmaz, jenže Jonas Omlin měl svůj den. V dalším kole zajíždějí Les Douges k náročnému střetnutí do Lyonu, Montpellier se představí ve 320 kilometrů vzdáleném Nice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC332010354:2070
2.Paris Saint-Germain33223874:2569
3.AS Monaco33215770:3868
4.Olympique Lyon331910465:3267
5.RC Lens331411852:4553
6.Olympique Marseille331410946:4152
7.Stade Rennes331491043:3551
8.Montpellier HSC3312111053:5447
9.FC Metz3311101236:3843
10.OGC Nice331271441:4443
11.Stade Reims339141038:3841
12.Angers SCO331181434:5041
13.AS Saint-Étienne331091438:5039
14.Racing Strasbourg331071642:5137
15.Stade Brestois331071645:5637
16.Girondins Bordeaux331061735:4836
17.FC Lorient33881740:6132
18.Nîmes Olympique33871832:6031
19.FC Nantes335131533:5128
20.Dijon FCO33392122:5618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Pyroman

Lille klasika posledních týdnů, tohle nemůžou na titul dotáhnout. Příští týden rupnou s Lyonem a vzhůru dolů tabulkou. Škoda, ale můžou si za to sami, těch zbytečných ztrát nasbírali strašně moc. Ani bych se moc nedivil, kdyby nakonec skončili až třetí.

Reagovat
Kongo

Já pořád věřím, že to Lille dá.

Reagovat
Pyroman

Když koukám na jejich los, nevěřím tomu, že všechno vyhrajou. Vůbec bych se nedivil třeba 3-1-2. Naopak PSG tam má většinou v pohodě soupeře, sice jim do toho přijde Liga mistrů, ale i tak nečekám, že by ztratili víc než jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tedy doufám, že ne. To raději PSG, Monaco či Lyon

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
Kongo

Tenhle bod může být na konci klidně rozhodující ve prospěch Lille.

Reagovat
Kongo

Klíčový pro Lille může být i fakt, že PSG bojuje o titul v LM. Doufám, Že se Yazici brzy vrátí do zapasoveho tempa, protože jeho góly chybí. Největší škoda je, že pro PSG hraje skóre. Po dlouhé době je někdo může porazit a zrocna tohle blbý pravidlo.

Reagovat
Elliasson

Snad se zadaří Monacu.

Reagovat
REPLIKATOR

Lille

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Israha

Angers od ledna získaných pouze 14 bodů, tedy forma srovnatelná s Nantes a horší než Nimes. Ti mají šílenou kliku, že mají nahráno z podzimu.

Reagovat
Kongo

Tak Angers od jejich postupu to takhle hrají každý rok.

Reagovat
Israha

Obecně konzistentní nejsou, ale takhle brutální výkyv na jaře oproti podzimní formě u nich nepamatuju.

Reagovat
Kongo

Doufám, že se Lorient zachrání. Nejvíc sympaticky tým z toho spodku. Koho si přejete z nižších lig? Já doufám, že se brzy vrátí Valenciennes.

Reagovat
Israha

za Lorient. Zpátky do Ligue 1 Auxerre, Toulouse, Sochaux, Guingamp.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě by se líbilo, kdyby přišli tři týmy z této skupinky : Toulouse Grenoble, Auxerre, Sochaux, Clermont, Paris FC. Při pohledu na tabulku a nějakém objektivním hodnocení by to nemuselo být tak sci-fi, ale vedoucí Troyes mi to sere.

Reagovat
Israha

Sakai proti Moffimu dvakrát jak namalovaný, Payet s Thauvinem málem byli za debily kvůli individuálním zkratům a střídání Cuisance za Khaouiho taky komedie, ale Sampaoliho práce se opět projevila a tým pod nim dává góly a potřetí ze čtyř výher urval tři body gólem na konci zápasu. Až si to sedne během přípravy a upraví se kádr dle trenérových požadavků, může to příští rok být zase kvalitní, a oproti AVB i výrazně atraktivnější. Z hostovaček s opcí určitě podržet Milika, Balerdiho a Lirolu, naopak Cuisance poslat s díky nazpátek (Ntchama ani nekomentuju, ten asi doteď nechápe, co v Marseille dělá).

Reagovat
viteezy

Souhlas se vším, hlavně Thauvin byl dneska brutálně laxní, když pominu jeho áčko a centr v první půli na Balerdiho. Moffi mu může poděkovat za druhej gól. Od Cuisance nemám vysoký očekávání.

Jinak Lorient bude mít velký problém, jestli nenahradí adekvátně Moffiho a Wissu.

Reagovat
Israha

Thauvin už se asi vidí jinde, evidentně novou smlouvu nechce/nebere, a dohrává sezonu z povinnosti. Payet mi zase přijde, že mu Sampaoli vyslovil důvěru a dal mu opět na hřišti klíčovou roli, načež ho to opět začalo částečně bavit (i když za tu dementní kličku před Dreyerem bych ho přerazil).

Reagovat
viteezy

Přesně, ale s tímhle by ho nevzal ani zpět Newcastle. Payet je tam přesně kvůli těm gólům jako dneska, ale hned mě napadlo, že ty jeho kličky pak vyjdou draho. Naštěstí Lirola se 2x urval. Ale musím pochválit Balerdiho, ten hrál fakt výborně.

Reagovat
Israha

Balerdi udělal za sezonu asi největší progres z celého týmu. Z hráče, co byl na poslání zpět do Německa, na spolehlivého člena základní sestavy. Nevím, kolik je na něj ta opce, ale tuším, že ne víc, jak 15 mega. To bych za něj dal bez přemýšlení.

Reagovat
viteezy

Navíc jen 22 let, může vyrůst do světovýho stopera

Reagovat
Seydou Doumbia

Moffi a Wissa by se nějakému přednímu týmu v lize hodili ne? Wissa třeba k vám? Moffi nevím, gólové útočníky ta špička ligy celkem má, ten by klidně mohl někam do německa třeba.

Reagovat
Israha

Asi se loučíme s Thauvinem, takže Wissa místo něj/k postupnému zapracování za Payeta proč ne. Moffi mi přijde jako přesně ten typ hráče, kterého bude shánět Monchi do Sevilly, pokud někam udají En-Nesyriho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zajímavý. Silový útočník, ale zárověn má i solidní rychlost. Takový by se hodil leckterému týmu v PL, třeba Newcastle, WHU nebo tak někomu. Navíc je i agilní a dobře presuje, takže i do německa. Ale Sevilla ráda vykupuje L1 takže why not.

Reagovat
Seydou Doumbia

Uměl bych si Moffiho představit i v Lyonu, kdyby se Dembélé rozhodl neprodloužit a odejít. Místo Slimaka rozhodně upgrade. Pro Galtiera (?) by to mohl být silový bijec ve vápně něco na styl Yilmaze.

Reagovat
Israha

Pak je otázka, nakolik je po té jedné sezoně objektivní ho hodnotit jako konstantně kvalitního...dívej, jak dopadl Diallo, z Mét jen do Štrasburku, a tam se sotva dostane na hřiště přes Ajorqua, který je sice ok, ale taky žádná supertřída.

Reagovat
Seydou Doumbia

Diallo hraje ve Strasbourgu z křídla, ale nějak herně jak si vede netuším. Jen podle statistik, kde na tom tak hrozně není. Záleží. Explodoval v jedné sezoně. Může to být nový Diallo nebo Osimhen. Ono ten osud daného hráče hodně záleží od angažmá. 80 milioný Osimhen zatím nic moc, podobně jako Pepe za 60.

Reagovat
Israha

Když jsou na hřišti s Ajorquem, hraje secondary strikera, bez něj i sám na hrotu. A docela tam zapadl, ani nemá jistý základ. Osimhem/Pepé hráli v Lille a o jejich kvalitě pochyb nebylo, si spíš špatně vybrali klub. U Moffiho ani nevíš, jestli by na výkony z Lorientu navázal právě v tom Lille. Těžko soudit, dvacetiletí afričani jsou v tomhle nevypočitatelní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě. Mě jak Osimhen tak Pepe prostě sedí spíš to rychlé, kombinační německé ligy. Tam mi ten přechod příjde nejlehčí, pocitově.

Reagovat
Kongo

Tak jsem to počítal a vychází mi to Lille 81 a PSG 80,tak snad to vyjde. Dnes by mohlo PSG klidně ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE tam 78 minut drží 0:0 a pak nejsou schopni 4 minuty podržet výsledek neskutečný

Reagovat
Muffi

Asi proto, ze posledni 2 minuty zacalo PSG hrat.

Reagovat
Kixi Syhimour

co to bylo v té Paříži

Reagovat
Muffi

Domaci hrali ultrasracku bez pohybu napadu a vzdy zvolili nejhorsi reseni, vykon naproato k zbliti, coz se projevilo i laxnosti obrany pri prvnim golu. Hned po rozehrani ale Florenzzi poslal presny pas na Mbappeho, ten si jednou zpracoval, druhou vypalil a 1:1. Z druheho povedeneho pasu na Mbappeho, tentokrat od AdM byla penalta a vedeni. Ale na hre se nic nezmenilo a po golu na 2:1 se snad nedostali k balonu a znovu podcenili braneni takze 2:2. Az pote uacali hrat, AdM trefil z rohu tyc a z jeho centru se trefil Icardi.

PSG hralo spatne a nedurazne, proto dostali 2 goly ale ze 2 dobrych dlouhych pasu nabappeho a 2 minut zavaru dali 3 goly.

Reagovat
Kixi Syhimour

Dík

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele