Ligue 1 - souhrn 29. kola: PSG nestačilo na Lyon

31.03.2023, 23:02, aktualizováno 02.04.2023, 23:01
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Lyonu (© AFP)

PSG doma podruhé za sebou vyšlo naprázdno, tentokrát nestačilo na Lyon a na nejbližší pronásledovatele má už jenom šestibodový náskok. Těmi jsou RC Lens, jenž zvítězil na půdě Stade Rennes, a Marseille, která v předehrávce dělila body s Montpellierem. AS Monaco zvítězilo 4:3 nad Štrasburkem a zůstává ve hře o Ligu mistrů...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 0:1

02.04.2023 20:45

Góly: 56. Bradley Barcola

Lyon ve 29. kole Ligue 1 vybojoval nad PSG v Parku princů velmi cennou výhru 1:0. Pařížané sice v prvním poločase herně dominovali, největší příležitost si však vypracovali hosté. Nabídnutou penaltou ale ve 39. minutě pohrdnul Alexandre Lacazette. Rozhodující zásah si po změně stran připsal 20letý forvard Bradley Barcola, jenž do zápasu naskočil z lavičky. Mistr ligy tak neodčinil ostudnou prohru z minulého kola a podruhé v řadě před vlastními diváky neskóroval.

Nálada v pařížském klubu nebyla vůbec dobrá. PSG totiž vypadlo z Ligy mistrů a v minulém kole padlo doma s Rennes. Mírné napětí sice uklidnila reprezentační přestávka, na lídra soutěže ovšem čekal další těžký úkol. Do cesty se mu totiž postavil Lyon, který během posledních dvou měsíců prohrál pouze jeden duel a dral se tabulkou směrem vzhůru. Pomáhal mu k tomu především jeho nejlepší střelec Lacazette, jenž se prosadil ve všech z posledních pěti klání, do kterých nastoupil.

V zápase, jenž byl kvůli dopravním komplikacím lyonského autobusu zpožděn o 10 minut, mohli jít Pařížané do brzkého vedení. Vitinha ovšem ze skvělé pozice ve vápně těsně přestřelil. Další tutovku spálil v deváté minutě Kylian Mbappé, jehož prudká rána zblízka prosvištěla jen těsně vedle brány. Hosté ve 39. minutě dostali po faulu gólmana Gianluigiho Donnarummy ve vápně jedinečnou příležitost ke skórování. Lacazette ovšem z penaltového puntíku zamířil po zemi jen do levé tyče.

Lyon se tak prvního zásahu dočkal až po návratu z kabin. Rozestoupenou defenzivu pařížského celku potrestal střídající Barcola, jenž zblízka zakončil na zadní tyč do protipohybu Donnarummy. Po pár sekundách na hřišti mohl zvýšit náskok střídající Moussa Dembélé, tentokrát byl však italský gólman připravený. Hráči PSG v závěru bojovali o dorovnání skóre, defenziva soupeře si však udržela po celé utkání velmi vysoký standard a těsné vedení ubránila.

PSG tak opět zaváhalo a již druhý zápas v řadě prohrálo. Následující duel odehraje 8. dubna, kdy se střetne s Nice, Lyon svede o den později bitvu s Rennes.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Racing Strasbourg 4:3

02.04.2023 17:05

Góly: 19. Vanderson, 54. Eliesse Ben Seghir, 58. Edan Diop, 66. Youssouf Fofana - 32. Lebo Mothiba, 41. Guillermo Maripán (vl.), 90+2. Habib Diallo

O záchranu bojující Racing hned ve čtyřech z posledních pěti duelů bodoval a ani na Stade Louise II nepřijel v žádné poraženecké náladě. Svěřencům Frédérica Antonettiho se dokonce podařilo otočit skóre, leč na šestou výhru nedosáhli. A proto v tabulce obsazují první nesestupovou pozici pouze zásluhou lepšího skóre. Naopak AS potvrdilo svou sílu, díky které je pořád na dosah druhá příčka.

První střelu na soupeřova brankáře vyslal už v 5. minutě Wissam Ben Yedder, který v daleko větší míře zahrozil krátce před koncem úvodní čtvrthodiny, ale stav na ukazateli se změnil až v minutě devatenácté. Vanderson měl štěstí, že se k němu od Guilberta odrazil míč zpět, takže jej mohl po zemi poslat za Matze Selse - 1:0.

O vyrovnání se snažil Habib Diallo, nicméně i kvůli teči nebyl úspěšný. Po půlhodině to zkusil Morgan Sanson a Nübel vyrážel na rohový kop. Ten byl rozehrán nakrátko, načež Thomas Delaine centroval na hranici malého čtverce, kde nejvýše vyskočil Lebo Mothiba a na jeho hlavičku německý brankář nedosáhnul - 1:1.

Už za 200 sekund Diallo na druhé tyči doklepával do odkryté branky, jenže jeho radost pokazil videorozhodčí, který hlavního, tedy Willyho Delajoda, upozornil, že si senegalský forvard o malý kousek nepohlídal ofsajdovou hranu. Velmi smolný moment pro klub z města na francouzsko-německých hranicích.

Nicméné proti gólu ze 41. minuty už nešlo cokoli namítat. Sanson z přímého kopu centroval do šestnáctky, kde svedl Gerzino Nyamsi vzdušný duel s Guillermem Maripánem, jenž smolně zacílil do vlastní brány - 1:2. V nastaveném čase úvodní půle se ještě jednou připomněl Wissam Ben Yedder a muž v rukavicích měl, co dělat, aby se nešlo do šaten za nerozhodného stavu.

Po změně stran se osmělil Delaine a monacká jednička balon lapila. Její protějšek byl ovšem v 54. minutě krátký na střelu Eliesse Ben Seghira k levé tyči, ke které mu pomohl nepřesvědčivý obranný zákrok protihráče - 2:2. Domácí vycítili šanci a už za 240 sekund se dostali do vedení, protože si Golovin všimnul rozeběhnutého Edana Diopa, na něhož defenziva zcela zapomněla, tudíž se tenhle osmnáctiletý mladíček mohl začít radovat ze svého premiérového zásahu v Ligue 1 - 3:2.

Rodák z města Tours se zanedlouho ocitnul v další šanci, nicméně nebyla stoprocentní. A tak jej záhy zastoupil o poznání zkušenější Youssouf Fofana, jehož pokus tečoval Guilbert k levé tyči - 4:2. V ten moment zbývalo do uplynutí řádné hrací doby pětadvacet minut, ovšem v rámci této partie si nikdo nemohl být ničím jistý.

Zvlášť když Habib Diallo zanedlouho cílil do boční sítě a když si v 78. minutě Fofana vyšlápnul na střídajícího Ibrahimu Sissoka a uviděl druhou žlutou kartu. Zmíněný Senegalec, jehož Aliou Cissé nakonec do nominace na mistrovství světa v Kataru nezařadil, byl dál aktivní a v nastaveném čase se dočkal přesné trefy, když mu před odkrytou část svatyně servíroval Nordine Kandil - 4:3. Asistent u této branky se pak sám dostal ke střele, avšak sám dobře ví, že měl spíše zase volit přihrávku.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 1:1

02.04.2023 15:00

Góly: 15. Ibrahima Niane - 4. Terem Moffi

SCO však i s jedenácti body zůstává poslední a vidina setrvání mezi francouzskou elitou začíná se rovnat pomalu zázraku. Naopak tím, že Nice brzy přišlo o brzké vedení, nadále zaostává v honbě za pohárovým umístěním, konkrétně na osmé pozici.

Jak uvedeno, netrvalo to ani 240 sekund, když si Gaëtan Laborde pohlídal ofsajdovou hranu a z levé strany zaběhnul do vápna, kde předložil Teremu Moffimu, pro kterého nebyl problém z bezprostřední blízkosti dopravit míč na místo určení - 0:1. Aaron Ramsey při snaze o pojistku selhal, zatímco Nicolas Pépé neprostřelil před sebou stojícího obránce.

A tak se stalo, že v závěru úvodní čtvrthodiny neodhadnul Dante dráhu Pablem Rosariem tečovaného balonu, který jej tudíž přeskočil, díky čemuž mohl Ibrahima Niane z blízka překonat Kaspera Schmeichela - 1:1. Další fáze utkání se hrála v daleko větším klidu, tudíž i bez velkých příležitostí. Až ke konci první půle to rázně zkusil Batista Mendy, nicméně zařízení minul.

Po změně stran musel dánský gólman ve službách Les Aiglons řešit zmatky ve vlastní defenzivě. A krátce poté vyrážel dobrou navštívenku od Nabila Bentaleba. V 57. minutě si vysloužil potlesk Paul Bernardoni, když dokázal vytěsnit Pépého hlavičku, na níž mu poslal výborný centr Laborde. Následně se exekuce přímého kopu ujal Himad Abdelli, avšak hostující jedničku příliš nevylekal.

Také další Pépého střela byla zblokovaná, kdežto Dante se svou pumelicí o kousek netrefil. Badredine Bouanani tečoval přihrávku Brahimiho mimo. Rovněž střídající Halid Šabanović ztroskotal na dánské reprezentační jedničce, zatímco Bentaleb při posledním zakončení zápasu pohříchu nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - AC Ajaccio 2:1

02.04.2023 15:00

Góly: 60. Grejohn Kyei (pen.), 90+3. Grejohn Kyei (pen.) - 25. Mounaim El Idrissy

Pro Les Lanciers se jednalo o jubilejní desátou výhru v ročníku a podle obecných předpokladů jim k jistotě setrvání v Ligue 1 schází už jen malinkatý krůček. Naopak korsický celek má po rovněž jubilejní, byť tedy dvacáté, porážce pětibodovou ztrátu na první nesestupovou příčku.

V této sezoně se Jim Allevinah často osměluje prakticky ze všech pozici. Proti Ajacciu to zkusil už v 5. minutě hodně z dálky a není divu, že minul. Po čtvrthodině hry střílel Moussa Soumano. Zákrok Moryho Diawa nebyl z nejjistějších, ale naštěstí se obešel bez pohromy. Zato Benjamin Leroy inkasoval, aniž by měl předtím možnost si na míč pořádně sáhnout.

Běžela pětadvacátá minuta, když jeho rozehrávku vystihnul Kevin Spadanuda, načež pobídnul Mounaïma El Idrissyho, který muži v rukavicích zahrál na housle a mohl se radovat ze svého šestého zásahu v sezoně - 0:1. Po odpovědi zatoužil Maxime Gonalons. Jeho rána se k radosti příznivců týmu Oliviera Pantaloniho mezi tři tyče těsně nevešla. Krátce poté ještě hlavičkoval mimo Allevinah.

Ve druhém poločase ukázala paní Štěstěna domácím svou přívětivější tvář. Nejprve se podařilo přečkat šanci Mickaëla Barreta. Pak sice minul Rashani, jenže v době, kdy byla odehrána hodina hry, fauloval Clément Vidal ve vlastním vápně aktivního Neta Borgese. Exekuce penalty se ujal Grejohn Kyei a jeho přízemní střela k pravé tyči se ukázala býti ideálním řešením, jelikož muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 1:1.

V 65. minutě přišel na trávník Mohamed Youssouf a po dvanácti minutách hry z něj zase odešel, protože prošlápnul kotník protihráči s dvanáctkou na dresu, tedy Maxime Gonalonsovi. V nastaveném čase Mickaël Alphonse stáhnul na zem Mateusze Wietesku a na světě byl pokutový kop číslo dvě. Kyei tentokrát volil opačnou kout hostující svatyně, takže svůj letošní střelecký účet zvýšil na pět gólů - 2:1.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 0:3

02.04.2023 15:00

Góly: 38. Alexis Flips, 39. Alexis Flips, 58. Marshall Munetsi

Před reprezentační přestávkou sice svěřenci Willa Stilla našli po sedmnácti utkáních přemožitele (konkrétně v Marseille), nicméně teď na Stade de la Beaujoire možná navlékli první korálek do ještě delší série. V duelu proti Les Canaris nepochybně pomohly dva slepené góly Flipse, ke kterým přidal po země stran pojistku Marshall Munetsi. Les Rouges et Blancs tedy okupují sedmou pozici, kdežto tým Antoinea Kombouarého má na té čtrnácté pouze čtyřbodový náskok na sestupovou zónu.

Ve 13. minutě našel Ludovic Blas centrem Mosese Simona, jehož hlavičku lapil Yehvann Diouf. O další střelu se postaral Folarin Balogun až v době, když zbývalo jen málo k tomu, aby se úvodní půlhodiny stala minulostí. Pozorná defenziva dokázala veškeré nebezpečí zažehnat. O tom, že mu poněkud zvlhnul střelný prach, přesvědčil Balogun při své další šanci, při které cílil do břevna.

Avšak ve 38. minutě se balon s pořádnou dávkou štěstí odrazil k Alexisi Flipsovi, jenž byl ve vápně zcela neobsazen a střelou k pravé tyči nedal Albanu Lafontovi šanci zasáhnout - 0:1. Ihned po rozehrávce se hosté chopili míče, aby v závěru rychlé akce předložil Balogun kolegovi Flipsovi, jehož volej zapadnul pod břevno - 0:2.

Velká nepříjemnost pro "Kanárky", kteří proto maximálně uvítali poločasový hvizd sudího Marca Bollengiera. Po změně stran si na autora obou branek vyšlápnul Andrei Girotto a ve hře byla i červená karta, na kterou po konzultaci s VAR nakonec nedošlo. Zato se zatloukal třetí hřebíček do domácí svatyně, protože Munetsi dorážel de facto do prázdné poté, co se k němu od břevna odrazil kulatý předmět. Balogun si alespoň připsal asistenci - 0:3.

Za deset minut se pokusil o korekci Ignatius Ganago, jenže to by musel mířit jinam, než přímo na Dioufa. Borci ve žlutých dresech sice měli převahu a v závěru drželi balon více na svých kopačkách, ale žádnou vyloženou příležitost si vypracovat nedokázali. Každá z šesti střel na branku patřila spíše do kategorie propagačních. Za takových okolností se fotbalové partie opravdu vyhrávat nedají.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC 3:1

02.04.2023 15:00

Góly: 33. Steve Mounié, 63. Jérémy Le Douaron, 84. Mahdi Camara - 10. Thijs Dallinga

Les Pirates proti TFC v předchozích třech vzájemných kláních ani jednou neprohráli, a tak není divu, že si věřili i tentokrát, byť v tabulce za jedenáct bodů zaostávali. Ještě do poločasové pauzy se podařilo náskok soupeře vymazat a ve druhém dějství nepochybně pomohlo vyloučení Rouaulta, po kterém přidali domácí pojistku. Tým Philippa Montaniera si v tabulce pohorší o jedinou pozici na tu třináctou.

Marco Bizot si první úspěšný zásah připsal v 8. minutě, nicméně za 120 sekund už kapituloval. Branco van den Boomen centroval z pravé strany na neobsazeného Thijse Dallingu, který z hranice malého čtverce hlavou skóroval, přičemž šlo o jeho čtvrtý gól z posledních pěti utkání - 0:1. V minutě osmnácté mohlo být srovnáno. Franck Honorat to zkusil dobře, nicméně pár čísel chybělo. Takhle za Dupém zvonila pouze tyčka.

Také při další akci výběru Érica Roye se otřásla branková konstrukce. Jmenovitě se o to postaral Jérémy Le Douaron. Mnohem více zamrzelo, že si Brendan Chardonnet s dorážkou zdaleka neporadil podle představ. Zato Steve Mounié už byl po půl hodině hry úspěšný, neboť hlavou usměrnil do sítě centr Romaina Del Castilla od rohového praporku - 1:1.

Ve druhém dějství borci hájící barvy Brestu vycítili příležitost a za svou aktivitu byli odměněni v 63. minutě. Honorat rozehrál z levé strany standardní situaci na přední tyč, kde razantně hlavičkoval Le Douaron do břevna, od něhož se balon odrazil na čáru - 2:1. Rovnou z přímého kopu to pak zkusil Kenny Lala, jenže mířil příliš vysoko.

Anthony Rouault v 83. minutě zastavoval akci Brestu pouze za cenu faulu, který pro něj znamenal druhou žlutou kartu a tím pádem i stopku v tomto duelu. Rozehrávky nařízené standardní situace se opět ujal Franck Honorat. Tentokrát našel ve vápně Mahdiho Camaru, jehož hlavička přinesla Pirátům dvougólové vedení - 3:1. V nastaveném čase jej mohl ještě zvýšit střídající Hugo Magnetti, leč brankář Toulouse byl proti.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Lorient 3:1

02.04.2023 13:00

Góly: 13. Rémy Cabella, 89. Edon Zhegrova, 90+1. Edon Zhegrova - 77. Ibrahima Koné

Utkání nakonec skončilo stejným výsledkem, jako poslední vzájemné ze Stade Pierre-Mauroy. Jenom střelci byli docela jiní. V 88. minutě ještě utkání spělo k remíze, avšak poté dokázali domácí hned dvakrát využít početní výhody. Díky zaváhání Rennes se tým Paula Fonsecy posunul na pátou pozici, zatímco Les Merlus se můžou propadnout o dvě příčky až na tu desátou.

Na první gól se na severu Francie čekalo necelou čtvrt hodinu. Tehdy Angel Gomes přihrál do vápna Rémymu Cabellovi, jenž si pranic nedělal z převahy obránců a přízemní střelou k levé tyči překonal Vita Mannoneho - 1:0. V ten moment nikdo na stadionu netušil, že se na další trefu bude čekat více než hodinu.

Ovšem to neznamená, že by se hrálo bez brankových příležitostí. Pod další se podepsal ve 25. minutě Jonathan Bamba, když si narazil se svým jmenovcem Davidem, jenže cílil pouze do prostoru, kde se pohyboval muž v rukavicích. Záhy ve stoprocentní příležitosti selhal autor do té doby jediného gólu zápasu. Tentokrát holt na hostující jedničku nevyzrál.

Činit se musela i v minutě dvaačtyřicáté, kdy zlikvidovala povedenou střelu z dálky od Angela Gomese. V nastaveném čase ještě zatoužil Jonathan David zaokrouhlit počet svých vstřelených zářezů na dvacet, nicméně Mannone i v tomto případě dál držel naděje svého týmu na dobrý výsledek. Po nematné neslané první polovině druhého dějství ji výrazně podpořil Ibrahima Koné.

V 77. minutě využil malijský rodák své tělesné konstrukce k tomu, aby přetlačil Alexsandra Ribeira a ze sedmi metrů procpal míč na místo určení - 1:1. Jenže už za 120 sekund nestíhající Laurent Abergel zaútočil na Davidovy kotníky, za což od sudího Pignarda vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

Trest mohl přijít záhy při šanci Bamby, kdyby zblízka nepochopitelně nepřekopnul zařízení. Pak přišel na hrací plochu Edon Zhegrova a už za sedm minut se stal hrdinou, protože po přiťuknutí od Angela Gomese šikovně skryl svou střelu za Vincenta Le Goffa a ta se od levé tyčky odrazila za čáru - 2:1. Třicetiletý reprezentant Kosova se po rozehrávce prosadil znovu, když střílel z hranice šestnáctky po zemi k pravé tyči - 3:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - RC Lens 0:1

01.04.2023 21:00

Góly: 31. Loïs Openda

Hráči Lens zvítězili ve 29. kole Ligue 1 na hřišti Rennes 1:0, díky čemuž se vyhoupli na druhé místo zajišťující kvalifikaci přímo do skupinové fáze Ligy mistrů. Jedinou branku vsítil ve 31. minutě Loïs Openda, pro kterého to byla už 15. trefa v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže a zároveň šestá z posledních tří ligových utkání. Pro tým z Bretaně zároveň domácí hřiště pomalu přestává být nedobytnou tvrzí, jelikož tam z posledních čtyř ligových zápasů hned třikrát padl.

Páté Rennes bylo dosud na domácím trávníku jedním z nejlepších týmů soutěže, když na něm ze 14 odehraných zápasů hned 11krát vyhrálo. Přílišné sebevědomí mu však nedodávalo to, že z posledních tří duelů před svými fanoušky dvakrát nebodovalo, čehož chtělo využít Lens. Racing Club se nacházel na třetím místě a se skvělým Opendou, jenž se prosadil v předešlých dvou duelech hned pětkrát, nebyl v Bretani outsiderem.

A chtěl to potvrdit hned v úvodu. Facundo Medina se po rohovém kopu vyhoupl nejvýše do vzduchu a tvrdou hlavičku umístil k tyči, kde byl ale připravený fantastický Steve Mandanda. V další šanci se objevil po přímém kopu Kevin Danso, který však ránu hlavou namířil těsně vedle tyče. Hosté svou aktivitu zaslouženě přetavili v gól ve 31. minutě. Třetí hlavičkový pokus svého týmu namířil tentokrát Openda nechytatelně k tyči, díky čemuž rozvlnil síť. Domácí inkasovaná branka nabudila a hned z rozehry si vypracovali nebezpečnou šanci. V blízkosti brány se objevil u balonu Benjamin Bourigeaud, jenž vypálil, ale do rány se obětavě vrhl Medina, který míč odrazil do břevna. Chvíli před pauzou mohl belgický kanonýr přidat druhou trefu, tentokrát však hlavičku nenamířil ideálně.

O přestávce musel trenér Rennes své svěřence pořádně namotivovat, protože na hřiště vyběhl vyměněný tým. Ve velké šanci se objevil u odraženého míče v pokutovém území Arthur Theate, jenže mířidla nenastavil ideálně, protože jeho pokus proletěl těsně vedle tyče. Aktivní domácí se i nadále snažili zaměstnávat obranu Lens. V 70. minutě se řítil na bránu ze strany Arnaud Kalimuendo, jeho projektil nicméně nohou vytěsnil brankář Brice Samba. K další překvapivé příležitosti se dostal Bourigeaud, jehož tečovaný projektil z přímého kopu nadělal Sambovi problémy. Hosté tak těsné vedení udrželi.

Lens tak zvítězilo a upevnilo si pozici zaručující účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Další duel jej čeká 7. dubna se Štrasburkem, Rennes se o dva dny později utká s Lyonem.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - ES Troyes 1:0

01.04.2023 17:00

Góly: 72. M'Baye Niang

Nejtěsnější výhru 1:0 vybojovalo na vlastním stadionu Auxerre. Proti Troyes se jako jediný prosadil čtvrthodinu před koncem Mbaye Niang.

Sobota patřila v Ligue 1 také ryze záchranářskému zápasu mezi Auxerre a ES Troyes. Šlo o hodně a minimálně v prvním poločase to bylo na herním projevu obou celků znát. V 16. minutě se postaral o rozruch svých průnikem po pravé straně Hein, ale větší nebezpečí to pro branku Troyes neznamenalo. I hosté měli jednu nevyužitou možnost, nicméně první poločas diváky nemohl zaujmout. Oba celky také využily jednu možnost střídání.

Auxerre pak udělalo změny i o přestávce, ale do šance se dostali hosté. Odobert nebezpečně zakončoval a trefil jen dobře postaveného Jubala. Ještě větší možnost zahodil Kouamé, který zblízka nedokázal procpat balón za brankovou čáru. Neproměněné příležitosti museli hosty hodně mrzet, protože v 72. minutě vstřelilo Auxerre jediný gól zápasu. Da Costa stihl balón ještě na hrací ploše a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Mbayeho Nianga!

Domácí vedli a mohli i zvýšit. Oba výše zmiňovaní si o chvíli později vyměnili role a Da Costa trestuhodně selhal. Troyes se na závěrečný tlak nezmohlo a nakonec prohrálo.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC 1:1

31.03.2023 21:00

Góly: 44. Mattéo Guendouzi (pen.) - 12. Arnaud Nordin

Geograficky sice dělí obě města pouhých 160 kilometrů, ovšem v aktuální tabulce Ligue 1 se mezi ně vměstnalo dalších osm celků. OM tedy dalo vedoucímu PSG šanci se vzdálit na rozdíl devíti bodů a třetí Lens se může v případě vítězství nad Rennes bodově dotáhnout. Naopak MHSC po devětadvacátém kole nebude patřit horší než dvanáctá pozice.

Na první branku se na Stade Vélodrome věru nemuselo čekat dlouho. Už ve 12. minutě pobídnul Wahbi Khazri číhající Elyeho Wahiho, který rychle posunul na nabíhajího Arnauda Nordina, jenž se s balonem dostal až do vápna, kde pravačkou po zemi zakončil - 0:1. Rozhodčí Thomas Leonard si ještě musel počkat na ověření, jestli bylo všechno v souladu s pravidly.

Téji Savanier se tradičně pokoušel zásobovat svoje spoluhráče centry, které tentokrát povětšinou překvapivě postrádaly přesnost. Zrovna jako střela Jonathana Clausse z pětatřicáté minuty. Ve 40. minutě to zkusil Alexis Sánchez. Mamadou Sakho zblokoval míč nohou, od které se odrazil na jeho ruku, což sudí po prohlédnutí záznamu posoudil jako důvod pro odpískání penalty.

Její exekuce se ujal Mattéo Guendouzi a cílil dostatečně přesně k levé tyči, kam Benjamin Lecomte nedosáhnul, byť uhodnul směr - 1:1. V nastaveném čase úvodního dějství mířil do sítě i Wahi, nicméně pouze z boku. Také ve druhé půli měl dobrou možnost Clauss, ale minul. Záhy se osmělil Jordan Veretout a k nelibosti kouče Tudora o hodně přestřelil.

Podobně si při protiakci vedl Khazri, jehož dobře pobídnul Stephy Mavididi. S nepřesností si potykali i Sánchez a Ruslan Malinovskyj. A protože po Kaborého centru v šestnáctce selhal Sead Kolašinac, prodloužili La Paillade sérii neporazitelnosti na sedm utkání, čímž se ani Olympique pochlubit nemůže, neboť jest aktuálně na čtyřech.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
29
21
3
5
68 : 29
66
2
RC Lens
29
17
9
3
48 : 21
60
3
Olympique Marseille
29
18
6
5
54 : 29
60
4
AS Monaco
29
17
6
6
61 : 40
57
5
Lille OSC
29
15
7
7
54 : 37
52
6
Stade Rennes
29
15
5
9
47 : 30
50
7
Stade Reims
29
11
13
5
39 : 28
46
8
OGC Nice
29
11
12
6
38 : 26
45
9
Olympique Lyon
29
12
8
9
44 : 32
44
10
FC Lorient
29
12
8
9
42 : 40
44
11
Montpellier HSC
29
11
4
14
45 : 48
37
12
Clermont Foot
29
10
7
12
29 : 41
37
13
Toulouse FC
29
10
5
14
44 : 51
35
14
FC Nantes
29
6
12
11
30 : 40
30
15
Stade Brestois
29
6
9
14
33 : 47
27
16
Racing Strasbourg
29
5
11
13
37 : 50
26
17
AJ Auxerre
29
6
8
15
24 : 51
26
18
ES Troyes
29
4
9
16
38 : 62
21
19
AC Ajaccio
29
6
3
20
21 : 52
21
20
Angers SCO
29
2
5
22
22 : 64
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Při tom golu hostů nechápu že tam tři hráči nahaní 30,40 metrů Khazriho a nikdo ho nesejme k zemi, potom už tam prakticky nikdo nezbyl.

V případě že Lyon zase proti PSG nezahraje životní zápas to vidím po tomto kole jako oficiální rozhodnutí o titulu. PSG těch otoček v závěru letos mají taky překvapivě dost (nebo alespon pocitově mi to tak příjde) a OM dal ztrácí.

Jinak jsem jediný kdo tam vidí Nuna Tavarese https://nba.nbcsports.com/wp-content/uploads/sites/12/2023/03/GettyImages-1249918675-e1680282650673.jpg?w=673

A Samuela Gigota? https://sa.kapamilya.com/absnews/abscbnnews/media/2023/sports/03/30/20230330-nba.jpg

Reagovat
Israha

V titul jsem nevěřil a to nejhůř třetí místo si nakonec asi pohlídáme, ale to je krucinál tak těžké vyhrávat doma?! Udělat z Vélodrome podobnou pevnost jako mají Rennes na Roazhon Parku, tak na ten titul regulérně máme . Vitinha hrál jak, když konečně dostal šanci v základu?

Reagovat
El Fáňos

Doufal jsem, že budeš koukat a zhodnotíš výkon Vitinhy třeba to někdo viděl...

Reagovat
Israha

Byl jsem na koncertě...a zjevně mě to, soudě dle reportu, nemusí zas tak mrzet.

Reagovat
El Fáňos

Tak Roazhon Park nevydržel, což je škoda... Budeme muset Lens porazit sami

Reagovat
Israha

Jsme jim to přded měsícem rozbili, tak teď nesem následky .

Lens má ale teď hodně mizerný los. Štrasburk D, PSG V, Monaco D, Toulouse V, my D, Remeš D. To klidně může být jedna nebo žádná výhra. Toho prostě musíme využít, když souběžně s nima máme kromě vzájemného zápasu Lorient V, Troyes D, Lyon V, Auxerre D a Angers V, tady je potřeba jít do trháku.

Reagovat
Ferax

Hra PSG vypadá asi tak, že 9 hráčů zmatečně pobíhá po hřišti a vepředu stojí 2 hráči dohromady za nějakých 7 miliard a čekají až dostanou přihrávku...Výsledkem jsou toho dvě domácí prohry v řadě bez vstřeleného gólu a mimo jiné také to, že v Parku princů vyhrál nejhorší Lyon za posledních X let a to ještě Laca nedal penaltu no šílenost

Doufám, že titul ještě vybojuje někdo z dvojice Marseille/Lens, protože já tyhlety pařížský dřeváky už fakt nemůžu vystát. Za týden rupnou 1:0 v Nice a Lens by mohlo předvést podobný výkon jako naposledy doma a bude

Reagovat
Seydou Doumbia

Kéžby kámo jako dnes jsme tam úplně v pohodě mohli vyhrát o 3 goly a nikdo by nemohl říct ani popel, škoda že naší hráči nejsou lepší v zakončení...domácí úplně bez zájmu, takhle špatně jsme je snad ještě hrát neviděl

Reagovat
Ferax

Takhle marný byli i čtrnáct dní před s Rennes a teď opět tenhle výkon. Mají štěstí, že posledních asi 7 kol hrají s týmama ze spodku a jestli po tomhle ten titul neobhájí, tak je to na rozpuštění mančaftu. Leo po tomhle ale tak jako tak skončí dle mého (Barcelona/Al Hilal/Inter Miami).

Jinak kdyby Lyon takhle bojoval a jezdil po prdeli každej zápas, tak na ty poháry možná dosáhnou, každopádně budu držet palce ve středu, abyste se tam dostali alespoň přes Coupe de France!

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdyby no, jenže takhle po prdeli proti nám jezdí Auxerre lorient Clermont a to zase stačí jim na to aby nás pravidelně obirali o body...to je potom těžký...díky snad to zvládneme

Reagovat
Israha

Jim úplně vypadla pravá strana. Mbappého to táhne doleva, podporuje ho Nuno Mendes a Messi hraje uprostřed, ale Hakimi napravo jakoby neexistoval a ani tam nemá podporu dalšího ofenzivního hráče. Tady úplně jednoduše stačí přehustit střed a levý kraj, Messiho to přestane po čase bavit a Mbappé s Mendesem se tam utopí v individuálních akcích.

Reagovat
blaugrana

Leo uz pochopil, do akej žumpy prisiel a v lete sa vrati tam, kam patri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele