Ligue 1 - souhrn 11. kola: Marseille - PSG bez gólu

22.10.2021, 23:57, aktualizováno 24.10.2021, 22:47
Komentáře a souhrny
Wissam Ben Yedder (© AFP)
PSG po remíze v Marseille zůstává bezpečně na čele Ligue 1 před RC Lens, jenž si poradil s FC Metz. Nice otočilo zápas proti Lyonu, který třikrát inkasoval v závěrečných deseti minutách. Monaco zabralo a doma přehrálo Montpellier. Rennes porazilo Štrasburk a tři body oslavilo také Nantes. Na dně tabulky naopak zůstává Saint-Étienne...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:0

24.10.2021 20:45

Góly: -

Poprvé od října roku 2017 dopadlo Le Classique remízou. Marseille ani PSG se za devadesát minut nepovedlo zaznamenat jediný přesný zásah. Hosté si tak zapsali v sezóně již své druhé zaváhání, před reprezentační přestávkou nestačili na Rennes, přestože měli k dispozici vlastně nejsilnější možnou sestavu proti svému rivalovi. I tak stále pohodlně okupují první příčku.

Jako první zahrozili domácí, a to prostřednictvím Milika, který si naběhl na pas ze standardní situace od Payeta, avšak svou hlavičku nasměroval jen mimo bránu. Pak se PSG dočkalo své branky, a to prostřednictvím Neymara, který zužitkoval z úhlu centr Di Maríy tak, že natrefil míčem vracejícího se Luana Perese, kvůli ofsajdu však nakonec ke změně skóre nedošlo.

Také Marseille se na opačné straně podařilo rozvlnit síť, Pol Lirola svou přihrávkou zprava vybídl v pokutovém území Milika, který pohotově zacílil, na řadu ovšem znovu muselo video a to ukázalo, že i v tomto případě se jednalo o porušení pravidla o ofsajdu. Následně se snažil Messi vsítit premiérový gól v Ligue 1, netradičně hlavou, ale gólman Pau López zasáhl včas.

V 57. minutě se Pařížané museli obejít bez jednoho muže v poli. Hakimí nestíhal, vrazil do pronikajícího Ündera, a to těsně před vlastním pokutovým územím, a protože tahle situace se řadila do kategorie zjevná branková možnost, výsledkem byla červená karta. Ani přesilovku však OM nevyužilo ve svůj prospěch. A nerozhodný stav zkrátka vydržel až do konce duelu.

Marseille si přece vytvářela určité příležitosti v poslední třetině hry, jenže ani v jedné z nich se nepotkala s přesnou koncovku. Payet vyhledal pobídl nejprve ve vzduchu svého spoluhráče Rongiera, ten však hlavičkoval těsně mimo bránu. Také Ünder se poté pokoušel těžký volej usměrnit mezi tři tyče z dobré pozice, jeho střelu mu ale zablokoval obránce Nuno Mendes.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 3:1

24.10.2021 17:00

Góly: 12. Kevin Volland, 17. Wissam Ben Yedder, 62. Gelson Martins - 81. Téji Savanier (pen.)

Hosté cestovali k duelu s knížecím klubem pouhých 350 kilometrů. Zároveň si byli vědomí toho, že tým Nika Kovače v rámci Evropské ligy přehrál Eindhoven na jeho stadionu. Hráči MHSC věděli, že v Ligue 1 je soupeř zranitelný, avšak tentokrát jakoby neměli svůj den.

Defenzivy protivníků Monaka dobře vědí, že se musí mít na pozoru před mimořádně nebezpečným ofenzivním duem Volland - Ben Yedder. Není náhoda, že se oba borci dokázali prosadit i tentokrát. Běžela teprve 11. minuta, když první jmenovaný stihnul být u přízemního centru Caia Henriqueho o zlomek sekundy dříve než brankář Jonas Omlin - 1:0.

Další nepříjemnost pro skvadru Oliviera Dall’Oglia přišla na pořad podvečera v 17. minutě. Volland parádně nacentroval z pravé strany šajtlí až na zadní tyč, kde se hlavou prosadil jeho výše zmíněný spoluhráč s tuniskými předky - 2:0. Právě Ben Yedder měl na svědomí i další šanci, když se sám řítil na hostujícího brankáře. Ten však dokázal celou akci přečkat bez úhony.

Ve 32. minutě to zpoza vápna zkusil Aurélien Tchouaméni, ale jelikož byla jeho střela tečovaná, mohl muž v rukavicích zůstat v klidu. Krátce před poločasovým odchodem do šaten ještě rozehrávali domácí standardku, po které se k míči dostal Guillermo Maripán. Na tuhle hlavičku ale chilský stoper pyšný nebude.

Po změně stran stříleli Stephy Mavididi a Joris Chotard. Bohužel pro La Paillade se ani jeden z nich neprosadil. Kdežto po hodině hry nejrychleji ze všech zareagoval Gelson Martins, jehož dorážka skončila přesně tam, kde měla - 3:0. Tohle už vypadalo pro hosty velmi nepříjemně. Na třígólovém manku nic nespravila ani střela Téjiho Savaniera ze 73. minuty.

V minutě osmdesáté při souboji s Gioacchinim nešikovně zasáhnul Strahinja Pavlović a rozhodčí François Letexier ukázal na penaltový puntík. Téji Savanier pálil pod břevno, zcela mimo dosah Alexandera Nübela - 3:1.

Nicméně úspěšný exekutor jako by tušil, že jeho tým ze Stade Louis II stejně žádné body neodveze. Ale kdo ví, jak to bude vypadat za týden, až na Stade de la Mosson přijede Nantes. Monaco se střetne s Brestem.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Metz 4:1

24.10.2021 15:00

Góly: 14. Wesley Saïd, 37. Wesley Saïd, 83. Ignatius Ganago, 90. Przemyslaw Frankowski - 33. Nicolas De Préville

Favorit byl před tímto kláním jednoznačně daný. Zatímco Racing téměř pravidelně sbírá body a jeho předváděná hra jest i pro nezaujatého diváka v podstatě čím dál atraktivnější, Les Grenats se víceméně už od úvodního kola trápí. Je otázka, jestli Frédéric Antonetti dostane od vedení po sedmé porážce nadále důvěru.

Na Stade Bollaert-Delelis zavítalo necelých 37 tisíc diváků. První gól viděli už ve 14. minutě, kdy Arnaud Kalimuendo přenechal ve vápně míč Wesleymu Saïdovi, který z volele střílel přesně k bližší tyči - 1:0. V následujících minutách se dění na hřišti postupně vyrovnávalo, až se úspěchu, byť tedy pouze čestného, dočkali taky hosté.

Jean-Louis Leca vyboxoval balon mimo vápno. Jenže přesně do místa, kde stál Nicolas de Préville, jenž se dlouho nerozpakoval a jeho rána pod břevno se zastavila až v síti - 1:1. Celou situaci musel ještě potvrdit videorozhodčí. Domácí borci byli hodně naštvaní, nicméně už za čtyři minutky si vedení vzali zpátky.

Wesley Saïd převzal na malém vápně kulatý předmět od Cheicka Doucourého, aby se pohnul do protipohybu brankáře Oukidji a mohl uklízet do odkryté branky - 2:1. Trenér Antonetti pak utrousil několik nevhodných výroků, za které byl poslán na tribunu. V závěru poločasu se ke střele dostal i Seko Fofana, jenže na třetí branku si Lens muselo počkat až do závěrečné desetiminutovky.

Do té doby si borci klubu, jehož barvy kdysi hájil Vladimír Šmicer, udržovali - tedy až na drobné výjimky - územní převahu. Florian Sotoca střílel nad, jeho spoluhráč Kalimuendo zase našel jenom připraveného Oukidju. Potom převzal na hranici vápna míč De Préville, ovšem tentokrát orazítkoval tyčku. V 65. minutě to chvíli vypadalo, že Pape Sarr dokázal skórovat, nicméně zásah videa rozhodl o tom, že tahle branka nemůže platit kvůli hraní rukou.

V 83. minutě našel Doucouré kolegu Ignatiuse Ganaga, jenž měl před sebou akorát muže v rukavicích. Vše vyřešil zakončením pravačkou přesně k tyči, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 3:1.

V poslední minutě řádné hrací doby propadnul centr Jonathana Clausse až na zadní tyč, kde jej se štěstím dokázal ve skluzu usměrnit do brány Przemyslaw Frankowski - 4:1. Franck Haise rozhodně může mít z výkonů svých hráčů dál radost.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Girondins Bordeaux 1:1

24.10.2021 15:00

Góly: 77. Julien Laporte - 46. Alberth Elis

V sestavě hostujícího celku chyběl Hwang Ui-jo, což byla pro Vladimira Petkoviće veliká nepříjemnost. Osmapadesátiletý kouč byl nakonec s remízou podle všeho spokojen. Svědčí o tom i skutečnost, že v poslední minutě řádné hrací doby hned čtyřikrát střídal. Jím vedený mančaft však nadále zůstává těsně nad sestupovým pásmem. Lorientu patří pozice ve středu tabulky.

První šanci zápasu si na konto už ve 4. minutě připsal Laurent Abergel. Jenže jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších. Domácí pak zahrávali přímý kop, se kterým si Costil poradil. V závěru úvodní desetiminutovky pálil ještě Rémi Oudin. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby tahle rána nebyla tečovaná.

Následující minuty přinesly fotbal od vápna k vápnu. Na nějakou solidní šanci se čekalo až do 34. minuty. Javairô Dilrosun při ní zpoza vápna pořádně vyprášil rukavice Paula Nardiho. Na druhé straně zaměstnal Costila útočník Terem Moffi. Co se nepodařilo během úvodního dějství, na to v tom druhém stačila pouhá minutka.

Jean Onana vymyslel výtečnou přihrávku za obranu pro Albertha Elise, jehož střela z první se vyhnula brankáři a zastavila se až v síti - 0:1. Už v 51 minutě pobídnul Stéphane Diarra spoluhráče Moffiho, jehož pumelice se od břevna odrazila přímo na brankovou čáru! Jenom centimetry tedy scházely k tomu, aby se zrodil vyrovnávací gól.

V 70. minutě museli ofenzivní hráči v dresu Les Merlus hodně zpytovat svědomí. Podařilo se jim totiž zahodit další jedinečnou příležitost. Za 180 sekund se Stéphane Diarra už chtěl radovat. Gólman byl sice ze hry, avšak na čáře za něj zaskočil Stian Gregersen. Jenže svěřenci Christopha Pélissiera se přeci jen dočkali.

Běžela sedmasedmdesátá minuta, když nakrátko rozehraný roh zakončil centrem před bránu Fabien Lemoine a Julien Laporte hlavou zacílil přímo do svatyně Bordeaux. Hosté se sice snažili reklamovat ofsajd, jenže všechno bylo v souladu s pravidly - 1:1. V 86. minutě vystartoval Jean Onana na Abergela, za což si zblízka prohlédnul červenou kartu. Na výsledku tohoto duelu už se ale nic nezměnilo. I proto, že střídající Igor Silva v nastaveném čase minul zařízení.

Více informací k zápasu

Stade Reims - ES Troyes 1:2

24.10.2021 15:00

Góly: 6. Yunis Abdelhamid - 41. Mama Baldé, 65. Xavier Chavalerin

Na Stade Auguste-Delaune se muselo začít o něco později, protože domácí příznivci byli natolik natěšení, že kvůli dýmu z jejich pyrotechniky nebylo vidět na krok. Sice se pak ujali vedení, avšak hosté měli svůj den, díky čemuž Les Rouges et Blancs v tabulce přeskočili.

V 6. minutě se centr z přímého kopu od Alexise Flipse po odrazu od země dostal na zadní tyč, kde svou razantní hlavičkou, při které spolupracoval s břevnem, zařídil svému týmu vedení Yunis Abdelhamid, načež běžel slavit s fanoušky Remeše - 1:0. Následně to zkusil sám Alexis Flips a za Gauthierem Gallonem opět zvonila branková konstrukce.

Ve 22. minutě pálil dosti nepřesně Ghislan Konan, a tak se ve zbytku tohoto střetnutí opět věnoval především defenzivním povinnostem. S jedinou výjimkou, na kterou se tuplem nebude vzpomínat. Když Estac na úvod poločasu inkasoval, jakoby si jeho hráči řekli, že v závěru úvodního dějství pro změnu gól vsítí.

V jednačtyřicáté minutě proto směřoval míč z pravé strany před bránu na Mamu Baldého. Jeho první pokus ještě Predrag Rajković vyrazil, nicméně na následnou hlavičku už byl krátký - 1:1. V nastaveném čase ještě zakončoval Rominique Kouamé. Srbský gólman vyrážel k autorovi vyrovnávací branky, který druhý zářez na svoji pažbu nepřidal, jelikož ho zradila přesnost.

Také ve druhé půli nebylo ani pro jeden z mančaftů snadné vymyslet dobrou přihrávku, po které by se mohla zrodit nějaká kloudná příležitosti. Pětašedesátá minuta přinesla rovněž nepřesný centr. Jenže Abdelhamid odhlavičkovával pouze na hranici šestnáctky, kde se do balonu z první opřel Xavier Chavalerin a Remeš podruhé inkasovala - 1:2.

Na začátku závěrečné desetiminutovky se pokusil odpovědět Nathanaël Mbuku, jenže na Gallona nevyzrál. Ve třetí minutě nastaveného času ještě Andrew Gravillon sejmul Gersona Rodriguese, za což uviděl žlutou kartu. A protože tu první dostal na konci úvodní pětačtyřicetiminutovky, musel zamířit do šatny o 60 sekund dříve, než všichni ostatní. Na výsledku už se za tak krátký časový úsek nepřekvapivě nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg 1:0

24.10.2021 15:00

Góly: 82. Nayef Aguerd

Díky pátému tříbodovému zisku v sezoně svěřenci Bruna Génésia vědí, že i po jedenácti kolech setrvají na pohárových příčkách. Naopak Racingu se nepodařilo navázat na mimořádně přesvědčivou výhru nad ASSE (5:1), kvůli čemuž mu bude patřit pozice v dolní polovině tabulky.

Pozdější hrdina Nayef Aguerd se poprvé dostal do zakončení už po necelých 180 sekundách. Bránu, kterou střežil Matz Sels, však minul o nějakých dvacet čísel. V 7. minutě střílel z přímého kopu Sanjin Prcić. Ač mířil na Gomisovu stranu, vůbec to nebyl marný pokus a domácí jednička měla plné ruce práce, aby uchránila svůj tým od pohromy.

V minutě čtrnácté centroval Kamaldeen Sulemana na zadní tyč, kde číhal Benjamin Bourigeaud, ale trefil jenom boční síť. Poslední zmíněný fotbalista přinutil v 18. minutě Selse k vynikajícímu zákroku, když si naběhnul na přední tyč, aby hlavičkou zacílil přesně do branky. Další nebezpečná standardka doputovala ve 26 minutě k Aguerdovi, jehož koníček opět famózně vytěsnil brankář Štrasburku.

Druhý poločas přinesl spíše bojovný fotbal. Až v 71. minutě si Prcić narazil s Ajorquem, načež s přispěním Gomise zacílil do levého horního rohu brány. Radost ze vstřeleného gólu však sudí Stéphanie Frappart překazila, jelikož se ukázalo, že asistent vybíhal z ofsajdového postavení. Habib Diallo pak netrefil přesně.

Takže musel všechno "rozseknout" až ve dvaaosmdesáté minutě Nayef Aguerd, když Majerův centr od rohového praporku konečně usměrnil hlavou na místo určení - 1:0. Rennes pak chtělo stůj co stůj těsné vedení uhájit až do závěrečného hvizdu, což se mohlo v poslední nastavené minutě hrubě nevyplatit, kdyby Alfred Gomis senzačně nevychytal Habiba Dialla.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 3:2

24.10.2021 13:00

Góly: 81. Youcef Atal, 89. Andy Delort (pen.), 90+3. Evann Guessand - 34. Karl Toko Ekambi, 68. Houssem Aouar

Poslední desetiminutovka tohoto utkání na stadionu Allianz Riviera přinesla tři góly v síti Anthonyho Lopese. Po prvním z nich byl vyloučen hostující Tino Kadewere, načež "Orli" dostali křídla a přemožitel pražské Sparty ze čtvrtečního duelu v Evropské lize tak odjel zpět na východ Francie s prázdnou.

První, leč spíše propagační střelu, vyslal Benítezovým směrem už v 5. minutě Karl Toko Ekambi. Jednička ve službách Les Aiglons musela znovu do akce za 180 sekund, když Lucas Paquetá zakončoval hlavou. Až v 11. minutě přišla řada na svěřence Christopha Galtiera. Jmenovitě to byl Andy Delort, jehož rána z dálky div nelízla břevno.

Za deset minut to byl opět bývalý hráč MHSC, kdo se snažil poslat svůj tým do vedení. Jeho razantní střelu však Lopes dokázal vyrazit. Ve 35. minutě přiletěl na hranici vápna domácího celku centr, který si Karl Toko Ekambi zpracoval a následně hned vypálil. Brankář stačil míč jenom vyrazit, na což jeho spoluhráči zareagovali příliš pozdě, takže kamerunský útočník mohl v poklidu dorážet do sítě - 0:1.

Hned po rozehrávce si naběhnul za defenzivní linii Andy Delort. Jenže už se dostal moc z úhlu, takže Anthony Lopes stačil zasáhnout. To samé platilo při střele Kaspera Dolberga, jenž sice mířil pod břevno, ale pouze do středu brány. Do konce poločasu ještě hlavičkoval vedle Dante a neujala se ani další Dolbergova navštívenka, protože skončila těsně vedle tyče.

Také Lucas Paquetá by krátce po změně stran býval potřeboval, aby byl prostor mezi třemi tyčemi o něco větší. V době, kdy byla odehraná hodina hry, byli aktivnější hosté. Léo Dubois však našel Beníteze a Tino Kadewere se v dobré pozici poněkud ukopnul. Nedlouho předtím, než z časomíry uteklo prvních sedmdesát minut zápasu, se skóre znovu měnilo.

Paquetá posunul na Houssema Aouara, jehož přízemní pokus pravačkou skončil na místě určení - 0:2. Tady gólman Nice patrně neměl úplně čisté svědomí. V 81. minutě se však Galtierovu výběru podařilo snížit soupeřovo vedení. Képhren Thuram vyslal Youcefa Atala, který v šestnáctce zaseknul míč, čímž se zbavil Jérôma Boatenga, a následně střílel svojí slabší levou nohou. Díky odrazu od břevna to bylo 1:2.

V 85. minutě předvedl naprosto likvidační zákrok Tino Kadewere, když vletěl do Melvina Barda nohama napřed. Rozhodčí Brisard se dlouho nerozmýšlel a forvarda Lyonu ocenil červenou kartou. Velké štěstí, že dvacetiletý protihráč vyvázl z této situace bez zranění. Hned poté fauloval Atala ve vlastním pokutovém území Emerson.

Andy Delort by svoji po zemi mířenou penaltu zřejmě proměnil, i kdyby Anthony Lopes uhodnul směr, neboť mířila dostatečně k tyči - 2:2. Nicméně domácí ještě neměli dost. A tak se stalo, že z tohoto výborného střetnutí nakonec berou všechny tři body. Alexis Claude-Maurice zřejmě takhle levačkou do vápna přihrávat nechtěl, avšak Evann Guessand zareagoval dostatečně rychle na to, aby byl u míče dříve, než vyběhnuvší strážce lyonské svatyně - 3:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Brestois 1:1

23.10.2021 21:00

Góly: 19. Jonathan David - 32. Romain Faivre

Lille sice před pár dny odvedlo solidní práci v Lize mistrů proti Seville, jenomže v Ligue 1 následně roli favorita nepotvrdilo. Doma se mu nezdařilo skolit Brest, který se nacházel bez jediné výhry na spodních patrech tabulky, a uhrálo nakonec pouze bod. Reputaci po porážce z minulého týdne proti Clermontu si tak nenapravilo, a stále tak okupuje jenom střed tabulky.

O všem podstatném se v tomto měření sil rozhodlo už v rámci prvního poločasu. V 19. minutě se mohli radovat z úvodního vstřeleného gólu domácí. Stoper José Fonte vyslal dlouhý centr dopředu, David měl před sebou opravdu až příliš mnoho prostoru, ve vápně si pak zásluhou účelné kličky narovnal balón na svou levačku a pohotově zamířil podél gólmana Bizota k tyči.

Náskok následně mohl po spolupráci s Yilmazem důrazný Weah, z bezprostřední blízkosti ale nevyzrál na Bizota, který vytasil perfektní zákrok svou nohou. Tohle neproměnění možnosti následně Piráti ztrestali vyrovnávací trefou. Faivre rozehrál přímý volný kop střelou na bránu, ta se odrazila ve zdi od bránícího Xeky a nakonec zapadla za rozhozeného brankáře Grbiče.

Brest si po obrátce vytvořil svou první šanci, Faivre se pokoušel zaznamenat svůj druhý gól, to když se zbavil beka Celika a levačkou po zemi vypálil, mezírku mezi nohama Grbiče však nenašel. Lille jinak v ofenzívě nepůsobilo i nadále nikterak dobře, snad pouze Bamba mohl s průběžným nerozhodným výsledkem něco udělat, jeho zakončení z dálky ale polapil Bizot.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Clermont Foot 2:1

23.10.2021 17:00

Góly: 38. Andrei Girotto, 61. Ludovic Blas - 49. Mohamed Bayo

FC Nantes si po tomto kole v tabulce polepší. V sobotním zápase dokázalo přetlačit Clermont a zvítězit konečným výsledkem 2:1. Domácí poslal do vedení Andrei Girotto, ale na začátku druhé půle srovnal Mohamed Bayo. Rozhodnutí přinesla 69. minuta a gól Ludovice Blase. Už v prvním poločase se vylučovalo na obou stranách. Červenou kartu obdrželi Johan Gastien i Sébastien Corchia.

Málokdy se stává, aby už v prvním poločase udělil rozhodčí dvě červené karty - po jedné na každé straně. Sudímu Lissourguemu se to v zápase Nantes versus Clermont podařilo. Nantes bylo během úvodní půlhodiny aktivnější, kontrolovalo hru a hosty do ničeho nepouštělo. A zřejmě z frustrace vyplynula první červená karta. Johan Gastien se zcela nesmyslně ohnal po svém protihráči a sudí ho bez slitování vyloučil. Clermont vydržel oslabení jen osm minut, pak se totiž po výborné přihrávce Corchii trefil Andrei Girotto. Kanárci si radost ze vstřeleného gólu následně pokazili. Sébastien Corchia ostře zajel do N'Simby a i tady následovalo rovnou vyloučení.

Clermont se tedy vrátil do zápasu a krátce po změně stran srovnal na 1:1. Mohamed Bayo převzal Rašaniho přihrávku, udržel rovnováhu a chladnokrevně pod břevno zakončil.

Nantes pak zase převzalo iniciativu a v 69. minutě rozhodlo zápas ve svůj prospěch. Kolo Muani předvedl skvělý náběh a přihrávkou vyzval ke skórování Ludovica Blase. Ten neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku. Clermont měl ještě dost času na vyrovnání, jenomže se prosadit nedokázal. Od další inkasované branky ho před koncem zachránil skvělý zákrok Desmase.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Angers SCO 2:2

22.10.2021 21:00

Góly: 61. Wahbi Khazri, 90+3. Mickaël Nadé - 28. Ismaël Traoré, 56. Angelo Fulgini

Dost zásadní zpoždění měla páteční předehrávka jedenáctého kola Ligue 1 mezi St. Étienne a Angers, a to kvůli výtržnostem fanoušků. Ti totiž vyjadřovali velkou nespokojenost se současným stavem v ASSE, žádali si transparenty odchod trenéra Clauda Puela a světlicemi a dělbuchy zaházeli hrací plochu. A nakonec se až kolem půlnoci rozhodlo o konečné plichtě.

Pro oba výběry se určitě jednalo o pořádně nepříjemnou záležitost, se kterou se musely rychle vypořádat. Možná že tyhle momenty ve finále naplno vyburcovaly právě Les Verts, kteří se ani po tomto výsledku neodpoutali ze dna průběžného pořadí. Statisticky byli lepším týmem, více stříleli na branku, drželi více míč na kopačkách a alespoň zisk bodu si zřejmě zasloužili.

Utkání proti Angers se pro domácí nevyvíjelo nikterak dobře. Ještě zhruba půlhodinu před závěrečným hvizdem sudího Gautiera prohrávali o dva góly, vzedmuli se však k odporu a až ve čtvrté minutě nastavení si zajistili aspoň nějaký úspěch. Hosté přitom nebyli vážně daleko od skutečnosti vsunutí se dočasně na druhé místo tabulky za doposud vedoucí PSG.

Svěřenci kouče Géralda Baticla se dočkali svého prvního přesného zásahu ve 28. minutě, to když Boufal rozehrál standardku z levé strany centrem na zadní tyčku, tam našel nehlídaného Traorého, který pak snadno udeřil. V 56. minutě se následně Le SCO zdařilo navýšit vedení poté, co po pobídce Cabota překonával brankáře Bajice z ne úplně jednoduché pozice Fulgini.

St. Étienne ovšem ani za dvougólové ztráty nesložilo zbraně a udělalo moc dobře. Rozhodně ho nakopla snižující trefa ze 61. minuty, o kterou se postaral Chazrí, který přímý volný kop zužitkoval střelou přes zeď a přesně k tyči. Vyrovnání zajistil v závěru střídající Nade, jenž po pasu od Sowa přetlačil bránícího Manceaua a hlavičkou z blízkosti pohotově zacílil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1191124:1028
2.RC Lens1163220:1221
3.OGC Nice1062220:719
4.Olympique Marseille1053218:1118
5.Stade Rennes1153316:918
6.Angers SCO1145217:1317
7.FC Nantes1152416:1217
8.AS Monaco1152417:1417
9.Olympique Lyon1144318:1616
10.Lille OSC1143414:1615
11.FC Lorient1136212:1415
12.Racing Strasbourg1142518:1614
13.Montpellier HSC1134418:1913
14.Clermont Foot1134414:2213
15.ES Troyes1133511:1512
16.Stade Reims1125412:1411
17.Girondins Bordeaux1116413:229
18.Stade Brestois1106512:206
19.FC Metz1113712:266
20.AS Saint-Étienne1105611:255
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Pyroman

Jestli ten gól v nastavení znamená, že to koště na lavičce bude pokračovat dál, radši ho snad ani dávat neměli. Ten tým je úplně mimo a horko těžko vybojovaná remíza proti dneska totálně marnýmu Angers to nezmění. Jedinej kdo zaslouží pochvalu je Khazri, fotbalově je o parník jinde než zbytek a ještě zvládá bojovat o každej míč.

Reagovat
Israha

Sranda je to, že si letos od Marseille nevybavím zápas, kde by zároveň byla kvalitní defenziva i ofenziva. Dneska vzadu super a úplně jsem čuměl, jak Ćaleta-Car, Peres a Saliba tu ofenzivní vozbu PSG vygumovali, ale dopředu absolutně bez kvality, přičemž jak naschvál byl ve finální fázi nejčastěji ten suverénně nejhůře hrající hráč, a to byl dnes Ünder. Obrovská škoda, PSG dnes bylo k poražení.

Reagovat
El Fáňos

Souhlas, obrana famózní a vepředu to mělo být lepší.. Ale šance tam byly, proti PsG se musí proměňovat. Škoda ofsidu liroli, ale byli jsme lepším týmem.

Reagovat
Israha

Když dám stranou to, že se mi nelíbí rozehrávání Saliby pro Arsenal, tak tato stoperská trojice (Saliba, Duje, Luan) mi přijde zatím nejlepší z těch variant, které Sampaoli vyzkoušel. Takhle bych to v těžkých zápasech hrál stabilně. Mám rád Balerdiho i Álvara, ale s nimi je ta defenziva přeci jen poněkud třaskavá. Takto má ta stoperská linie výbušnost, přímočarost, ale i klid a rozvahu.

Reagovat
Mandanda_30

Super výkon, Saliba s tím skluzem na konci na Mbappého perfektní.... Messi v kapsičce vůbec nevěděl nic, škoda těch šancí třeba ten Rongier s tou hlavičkou nebo Fuente na konci, to musí dávat, Under se taky musí naučit střílet, taky toho moc spálil. OM rozhodně herně lepší než PSG, teď hlavně nějak vyhrát tu dohrávku proti Galtierovi

Reagovat
Diskostu

PSG z Messim je omnoho slabšie ako bez Messiho....

Reagovat
smazaný uživatel

Spis s Neymarem, s nim v sestave snad letos jeste nevyhrali o vic jak 2 branky.

Ale pravda je, ze nejlip hralo PSG, kdyz hral ze "svate" trojce jen Mbappe.

Reagovat
smazaný uživatel

*o vic jak 1 branku

Reagovat
Kily8

Práve naopak, PSG vyhralo v lige všetky zápasy, v ktorých Messi nehral a nevyhralo ani jeden, v ktorých Messi nastúpil(počítam aj Lyon, kde bolo 1:1 a až keď Messi išiel z ihriska dole, dokázal dať Icardi na 2:1). Prosím Messi uctievačov bez urážok, iba som napísal fakty.

Reagovat
Petr20

Pro Messiho je ligue 1 nuda, tam bude hrát to svoje a goly budou dávat ostatní. Messi si goly šetří na LM tam mu to zatím jde, ikdyž furt není v top formě, ale to příjde, minule to taky přišlo až v lednu a teď je největší adept na Zlatý míč.

Reagovat
Israha

Proti Nice to každopádně Sampaoli musí prorotovat, aby se ten základ neutavil už takto zkraje. Álvaro, Amavi, Gueye, Konrad, Dieng, Harit, Henrique - všichni tito by si měli zahrát alespoň poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že šel Messi do PSG, aspoň je ta liga vyrovnanější

Reagovat
NEYMARINHO10_PSG

OKMAZITE VYMENIT TOHO NETRENERA POCHETINA SASO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele