LaLiga - souhrn 37. kola: Espanyol padá o patro níže

27.05.2023, 21:06, aktualizováno 28.05.2023, 21:00
Komentáře a souhrny
Zklamaní hráči Espanyolu (© AFP)

Sevilla proti Realu Madrid v první minutě otevřela skóre, přesto nebere ani bod. Královskému velkoklubu zajistil tříbodový zisk Rodrygo. Jeden z klíčových soubojů v bitvě o záchranu podstoupil Espanyol, který každopádně na půdě Valencie pouze remizoval, a stal se po Elche dalším sestupujícím. Obecně je mimochodem po předposledním kole LaLigy situace kolem poslední červené pozice neuvěřitelně našlapaná, osmnáctý Valladolid a třináctý Cádiz dělí pouhé dva body...

Athletic Bilbao - Elche CF 0:1

28.05.2023 19:00

Góly: 90+2. Lucas Boyé

Naprostý šok zažil v neděli večer v rámci předposledního kola stadion San Mamés v Bilbau. Představilo se zde totiž poslední Elche, které nemělo pro domácí tým, usilující o poháry pro příští sezónu, představovat příliš velkou překážku. Jenže zmýlená neplatí, v samotném závěru rozhodl o výhře hostí Boyé a rozesmutnil tak všechny domácí fanoušky.

První poločas přinesl opravdu velmi málo fotbalové krásy, žádný z týmů se dopředu příliš nehnal a jedinou pološanci měl po dvaceti minutách hry Iñaki Williams, který ale nedokázal na zadní tyči trefit branku.

Druhá půle byla pro oko nezaujatého diváka přeci jen zajímavější. Zevnitř pokutového území nejprve hlavičkoval nad bránu Nteka, pak se už do šancí dostali také Los Leones. Z dálky to zkoušel kapitán Muniain, gólman Badía ale jeho střelu dokázal vytěsnit na roh.

Nadvakrát se pak jednatřicetiletý španělský brankář zaskvěl proti střelám domácích v dvaasedmdesáté minutě. Nejprve zneškodnil gólové zakončení Berenguera, následně si poradil i s dorážkou De Marcose. No a když už to vypadalo, že bezgólový stav vydrží až do konce, udeřilo na druhé straně.

Jako blesk z čistého nebe nacentroval v druhé minutě nastavení do vápna míč Josan, na zadní tyči si jej našel Boyé, který parádní střelou z voleje nedal šanci Simónovi. Elche si tak z Bilbaa odvezlo překvapivě všechny body, čímž se pro domácí velmi zkomplikoval boj o Evropu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:1

28.05.2023 19:00

Góly: 37. Antoine Griezmann, 73. Nahuel Molina - 88. Alexander Sørloth

Real Sociedad v Madridu neuspěl a na domácí Atlético těsně nestačil. O výhře domácího mužstva rozhodly trefy Griezmanna s Molinou.

Real Sociedad jel do Madridu s jasnou vizí a plánem - potřeboval ve zbytku sezony uhrát aspoň bod, kterým by si pojistil čtvrtou příčku a s tím spojenou kvalifikaci do Ligy mistrů. A baskický celek si věřil, protože už v sedmi minulých duelech neprohrál. Jenže Atlético má taky o co hrát, protože v případě dnešní výhry by skončilo nejhůř na třetím místě a ve hře navíc byl i posun na příčku druhou.

Colchoneros si ale museli dávat dobrý pozor, protože Real Sociedad hrozil. Možná ne úplně často, ale když už se svěřenci trenéra Imanola Alguacila rozhodli k nějakému ataku, zavánělo to vždycky nebezpečím. Jako třeba v sedmé minutě, kdy se tlačili dopředu díky schopnostem talentovaného Mikela Oyarzabala. Ten ale nakonec v dobré pozici mířil jen vedle tyče.

Brankáře Remira na opačné straně pokoušel Antoine Griezmann, ale na střelu francouzského útočníka měl Remiro dobrý výhled i dostatek času. Pak se delší dobu nic nedělo a viděli jsme spíš hodně nepřesností. Nutno dodat, že obě defenzivy dnes pracovaly skvěle a nepouštěly soupeře do větších šancí. A platilo to až do 37. minuty. V ní se Rodrigovi De Paulovi podařilo najít na kraji vápna Griezmanna a francouzský střelec krásně zamířil po zemi na vzdálenější tyč - 1:0 pro Atlético.

Ani po změně stran se Atlético nehodlalo schovávat a samo vyrukovalo s několika nebezpečnými pokusy. Například Sergio Reguilón se tři minuty po otočení stran odhodlal k dalekonosnému pokusu a měl tu smůlu, že brankář Remiro byl včas na místě. Oba trenéři postupem času prostřídali a především hosté museli směrem dopředu přidat.

Jenže se stal pravý opak - v 73. minutě už Atlético vedlo o dvě branky. Antoine Griezmann tentokrát místo střely hledal volnějšího spoluhráče, kterým se stal nabíhající Nahuel Molina. Mladý bek zakončil rychlý brejk domácích přesnou střelou a gól číslo dva byl na světě. Nebyl ale poslední. Minutu před koncem totiž snížil na rozdíl jediné trefy zkušený střelec Alexander Sørloth krásnou ranou ze střední vzdálenosti.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - RCD Mallorca 3:0

28.05.2023 19:00

Góly: 1. Anssumane Fati, 24. Anssumane Fati, 70. Gavi

Již jistý vítěz ligy Barcelona se v posledním domácím utkání sezóny střetnul s Mallorcou a zápas to byl veskrze jednostranný. Už v první minutě poslal domácí do vedení Fati a po vyloučení Ndiayeho se prosadil i podruhé. Třetí a poslední gól zápasu pak přidal další mladík Gavi. Katalánský velkoklub si tak připsal již osmadvacáté vítězství v sezóně.

Roli favorita potvrdili domácí již v první minutě. Mallorca snad ještě zůstala hlavami v šatně, když se po nádherné akci na jeden dotek prosadil Ansu Fati. Míč šel po ose Lewandowski - Gavi a právě Fati, který už měl před sebou takřka odkrytou bránu.

Ve třinácté minutě bylo pro Los Piratas ještě hůře. Ndiaye odstrašujícím způsobem brutálně dohrál Baldého kolíky napřed. Noha devatenáctiletého španělského mladíčka se nebezpečně prohnula a divákům nejen na Nou Campu se nechtělo věřit, že sudí původně ukázal Senegalci pouze žlutou kartu. Po intervenci VARu své rozhodnutí ale změnil a Mallorca dohrávala utkání v deseti.

O deset minut později se domácí radovali ze zvýšení náskoku. Fati dostal pocukrovanou přihrávku do pokutového území a s překonáním Greifa už neměl nejmenší problém. Hattrick si pak mohl talentovaný Španěl připsat ještě do poločasu, s jeho střelou do šibenice si ale tentokrát famózním způsobem poradil slovenský gólman.

Bezzubá Mallorca mohla znovu inkasovat hned po pauze. Koundé ale po rohovém kopu hlavičkoval pouze do břevna. Hosté si poradili i o chvíli později, kdy z brankové čáry vykopával míč po zakončení Dembélého Valjent.

Sedmašedesátá minuta přinesla další nastřelenou brankovou konstrukci v podání domácích, z přímého kopu se o to postarala polská superstar a nutno dodat, že šlo o parádní ránu, která trefila přesně spojnici.

O tři minuty později už se ale Katalánci z třetí branky radovali. Dembélé poslal míč z pravé strany na Gaviho, který se otočil a výstavně se trefil k pravé tyči Greifovy branky. Nic dalšího podstatného se pak už v utkání neudálo a Barcelona tak naprosto po zásluze zvítězila 3:0.

Více informací k zápasu

Getafe CF - CA Osasuna 2:1

28.05.2023 19:00

Góly: 39. Juanmi Latasa, 90. Jaime Mata - 2. Ezequiel Ávila

Velmi atraktivním soubojem bylo v rámci sedmatřicátého kola i utkání mezi sestupem ohroženým Getafe a o poháry bojující Osasunou. Z těsné výhry 2:1 se nakonec radovali domácí, kteří se tak vzdálili od sestupové zóny již na čtrnácté místo. Dolní polovina tabulky je ale tak vyrovnaná, že kromě "Azulones” může z osmnáctého místa stále ještě sestoupit dalších pět týmů.

V utkání se psala teprve třetí minuta, když hosté nečekaně udeřili. Přímý kop rozehrál Hernández a míč dopadl přesně na hlavu Ávily. Ten neměl se zakončením problém a otevřel skóre utkání.

Vyrovnání se dočkali domácí fanoušci v devětatřicáté minutě. Na centr Milly z levé strany si parádně naskočil Latasa a usměrnil jej do hostující svatyně. Střela se sice ještě odrazila od tyčky, v brance ovšem přesto skončila. Sám Milla se pak mohl prosadit těsně před pauzou, to by si nicméně musel o něco lépe seřídit mířidla.

Obrovskou šanci ujmout se vedení pak pro domácí zahodil Portu. Ten hlavičkoval zcela osamocen na zadní tyči, bránu každopádně přestřelil. Hned o chvíli později pak zaváhání Soríi nevyužil Ávila, a stav tedy zůstával nadále nerozhodný.

To se změnilo až v devadesáté minutě. Nádhernou přihrávku za obranu si našel Mata, jeho první pokus sice ještě dokázal vyrazit brankář Herrera, avšak na následnou dorážku byl už krátký. Osasuna tak v posledním kole svede lítý boj o účast v Konferenční lize s Gironou.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Celta Vigo 1:0

28.05.2023 19:00

Góly: 53. Rubén Sobrino

Boj o záchranu bude ve Španělsku napínavý až do poslední minuty. Cádiz se díky výhře nad Celtou přiblížil setrvání a naopak zvýšil šance na sestup Celtě. Situace v dolních patrech tabulky je však i po tomto kole nepřehledná. Jedinou branku vstřelil Sobrino.

Cádiz měl jako první možnost skórovat, v 7. minutě mohl otevřít skóre Escalante, ale ve vzdušném souboji odvrátil hrozbu Mallo. O chvíli později zase musel rychle z branky Villar, aby uhasil nebezpečí před Lozanem.

Domácí pokračovali v aktivitě a po pádu Théo Bongondy v pokutovém území se marně dožadovali penalty. Situace zhodnotilo také video a přání Cádizu nepotvrdilo. "Žlutá ponorka" měla smůlu i ve 40. minutě, kdy dotlačil balón do sítě z ofsajdového postavení Lozano.

Domácí se dočkali až po přestávce a nutno podotknout, že zaslouženě. V 54. minutě dostal přihrávku do vápna Rubén Sobrino a střelou k tyči přiblížil svůj tým k vítězství.

Celestes do té doby nepředvedli vůbec nic, přesto mohli čtvrthodinu před koncem vyrovnat. Gonçalo Paciência si naskočil na centr a jeho hlavičku bravurně vychytal Ledesma. V závěrečných minutách měl Cádiz možnost vstřelit pojistku, ale hlavička Rogera Martího skončila na tyči! Celta se ani v dlouhém nastavení k ničemu nedostala a z Andalusie se vrací s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Villarreal CF 2:1

28.05.2023 19:00

Góly: 56. Raúl de Tomás, 63. Isaac Palazón - 83. Giovani Lo Celso

Až do posledního kola může žít sen o evropských pohárech Rayo. Domácí porazili Villarreal 2:1, čímž ho zároveň definitivně připravili o Ligu mistrů. I přes územní převahu "Žluté ponorky" byli hráči Vallecana jednoduše efektivnější a zvítězili po brankách De Tomáse a Palazóna. Gól Villarrealu obstaral Lo Celso.

Pro "Žlutou ponorku" je porážka na Rayu velkým zklamáním, protože až do posledního kola mohla bojovat o Ligu mistrů. Dveře do nejprestižnější klubové soutěže se ve Vallecanu zavřely a nutno podotknout, že asi zaslouženě, protože Rayo bylo lepší.

První poločas toho každopádně moc nepřinesl snad s výjimkou střeleckého pokusu Alfonsa Pedrazy. Jeho rána byla jedovatá, ovšem netrefila cíl. Přesnější střelu vyslal až po změně stran Ramon Terrats a Dimitrievski musel vytěsnil balón na rohový kop. Pokud jde o druhou půli, ta nabídla mnohem více zajímavých okamžiků a to na obou stranách.

Vallecanu to vyšlo až v 54. minutě a netrefil se nikdo jiný, než Raúl de Tomás. Opora domácích si naskočila na Chavarriův centr a přesnou hlavou nedala Reinovi šanci. Za chvíli domácí zdvojnásobili náskok, když Comesaña udržel balón na hrací ploše a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Isiho Palazóna. Osmadvacetiletý záložník poslal balón přesně k tyči.

Rayo mělo utkání výborně rozehrané, ovšem hosté ho ještě dokázali zdramatizovat. Pedraza stihl načechrat balón a Giovani Lo Celso hlavou k tyčce snížil. "Žlutá ponorka" měla na vyrovnání a otočku něco málo přes deset minut, což bylo tak jako tak málo času. Případná remíza by totiž v boji o Ligu mistrů nic neřešila.

Domácí hráli v závěrečných minutách dobře a Villarreal už se do ničeho nedostal. Naopak ještě inkasoval z kopačky střídajícího Lópeze, byť branka nakonec kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Rayo zaskočilo Villarreal a po výhře 2:1 zůstává ve hře o pohárovou Evropu. Na sedmý Athletic ztrácí jen jeden bod. "Žlutá ponorka" bude hrát v příští sezoně Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Valladolid 0:0

28.05.2023 19:00

Góly: -

Nic neřešící remíza 0:0 se zrodila na stadionu Mediterráneos, který je domovinou týmu UD Almería. Devadesát minut nestačilo oběma aktérům na vstřelení branky, a boj o záchranu tak bude pokračovat do posledního kola.

Almería měla první velkou šanci v 18. minutě, ale Embarba z dobré pozice branku přestřelil. I další minuty pak patřily domácím, Lázaro sám před brankou nevyzrál na skvělého Masipa. V prvním poločase měli domácí ještě jednu loženku - nejprve Masip vychytal hlavičku Lázara a poté, co akce ještě pokračovala, přestřelil hostující svatyni Ely.

Valladolid toho v prvním poločase moc neukázal a zahrozil až po změně stran. V 50. minutě napřáhl Machís, jeho přízemní střelu každopádně vyrazil pozorný Martínez. Hlavním smolařem zápasu byl jistě Lázaro, kterému to tam zkrátka nepadalo ani po změně stran, vždyť jeho další ránu tentokrát zastavila tyč! Na delší dobu to pak byla poslední velká příležitost, protože s přibývajícím koncem nechtěla ani jedna strana riskovat porážku.

Zisk bodu dává větší šanci na záchranu domácímu výběru, nicméně bodové rozestupy mezi jednotlivými adepty jsou obecně i po tomto kole nesmírně těsné.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Betis 1:2

28.05.2023 19:00

Góly: 36. Miguel Gutiérrez - 47. Borja Iglesias, 77. Borja Iglesias

Velkou příležitost posunout se na pohárové příčky propásla Girona. Katalánský celek nestačil na Real Betis, který si výhrou stvrdil účast v příštím ročníku Evropské ligy. Domácí sice nasměroval do vedení Gutiérrez, ale dvě branky Iglesiase znamenaly otočku.

Girona si dveře do pohárů nezabouchla úplně, nicméně kolo před koncem ztrácí na sedmou příčku jeden bod, a situaci tak nemá ve svých rukách.

Přitom pro Katalánce se utkání vyvíjelo dobře, tedy alespoň v prvním poločase. Poté, co domácí přečkali šanci Péreze i několik střeleckých pokusů, vstřelili ve 36. minutě vedoucí gól. Rychlý útok vedený Reinierem zakončil uvnitř šestnáctky Miguel Guttiérrez - 1:0.

Betis se o přestávce vzpamatoval a druhá půle byla jasně v jeho režii. Ve 47. minutě dostal přihrávku od Canalese Borja Iglesias a rovnou z jedničky vyrovnal na 1:1. Následně měly šance oba týmy. Borja Iglesias orazítkoval v 64. minutě břevno a na druhé straně Bravo vychytal Castellanose.

Šťastnější nakonec byli Verdiblancos a čtvrthodinu před koncem dokonali obrat. Akce byla totožná s prvním gólem, jediným rozdílem bylo, že Iglesias dostal přihrávku po zemi na bližší tyč. Girona to tak nechtěla nechat, koncovka Castellanose po rohovém kopu ovšem skončila na výborném Bravovi. Do akce musel i na opačné straně Gazzaniga, když si poradil s nepříjemnou tečí. Každopádně Betis už prostě neinkasoval a z Katalánska si odvezl tři body.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 2:2

28.05.2023 19:00

Góly: 38. Diego López, 90+3. Samuel Lino - 40. César Montes, 50. Martin Braithwaite

Espanyol se loučí z první ligou a minimálně rok stráví v Segundě. Na půdě Valencie sice dobře začal, ale v nastaveném čase srovnal Lino na konečných 2:2. A tuhle ztrátu už Espanyol dohnat matematicky prostě nedokáže.

Ve Valencii šlo o hodně, dal se tedy očekávat nervy drásající duel dvou týmů, které jsou, lépe řečeno byly, bezprostředně ohrožené sestupem. Blíže k němu samozřejmě měli hosté z Katalánska, kterým před výkopem patřilo až předposlední místo. Od třinácté Valencie je dělilo pět bodů. Domácím Netopýrům by dnešní případná výhra naopak zajistila již kolo před koncem jistotu záchrany.

Od prvních minut bylo vidět, že je dnes v sázce velmi tučný balík. Ani jeden tým zprvu nechtěl udělat první chybu, takže žádných ofenzivních veletočů jsme se dlouho nemohli dočkat. První náznak šance měl na svědomí domácí bek José Gayá, který ve 14. minutě centroval na zadní tyč a brankář Pacheco musel z brány hodně rychle ven, aby padající balon sebral z hlavy jednomu z domácích útočníků.

Valencia byla přeci jen aktivnějším mužstvem, zvlášť Toni Lato dělal maximum pro to, aby znervózněl hostující obranu. Pak se ale zranil, a jen ze střídačky tedy sledoval, jak ve 38. minutě Almeidův centr odvracel brankář Pacheco smolně jen přímo do těla dobíhajícího Diega Lópeze, který už snadno dostal míč do brány!

Jenže tenhle gól sloužil pro Espanyol jako vyburcování k lepšímu výkonu, Los Che se totiž z vedení radovali pouhé tři minuty. Po jejich uplynutí, ve 41. minutě, dostal obránce Leandro Cabrera příležitost ke dvěma centrům po sobě a druhý z nich posadil krásně na hlavu nabíhajícího stopera Césara Montese. Na jeho umístěnou hlavičku neměl Mamardašvili nárok!

Krátce po změně stran se navíc hosté odhodlali k další rychlé akci, která na chvíli umlčela Mestallu. Dělovou ránu ze střední vzdálenosti brankář Mamardašvili nedokázal udržet v náruči a dobíhající útočník Martin Braithwaite už měl úlohu relativně snadnou!

Espanyol uměl otočit skóre ve svůj prospěch a zdálo se, že pád do druhé ligy by mu hrozit nemusel. César Montes navíc o chvíli později hlavičkoval k tyči a jen parádní Mamardašvili mu zkazil radost ze druhé trefy. Stoper Montes v 78. minutě dokázal míč dopravit do sítě, jenže tuhle trefu mu zase sebral VAR.

Když už se zdálo, že si Espanyol vybojuje tři body, nastala třetí minuta nastavení. V ní Gayá poslal do otevřené obrany balón na Lina a jeho dělovka do šibenice stanovila konečné skóre na 2:2.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid 1:2

27.05.2023 19:00

Góly: 3. Rafael Mir - 29. Rodrygo, 69. Rodrygo

Sevilla doma dobře začala a na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána vedla nad slavným Realem Madrid o jednu branku, jenže "Bílý balet" se nehodlal vzdát. Na Mirovu trefu odpověděl ještě před koncem první půle mladý Brazilec Rodrygo a stejný hráč pak ke konci zápasu dokonal obrat, čímž se pro mnohé hostující fandy stal hrdinou.

Přitom se úvod utkání vyvíjel úplně jinak a prim hráli domácí. Sevilla se totiž dostala do vedení po pouhých třech odehraných minutách! Ano, někteří fanoušci ještě hledali svá místa, když se k ráně dostal Bryan Gil a sledoval, jak jeho vyraženou ránu uklízí do sítě za záda brankáře Thibauta Courtoise Rafa Mir. Tomu dokonale posloužil jak instinkt, tak první dotek s míčem.

Pak už ale začal úřadovat Rodrygo. Brazilský křídelník nejprve dostal průnikovou nahrávku od Lucase Vázqueze a mířil sám na brankáře Bounoua, jenže ho nedokázal prostřelit. Delší dobu se ani jeden z týmů nedokázal dostat soupeři na kobylku, Sevilla ale rozhodně nehrála nějaký bojácný fotbal. Působila soustředěným dojmem, i když ji ve středu čeká zápas sezony ve finále Evropské ligy s AS Řím.

Jenže ve 29. minutě přesto inkasovala. A to po naprosto parádně zahraném volném přímém kopu. Po faulu na Tchouaméniho si míč postavil Rodrygo a balon zatočil krásnou ranou z devatenácti metrů mimo dosah brankáře Bounoua!

Ani Sevilla se ale nehodlala smířit s remízou a chtěla si vzít své vedení zpět. Na další šanci nemusela čekat nikterak dlouho, deset minut před koncem první půle se totiž v šanci po přihrávce od beka Montiela objevil Erik Lamela. Rozhodl se pro střelu, jenže pouze sledoval, jak jeho rána orazítkovala tyč Courtoisovy brány!

Do druhé půle vstoupila Sevilla zase trochu líp. Pět minut po změně stran si na centr z pravé strany naskočil Rafa Mir, jenže tentokrát svou druhou branku nedal - trefil jen boční síť. Postupem času oba trenéři prostřídali, ale rozdíl znamenal hráč, který už na trávníku byl. Brazilec Rodrygo, který si našel nahrávku od Toniho Kroose, obešel dva protihráče a napálil míč krásně k tyči mimo dosah brankáře Bounoua!

O chvíli později hlavičkoval vedle střídající mladíček Álvaro Rodríguez. V závěru ještě neudržel nervy na uzdě Marcos Acuña a po faulu na soupeře viděl od sudího Césara Sota Grada červenou kartu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
37
28
4
5
69 : 18
88
2
Real Madrid
37
24
5
8
74 : 35
77
3
Atlético Madrid
37
23
7
7
68 : 31
76
4
Real Sociedad
37
20
8
9
49 : 34
68
5
Villarreal CF
37
19
6
12
57 : 38
63
6
Real Betis
37
17
8
12
45 : 40
59
7
Athletic Bilbao
37
14
8
15
46 : 42
50
8
CA Osasuna
37
14
8
15
35 : 41
50
9
Girona FC
37
13
10
14
57 : 53
49
10
Rayo Vallecano
37
13
10
14
45 : 50
49
11
Sevilla FC
37
13
10
14
46 : 52
49
12
RCD Mallorca
37
13
8
16
34 : 43
47
13
Valencia CF
37
11
8
18
41 : 44
41
14
Getafe CF
37
10
11
16
34 : 45
41
15
Cádiz CF
37
10
11
16
29 : 52
41
16
Celta Vigo
37
10
10
17
41 : 52
40
17
UD Almería
37
11
7
19
46 : 62
40
18
Real Valladolid
37
11
6
20
33 : 63
39
19
Espanyol Barcelona
37
8
12
17
49 : 66
36
20
Elche CF
37
5
9
23
29 : 66
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Mateo16

Lool ono to vyzera ze odchadza aj Nacho. Eden nie ze nedostal zaklad ale nedostal ani 1 minutu a dostal prednost aj Alvaro Rodriguez.

Budem velmi zvedavy ci sa RM podari zbaviť sa Edena.

Reagovat
Jordi Alba

Gratulace do Espanyolu, už to mají ofiko.

Reagovat
Murena

Reagovat
Israha

Reagovat
Jordi Alba

Neříkám, že zaslouženě, ale potěšilo.

Reagovat
Israha

No já to nadšení z jejich sestupu právě nechápu ze dvou důvodů:

1) Jasně, rivalita, nemáte je rádi, ale odpadne tradiční městské derby, což je vyhrocený zápas s historií a dobrou atmosférou. Taky by mi chybělo derby s Atléticem, i když je nesnáším.

2) Espanyol má solidní kádr i finanční prostředky, na jejich zápasy se dá dívat a lize mohou z hlediska atraktivity a náročnosti zápasů nabídnout mnohem víc, než všelijaké Cádizy, Pucely, Getafe, apod. Liga bez nich bude podle mě o něco nudnější a chudší o hráčskou kvalitu.

Reagovat
Jordi Alba

Nevím no, u nich mám pocit, že je to ok, protože za rok jsou zpátky. S tou hernu kvalitou u hráčů bych to nepřeháněl, půlka kádru odejde, ale souhlasím s tím, že z hlediska těch týmů o sestup tenhle hrál nejlíp.

Reagovat
Israha

Tak jasně, že kádr po sestupu neudržej, ale to je na tom právě ta škoda. Imho při nějakém koncepčnějším vedení tam je prostor na to, aby se stabilizovali jako klub první půlky tabulky a byli dalším silnějším hráčem na ligové scéně. Takhle to zase po postupu zpátky budou stavět odznova.

Reagovat
technecium

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Spagetka

Titul Barcy a sestup tech spin. K nezaplaceni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
roman1978

Moc pěkná rozlučka.

Reagovat
Xavi

Tvl. nakonec sestoupi Celta, ne?

Reagovat
Jordi Alba

Zamotalo se to hezky, 5 týmů bude zkoušet sedmý místo a jedno sestupový může mít kdokoliv z tý šestice dole.

Reagovat
MarcoBanco

Sen by bol Cadiz, al nie oni tak možno Valladolid.. Celta, Getafe, Valencia sa snad udrži

Reagovat
aurelio

Valencia sa udrží, má s Getafe vzájomne zápasy 5:1 a 0:1, takže bude lepšia. A Getafe hrá ešte s Valladolidom, obaja ju teda nepredbehnú.

Reagovat
aurelio

Tak ešte je predsa jedna možnosť ak by mala Valencia rovnaký počet bodov ako Cadiz a Getafe, v minitabuľke by mala najmenej bodov... ach

Reagovat
Phillipinho

Celta hraje posledni zapas s Barcou. Ti nakonec jeste spadnou

Reagovat
Visca el barca

Camp Nou mi bude teda sakra chybět. Za mě super sezonka. Ten návrat musí být pozvolný. S tímto jádrem tu LM opět jednou vyhrajeme

Reagovat
Juan Román Riquelme

Na PlayStation i opakovane

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Phillipinho

Doufam, ze tu trofej nejlepsiho hrace daji Griezmannovi. 15+14 a to v prvni tretine ligy hral maximalne 30 minut.

Reagovat
EaP

A Lewa 23+8

Reagovat
smazaný uživatel

- komedie na hlavě

Reagovat
smazaný uživatel

a to hrál minimálně třetinu ligy s jediným křídlem, jinak byl v útoku sám

Reagovat
EaP

Ešte by som podotkol, že toto bola Lewyho prvá sezóna v Španielsku . Nikto mu poriadne nevedel prihrať a napriek tomu má túto štatistiku. Môže si hovoriť kto chce , čo chce, ale on si kritiku fakt nezaslúži lebo len vďaka jeho gólom sme tam kde sme.

Reagovat
Kokesh

První sezóna v podání 33leteho borca, co dával posledních jeho cca. 7 sezon v lize kolem 30 gólů za sezonu.

Tak ještě, že jsi to podotkl.

Reagovat
technecium

Ter Stegen

Reagovat
Eichel

ale brankárovi to nedajú, zo zbytku griezz

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Juan Román Riquelme

Grizzy by mel byt hlavni adept, ale je neuveritelne jak Indianum prospel odchod Joaa Felixe. Ten skonci v PSG misto Neymara...

Reagovat
Phillipinho

Odchod toxickych hracu v cele s Felixem byl klicem k tem vybornym vykonum z druhe poloviny sezony

Reagovat
Jordi Alba

Tvrdil jsem to furt, to není hráč, co bude táhnout velkej klub.

Reagovat
misinho7

Karim Benzema is closer to leaving Real Madrid than staying, but the decision is still not fully taken yet.

If Benzema leaves, Real Madrid will respect his decision and will look for a replacement.(marca)

Ak odide tak to musime top nahradu a este aj backup

Kedze Mbappeho urcite tento rok neziskame, tak by som bral Kane. Je to vlatne typologicky podobny hrac jak Karim, world-class a zapadol by asi vyborne. Jediny problem je ze ma uz 30 a ta cena bude vysoka.

Reagovat
misinho7

Aj ked potom ako Floro teraz setri..asi za jedno leto nevyhodi stovku za Jude a potom dalsiu stovku za Harryho

Reagovat
Jordi Alba

Ten Kane to je hrůza, člověk by mu tak přál nějakou trofej, tohle prostě není normální u hráče co má roky takovýhle statistiky. Jenom bych mu je teda nepřál u vás.

Reagovat
Jordi Alba

Každej mluví o Haalandovi a oprávněně, ale Harry tam poslal zas 30 a není to dobrý ani na konferenční ligu.

Reagovat
misinho7

je to dost smutne no..borec dava gol za golom, naozaj super hracik..a zatial nic nevyhral lebo hraje v Spurs..chcel by som ho vidiet v top time, ja si myslim ze kebyze prestupi ten rok do City co ho chceli tak by to bola masina jak s Haalandom, sice je kus iny hrac ale on by im uplne pasol..

Ale asi aj nam, je podobny profil ako Karim cize bral by som ho hned.

Reagovat
Mateo16

Tak si ho kludne kupte

Ako keby tych PL tragedov ktory sa nedokazeme zbavit sme mali malo.

Gareth, Edena a teraz aj Kane

Reagovat
misinho7

jj Bale doslova traged..borec je legenda Realu ci chces ci nechces..to ze ten koniec bol z jeho strany je jedna vec..ale to ze dokazal davat rozhodujuce goly a bol proste svetova spicka ktora nam pomohla vyhrat tituly je dalsia vec

Kane je proste top hrotak a kebyze mame uz po dakom istm (okrem Mbappeho) tak on je idealna nahrada za Karima. Davat 30 golov v PL za tragedov ako Spurs neni len tak.

To ze Eden nevysiel je skoda, tam ale hralo rolu to zranenie ktore ho odpisalo.

Reagovat
vilp

Na Hazardovi je podobně jako u Kaká nejhorší, že přišli moc staří. Kupovat dalšího takovýho je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

máte přece Mariana

Reagovat
Mateo16

Ja to na Marce nevidim ale za to RM zvazuje Firmina

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1663197851525033987

Reagovat
misinho7

no ale jeho zvazuju ako backup, urcite to nemoze byt n.1

Reagovat
Juan Román Riquelme

Zkusme Taremiho z Oporta….drahy nebude a goly dava jak na bezicim pasu

Reagovat
Jordi Alba

Btw pan Mendilibar trošku válec, ze Sevilly na sestup udělat finalistu EL a ještě možná i to sedmý místo urvou.

Reagovat
Mateo16
Reagovat
vilp

Žije svůj sen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele