LaLiga - souhrn 27. kola: Barcelona udělala další krok

31.03.2023, 22:55, aktualizováno 03.04.2023, 23:04
Komentáře a souhrny
Kang-in Lee (© AFP)

Valencia v pondělní dohrávce remizovala s Valladolidem a posunula se z pásma sestupu. Barcelona je o další krůček blíže k titulu, tři body veze z Elche. Real Madrid odpověděl vysokým triumfem nad Valladolidem a nezaváhalo ani třetí v pořadí Atlético, které zdolalo Betis. Athletic zaváhal doma s Getafe a může si nechat dále utéct poháry, zvláště když Villarreal bere tři body ze souboje s Realem Sociedad...

Valencia CF - Rayo Vallecano 1:1

03.04.2023 21:00

Góly: 82. Justin Kluivert (pen.) - 9. Santi Comesaña

Rayo si z Valencie odváží důležitou remízu a je s ní nakonec spokojené. Už v deváté minutě sice vedlo, ale Valencia přidala a díky aktivnímu Kluivertovi se dočkala aspoň srovnání.

Valencia se touží vyhrabat z obrovských potíží, které jí tato sezona nabízí. Ani v pondělní dohrávce to ale neměla snadné, protože Rayo Vallecano letos hraje hodně nadstandardně a žádnému soupeři nedává svou kůži zadarmo. Valencia poslala na trávník to nejlepší, co měla k dispozici, takže jsme se od začátku dočkali opor jako Cavani, Kluivert, Gayá nebo Guillamón. Rayo ale od začátku ukazovalo, že ani dnes nepřijelo hrát druhé housle.

Nejprve sice v zakončení trochu tápalo a Óscar Trejo mířil v první šanci až překvapivě nepřesně. Ale přesto stačilo hostům z Vallecas jen necelých devět minut na to, aby umazali nulu na svém kontě. To se totiž dostal k centru Álvaro García a jeho citlivý pas našel volného Santiho Comesañu. Zkušený záložník si míč zpracoval prvním dotykem a druhým ho poslal za záda marně zasahujícího brankáře Mamardašviliho.

Los Che se tak znovu ocitli v dobře známé situaci, kdy prohrávají a všechny karty jsou proti nim. Dlouho jim trvalo, než se z prvotního šoku oklepali a měli štěstí, že Rayo se tak moc nesoustředilo na ofenzivu a nezvýšilo své hubené vedení. Po pětadvaceti minutách se Justin Kluivert dostal ke střele, ale ke své smůle trefil jen tyč.

Na dlouhou dobu to bylo naposledy, co se diváci zvedli ze sedaček kvůli nějaké šanci. První poločas skončil a tím celé utkání i pro Nica Gonzáleze, který byl nahrazen Musahem. Moc práce neměl ani hostující brankář Dmitrievski, jehož zaměstnal střelou z dálky snad jen Lino. Dvacet minut před koncem musel zasahovat proti šanci Kluiverta, jehož teč nádherně vytáhl mimo. Kluivert se nakonec svého gólu dočkal, když v 80. minutě zahrál Balliu ve vápně rukou a nizozemské křídlo penaltu proměnilo. Víc ale Valencia nedokázala.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

02.04.2023 21:00

Góly: 86. Ángel Correa

Poslední zápas nedělního programu nabídl souboj mezi třetím Atléticem Madrid a pátým Realem Betis. Po poměrně vyrovnaném průběhu se nakonec pět minut před koncem prosadili "Indiáni", jmenovitě Ángel Correa, a pojistili si tak hubené vítězství 1:0.

Z kraje zápasu drželi míč spíše domácí, v osmé minutě to vyústilo i v první velkou šanci. Po nabídce Llorenteho se k obtížné střele z první dostal ve vápně Griezmann, rozvlnil však pouze boční síť. Jinak se první půle nesla spíše v defenzivním duchu a ofenzivní hráči obou týmů toho ze svého repertoáru příliš nepředvedli.

To poločas druhý byl už o něčem jiném. Hned po přestávce se obrovskou šancí prezentoval Gimenéz, jenž si naskočil na rohový kop, jeho hlavička však mířila pouze do břevna, od nějž se odrazila do zámezí. O deset minut později měl na kopačce vedoucí branku Carrasco. Toho našel zcela osamoceného téměř na malém vápně Llorente, Belgičan ale střelou po zemi nechal vyniknout Ruie Silvu.

O pár minut později unikal po chybné rozehrávce "Atletů" z úhlu na Oblaka Miranda, svým zakončením ale svatyni slovinského gólmana minul. Pak se sice do prázdné brány dokázal trefit kapitán domácích Koke, při střele Llorenteho, která jeho dorážce předcházela, ale stál v jasném ofsajdu, a tak se o gól jednat nemohlo.

Skóre tak musel otevřít až pět minut před koncem vystřídavší Correa, který se po krásné individuální akci, leč trochu se štěstím, dostal až před Costu a neomylně zakončil k tyči. Colchoneros tak v důležitém utkání porazili Betis 1:0 a zajistili si tak odstup již šesti bodů na čtvrtý Sociedad.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Sociedad 2:0

02.04.2023 18:30

Góly: 77. Dani Parejo (pen.), 81. Nicolas Jackson

Villarreal v klíčové bitvě porazil doma čtvrtý Real Sociedad. Tím se mu přiblížil nad rozdíl čtyř bodů a uhájil šestou příčku. Góly dnes ve Villarrealu padaly až v samotném závěru, postarali se o ně Parejo s Jacksonem.

Už po čtyřech minutách se jako první málem prosadil Morales, jenž se po sprintu dostal až do zakončení. To ale nezvládl podle představ a po obhození brankáře Remira zamířil mimo bránu. Obdobně na tom byl i Kubo, který pro změnu pálil jen do připraveného brankáře Pepeho Reiny. Po čtvrthodince hry sehrál Real Sociedad zajímavý signál po standardní situaci, když si na Zubeldíův dloubák naskočil Sørloth. Zrovna když si ale rovnal míč na střelu, vyvedl ho z rovnováhy vracející se Foyth.

Po pár dalších minutách se Villarreal nadechl k zajímavé akci, jenže Baenovu vybídku patičkou nasměroval pálící Yéremi Pino jen do tyče! Pak se delší dobu nestalo nic zajímavého a Villarreal si to nechal až na samotný konec poločasu. Po Foythově pasu do vápna si míč zpracoval Morales, obhodil si protihráče a dostal se do obrovské šance. Jenže tu spálil a prakticky sám před brankářem mířil příliš vysoko!

Sedm minut po změně stran napřáhl zpoza šestnáctky Také Kubo, jenže jeho ránu zastavilo břevno! Rozhodnutí přinesl až závěr utkání. Patnáct minut před koncem padl k zemi Chukwueze a kromě žluté karty pro Zubimendiho pískal sudí taky penaltu. K ní se postavil Dani Parejo a nemýlil se.

Aby se La Real nedokázal jen tak vzpamatovat, tak do jeho sítě po pouhých čtyřech minutách spadl míč ještě jednou. Yéremi odvedl velký kus práce vlastním sólem, nahrál Nicolásovi Jacksonovi a ten střelou do protipohybu stanovil konečné skóre. To vydrželo i přesto, že se Jackson nechal po dvou kartách hloupě vyloučit.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Valladolid 6:0

02.04.2023 16:15

Góly: 22. Rodrygo, 29. Karim Benzema, 32. Karim Benzema, 36. Karim Benzema, 73. Marco Asensio, 90+2. Lucas Vázquez

Na Santiago Bernabéu se v neděli odpoledne, v rámci sedmadvacátého kola odehrálo utkání mezi Realem Madrid a Valladolidem. Již v prvním poločase bylo jasné, kdo duel jednoznačně ovládne, na úvodní trefu Rydryga navázal svým hattrickem během pouhých sedmi minut Karim Benzema. Po pauze se "Bílý balet" prosadil ještě dvakrát a byl to jmenovitě Marco Asensio a Lucas Vázquez. Real Madrid tak rozdrtil Valladolid 6:0.

Hra kočky s myší nebo také hra na jednu branku, tak by se dala charakterizovat většina utkání, které ovládl aktuálně druhý celek tabulky, začátek však vypadal úplně jinak. V desáté minutě mohl jít do vedení outsider, obrovské šance si vytvořil hned dvě. Nejprve orazítkoval svou střelou z hranice vápna tyč Mesa, o pár vteřin později svatyni Courtoise těsně minul Monchu.

Ve dvaadvacáté minutě se už ale o slovo přihlásil favorit a byla z toho hned úvodní branka. Volného Rodryga našel po krásné individuální akci Asensio a Brazilec si se střelou na zadní tyč dokázal poradit. Následně se střelec první branky mohl octnout také v pozici asistenta, střelu Benzemy po jeho přihrávce však dokázal vyrazit Asenjo.

O chvíli později už ale proti francouzskému forvardovi kapituloval. Po levé straně se prosmýkl Vinícius Júnior, nacentroval přesně na nohu Benzemy, který na zadní tyči dokázal míč s klidem dopravit do sítě.

Další gól přišel opět po trase Vinícius - Benzema. Mladičký Brazilec svého parťáka vybídl ke střele, ten se z hranice pokutového území opřel do míče a jeho projektil skončil na zadní tyči Asenja, který se natahoval marně.

A do třetice Karim Benzema. Tentokrát Los Blancos udeřili zleva, jmenovitě Rodrygo, který centroval balón do vápna, kde si jej naprosto bez problémů našel francouzský ostrostřelec a nádhernými nůžkami překonal gólmana hostí.

Obrovský pech měli chvíli po pauze hosté, kteří mohli zapsat alespoň čestný zásah, to by ale nesměl Pérez znovu trefit pouze brankovou konstrukci. O pět minut později pak nadějné zakončení Platy zastavil blokem Éder Militão.

Pak se opět taktovky ujali domácí, trefa Júniora z šestašedesáté minuty sice ještě neplatila, jelikož brazilský křídelník zasáhl míč rukou, o pět minut později už se ale domácí mohli radovat popáté. Po ose Rodrygo - Asensio putoval míč a druhý jmenovaný nakonec vyslal nechytatelnou ránu k tyči.

Šestou branku pak ještě přidal v nastaveném čase Vázquez, po přihrávce Hazarda, který využil velmi nepřesnou rozehrávku brankáře Asenja. Madridští tak velmi razantně odpověděli na výhru Barcelony nad Elche a stáhli její náskok na dvanáct bodů, celek z Kastilie a Leónu naopak odjíždí s vysokou porážkou a z šestnáctého místa se neodlepil.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - UD Almería 2:2

02.04.2023 14:00

Góly: 10. Haris Seferović, 42. Carles Pérez - 7. Srđan Babić, 32. Arnau Puigmal

21:8, taková byla statistika střel na konci zápasu mezi domácí Celtou Vigo a Almerií, konečná podoba skóre byla nakonec dva ku dvěma. Všechny branky navíc padly v prvním poločase, hosté šli dvakrát do vedení po trefách Babiće a Puigmala, za Los Celestes dokázal kontrovat nejdříve Haris Seferović a těsně před pauzou nádhernou ranou také Carles Pérez. Almería si tak z Viga odvezla cenný bod.

Od začátku bylo poměrně jasné, že o nudný zápas se na Balaídos rozhodně jednat nebude, už v sedmé minutě totiž poprvé rozvlnil síť srbský stoper Babić. Ten si na přední tyči naskočil na roh Robertoneho a svoji hlavičku umístil nechytatelně do šibenice.

Domácí se z obdržené branky oklepali rychle. Psala se desátá minuta, když se na pravé straně rozběhl Veiga, poslal přesně míč do vápna, kde jej famózním způsobem ze vzduchu sklepl do brány Seferović. Toho si totiž nepohlídal Chumi.

Ofenzivní představení pokračovalo a na tahu byli znovu svěřenci kouče Rubiho. Kolem Ghaňana Aidooa se ve dvaatřicáté minutě prohnal na levé straně Luis Suárez a předložil míč parádně na volného Puigmala. Ten neměl problém s umístěním míče do prázdné brány a Rojiblancos znovu vedli.

Jenže ne nadlouho. Tři minuty před pauzou ukořistil chybnou rozehrávku hostí za bukem číhající Carles Pérez, navedl si míč na střelu a zamířil přesně k tyči. O zákrok se samozřejmě pokusil brankář Martínez, ale poradit si nedokázal.

Deset minut po pauze se k nebezpečnému zakončení z blízkosti Martíneze dostal Aspas, dvaatřicetiletého španělského gólmana ale překonat nedokázal. Domácí častěji drželi míč na svých kopačkách, přesto to byli hosté, kdo se dostal do dobré příležitosti. Portugalec Costa si ale uvnitř šestnáctky mířidla neseřídil.

Strhnout utkání na svou stranu mohla ještě těsně před koncem Celta, to by ale Iago Aspas místo do tyče musel zakroutit míč o pár centimetrů vedle, do šibenice. Nestalo se, Almería tak odjíždí z Viga alespoň s bodem.

Více informací k zápasu

Elche CF - FC Barcelona 0:4

01.04.2023 21:00

Góly: 20. Robert Lewandowski, 56. Anssumane Fati, 66. Robert Lewandowski, 70. Ferrán Torres

Fotbalisté Barcelony uspěli ve 27. kole LaLigy na půdě posledního Elche 4:0 a zvýšili svůj náskok v čele soutěže na 15 bodů. Vítěznou trefu zařídil díky šťastné střele dvougólový Robert Lewandowski, který v ročníku zaznamenal již 17 branek. Svůj teprve čtvrtý a zároveň první zásah od října přidal po změně stran Ansu Fati, jenž by dle spekulací mohl být jedním z hráčů, s nimiž se Blaugranas v létě rozloučí s vidinou přivést zpět Lionela Messiho.

Barcelona se po zdařilém El Clásicu vyhřívala na čele soutěže s 12bodovým náskokem na druhý Real Madrid, ještě o bod větší rozestup ale dělil na opačném konci tabulky poslední Elche s 19. Almeríí. Za bídné postavení zelenobílých mohla především žalostná defenziva, která propustila 51 gólů soupeřů do své sítě. Zato Barca dosud vstřelila 49 branek a byla natěšená si tuto statistiku proti nejhorší obraně soutěže ještě vylepšit.

Úvodní minuty však neodpovídaly tomu, že se střetl lídr s posledním. Barcelona se jen těžko probojovávala do blízkosti soupeřova vápna a Elche jí bylo vyrovnaným sokem. První šance se Blaugranas dočkali až ve 20. minutě, hned z ní ovšem vstřelili gól. Po přímém kopu se míč z hlavy Ronalda Araúja dostal k Lewandovskému, jenž jej šťastně kopl do své stojné nohy, od které se odrazil přesně k levé tyči. Trefa polského reprezentanta Barcu ukolébala a za další se nikterak nehnala. Až ve 43. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek opět Lewandowski, jenže hlavičku namířil nad břevno. Chvíli před odchodem do šaten byl ještě blízko skórování Jules Koundé, překonaného gólmana ale nahradil skvěle skluzující Omar Mascarell.

Po změně stran mohl Barcu zaskočit vyrovnávacím zásahem José Ángel Carmona, který si skvěle zaběhl za obranu a pelášil přímo proti hostujícímu brankáři. Při sprintu si však hráč Elche přivodil zranění, a svůj nadějný únik tak skončil v bolestech. Katalánci si chvíli nato připravili pojišťovací trefu. Tu vstřelil Fati, jenž přebral míč na polovině hřiště a dovedl jej až za záda bezmocného Édgara Badíi. O 10 minut později už to bylo pro Xaviho svěřence o tři góly. Gavi v souboji s obráncem vydoloval balon pro Lewandovského, který si ve vápně našel prostor pro prudkou ránu, jíž propálil domácího brankáře. Rozsypané defenzivy Elche využil poté i Ferrán Torres, jenž z hranice vápna skóroval střelou k levé tyči, a uzavřel tak gólový účet utkání.

Barca tak opět zvítězila a upevnila si první příčku. Další zápas ji čeká 10. dubna proti Gironě, Elche se o dva dny dříve střetne s Osasunou.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Sevilla FC 0:2

01.04.2023 18:30

Góly: 51. Lucas Ocampos, 74. Youssef En-Nesyri

Vítěznou premiéru na lavičce Sevilly zažil kouč José Louis Mendilibar. Jeho svěřenci zvítězili v Cádizu 2:0, když se po změně stran prosadili Lucas Ocampos a Youssef En-Nesyri. Samotné utkání mnoho brankových příležitostí nenabídlo a Sevilla mohla těžit ze své efektivity.

Favoritem zápasu byla Sevilla, byť pod novým koučem Mendilibarem nezačala nijak aktivně. První poločas byl z obou stran spíše opatrný a nejenže nenabídl žádný gól, ale dokonce ani pořádnou brankovou příležitost.

To nejdůležitější se událo až po přestávce. Oba trenéři ponechali stejné sestavy a to nakonec prospělo Andalusanům. Hned v 51. minutě vyboxoval Gil balón před sebe a Lucas Ocampos tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Sevilla vedla a o náskok už neměla přijít. Hosté navíc nebláznili a dál se drželi taktických pokynů a vyčkávali na vhodnou příležitost. Ta se naskytla čtvrthodiny před koncem a beze zbytku jí využil Youssef En-Nesyri. Útočník Sevilly si zpracoval dlouhý nákop za obranu a přesnou koncovkou zvýšil na 2:0.

Cádiz už byl v těžké pozici a na dotažení dvoubrankového manka měl i málo času. Upřímně řečeno domácí nepředvedli proti Seville takřka nic a nakonec zaslouženě prohráli. Pro Sevillu to je pod koučem Mendilibarem jednoznačně skvělý začátek, byť evropské poháry jsou nadále hodně vzdáleny.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:0

01.04.2023 16:15

Góly: -

Bezgólovou remízu viděli diváci na San Mamés v Bilbau. Domácí Athletic nenašel recept na pozornou obranu Getafe a remíza 0:0 je pro něj jednoznačně ztrátou v boji o evropské poháry. Getafe zůstane ve druhé polovině tabulky a rozhodně nemůže být v klidu.

Athletic vstupoval do zápasu jako jasný favorit, jenomže soupeř se na jeho hru výborně připravil. Dvě největší šance v průběhu celého utkání viděli diváci v první půli. Nejprve Berchicheho hlavičku z malého vápna zkrotil nadvakrát Soria a až později přispěchali s gólovkou i hosté.

Ve 34. minutě rozehrávalo Getafe rohový kop a nechybělo mnoho, aby se ujalo vedení. Omar Alderete také hlavičkoval z malého vápna a Agirrezabalaga výtečným zákrokem vyrazil balón před sebe. Hosté měli ještě možnost dorážky, ale branku z ní vůbec netrefili. Getafe odehrálo s Athleticem v první půli vyrovnanou bilanci a průběžná remíza v podstatě odpovídala dění na hřišti.

Athletic Club po přestávce zvýšil aktivitu a naopak Azulones se zatáhli do hluboké defenzívy, ze které nedávali Baskům moc příležitostí zakončit. Ve druhém poločase vlastně nebyla k vidění jediná pořádná šance a to ani v jeho závěru. Výsledkem bylo, že domácí opanovali držení balónu, ale nebylo jim to nic platné. Athletic si zkrátka nevěděl rady a s Getafe nakonec remizoval 0:0.

Více informací k zápasu

Girona FC - Espanyol Barcelona 2:1

01.04.2023 14:00

Góly: 53. Arnau Martínez, 88. Cristhian Stuani (pen.) - 74. Martin Braithwaite

Girona slaví vítězství v malém katalánském derby. Tři body nad Espanyolem urvala až v samotném závěru proměněnou penaltou Cristhiana Stuaniho! V utkání rovněž padly dvě červené karty - po jedné na každé straně.

V sobotu odpoledne bylo ve španělské LaLize na programu malé katalánské derby mezi Gironou a Espanyolem. Vzhledem k postavení v tabulce byla favoritem Girona a svojí roli nakonec skutečně naplnila.

Jenomže v prvním poločase se toho událo jen pramálo. Domácí sice byli aktivnější, ale k nějaké větší šanci to stejně jako na druhé straně nevedlo. Pacheco musel zasahovat jen při střele Hernándeze, jinak byl bez práce.

Po změně stran už se hrál jiný fotbal. Výrazně tomu pomohla 53. minutě a parádní střela Arnaua Martíneze, který si počkal na odražený balón a z druhého dotyku ze vzduchu překvapil Pacheca. Na tahu byl Espanyol a čtvrthodinu před koncem vyrovnal. Předcházelo tomu vyloučení Reiniera a jen o chvíli později se trefil z malého vápna Martin Braithwaite. V tu chvíli byl Espanyol na koni a mohl pomýšlet na zvrat v utkání. V 83. minutě ale přišlo i vyloučení na druhé straně a Sergi Gómez musel po přímé červené kartě opustit hrací plochu.

Vyrovnané utkání spělo do svého závěru a šťastnějším celkem byla nakonec Girona. Calero čtyři minuty před koncem fauloval ve vlastním vápně a domácí měli k dispozici penaltu. Cristhian Stuani ji s přehledem proměnil a rozhodl o výhře 2:1. V nastavení sahal po vyrovnání Joselu, ale branku minul.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - CA Osasuna 0:0

31.03.2023 21:00

Góly: -

V páteční předehrávce 27. kola španělské LaLigy mezi Mallorcou a Osasunou bylo k vidění spousta hrubých zákroků, branky se nicméně diváci na Visit Mallorca Estadi nedočkali.

Utkání mezi dvěma týmy ze středu tabulky se rozběhlo ve svižném tempu, už ve druhé minutě totiž z přímého kopu zahrozil domácí Kang-in Lee, jeho pokus však proletěl těsně nad soupeřící svatyní. Mallorca v prvním poločase měla herně navrch, ale ani obrovská šance Pabla Maffea brankou neskončila, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ten platil i v 69. minutě, kdy šla Mallorca do početní nevýhody. Obránce Copete totiž zatahal za dres Rubéna Garcíu, který se dostával k míči za domácí obranou, a nedal tak rozhodčímu na vybranou, Isidro Díaz de Mera jej poslal předčasně do šaten.

Osasuna po zbytek utkání svého ostrovního soupeře tlačila, největší šanci však v 76. minutě zahodil Ante Budimir a v samém závěru se vyznamenal brankář Rajković, když vyškrábl pokus Abdeho.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
27
23
2
2
53 : 9
71
2
Real Madrid
27
18
5
4
57 : 21
59
3
Atlético Madrid
27
16
6
5
43 : 19
54
4
Real Sociedad
27
14
6
7
35 : 26
48
5
Real Betis
27
13
6
8
34 : 27
45
6
Villarreal CF
27
13
5
9
34 : 24
44
7
Athletic Bilbao
27
10
7
10
36 : 28
37
8
Rayo Vallecano
27
9
10
8
32 : 31
37
9
Celta Vigo
27
9
8
10
34 : 37
35
10
CA Osasuna
27
9
8
10
22 : 27
35
11
Girona FC
27
9
7
11
42 : 42
34
12
RCD Mallorca
27
9
6
12
22 : 27
33
13
Sevilla FC
27
8
7
12
31 : 42
31
14
Getafe CF
27
7
9
11
27 : 34
30
15
Cádiz CF
27
6
10
11
21 : 40
28
16
Real Valladolid
27
8
4
15
20 : 44
28
17
Valencia CF
27
7
6
14
29 : 32
27
18
Espanyol Barcelona
27
6
9
12
33 : 44
27
19
UD Almería
27
7
6
14
32 : 47
27
20
Elche CF
27
2
7
18
19 : 55
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
Jordi Alba

To ty některý zápasy fakt nikde nejsou ? To už je asi po 3. tuhle sezónu, co jsem musel hledat zápas Girony někde na Tipsportu. Je mi jasný, že ne všechny zápasy táhnou, ale zrovna "malý derby" mohli dát.

Reagovat
Gazdo

Co Arnau? Stale hrava dobre?

Reagovat
Jordi Alba

Tady se fakt na ty reakce lehce zapomene. Make EF Great Again Kurva

Ale jinak jj, Gironu přerostl, ten jde bohužel po sezoně asi jinam. Stejně jako se v minulosti neudržel Maffeo a Porro.

Reagovat
Gazdo

Uz len aby mala Barca prachy a normalny skauting

Reagovat
Jordi Alba

Hodil by se nám, mít kraje Arnau a Baldé by byla sranda, ale i dost risk, občas přitom úročení tak nějak zapomene na obranu, jako Alba. Drahej nebude, krajní bek z týmu jako Girona nebude stát pálku, ale spíš se bojím, že si ho koupí City za 10 a prodá obratem komukoliv za 20 no.

Reagovat
LAM

Tak nakonec úplně v klidu. Všichni útočníci si aspoň zastříleli a už je to o 15

V lize by to mohlo bejt už do konce klasicky 4-3-3, aby se aspoň šastěji vyzkoušeli Fati s Torresem.

Reagovat
2miguel1

Tento rok budeme atakovať 100b. Xavi bol trefa do čierneho. Už v druhej sezóne začína dominovať. Vyšperkujme to ešte na dve sezóny spolu s Messim. Messi je o dva roky mladší ako Lukita a ten je stále najlepši hrač Realu, aj u Messiho by som sa neobaval veku.

Reagovat
LAM

No na druhou stranu nám hodně pomáhá, že běhá celej týma taky brání. To by s Messim zase neplatilo a byl to taky problém pro PSG v LM, kvůli kterému zase vypadli.

Reagovat
2miguel1

ono ešte jeden nebrániaci, by sa asi ešte dal. Problém už je, keď máš Neymar Messi Mbappe. Tam nebráni nikto. Lewa je aj v tomto idealna 9 plus útok Gavi Lewa Messi, kde maš prakticky štyroch záložnikov, to by išlo. Ak by sme mali Stegen- BACK- Frenkie,Gundo,Pedri a tamten útok, už by prevladala extremna kvalita, ktora by bola "viac" ako to, že 10 hráčov v poli behá. Nemyslitelne by bolo hrať na troch utočnikov s Messim a slimakom Busom, to by už nešlo.

Reagovat
Rizek

Vypadli ti z toho Dembouz a Raphinha.

Já to vidím na klasickou zálohu FdJ, Pedri, Gavi a vepředu by to bylo Dembouz (Ferran), Lewa (Messi), Messi (Raph). Dává mi smysl Lewu a Messiho rotovat s tím, že spolu by se na place potkávali jen ve fragmentech zápasů.

Reagovat
Mercury

To mi moc smysl nedava, vzdyt nejvetsi Messiho prinos bude prave v servisu pro Lewu.

Reagovat
Rizek

A to si představuješ jak? Messi bude brousit lajnu a dávat to Lewovi do vápna jak na zlatým podnosu? Takhle by to stopro nebylo. Messi je nebezpečný ve stejných prostorech jako Lewa. Nejsou stejné typy, ale hrají podobnou hru. Servis jim bude dělat Dembouz a otvírat obranu Raph.

Reagovat
2miguel1

Lewa je typicka 9 ako bol aj Suarez. Messi by to čapoval Lewymu

Reagovat
Rizek

Sleduješ Lewu v Barce? Chodí si pro balony, pomáhá v mezihře.

Reagovat
technecium

Tak přesně to dělal i Suaréz, kterej v tom byl akorát prostě lepší. A s Messim si rozuměl jako nikdo.

Reagovat
Rizek

jenže to byl ještě jiný Messi. Teď už Messi hraje něco jiného. Rozjíždí akce a chodí do koncovky ze středu. Jako ano - dalo by se to asi secvičit, aby si nelezli do zelí (jako třeba Čvančara - Kuchta ve Spartě), ale ikdyby to sedlo herně, tak se bojím, že by chyběl pohyb a defenzivní činnost.

Reagovat
madridcan

Proste rovno napíš, že si jebol po stole päsťou, cez tvoj názor cesta nevedie...vybavené

Reagovat
Rizek

he?

Reagovat
CHONG

Ligu si vodíte a nás ve vzájemných zápasech bohužel taky, ale o dominanci bych mluvil až v momentě, kdy nebudete v Evropě za fackovací panáky...

Reagovat
2miguel1

Tak naša hra nieje zrovna prispôsobená na poháre, u nas nieje pragmatizmus, ta otvorenosť má svoju daň ( preto aj taky Pep proste nieje v tej LM úspešný ). U nás sa LM vyhrala len totalnym futbalom pod Pepom alebo MSN. 1/4, 1/2 by sme ale hrať mali, a to so sa nebojím, že by sa to Xavimu nepodarilo

Reagovat
vagneris

V Evropě to rozhodla zraněná celá obrana a především zásadní chyby rozhodčích, kdy nepískli tři jasný penalty a neuznaly regulérní gól. Bez těch chyb bychom vyhráli na Bayernu i na Interu. V obou zápasech byla Barcelona o třídu lepší.

Reagovat
CHONG

OK

Reagovat
Rizek

asi ne, Time.

V Evropě to neumíme.

Reagovat
Well

Reagovat
Neutron

lol

Reagovat
2miguel1

Barcelona nebola o triedu lepšia ani nahodou, ono na druhej strane mali sme skupinu, kde su teraz dvaja v štvrťfinale. Tá obrana nam chybala, tam by sme mali plusové body

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Jasná věc

Reagovat
Fendi

Hlavně v lize mistrů to vyšperkoval

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Mladý Ancelotti po sezóně odejde, má nějaké angažma jako hlavní kouč, nevíte někdo? Vypadá hodně zajímavě

Reagovat
Juan Román Riquelme

Fc Basel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele