LaLiga - preview 7. kola: Celta hraje s Granadou

25.09.2021, 08:41, aktualizováno 27.09.2021, 08:55
Previews
Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)
Celta Vigo v týdnu konečně zabrala na půdě Levante a nyní ji doma čeká další duel s mužstvem, které je v nové sezoně ještě bez výhry. Přijede Granada. Komu se podaří odrazit ze suterénu do přece jen klidnějšího středu?
Celta Vigo - Granada CF  (pondělí 21:00)
Na Estadio Balaídos se odehraje pondělní dohrávka mezi Celtou Vigo a Granadou. Domácí v minulém kole poprvé vyhráli a v nastoleném trendu chtějí pokračovat i proti celku z Andalusie, který na své první vítězství stále čeká.

Tak se Celta Vigo konečně dočkala. Minulé úterý zvítězila na půdě Levante brankami Aspase a Méndeze a získala tři body. V tabulce mají Celestes čtyři, takže je stále co zlepšovat. Trenér Coundet mohl být po minulém týdnu spokojen, ale ještě zbývá dobrý výsledek potvrdit před vlastními diváky. Na Balaídos se totiž Celtě nedaří a v nové sezoně tu prohrála všechny tři duely.

Granada je jeden ze tří týmů, který v nové sezoně doposud nevyhrál. Z šesti kol urval tři remízy, i když ne ledajaké. Bod z Camp Nou i Villarrealu má svojí velkou hodnotu, stejně jako domácí remíza s Valencií. Na papírově silnější celky to Granadě jde, koneckonců i porážky s výjimkou na Vallecanu, byly převážně těsné. Minulý týden Granada nestačila na Real Sociedad, který si odvezl výhru 3:2. Jedním z mála pozitiv je fakt, že se podařilo poprvé v sezoně skórovat víc než jednou.

Každopádně Granada už potřebuje naplno bodovat, ale vyhrát na Celtě se jí podařilo jen jednou. Na podzim 2019 tam zvítězila 2:0, když se trefili Germán Sánchez a Yangel Herrera. V minulé sezoně vyhráli Celestes domácí utkání 3:1 a v Granadě byla k vidění nudná remíza 0:0.

Celta hlásí jen jednu absenci a tou by měl být Joseph Aidoo, který byl pozitivně testován na koronavirus. Co se týče Granady, scházejí Lozano, Eteki a zřejmě i Machís.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Araujo, Murillo, Galan - Tapia - Mendez, Beltran, Suarez - Mina, Aspas
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Arias, Duarte, Sanchez, Neva - Milla, Montoro, Gonalons - Rochina, Suarez, Puertas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.06 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - CA Osasuna  (neděle 14:00)
Mallorca má před sebou velmi náročnou úlohu. Kouč Luis García totiž musí najít v hráčích chuť do hry i schopnost znovu bodovat poté, co jeho tým utrpěl od Realu Madrid debakl 6:1. Soupeřem mu v neděli odpoledne bude Osasuna.

Celek z Baleárských ostrovů má na kontě po šesti odehraných kolech jen 8 bodů a záporné skóre 4:9. Na něm má největší podíl Real Madrid. Mallorca se až do šestého kola prezentovala velmi dobře a z pozice nováčka uhrála za první tři kola solidních sedm bodů. Jenže minulé kolo jí naprosto zesměšnilo. Real si s ní pohrál jako kočka s myší a nadělil jí debakl o šesti chodech! Dokáže se Mallorca po třech neúspěších vzpamatovat?

Dobrou zprávou pro trenéra Garcíu je aspoň fakt, že Osasuně se na Mallorce vůbec nedaří. Na Estadio Iberostar totiž celek z Pamplony nevyhrál už od roku 2006. V současné sezoně je Osasuna nejbližším sousedem Mallorky, oba týmy mají po osmi bodech. Osasuna ve vloženém kole nestačila na Real Betis a dostala od něj dvě branky.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reinav - Sastre, Valjent, Olivan, Costa - Baba, Sevilla - Ndiaye, Lee, Rodriguez - Niño
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, D. Garcia, Hernandez, Sánchez - Brašanac, Moncayola, Torro - R. Garcia, Kike, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.04 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Levante UD  (neděle 16:15)
Barcelona se dál potápí a její čekání na úspěch se neustále protahuje. To, co předvádí, zatím dokonale odpovídá klubu procházejícímu tranzitním obdobím. Dokáže této situace využít i takový outsider jako Levante?

V neděli odpoledne se na Camp Nou představí Levante a to by pro Barcelonu mohl být ideální odrazový můstek k lepším zítřkům. A že to Barcelona potřebuje jako sůl! Možná ani odpůrci Messiho si nepředstavovali, že Barcelona bude po šestém kole mimo pohárové příčky, momentálně až na sedmém místě! Pravda, blaugranas mají pořád jedno utkání k dobru, ale odstup od prvního Realu je teď už sedmibodový!

Naposledy dokázal Barcelonu o dva body obrat i Cádiz, kterému notně pomohlo to, že se po hodině hry musel do šaten vracet vyloučený Frenkie de Jong. Trenér Koeman tak opět nechal zesílit hlasy žádající jeho propuštění. Minimálně v duelu s Levante by ale na lavičce sedět měl. I když sedět, kvůli červené kartě z minulého kola bude dost možná jen v hledišti. Kolem Barcelony se teď netvoří zrovna pozitivní ovzduší, ale zkušený obránce Gérard Piqué se přesto nevzdává.

V rozhovoru pro Movistar uvedl španělský stoper následující myšlenku: "Tohle je pro nás hodně složité období. Změnil se prezident, byla tu pandemie, odešly některé opory. Neustále se něco mění a my musíme najít vnitřní klid, abychom se s tím dokázali vyrovnat. Ale je jen jedno řešení. Buď si můžeme všichni neustále stěžovat, nebo můžeme pracovat. A to my chceme. Hráči tu jsou od toho, aby v těžkých chvílích pracovali ještě tvrději."

Barcelona má opravdu potíže s absencemi, jak zmiňuje i trenér Koeman. Mimo hru je čerstvě vykartovaný De Jong a kromě něj stále hráči jako Alba, Agüero, Pedri, Braithwaite, Dembélé nebo Fati. Levante se připravuje bez Soldada, Campani a Bardhiho.

Patří mu sice 16. příčka, ale Levante je jedním ze čtyř klubů, které stále ještě čekají na první vítězství. Po remízách s Vallecanem a Elche se v minulém kole Levante utkalo s Celtou Vigo a dostalo od ní dvě branky, na které nedokázalo nijak reagovat.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Piqué, Dest - Gavi, Busquets, Roberto - Coutinho, L. De Jong, Memphis
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Miramón, Duarte, Mustafi, Clerc - De Frutos, Martinez, Radoja, Melero - Martí, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.57 - 7.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Elche CF  (neděle 18:30)
Po výhře nad Granadou má Real Sociedad před sebou další výzvu v podobě utkání proti Elche. Baskický celek je velkým favoritem. V LaLize neprohrál pět zápasů v řadě a usadil se na pozicích zaručujících Ligu mistrů. Elche je patnácté a zatím působí hodně nevyzpytatelným dojmem.

Začátek nové sezony zastihl Real Sociedad ve vynikající formě. V prvním zápase sice prohrál na Camp Nou, ale pak už pokaždé bodoval. Vyhrál čtyři z pěti zápasů a jedinou ztrátu zaznamenal v těžkém souboji se Sevillou. La Real ukázal svojí sílu i během týdne, když ve vložené kole zvítězil na hřišti Granady 3:2. Opět tomu výrazně přispěl Mikel Oyarzabal, o kterého mají zájem domácí i zahraniční velkokluby. Oyarzabal se v letošním ročníku LaLigy trefil už čtyřikrát!

Trenér Imanol Alguacil bude na jeho služby sázet i doma proti Elche. Baskové jsou velkým favoritem a případná ztráta by byla pro domácí nepříjemným překvapením. Elche však není radno podceňovat. Ve středu to sice schytalo na Villarrealu, kde inkasovalo čtyři góly, ale předtím nehrálo zle. Doma například remizovalo se Sevillou a následně zvítězilo v Madridu nad Getafe. Elche působí hodně nevyzpytatelným dojmem a na Anoetě rozhodně není bez šancí.

Baskové loni vyhráli oba duely a přitom ani jednou neinkasovali. Elche se radovalo z vítězství naposledy v roce 2015 a na Anoetě dokonce o dalších pět let dříve.

Real Sociedad má dobrou formu a to navzdory početné marodce. Také proti Elche budou scházet Alexander Isak, Carlos Fernandez, Nacho Monreal, Jon Guridi, Diego Rico, David Silva, Asier Illarramendi, Ander Barrenetxea a Jon Pacheco. Co se týče Elche, tomu budou chybět Pedro Bigas, Lucas Boyé a Jony Alamo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Ryan - Zaldua, Elustondo, Le Normand, Muňoz - Guevara, Merino, Navarro - Portu, Sorloth, Oyarzabal
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Casilla - Verdu, Gonzalez, Roco - Palacios, Fidel, Guti, Mfulu, Mojica - Benedetto, Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.18 - 7.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Cádiz CF  (neděle 18:30)
Loňský nováček LaLigy jede v neděli navečer do Madridu, aby se zde utkal s domácím Rayem Vallecano. Na Estadio Teresa Rivero ho ale čeká velmi složitá práce, protože současný nováček je v úchvatné formě.

Rayo vstupovalo do nového ročníku poté, co se muselo prodrat přes dva soupeře v play-off o první ligu a ještě jako jasný favorit na rychlý sestup. Jenže tým trenéra Andoniho Iraoly se zatím vzpírá všem předpokladům a úspěšně plení jednoho soupeře za druhým. V poslední době si Rayo podmanilo Granadu, Getafe a naposledy i Bilbao. Spolu s remízou proti Levante má 10 bodů a usadilo se na pohodlné šesté příčce!

V duelu s Cádizem, který si odvezl z jeho půdy tři body jen jednou od roku 1990, mu bude scházet Martin Marquelanz. Hosté postrádají Garrida s Falim.

A taky postrádají dobrou formu. Remíza s Barcelonou bez branek je sice úspěch, ale kromě toho si Cádiz připsal další dvě remízy, dvě prohry a jedinou výhru, což mu stačí až na 14. příčku.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrijevski - Balliu, Saveljich, Catena, F. García - Ciss, Comesana - Palazón, López, Á. García - Falcao
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Akapo, Chust, Harojan, Espino - Perea, Jonsson, Alarcón - Sánchez, Negredo, Sobrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.86 - 6.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Getafe CF  (neděle 21:00)
Nedělní program 7. kola LaLigy završí duel mezi Realem Betis a Getafe. Zatímco domácí verdiblancos prožívají velmi povedenou sezonu a cílí na evropské poháry, Getafe se zatím enormně trápí na hřišti i mimo něj a zůstává předposlední.

Real Betis se až doposud vyšplhal na osmou příčku a rozhodně chce výš. Od šestého místa, které už představuje vstupenku do evropských pohárů, ho dělí jen jediný bod. Tým trenéra Manuela Pellegriniho podává konstantně dobré výkony, poslední z nich ukázal ve vloženém šestém kole. Na půdě Osasuny sice dlouho hrál nerozhodně, ale na konci utkání dokázal dvěma rychlými góly rozhodnout o svém vítězství.

Mohl by ale trochu zapracovat na své domácí formě, která mu radost moc dělat nemůže. Minimálně ne s Getafe. Doma totiž Betis za posledních pět let vyhrál jen dvakrát. Tentokrát se navíc musí připravovat bez několika opor. Mimo hru jsou pro nadcházející duel Victor Ruíz, Marc Bartra, Youssef Sabaly a Diego Lainez.

Pořád na tom ale béticos nejsou tak špatně jako Getafe. Už jen když se budeme držet absencí, tak do hry nenastoupí vykartovaný Carles Aleñá, k němuž musíme přičíst zraněné Arambarriho, Jankta, Vitola, Abdulaie a Cabaca.

A na hřišti samotném to není o moc lepší. Celek z předměstí Madridu doposud neposbíral ani jeden bod a v LaLize je až na předposledním místě jen o skóre před posledním Deportivem Alavés. Přičemž skóre není zrovna ideální ani v jeho případě, neb Getafe dalo jen dvě branky a dostalo jich deset.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Montoya, Hermoso, González, Moreno - Rodríguez, Guardado - Juanmi, Canales, Fékir - Iglesias
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Cuenca, Mitrović - Iglesias, Maksimović, Florentino, Olivera - Silva - Mata, Macías
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.88 - 6.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - Atlético Madrid  (sobota 14:00)
Alavés stojí před mohutnou horou, která pro něj opět bude představovat nepřekonatelnou překážku. Žádný tým v celé lize na tom nyní není tak špatně jako Deportivo! A aby toho nebylo málo, tak o víkendu se na jeho stadion podívá samotné Atlético Madrid.

Estadio Mendizorrotza se připravuje na další zoufalou podívanou. Fandit Deportivu Alavés teď není jednoduchá věc, protože Alavés předvádí jeden mizerný výkon za druhým a není se čemu divit, že po pěti odehraných kolech je až na posledním místě. Jako jeden ze čtyř týmů má ještě utkání k dobru, ale jednak ho v něm čeká Villarreal a jednak s ohledem na současnou formu není pravděpodobné, že by tohle utkání něco změnilo.

Alavésu se nedaří na hřišti prakticky nic. Za pět zápasů se zmohl jen na jedinou přesnou trefu (trochu překvapivě do sítě Realu Madrid v prvním kole) a už 11 jich dostal! Nejhorší útok a nejhorší obrana ligy nemohou znamenat nic jiného než poslední místo s tím, že Alavés je jeden ze dvou týmů, které ještě neuhrály ani bod.

Trenér Javier Calleja ale doufá, že se na jeho tým usměje štěstí. "Stojíme před náročnou výzvou. Když se někomu daří tak špatně jako nám, je snadné propadnout skepsi a ztratit motivaci. My ale musíme udělat pravý opak - potřebujeme se vrátit ke kořenům, od základu na sobě pracovat a vytrvávat za každých okolností. Nehráli jsme vždycky špatně, častokrát jsme neměli štěstí. Věřím, že stačí jeden povedený zápas a bude to zase lepší."

Že by se toho měl Calleja dočkat v utkání s Atléticem, to ale není příliš pravděpodobné. Pravda, Colchoneros taky nejsou v tak suverénní formě jako v minulém roce, ale pořád jsou jasnými favority. Po dvou soutěžních remízách bez branek měli namále i v minulém kole s Getafe, ale nakonec díky skvělému Luisi Suárezovi dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel a vzali si tři body. Ty je dostřelili na vzdálenost dvou bodů od prvního Realu Madrid.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Miazga, Duarte - Rioja, Loum, Pina, Garcia - Guidetti, Joselu
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Savić, Giménez, Lodi - Llorente, De Paul - Correa, Griezmann, Carrasco - Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.12 - 4.16 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Athletic Bilbao  (sobota 16:15)
Valencia nezvládla ligový šlágr se Sevillou vůbec dobře a po porážce o dvě branky se pokusí vylepšit si renomé v domácím utkání. Sobotní odpoledne k tomu bude jako stvořené, neboť ani soupeři "Netopýrů" se moc nedaří. Bilbao prohrálo šokujícím způsobem s nováčkem a teď chce urvat tři body.

Los Che vstoupili do sezony s novým trenérem Josém Bordalásem perfektně a ze čtyř úvodních duelů vytěžili celkem 10 bodů. Jenže pak se do Valencie dostavil Real Madrid a přerušil Bordalásovu úspěšnou sérii. A když se Valencia střetla s dalším velmi silným soupeřem, opět mu nedokázala vzdorovat. A byl to docela šok, protože Sevilla doma nad Valencií vedla po pětadvaceti odehraných minutách už drtivým výsledkem 3:0!

"Netopýři" sice dokázali aspoň snížit, ale přesto odcházeli ze hřiště po skončení utkání s hodně hořkou příchutí. I přes dvě prohry jsou ale pořád velmi blízko příčkám, které zaručují Ligu mistrů.

A trenér Bordalás doufá, že se jeho hráči znovu brzy vzchopí. "Poslední dva duely se nám vůbec nepovedly po herní ani výsledkové stránce. Nesmíme ale zapomínat na dobrou práci z úvodu ligy a nebylo by šťastné, kdybychom se nechali negativně ovlivnit jen těmito duely. Prohráli jsme, ale teď je čas se zamyslet, přijít na chyby a vyřešit je. Je pravda, že v tak nabitém harmonogramu se to dělá těžko, ale věřím, že si proti Bilbau vzpomeneme na zápasy, které se nám povedly."

S Bilbaem má Valencia už mnoho zkušeností a je pravda, že domácí prostředí jí určitě pomáhá. Bilbau se povedlo vyhrát na stadionu Mestalla jen třikrát za posledních dvacet let, což pro něj není zrovna dobrá vizitka.

Dobrou vizitku pro něj naopak v této sezoně opět představuje jeho obrana. Defenzivní práce je v Baskicku tradičně na dobré úrovni a Bilbao to i letos zatím potvrzuje. Za pět odehraných duelů dostalo jen tři branky! Útok je trochu horší, protože ten se zatím zmohl jen na pět přesných zásahů.

I proto jsou Baskové nyní v nedokončené tabulce až na osmém místě. Zatím předvádí spíš nevyrovnané výkony, které je trochu sráží dolů. Jednak dokázali obrat o body Atlético, ale v minulém kole šokovali zápasem s Rayem Vallecano. Nováček ligy si s Bilbaem totiž poradil a díky pozdní trefě veterána Falcaa se radoval z výhry 2:1!
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Gabriel, Alderete, Lato - Jason, Wass, Guillamón, Duro - Guedes, Gómez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, Zarraga, Vesga, Muniaín - Williams, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.13 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (sobota 18:30)
Sevilla v minulém kole spustila perfektní kanonádu, před níž se musela poklonit i silná Valencia. Sobotní podvečer jí nabízí další možnost, jak získat tři body, protože na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán dorazí Espanyol. A tomu se rozhodně nedaří tak, jak by si jeho fanoušci představovali.

Sevilla je jedním ze čtyř týmů, které mají odehráno o jedno utkání méně, což je příjemný bonus v představách pro chvíle, kdy se týmu zrovna nedaří. To ale není případ Sevilly. Pravda, tým trenéra Julena Lopeteguie měl sice po dobrém startu do sezony, trochu výpadek, ale už se zdá, že je zažehnán.

Tři po sobě jdoucí soutěžní remízy totiž Sevilla ukončila hodně rázně. Poté, co ve zmíněné sérii tří duelů dala jen dvě branky, si všechno vynahradila ve vloženém kole. Středeční večer patřil jednoznačně jí - Sevilla dala Valencii jen za prvních 25 minut tři branky a naprosto ji vyšachovala z nějakého boje o body. Valencia dokázala už jen snížit na konečných 1:3.

Mladý útočník Rafael Mir, který si v tomto utkání připsal svůj první gól za nového zaměstnavatele, neskrýval nadšení. "Moc mě těší, že jsem dal gól a že po šesti odehraných utkáních už můžu tenhle cíl odškrtnout. Z naší strany to bylo velmi povedené střetnutí, soupeři jsme prakticky nic nedovolili. Největší radost mám ale za celý tým, který bojoval do poslední chvíle a vyhrát si zasloužil. Teď je důležité na téhle cestě vytrvat co nejdéle."

Espanyol v tomto ročníku dlouho tápal a ještě před minulým kolem měl na kontě jen tři body. Naposledy k nim ale přidal další tři, neboť si ve vypjatém utkání dokázal poradit s Deportivem Alavés. V tom zápase dal Raúl de Tomás tři branky, ale VAR mu uznal jen jedinou. Po první výhře v sezoně je Espanyol na 13. místě a chce výš.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Fernando, Rakitić, Gómez - Lamela, Mir, Ocampos
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Gil, Gómez, Cabrera, Pedrosa - Morlanes, Baré - Embarba, Darder, Melamed - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.59 - 8.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Villarreal CF  (sobota 21:00)
Real Madrid hostí Sheriff, Villarreal cestuje na Old Trafford k zápase s Manchesterem United. Díky náročnému programu se šlágr 7. kola LaLigy uskuteční už v sobotu večer a půjde o souboj dosud neporažených týmů. Real se po šesti zápasech ujal vedení a zatím má výrazně navrch, než vítěz posledního ročníku Evropské ligy Villarreal.

Slavné Santiago Bernabéu už je po rekonstrukci a Real Madrid zde sehraje další důležité utkání proti Villarrealu. Vstup do sezony se Ancelottiho svěřencům povedl a po šesti kolech je královský celek na prvním místě tabulky. Ztratil zatím pouze jednou, když na poslední chvíli zachránil remízu 3:3 na půdě Levante. Neporažený je i Villarreal, který ale zatím vyhrál jen jedno utkání, a to se od vítěze Evropské ligy čekalo více.

"Hrajeme proti týmu, který má spoustu kvality i zkušeností. Abychom vyhráli, musíme předvést dobrý výkon. Hráči si vedou dobře a musím být upřímný, hodně jsme se soustředili na defenzívu, protože ta potřebovala nejvíce zlepšit. Ofenzíva závisí více na kvalitě a kreativitě útočníků a těch má tým plno," prohlásil před zápasem Carlo Ancelotti.

Real Madrid odehraje v týdnu další zápas Ligy mistrů, tentokrát proti jasnému outsiderovi a nováčkovi Sheriffu Tiraspol. Moldavský celek ale neustále ukazuje, že jej není radno podceňovat a třeba ve španělské metropoli překvapí. Real Madrid bude v obou zápasech spoléhat na kanonýra Karima Benzemu. Francouzský útočník už nasázel jen v LaLize úctyhodných osm gólů! "Kvůli tomu co dělá a dělal v minulé sezoně, by měl být na seznamu hráčů, kteří mohou vyhrát Zlatý míč. Je na to čas, on je jako víno - čím starší, tím lepší," pochválil francouzského útočníka Benzema.

Milionářská soutěž čeká i na Villarreal, jenž se představí na Old Trafford proti Manchesteru United. S Rudými ďábly se setkal už v minulé sezoně ve finále Evropské ligy a byl úspěšnější. "Chceme být důslední. Jsme na začátku cesty a výhra proti Elche nám dodala dobrý pocit i sebevědomí. Jdeme do utkání na Santiago Bernabéu nadšení a dychtiví soutěžit. Chceme podat stejně dobrý výkon, jako jsme podali proti jiným velkým týmům Chelsea a Atléticu," nechal se slyšet Unai Emery. Žlutá ponorka také neprohrála, ale na rozdíl od Realu zvítězila jen v minulém kole nad Elche. V minulé sezoně se z výhry radoval Real Madrid. Doma zvítězil 2:1, ale ve Villarrealu si body rozdělil.

Carlo Ancelotti má na marodce stále spoustu hráčů, což mu komplikuje boj na více frontách. V tuto chvíli jsou mimo hru Carvajal, Mendy, Bale, Ceballos, Kroos i Marcelo. Ani Villarreal není v plné síle, tím spíš, že scházejí Gerard Moreno, Raba a Chukwueze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Nacho, Militao, Alaba, Gutierrez - Asensio, Casemiro, Modrić - Vinicius, Benzema, Rodrygo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Mandi, P Torres, Estupinan - Parejo, Capoue, Trigueros - Groeneveld, Alcacer, Pin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.83 - 6.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid651021:816
2.Atlético Madrid64209:514
3.Real Sociedad64119:613
4.Sevilla FC53208:211
5.Valencia CF631211:710
6.Rayo Vallecano631210:610
7.FC Barcelona52308:59
8.Real Betis62319:79
9.Athletic Bilbao62315:39
10.CA Osasuna62227:98
11.RCD Mallorca62224:98
12.Villarreal CF51406:37
13.Espanyol Barcelona61324:56
14.Cádiz CF61326:86
15.Elche CF61324:76
16.Levante UD60426:94
17.Celta Vigo61146:104
18.Granada CF60335:113
19.Getafe CF60062:100
20.Deportivo Alavés50051:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
smazaný uživatel

..tu sa neoplatí už ani riešiť zostavu,hráčov..možno to ako je možné, že felipe môže hrať na takejto úrovni..nevystreliť však 90 min na bránku, Cholo už naozaj stačilo..do zadu zle to predu ešte horšie

Reagovat
Phillipinho

Predvidatelny, pomaly. Cholo hraje s nejlepsim kadrem, co kdy mel, asi nejhorsi fotbal. Pokud nezacnou hraci makat naplno, lepsi to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

..ale oni nevedia čo majú hrať..ako môžu na každý jeden zápas naskočiť s takouto taktikou, čo ku.va ten Cholo cely týždeň robí, toto je to čo za týždeň dokáže vymyslieť, takto sa pripravuje mužstvo?! ..každý týždeň prvý polčas na ktorý sa nedá pozerať, druhý už hrajú len buď to padne alebo nie.. ..som rad za dnešnú prehru, budem rad ak opäť zakopneme nabudúce..tu sa musí niečo zmeniť..a iná cesta nieje, Cholo mi pripomína politika ktorému masírujú že všetko naokolo je v poriadku a stráca reálny pohľad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Valencia je bez Solera a Gayi poloviční

Btw bylo zajímavý, jak se hráči Valencie šli po zápase obejmout s trenérem soupeře, to se asi moc často nevidí...

Reagovat
Pharrell

Marcelinho ten trenér soupeře je jejich bývalý trenér ty chytrolíne.

Reagovat
Billy McClane

Myslim ze ako fanda Valencia to vedel

Reagovat
Mass

Když už poučuješ, tak bys aspoň to jméno mohl napsat správně

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diskostu

WTF ? zas bez Hazarda ? kto tam ma pozerať na Rodryga...

Reagovat
Kokesh

Pracovitý hráč vs. lemra bez formy.

Reagovat
Diskostu

je to vidieť Rodrygo katastrofa

Reagovat
CHONG

To je Hazard pravidelně

Reagovat
Diskostu

Hazard ma 0+1 Rodygo 0+0

Reagovat
CHONG

Rodrygo dál gól proti Interu.

Reagovat
DreamTeam

Takže je to prašť jako uhoď.

Ale stejně bych věřil spíš tomu, že Rodrygo něco vymyslí.

Eden nemá momentálně ani na Castillu.

Reagovat
vilp

Proti Valencii hrál slušně náhodou, akorát workrate bez míče absolutně žádný.

Reagovat
misinho7

zas neprehanajme..proti Valencii hral vazne dobre a aj celkovo tuto sezonu myslim ze to nie je zatial zle, teda pocas toho co hral

Reagovat
misinho7

Verim dnes v dalsi futbalovy koncert z nasej strany

Reagovat
misinho7

Ponorka sa na nas dobre pripravila. Zatial tam behame ako splaseny za loptou a oni si to v klude hraju.

Reagovat
smazaný uživatel

protože nemáme zálohu, Asensio je pozičně zcela mimo a musí jít dolů. Casemiro díky tomu nestíhá a Modrič je vlevo utopenej. Do druhé půlky musí Luka zpátky na svoje, Camavinga místo Asensia a dát ho doleva a půjde to.

Druhou variantou pak je Lucas in na pravýho beka, Asensio dolů a Fede levá záloha. Takto ale pokračovat nemůžem.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
CHONG

Výkon nic moc, ale Manzano zatím teda hodně jednostranně

Reagovat
CHONG

A jestli mě letos teda někdo fakt nebaví, tak je to Case...

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

ve druhé půli hrozná bída, nejhorší na place

Reagovat
Diskostu

Manzano piska na 2.... Pride lepšia obrana a Real v koncoch nechápem ľudí ktorý si tvrdia že Real je na tom lepšie jak Barcelona.

Reagovat
Ángel di María 22

Hroznej polocas. Camavinga in, snad bych dal sanci i tomu Hazardovi, Rodrygo je strasne citelnej.

Reagovat
vilp

Prý už se oba rozcvičují.

Reagovat
smazaný uživatel

Tybo ale opět skvělej, střela Danjumy nebyla gól jen díky němu

Reagovat
Kokesh

Nejlepší GK La Ligy.

Kolem jeho výkonů je tu strašně ticho, ale takhle v pohodě zápas co zápas není ani Oblak.

Reagovat
misinho7

strasne ako je Thibo stale podcenovany...pritom formou a celkovo je minimalne v Top 2, bez neho by sme minulu sezonu mali o hodne velky pocet bodov menej

Reagovat
Neutron

nie je podcenovany, iba ho nikto nema rad.

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

On má kolem sebe takovou zvláštní auru, co prostě není atraktivní pro diváky / čtenáře. Není to žádný leader a má výraz uplakanýho jedináčka. Mě třeba též není sympatický ale výkony roste i jeho renomé.

Reagovat
Ángel di María 22

Je top.

Reagovat
Kokesh

Čistě dle výkonů by Militao letos Varana musel posadit i kdyby zůstal...

Reagovat
Kyrill

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Ángel di María 22

Manzano je vozralej.

Reagovat
fRRR

To nemůže neskončit gólem ponorky...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžená remíza žial, emery neskutočne pripravil ponorku na tento zápas..

Rodrygo mal byť minimálne polroka už na hosťovaní, nepoužitelný, nevyhraný..hazard isco mali prísť skôr obaja podla mňa, tam to potrebovalo zmenu evidentne

Courtois militao top

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda 3 bodů, ta pentle na Nacha v první půli se pískat rozhodně dala. Ponorka dnes ale velice kvalitní a vepředu nám toho moc nedovolili, remíza spravedlivá.

Casemiro se musí probrat jinak nemá momentálně na základ, a Asensia proti lepším celkům v záloze už ne, a už vůbec ne přes nohu. Nacho na kraji dneska taky špatnej.

Courtois skvěle podržel, Militao a dnes i Alaba dobrý, a Vincek za neúnavnou snahu a bojovnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Fati dnes golaso

Reagovat
Petrinho17

Ja osobne som dosť skeptický. Celkovo si myslím, že to bude Krkič II. Až priveľmi veľké nádeje sa do neho vkladajú.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Visca el barca

Před zraněním byl naprostý dělo. Je mladej, sebevědomej. Ty mu nevěř, já mu věřím.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Gazdo

Naproste delo si predstavujem inak ale rozhodne bol nadejny

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na něj zvědavej, teď už to bude bez Lea. Dneska teda budem rádi když nastoupí alespoň k závěru a přežije. Věřím, že se z toho neposere. Uvidíme.

Reagovat
celeb

Zaloha bez Pedriho, Frenkie stopka, Busq bez formy, Roberta s Puigom radsej nehodnotim a ostava tam akurat 17 rocny Gavi, 19 rocny Nico a niekde v sklade zapraseny Pjanic.

Takuto biedu v zalohe si nepamatam.

Vpredu to zas cele ostane na Depayovi, Luuk je mimo (aj ked ocakavania su este nizsie, nez od Braithwaita), mlady Demir zatial dost vyplaseny, obcas dobre zakombinuje, ale zda sa, ze ma problem dodrziavat pokyny, Coutinho ...

Fati by mal dostat max. 15 minut, nech sa nic nepokazi pred dolezitym zapasom na Benfice.

Takto to vyzera, ked sa 2 sezony vypredava kader. Kto ma nejaku hodnotu odisiel a ostali bud mladasi, alebo ti, co su bez sance dostat podobne peniaze niekde inde (Umtiti, Pjanic, Roberto).

Som zvedavy, co si pomysli Martinez, ked sa pozrie na dnesnu supisku. Byt nim, tak radsej ostavam pri Belgicanoch.

Mozme akurat tak drzat palce a verit v zazrak. Taky mizerny kader Barca nemala cez 20 rokov.

Reagovat
roman1978

Pjanic?

Reagovat
celeb

pre jeho plat ho odmietol Juventus. Nakoniec pristupil na znizenie o 4 miliony rocne a siel nasrany hostovat do Turecka, ale vacsinu platu mu stale platime my.

Reagovat
DelPiero137

Nemal ist prave s platom dole aby si ho Juve mohlo dovolit? Sam chcel ist spat do Juve pod Maxa. Neviem kde to stroskotalo...

Reagovat
celeb

urcite nie na nas, my sme sa ho potrebovali zbavit a to ze hra za nase za Besiktas vyhra nie je pre neho ani pre nas.

Reagovat
2miguel1

Ja len dufam, ze nepride Martinez a.k.a priemerak z Evertonu 2.0 .. to by ma už instantne nasrali ak by doviezli Martineza. Erik Ten Hag, Conte alebo risk Xavi. Nič ine

Reagovat
celeb

hlavne si mozme dovolit vyplatit Martineza z repre a Koemana z kontraktu. A dame mu tento kader. Uz vidim, ako si ideme po trebble.

Reagovat
LAM

Celkově dnes nejsou k dispozici Aguero, Dembele, Lord, Fati(jen pár minut) Pedri, De Jong, Alba a Balde

Snad se to do Benfiky zlepší a snad přijde novej kormidelník, ale ten asi až o repre pauze.

Reagovat
Majk91

Greif dnes debut v LL

Reagovat
rominhoFCB

er Stegen; Mingueza, Piqué, Eric, Dest; Busquets, Nico, Gavi; Coutinho, Luuk de Jong y Memphis.

Reagovat
blaugrana

0:1

Reagovat
dextroza_m

Ten buzerant tam toho RP neda nikdy...

Reagovat
celeb

buzerant by ho tam praveze daval.

Reagovat
patas92

Se queda

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pico ten Mustafi

Reagovat
smazaný uživatel

wow, pěkná akce

Reagovat
blaugrana

Luuk Lewandovski

Reagovat
smazaný uživatel

don´t Luuk at me

Reagovat
smazaný uživatel

Gavi je docela řezník

Reagovat
alcantara

Stream?

Reagovat
rominhoFCB
Reagovat
alcantara

Diky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době se na to dá dívat, konečně je tam pohyb. Ale Levante nám to teda hodně usnadňuje, jsou úplně nuloví.

Reagovat
blaugrana

ale jedna vec sa stale nemeni..Coutinho uplne znytocny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Coutinho tam měl dost dobrejch věcí.Na to že nehrál 9 měsíců je to slušný.

Reagovat
blaugrana

myslis jeho zbytocnu preslapovacku, strelu do stredu brany a centra lietajuce uplne dopice?

Reagovat
marke7

Perfektní popis Coutinha

Reagovat
sokar

a teraz si ho porovnaj s Fatim, ktorý odohral prvé minúty po 10 mesiacoch a má 18 rokov...

Reagovat
smazaný uživatel

Levante to strasne ulahcilo, zatial to nie je meradlo.

Reagovat
LAM

Nejlepší poločas v sezoně.Už to ale mělo bejt 5:0,tak snad si to zase nějak zbytečně nepoděláme.

Luuk při sprintu je něco k pokoukání

Reagovat
patas92

Zdá se to jenom mě, nebo je Dest lepší vlevo než vpravo?

Gavi s Nicem jsou super.

Reagovat
blaugrana

je, nie je to prvy krat...jemu hodne pomaha, ze moze z lavej strany robit klucku dovnutra a vie byt wj kreativn

Reagovat
patas92

Reagovat
LAM

Bohužel má ale zatím levou na opírání.Snad se chytne i ten Balde.Bylo by vyřešeno na dlouho do předu.

Reagovat
blaugrana

Ja popravde nemam rad, kes hraju krajni beci prori nohe. Bolo by pekne, keby Balde odpalil...Dest by sa mohol skusit aj na lavom kridle...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to tak, i v Ajaxu tam měl slušný zápasy, je tam mnohem míň čitelný. Gavi je diamant, Coutinho úplně k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec budou Koemanovi všichni vděční, že dává prostor mladým hráčům jako je Gavi nebo Nico. Za mě nejlepší, co v současném rozpoložení může udělat.

Reagovat
blaugrana

Mne Gavi pripomina stylom hry Barellu.

Reagovat
roman1978

Riqui už připravil 3 šance. Jaká změna oproti zbytečnému brazilci

Reagovat
2miguel1

Reagovat
marke7

Reagovat
blaugrana

Luuk tvori z hlbky pola

Reagovat
patas92

Messi by v dnešním zápase dal takových pět 5-6 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

to byla penalta

Reagovat
patas92

Jasnější penaltu jsem letos neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

moc tě ten fotbal nebaví, co

Reagovat
patas92

Proč by mě nebavil?

Reagovat
Dr. Admess

Ten Fati je úžasnej!

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Murena

Fati

Reagovat
smazaný uživatel

FATIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
Kejza

tyvole, to je hráč...

Reagovat
2miguel1

Fati!!! Jo!!

Reagovat
el Principito

FATI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele