LaLiga - preview 22. kola: Real Madrid zvyšuje odstup

21.01.2022, 09:02, aktualizováno 23.01.2022, 09:07
Previews
Karim Benzema (© AFP)
Vedoucí Real Madrid se postaví Elche a vzhledem ke včerejšímu zaváhání Sevilly může zvýšit náskok. Real Sociedad hostí Getafe, zatímco Barcelona zabojuje o návrat na pohároví příčky proti Alavésu. Bilbao čeká utkání na hřišti Raya Vallecano...
Granada CF - CA Osasuna  (neděle 14:00)
Granada se možná v tabulce LaLigy nachází až pod Osasunou, ale momentální forma favorizuje právě ji. V neděli krátce po obědě se Granada postaví proti Osasuně s vědomím, že domácí prostředí ji právě proti Osasuně dost zvýhodňuje.

A je to logické. Dle vzájemné bilance si totiž Osasuna z Granady neodvezla body za posledních dvacet let ani jednou! Pokud už někdo z téhle dvojice dokáže na hřišti soupeře bodovat naplno, je to opět právě Granada. Granada je mírným favoritem i díky své momentální formě. Z pěti posledních duelů prohrála jednou a dvakrát vyhrála, zatímco hosté z pěti posledních utkání čtyřikrát nevyhráli.

V minulém kole ale pro Granadu nachystalo šok posílené Getafe. To se i díky nové posile, Borjovi Maoyralovi, prosadilo hned čtyřikrát a na to Granada reagovat nedokázala. V tabulce jí patří 14. místo se ztrátou jednoho bohu hádejte na koho. Správně, na Osasunu. Trenér Robert Moreno musí mít radost aspoň z toho, že nemá žádné novější absence.

Osasuna takový luxus nemá, protože postrádá dvojici Unai García a David García, neboť oba byli pozitivně testováni na covid. Za pět posledních soutěžních duelů se Osasuně povedlo vyhrát jen jednou, když porazila Cádiz. Minule to už ale nevyšlo a celek z Pamplony dostal dvě branky od Celty.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Sanchez, Duarte, Escudero - Puertas, Milla, Montoro, Machis - Suárez, Molina
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Dufur, Cruz, Cote - Moncayola, Torro, Brašanac - Torres, Budimir, K. Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.15 - 2.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Elche CF  (neděle 16:15)
Aktuálně vedoucí tým LaLigy Real Madrid hostí v neděli podvečer Elche a podle všech předpokladů by měl získat tři body. Hosté jsou velkým outsiderem, ale podcenění by se nemuselo vyplatit, což ukázal nedávný vzájemný zápas v Copa del Rey. Los Franjiverdes mají od nového roku dobrou formu, v minulém kole to na vlastní kůži pocítil i Villarreal.

Bílý balet odčinil nečekanou porážku na Getafe a Valencii doma přejel čtyřmi góly. Navázal tak na předchozí výsledky a dál neohroženě kraluje LaLize. Na druhou Sevillu má v tuto chvíli čtyřbodový náskok. Proti Elche bude plnit povinnost a k utkání určitě přistoupí zodpovědněji, než ve čtvrtek v Copa del Rey. Italský trenér Carlo Ancelotti sice promíchal sestavu, i tak se ale čekalo přesvědčivější vítězství. Real rozhodl o postupu až pět minut před koncem prodloužení, kdy se trefil Eden Hazard. Na druhou stranu belgického ofenzivního záložníka by to mohlo konečně probudit. Jeho budoucnost na Santiago Bernabéu zůstává nadále hodně nejistá.

"Jsem velmi šťastný. Myslím, že je to zápas, který mi udělal největší radost. Tým reagoval velmi dobře a jsem šťastný za Isca i Hazarda, protože neodehráli tolik minut a byli na hřišti cítit. Věděli jsme, že to může být dlouhý zápas a byli jsme na to připraveni," překvapil slovy Ancelotti.

Elche nebude mít v Madridu co ztratit. Real nikdy v novodobé historii neporazilo a největším úspěchem zůstává domácí remíza 1:1 z prosince 2020. Ve čtvrtek se ale přesvědčilo, že s madridským gigantem dokáže hrát vyrovnaný zápas a přesně o to se pokusí na Santiago Bernabéu. Elche v minulém kole překvapivě porazilo Villarreal 1:0 a zvítězilo podruhé v řadě.

Real Madrid se musí i nadále obejít bez zraněného dua Marco Asensio - Mariano Diaz. Další absence už Carlo Ancelotti neregistruje. Co se týče Elche, tady je situace složitější. Kvůli koronaviru byli mimo hru Josema, Javier Pastore, Pablo Piatti, Helibelton Palacios a Kiko Casilla. Všichni zůstávají pro nedělní utkání nejistí. Mimo hru je i zraněný Enzo Roco.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Vinicius, Benzema, Rodrygo
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragan, Verdu, Gonzalez, Mojica - Morente, Mascarell, Gumbau, Milla - Perez, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.58 - 19.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Getafe CF  (neděle 18:30)
Baskický Real Sociedad by musel už dlouho vzpomínat na porážku, protože poslední týdny se mu buď daří na hřišti, nebo je jeho zápas odložen. Připomenout mu pachuť porážky bude chtít Getafe, které minule naznačilo, že umí překvapit.

La Real prohrál soutěžní duel naposledy v 18. kole LaLigy, v polovině prosince minulého roku. Od té doby hrál čtyři duely a tři z nich vyhrál. Minulé kolo se ho netýkalo, protože jeho zápas byl odložen, takže hráči trenéra Imanola Alguacila měli dostatek času na rekonvalescenci. V tempu ale polevit nesmí, protože za nimi se seřazuje zástup zarputilých pronásledovatelů.

Barcelona i Rayo Vallecano ztrácí na pátý Real Sociedad jen jeden, respektive dva body, což může příčkami v tabulce zamíchat velmi rychle. La Real v této sezoně patří mezi týmy s nejméně prostupnou obranou. Dostal jen 21 branek a lépe si v tomto ohledu vedou jen tři týmy!

Getafe už vyplulo ze sestupových vod, ale jásat moc nemůže. Dělí je od něj totiž jen čtyři body. Je ale vidět, že stačí pár posil a hned je to jiný tým. Z AS Řím přišli Villar s Mayoralem a především 24letý útočník o sobě dal vědět skvěle. Ve svém debutu vstřelil gól po třech minutách na hřišti a přispěl k výhře Getafe nad Granadou v poměru 4:2. S vrstevníkem Ünalem, autorem sedmi branek, by mohl vytvořit zajímavý tandem.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Muñoz - Januzaj, Guevara, Zubimendi, Oyarzabal - Silva - Sørloth
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Mitrović, Cuenca, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimović - Ünal, Ramírez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.57 - 6.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Rayo se přetahuje s Barcelonou o pohárové příčky a po dvou ztrátách touží zase zvítězit. Na Estadio Teresa Rivero přivítá Athletic Club, který na desátém místě půlí tabulku. Oba celky mají zhruba podobnou formu, takže se očekává vyrovnané utkání.

Vallecano před týdnem naskočilo do utkání Copa del Rey a těsným výsledkem přetlačilo domácí Gironu. Pohárovou štaci mají zasebou i Baskové a ti dokonce zdolali slavnou Barcelonu. Výhru 3:2 v prodloužení zajistil proměněnou penaltou Iker Muniain.

Domácí si stále drží poměrně dobrou formu, byť v posledních dvou kolech nevyhráli. Remíza 1:1 s dobře hrajícím Betisem není žádným propadákem a Rayo se i nadále pohybuje v blízkosti evropských pohárů.

Tam by chtěl být i Athletic, který je až desátý. Nicméně i hra Basků se zvedá, což ukázala výhra na půdě Osasuny 3:1 i postup v poháru přes Barcelonu. Kouč Marcelino se netají tím, že chce hrát o pohárové příčky a pokud by se to nepovedlo, byl by to jednoznačně neúspěch.

Baskové vyhráli v Madridu nad Vallecanem naposledy před sedmi lety a velmi rádi by si stejný počin zopakovali i v neděli. Zářijový duel v Bilbau skončil výhrou Raya 2:1, když o vítězství rozhodla branka kanonýra Falcaa v šesté minutě nastavení. "Rayo prožívá velmi dobrý rok a zejména doma konsolidovali své výsledky. Mají některá lepší čísla, než Real Madrid a pokud by zlepšili zápasy venku, byli by na tom ještě lépe," prohlásil Marcelino.

Rayo je v domácích zápasech nejlepší z celé soutěže společně se Sevillou. Oproti Andalusanům mají ještě o něco lepší skóre. Trenér Athleticu před Rayem varoval: "Je to tým, který rychle a dobře útočí. Jsou hodně kolmí a mají skvělé levé křídlo, které je velmi silné do ofenzívy," podotkl lodivod Athleticu.

Kvůli karetnímu trestu bude chybět Oscar Valentin, jinak je Rayo v kompletním počtu. Ještě lépe to vypadá na straně Athleticu, takže se můžeme těšit na plně vyzbrojené týmy.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Zidane - Balilu, Saveljich, Catena, Garcia - Trejo, Ciss - Palazón, Comesana, Nteka - Guardiola
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga - Berenguer, D. Garcia, Vesga, Muniain - Sancet, I. Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.03 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Barcelona se po pohárových nezdarech vrací na ligovou scénu, kde dál bojuje o klíčové umístění v první čtyřce. Na Atlético přitom ztrácí jen jeden bod a ten může umazat na Mendizzorotze. Alavés se dlouhodobě trápí a zůstává v sestupovém pásmu.

Alavés je v současné chvíli bez formy a dokonale to potvrdil minulý zápas na hřišti Realu Betis. Deportivo schytalo čtyřbrankový debakl a už podruhé v řadě vyšlo střelecky naprázdno. Alavés se radoval ze soutěžního vítězství naposledy koncem listopadu, když v Copa del Rey přehrál Unami CP jasně 3:0, ale ligové vítězství je ještě starší a pochází z počátku listopadu loňského roku, kdy se mu podařilo udolat 2:1 poslední Levante.

Dál se trápí i Barca, která sice prohrála ligový zápas začátkem prosince, ale její pohárová vystoupení byla dosti rozpačitá. V Supercopě podlehla nenáviděnému Realu Madrid a v osmifinále Copa del Rey nestačila na baskický Athletic. Pro Barcelonu zůstává alfou a omegou LaLiga a především zisk minimálně čtvrtého místa. A nejde pochopitelně jen o prestiž, ale také o finanční stránku věci.

Fotbalový svět zatím v úžasu sleduje některá počínání Katalánců na přestupovém trhu. Hovoří se o tom, že navzdory obřím dluhům je klub schopen přivést některé hvězdy typu Erlinga Haalanda. Z Manchesteru City už se podařilo získat Ferrána Torrese a ten by neměl proti Alavésu chybět.

Alavés čas od času umí na Barcelonu zahrát. V říjnu jí obral o body na Camp Nou (1:1) a i v předchozích letech dokázal sem tam získat nějaké body. Ani tentokrát nejsou jeho šance malé, byť Katalánci zůstávají favoritem.

Rubén Duarte a Ximo Navarro jsou mimo hru kvůli zranění a nikdo další trenérovi Mendilibarovi už nechybí. Co se týče Barcelony, tam jsou ztráty větší. Samuel Umtiti, Eric Garcia a Sergi Roberto zůstávají na mardoce. Nejistý je start Memphise Depaye a zranění si opět obnovil Ansu Fati. Ani to není konečná, protože kvůli karetnímu trestu bude scházet i Gavi a úplně počítat se přestalo s Ousmanem Dembélém.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Miazga, Lejeune, Lopez - Jason, Moya, Garcia, Rioja - De La Fuente, Joselu
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alves, Araujo, Pique, Alba - Pedri, Busquets, F de Jong - Torres, L de Jong, Jutgla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.19 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Cádiz CF  (sobota 14:00)
Prvním sobotním duelem 22. kola LaLigy se stane utkání domácího Levante s Cádizem. Duel dvou týmů, které mají ze všech účastníků LaLigy nejblíž k sestupu, se odehraje po obědě na Estadi Ciutat de València a půjde o hodně.

Když se utká Levante s Cádizem, jen málokdy poznáme vítěze. A to nejen před, ale ani po utkání. Nejčastějším výsledkem tohoto střetu je remíza a v posledních pěti utkáních to bylo pravidlem. Tenhle výsledek by se teď nehodil ani jednomu, protože oba týmy se zoufale trápí u samého dna. Trochu lépe je na tom Cádiz a to především díky lepší obraně.

Cádiz dostal 36 branek, což je o pět méně než nejhorší obrana soutěže, Levante. Nasbíral také o jednu výhru víc, ale to tak těžké nebylo, když Levante zatím registruje jen jediné vítězství. Cádiz ale naposledy v lize vyhrál 5. listopadu, zatímco Levante se z výhry radovalo minule. Porazilo Mallorcu a konečně si připsalo první vítězství. Dokáže na něj navázat?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramon, Rober, Postigo, Franquesa - Morales, Melero, Pepelu, Bardhi - Marti, Soldado
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, Chust, Espino - Salvi, Alex, Fede, Perea - Negredo, Sobrino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - RCD Mallorca  (sobota 16:15)
Villarreal ukončil sérii šesti výher dost rázně a poslední tři duely se mu vítězství vyhýbá. V sobotu odpoledne ale bude velkým favoritem, protože na Estadio de la Cerámica se dostaví Mallorca. A ta se vznáší jen kousek nad propastí.

Oba týmy, které se v sobotu odpoledne střetnou, půjdou do utkání s tím, že minulá kola LaLigy se jim nepovedla. Domácí Villarreal potvrdil, že zase trochu ubral, sundal nohu z plynu a opět začal prohrávat. Nejprve senzačně vyletěl z Copa del Rey, když nestačil na Sporting Gijón. Následovala remíza s Atléticem a v minulém kole se mu vedlo ještě hůř.

Villarreal totiž nepřivezl ani bod z Elche, kterému stačila jedna jediná branka. O tu se pár minut před koncem postaral útočník Lucas Boyé a "Žlutá ponorka" odjížděla s prázdnou. Tenhle výpadek se naštěstí pro ni na tabulce zas tak moc neprojevil. Villarrealu nadále patří solidní osmá příčka se ztrátou jen tří bodů na poháry (Konferenční ligu, kam by teď zamířila Barcelona).

Problém by trenér Emery mohl mít se složením dostatečně kvalitní základní sestavy, neboť mu chybí Alcácer, Foyth, Peña a Coquelin. V kádru Mallorky má s kotníkem pořád potíže Raillo a kvůli nákaze covidem by mohl chybět i Greif. Po odpykání karetního trestu se alespoň vrací Dani Rodriguez.

Hostující kouč Luis García s týmem vynechal minulé kolo, které bylo v případě ostrovního celku odložené. Naposledy v lize se jeho hráči postavili do boje proti Levante a dopadlo to porážkou 0:2. Alespoň malou útěchou jim může být alespoň pohárová výhra 2:1 nad Espanyolem, po níž pokračují dál. V lize jim ale stále patří až 17. místo s náskokem tří bodů na pásmo sestupu.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Gaspar, Albiol, Torres, Estupiñán - M. Gómez, Capoué, Parejo, A. Moreno - G. Moreno, Pino
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Roman - Maffeo, Russo, Sedlar, Costa - Battaglia, Ruiz de Galarreta - D. Rodriguez, Kubo, Sanchez - Prats
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.21 - 7.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Sevilla nevyužila mečbol, který jí poskytlo odložené utkání a minule jen remizovala. Dál ale platí, že se chce přiblížit co nejvíc prvnímu Realu a že v oslabené konkurenci tento rok vidí obrovskou šanci. Dokáže ale vyhrát i v oslabení proti nevyzpytatelné Celtě?

Sevilla měla k dispozici utkání minulého kola mnohem později než Real a chtěla využít jeho možné roztěkanosti kolem finále Superpoháru. Pokud by si v minulém kole proti Valencii připsala tři body, pak by se v tabulce LaLigy přiblížila k "Bílému baletu" už na rozdíl pouhých dvou bodů! Jenže to se nestalo, protože proti Valencii dokázala vybojovat jen bod a to ještě byla ráda.

Boj o první místo ale stále nevzdává, i když mezi oběma prvními týmy zeje propast čtyř bodů. Sevilla v Copa del Rey už neúčinkuje, o což se překvapivě a relativně nedávno postaral její městský rival, Real Betis. Takže má o jednu soutěž míň a může se zase o to víc soustředit jen na dění v lize a v Evropské lize, kam Sevilla spadla po účasti v Lize mistrů.

Proti Celtě bude Sevilla samozřejmě favoritem a jedním z hledisek bude i to, jak moc se Seville s Celtou daří. Tři poslední duely v řadě Sevilla vyhrála a ještě lepší statistiky má, když Celta jede na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána. Do Viga se totiž vracela jako vítěz se třemi body jen dvakrát za posledních 15 let!

Co může Sevillu trochu mrzet a brzdit, to budou určitě absence. A to jednak kvůli Africkému poháru národů, kterého se účastní En-Nesyri, Bounou a El Haddadi. Ale taky kvůli covidu a dalším zraněním, která postihla hráče jako Koundé, Lamela, Suso nebo Delaney. Hostům naopak neschází nikdo důležitý.

Až na formu, samozřejmě. Tým trenéra Eduarda Coudeta vyhrála jen pět z posledních deseti ligových duelů a to mu stačí až na 12. místo. Může být ale pyšný na svou obranu, která dostala jen 23 branek. Pouze pět týmů v lize zvládlo inkasovat méně. Čisté konto udržela Celta i minule proti Osasuně, kdy se navíc do její sítě trefila dvakrát.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Diaz - Montiel, Diego Carlos, Rekik, Acuña - Jordan, Fernando, Rakitić - Ocampos, Mir, Gomez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Mallo, Aidoo, Araujo, Galán - Mendez, Beltrán, D. Suárez, Cervi - Mina, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.24 - 4.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (sobota 21:00)
Atlético se potřebuje vzpamatovat ze dvou posledních porážek v lize, které zase srazily jeho sebevědomí o kus dolů. V sobotu večer má šanci urvat další body, i když jejím soupeřem bude Valencia. Ta umí zahrát perfektní utkání, ale stejně tak překvapivě padnout s mnohem menšími týmy.

Atlético se vrací na scénu LaLigy, která mu před téměř tři čtvrtě rokem přinesla obrovskou vlnu nadšení a úspěchu. Minulý ročník opanoval madridský celek, kterému před jeho začátkem nevěřil v boji o titul snad nikdo. Jenže tento rok se pro Atlético stal mnohem horší zkušeností. Klub z hlavního města už zdaleka nepůsobí tak nebezpečně.

Jeho obrana v této fázi inkasovala skoro dvakrát tolik branek co minulou sezonu ve stejnou dobu. Stejně branek jako Atlético letos daly i týmy Valencie s Villarrealem, ví branek má na kontě i Real Betis. A hlavně, pryč je bojovnost, touha a především schopnost urvat výsledek v závěrečných minutách, což byl faktor, který loni Atléticu nejednou pomáhal.

Colchoneros jsou v roli obhájce titulu nejistí, mnohdy bezbarví a nedůrazní. Když se řekne, že jim patří čtvrtá příčka, tak to zas taková katastrofa není. Ale druhý pohled je horší - od lídra ligy, Realu Madrid, dělí Atléticu už propastných 16 bodů! A může být ještě hůř, protože od sedmého Raya Vallecana dělí Colchoneros jen pouhé dva body.

Mimochodem, i Vallecano dostalo v této sezoně méně branek než Atlético, celkem o tři. Taková Sevilla, která se pohybuje na druhém místě jakožto nejvážnější vyzyvatel a konkurent Realu Madrid, jich inkasovala o deset méně. Čisté konto ostatně udrželo Atlético jen dvakrát za posledních deset soutěžních utkání.

Dokonce se ozývají hlasy volající po odvolání trenéra Diega Simeoneho. Což je samozřejmě hloupost z řady důvodů, mezi nimiž je právě zisk mistrovského titulu z minulé sezony. Ale výsledky stále častěji napomáhají těmto řečem a postupně ničí odkaz trenéra Simeoneho.

Simeone se musí vypořádat s několika absencemi, které komplikují jeho výběr adekvátní základní sestavy. Mimo hru jsou Kondogbia, Llorente, Griezmann a taky Correa. Ani Valencia nebude kompletní, protože do Madridu jede bez covidem nakaženého dua Wass - Gómez. Soler s Gabrielem Paulistou navíc zůstávají zranění a José Gayá pyká za karty.

Gayá byl vyloučen v minulém kole, které Valencia sehrála s favorizovanou Sevillou. A nevedla si vůbec špatně, ale měla dost smůly. Vlastní branku si dal Diakhaby hned z úvodu utkání a pak byl vyloučen Gayá. Každopádně to ale bylo třetí ligové utkání v řadě, které Valencii nepřineslo tři body. I proto zůstávají Netopýři až na devátém místě, přičemž na Atlético ztrácí čtyři body.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Hermoso, Giménez, Lodi - Lemar, De Paul, Koke, Carrasco - Suárez, Cunha
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Correia, Diakhaby, Alderete, Lato - Foulquier, Račić, Guillamón, Musah - Duro, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.67 - 9.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Real Betis  (pátek 21:00)
Ve čtvrtek skončilo podivně naplánované 21. kolo LaLigy, krátce před tím zápasy Copa del Rey. A španělský fotbal nám nedá vydechnout, protože už v pátek večer se do sebe na RCDE Stadium pustí domácí Espanyol s Realem Betis.

Katalánský celek v minulém kole vydřel remízu s Cádizem a to slovo je dost přesné. V dramatické koncovce se sice dostal gólem na 2:1 Cádiz do vedení v první nastavené minutě, jenže ve vyloženě poslední akci utkání ještě dokázal Espanyol srovnat. Zasloužil se o to Raúl de Tomás a jeho spoluhráči mu tak děkovali za bod.

V souboji s Realem Betis bude katalánský celek potřebovat nejen jeho umění. Proti návštěvě ze Sevilly se totiž Espanolu na domácí půdě absolutně nedaří a platí to zvlášť v posledních letech. Espanyol se radoval z výhry naposled v roce 2017 a od té doby se Béticos daří pravidelně bodovat aspoň za remízu.

Trenér Vincente Moreno se může těšit z návratu dvojice Pedrosa a Baré, které vypršel zápasový distanc. Stejně dobrá zpráva postihla v týmu hostí Alexe Morena, jenže mimo hru stále zůstávají Joaquín, Montoya a Bartra.

Béticos se letos zařadili po bok slavnějšího městského rivala a prohánějí mnohem ambicióznější značky. Seville patří skvělé druhé místo, Béticos jsou ale v závěsu hned za ní. Bodově sice vzdálení, ale tak dobré umístění fanoušci Pellegriniho mužstva už dlouho nepamatují. Navíc svého rivala dokázali vyřadit z Copa del Rey. V minulém kole LaLigy si ještě pojistili třetí místo jasným vítězstvím 4:0 nad Deportivem Alavés.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Gil, Gomez, David LÓpez, Pedrosa - Darder, Morlanes - Embarba, Melendo, Puado - De Tomás
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Gonzalez, Moreno - Carvalho, Rodriguez - Canales, Fekir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.41 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid21154245:1849
2.Sevilla FC21136232:1445
3.Real Betis21114637:2437
4.Atlético Madrid2096533:2433
5.Real Sociedad2096522:2133
6.FC Barcelona2088431:2332
7.Rayo Vallecano2094727:2131
8.Villarreal CF2178633:2329
9.Valencia CF2178633:3329
10.Athletic Bilbao21610520:1728
11.Espanyol Barcelona2176825:2627
12.Celta Vigo2175924:2326
13.CA Osasuna2167820:2725
14.Granada CF2159726:3124
15.Elche CF2157921:2822
16.Getafe CF21561017:2321
17.RCD Mallorca2048817:3020
18.Deportivo Alavés21451216:3417
19.Cádiz CF21291017:3615
20.Levante UD20181121:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (209)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Cope nam nalosovali opet Athletic. Mame pulku sezony a pokolikaty s nima letos budeme hrat? Po ctvrty?

Reagovat
misinho7

tak ich znova porazime a pojdeme dalej

Reagovat
Tony Stark

Pomstíme Barcu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kokesh

Hlavně super termín.

Všichni Brazilci (což jsou vlastně 4 hráči základu) + Valverde budou pravděpodobně chybět kvůli kvaldě, kde už jim o nic nejde...

Reagovat
Tony Stark

Nech odmietnu nomináciu na reprezápasy a je po probléme.

Reagovat
Kenneth

Verim ze Nacho a Camavinga/Ceballos to zvladnou. Hazard bude mit sanci se ukazat na sve pozici.

Reagovat
Kokesh

https://twitter.com/JLSanchez78/status/1484266348939292674?t=DmvCRWxg0PoLL6eQA0tbZw&s=19

The Spanish Football federation has banned Marcelo for 3 games. 1 for the red card and 2 for his comments to the referee after the red card.

Extrémní dive, koment k rozhodčímu že je špatný (což vzhledem k okolnostem byl) a ještě je dodatečně potrestán.

Reagovat
Kily

běžná věc, španělská disciplinárka za takové komentáře, které by se jinde vůbec neřešily, dává tresty navíc už hodně dlouho

Reagovat
madridcan

Iagovi jebne dnes a bude už kľud...pri Carlovom nerotovaní

Reagovat
Tony Stark

Mám podané 1X, takže remízka

Reagovat
madridcan

K spokojnosti všetkým Gratulujem

Reagovat
Dayman
Reagovat
madridcan

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Vazne chce Barca Oscara? co to oni zbieraju wtf

Reagovat
EaP

Ani ja celkom nerozumiem prečo práve Oscar ale na druhej strane prečo nie ? Paulinho bol podobná ak nie väčšia neznáma a nakoniec bol dosť dôležitý člen zostavy. Momentálna situácia s tým skurvenym stropom je aká je. Ma to byt hostovanie na 6 mesiacov. Ako súčasť základu to zrejme nebude ale ako ďalšia možnosť pri tých zraneniach sa môže hodiť

Reagovat
smazaný uživatel

Oscar proto, ze ho nabidl Barcelone jeho agent. Nemyslim si, ze by sam od sebe Barcelonu zajimal. Navic je pry ochotny podepsat kontrakt za ligovy minumum stejne jako Alves.

Reagovat
Gazdo

Myslim ze to bolo naopak a Barca oslovila Oscara ale ono je to vo vysledku asi jedno. Kedysi velky talent ale bohvie ci uz nezabudol hrat futbal. Na hostovanie by bol ok ale na jeho poziciu proste nehrame tak neviem naco by nam bol

Reagovat
EaP

Tak dnes Xavi na tiskovej konferencii povedal otvorene, ze sa snažia o dve posili. Predpokladám, že jednou z nich bude práve Oscar a tou druhou ma byt nejaké krídlo resp.utocnik . Tak tam celkom neviem na koho si Xavi ukázal alebo lepšie povedané kto z tých lacnejších variant na pol roka by mu stačil

Reagovat
Gazdo

Co idu rumours tak by sa malo jednat o nejaku “posilu” do utoku a niekoho na kraj obrany. Tazko ale dufat ze to bude niekto kvalitny alebo to mozno ani nie je pravda a nakoniec nikto nepride aj napriek Xaviho zelaniam. A moje zelanie je aby sa taketo kratkodobe riesenia diali max formou hostovani bez povinneho odkupu. Alebo pripadne kupit niekoho mladsieho s tym ze proste budeme dufat. Napr Devyne Rensch z Ajaxu na pravu obranu a uvidime kto z neho alebo Desta sa bude do buducna profilovat lepsie. Na lavo verim Baldemu ten chlapec to dopredu vie akurat ho treba naucit branit. A naucit niekoho branit je lahsie ako naucit utocit takze by som neurobil tu istu chybu ako ked sme pustili Cucuho a nechali si Mirandu.

Reagovat
madridcan

Diego...neprichádza čas?

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Teď sem ho chvíli viděl ve hřišti

Reagovat
madridcan

Nemám problém uznať predčasný výsmech. Nič to nemení, ale na podstate príspevku. Tam to chcú dávať na Fergusona, ale nepôjde to. Mňa tiež k Realu ako hráč priviedol Zidane a Carlov futbal ma aktuálne zdvíha zo stoličky viac

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
Mass

Tak Valencie stavět autobus fakt neumí. Hlavně je pěkný, že seš sice za míčem s 9 hráčema, ale horší, když si nikoho nenabereš.

Zase je pěkný, že Valencie s tolika juniorama a dřevákem Diakhabym dokáže uhrát tak pěknej výsledek proti Atleticu. Škoda toho konce, ale je to nezkušeností hráčů, nechali se od těch madridských klaunů rozhodit a zbytečně zmatkovali.

Reagovat
blaugrana

Dnes by som mal take priania, ze Dest na LB, FdJ na DM, lebo na CM mi fakt nejde a utok abde-luuk-ferran...a Pedriho snad nenadrbe zasa od zaciatku, lebo uz vidim, ako sa zrakvi

Reagovat
LAM

A není to jedno? Letošní sezona je stejně odkecaná. V útoku nemá kdo hrát.

Reagovat
LAM

To bude zase sestava

Gavi trest, Pedri si minule řekl o střídání v základu asi nebude, Fati dlouhodobě mimo a Dembele na odchodu. Takže útok bude prachbídnej. Už ať je konec sezony a začne nová.

Reagovat
Eichel

Dembélé has not appeared at the Ciutat Esportiva today. The Frenchman claims that he's ill. [

@mfuster

via

@tjuanmarti

] blbeček, už nech je preč

Reagovat
Eichel

Barcelona could sanction Ousmane Dembélé for not showing up at the Ciutat Esportiva today. The Frenchman said he has been suffering from stomach problems, but obviously no one believes that story. [as]

Reagovat
blaugrana

to sa uplne zhoduje s tym "jeho" vyhlasenim, ze si vzdy svedomito plnil svoje povinnosti...parodia na futbalistu fakt

Reagovat
2miguel1

To je ponaučenie do buducna, vyhybať sa hračom ako Dembele, Pogba,Mendy,Ndombele. Vyhybat sa oblukom tymto čiernym francuzom z Marseille. Skor hladat Kanteho.

Reagovat
blaugrana

njj, ta francuzska kolonia sa stala krasnou skazou Barcelony

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna Marseille neprošel ani jeden, ne ?

Reagovat
Ed_Hazard

Courtois; Lucas V., Militão, Alaba, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Hazard, Benzema a Vini Jr.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
misinho7

tak konecne Eden

Reagovat
ciernyribiz

zostava dobra, len by mohol Carlo vlverdeho a camavingu viac rotovat s tym, že by hral v lige vzdy jeden vedla 2 skusenych.

Reagovat
Ed_Hazard

Presne toto napadlo aj mne. Ale asi si povedal, že nemámte teraz týždeň žiaden zápas, tak tam nacpe komplet KCM.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole Pérez je dosť schudnutý. Skoro som ho nespoznal na kamere.

Reagovat
Ed_Hazard

Hazard zatial hodne dobre. Skoda ze ho nenasiel presne Lucas, potom Vini a ani v 12. min Militao. To mohol ist rovno sam na brankara.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva Real góly

Reagovat
Raul=Real

Karim skusene nepremenil, lebo vedel ze nemala byt

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady budeme rádi za plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooool božské Elche

Reagovat
misinho7

Jezis klasika. Jedna sanca a gol skoda tej Karimovej penalty..

Reagovat
zasranej malíř

Borci první šance a hned gól

Reagovat
blaugrana

Benzena dnes ide, najskôr odjebe ten pas od Alabu, potom pena...

Reagovat
fRRR

Teď to měl šoupnout Edenovi...

Reagovat
Ed_Hazard

Ako ja byt dnes na Hazardovom mieste, jebne ma. Maka, beha, tvori, nabieha si do perfektnych pozicii a hraci nanho jebu. Kroos, Benz, Alaba, Vazquez...kazdy ho mohol pasom dnes posielat sameho na brankara

Reagovat
Ed_Hazard

*Militao tiez

Reagovat
zasranej malíř

No bude to šichta

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole bijeme ich stylom ze to mohlo byt v klidku 4:1 a oni to tam zavesia z prvej polosance Nevadi v druhom dostanu manitu

Reagovat
kaja900

Není možný co všechno neproměníme.. jinak střely 13:1, klasika prostě u nás že je z jediný střely gól hold to musíme otočit zase v druhým poločase, jen proměnit šance konečně

Reagovat
Israha

Dnešní ztráta by asi ještě nebyla fatální, ale co mě extrémně frustruje, jak těmito výsledky pomáháme týmům, co v La Lize nemají co dělat, k záchraně. To byl Cádiz, to bylo Getafe, to je teď Elche...už vidím, jak se prohraje ještě na Mallorce a remizuje s Alavésem .

Reagovat
Kenneth

A hlavne k tomu vse doma...

Reagovat
CHONG

Před třemi lety hrála Geta o LM, před dvěma lety a poháry a najednou nemá v lize co dělat A které týmy tedy mají v lize co dělat na úkor těch pěti tebou jmenovaných?

Reagovat
Ed_Hazard

Cadiz, Alaves, Elche snad zostupia.

Reagovat
CHONG

Levante už se z toho podle mě letos nevyhrabe...

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že je to tvůj oblíbený tým po Realu, ale letos si fakt zaslouží sestup. Strašná trapárna to co předvádí Real" Chudým dává, bohatým bere.

Reagovat
CHONG

Kolikrát jsi je viděl, že víš, že to, co předvádějí, je trapárna? V čem si zaslouží sestup víc než třeba Levante, Cádiz, Mallorca, Elche, Alavés nebo Granada?

Reagovat
smazaný uživatel

Tým, kde je to samý zákeřný dobytek, myslím že je škoda zabíjet čas sledováním zrovna tohoto týmu. Ale toto je jen čistě můj subjektivní názor

Reagovat
CHONG

Takže jsi je viděl maximálně jednou (proti Realu, kde zrovna vyhráli), ale víš, že si zaslouží sestup, protože předvádí strašnou trapárnu

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako,,nemají tam prostě co dělat a tečka.

Reagovat
Phillipinho

Getafe si zaslouzi sestup? Vzdyt po nastupu Quiqueho sli nahoru a ted jeste posilili o Oscara, Villara a Mayorala.

Reagovat
Ed_Hazard

Geta tam patri

Reagovat
Israha

Bordalásovo Geta bylo zajímavý tým....ale dlouhodobějším úhlem pohledu to vždy byl tým na pomezí Primery a Segundy, a velmi často výkonnostně nejvyšší soutěži neodpovídal. Ale je fakt, že tady mě frustruje spíš to, že jsme s nima prohráli zrovna letos a ve fázi, kdy fakt kvalitou neoplývali. Jinak mi v La Lize zas tak úplně nevadí. A k tomu, koho do Primery místo zmíněných - určitě Gironu a Eibar, a pak nějaké tradičnější kluby (byť na to aktuálně výkonnostě nemají). Ta myšlenka v mém původním postu byla, že se jedná o kandidáty sestupu a u nikoho z nich by ten sestup nebyl nezasloužený....to, že v Segundě zas tolik lepších alternativ není, samozřejmě pravda je .

Reagovat
CHONG

Může být

Reagovat
Jordi Alba

Jasná věc.

Reagovat
misinho7

je to frusturujuce ked vsetky top timy v lige porazame a potom darujeme body tymto trpaslikom..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
2miguel1

top tímy tvoria, vy len vzdy spravite rychly protiutok. Slabe timy su zalezene, s tym mate problem.

Reagovat
Israha

Elche mělo dostat manitu, fakt nebyli zalezení a jejich obránci chvílemi nevěděli, která bije. To bylo dnes čistě o nekvalitě v koncovce a to je na tom to frustující.

Reagovat
misinho7

"len vzdy spravite rychly protiutok" ked je to take easy preco to nerobi barca?

Reagovat
2miguel1

Teraz sa neurazte, ale tento štyl čo začal Mourinho a Carlo ho praktizuje tiež je proste 'lacny'. Barca ma vzdy svoju filozofiu, aj ked ten štyl potrebuje reformu, len to si v Barce neuvedomuju. No fandiť timu, ktorý čaka proti top timom na protiutok mne sa pačila hra Realu za Lopetegui

Reagovat
Israha

Tak když v kádru jsou hráči, kteří jsou použitelnější při rychlém přechodu do útoku, než při kombinační hře do plných, dobrý trenér podle toho asi uzpůsobí hru, ne? Nebo ty bys plýtval kvalitou Vincka, Benzemy, Kroose a dalších jen proto, aby se hrálo "dominantně", když reálně jediný hráč základu, který je do tebou zmíněného stylu opravdu vhodný, je Modrić?

Reagovat
2miguel1

Je to legitimny sposob ako vyhrat zapas a ked to v Reale stači tak niet pochyb aby v tom pokračovali. Len v Španielsku sa hral kombinačny futbal na trochu vyššej technickej urovni. My sme neboli len kopači z Anglicka. Real ma podla mna hračov aby hrali ´pekný futbal, ako praktizoval napr. Lope a aky hra teraz Sevilla. Nemyslim si, ze by sa plytvalo kvalitou Neymara, ktory hra podobne ako Vini ked hral v Barcelone. Ide len o to, či chces vyhravat ako Federer, či ako Djokovič. Ja som teda vždy za Federera.

Reagovat
Israha

Tak Neymar byl u vás ale daleko lepší ve hře do plných, než je Vincek. A zrovna Lopeho Sevillu dávat za příklad týmu, vyhrávajícího krásným fotbalem, taky není úplně trefné, však oni vyhrávají vyloženě cynickým způsobem, kdy většinou hrají na 1:0. Ale generální myšlenku chápu, byť si teda myslím, že upravit styl na míru kádru je lepší přístup, než nutit hráče hrát, co jim není vlastní...však pod Lopem u nás stoupla výkonnost pouze Iscovi a víceméně stabilní ji měl Modrić, ostatním ten systém neseděl a šli dolů.

Reagovat
2miguel1

Tak to už ide o ten vyber hračov, aký si klub zvolí, kde som presvečeny že by Case v Barce neprešiel, tak ako Pedri v Reale napriklad. Barcelona ale katastrofalne kupovala, tu to Real pre "svoj" štyl robil omnoho rozumnejšie

Reagovat
Israha

Určitě, ale taky není možné nakoupit si na první dobrou všechny hráče tak, aby mi dokonale seděli do stylu. I Pepkovi v City to trvalo jak dlouho. Proto vnímám přístup šití stylu na míru aktuálnímu kádru jako vhodný, zvlášť když se bavíme o Carlovi, který je letos v Realu po pauze prvním rokem.

Reagovat
misinho7

caka na protiutok, pises jakeby sme hrali beton..pritom to vzdy hrajeme otvorene a castou s dominanciou ale proste vyuzivame aj tie protiutoky ovela viac..ked bolo jasne ze proti vam to plati v pohodicke preco by to Carlo menil?

Reagovat
CHONG

Jakou filosofii? Tu dávno prohlédnutou tiki-taku? Zlaté protiútoky, aspoň fandíme týmu, který hraje fotbal a ne házenou.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Lacný štýl? Kdo to hodnotí jakej styl je lacinej a jakej je vznešenej? Cules co?

Reagovat
r3

Ten "lacny" protiutokovy styl sme hrali s BBC pod Mourinhom a bol to jeden z futbalov, ktore ma v zivote najviac bavil sledovat. A nemyslim tym len z timov, ktorym fandim.

Reagovat
Lemiux66

jsou problemy…

Reagovat
Israha

Chápu, že culés by teď takové starosti chtěli mít. Já se na to ale dívám i z pohledu fanouška španělského klubového fotbalu obecně, a prostě některé tyto týmy mají pro La Ligu nulový přínos, nudí týmovým pojetím hry i individuální kvalitou. A kdo by je měl poslat o patro níže, než ti nejsilnější....

Reagovat
Gazdo

Ono na jednu stranu je to frustrujuce tie zapasy divat lebo je to nepozeratelne ked je niekto stale zalezeny, skoro rezignovany na futbal a len prasi a kuskuje hru ale myslim ze pokial sa v takychto zapasoch nestracaju moc body tak mozu byt velmi poucne prave pre mladych hracov ako ma zrovna Barca aby vedeli ako hrat proti totalnemu betonu a ako sa nenechat vyprovokovat za kazdu cenu ked nahodou v buducnosti narazia v LM na tim ala Atletico

Reagovat
Israha

S tím souhlasím, jisté benefity pro hráče to má. Ale pro diváka ne .

Reagovat
Gazdo

To je fakt no myslim ze fans Barcelony s tym maju asi najviac skuesnosti na svete. Asi za to moze to ze kym sme mali Guardiolu tak sa proti nam asi ani inak hrat nedalo a nejak si to timy v sebe uchovali. Plus je teraz na vine posledne roky aj to ze kym my sa nasim “postupnym utokom” dostaneme k brane supera tak uz sa tam stihnu pred branu naskladat aj divaci takze si za to mozeme aj sami. Tieto zapasy su napr podla pre nas aj kontraproduktivne kedze hraci tym ze strasne drzia loptu a presuvaju sa pomaly k brane supera zlaxneju a maju pocit ze je to normalne a potom zrazu narazime na muzstvo ktore chce s nami hrat futbal a hra rychlo a nie sme schopni sa s tym vyrovnat kedze nie sme pravidelne nuteni bojovat. Nastastie si myslim ze uz to dlhe trvanie mat nebude nakolko hracska kvalita nam strasne klesla takze to budeme musiet nahradzat bojovnostou lebo tolko loptu uz na kopackach nemame a budeme casom konkurencieschopnejsi

Reagovat
Israha

Rozhodně. Nesleduju vás úplně pravidelně, ale na klasický barcelonský fotbal od Pepka tam krom těch pár dinosaurů už máte snad jen Pedriho a Fatiho, mi přijde. Možná Desta, kdyby před soupeřovým vápnem a v něm trochu zchladil hlavu.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
smazaný uživatel

však fauloval Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Lol, ten cernoch mu tam schvalne nechal nohu nie?

Reagovat
Ed_Hazard

Vini ma uz v poslednych zapasoch zacina srat..

Reagovat
smazaný uživatel

Milla dusí

Reagovat
fRRR

2 střely na branku, 2 góly. Tak se to dělá no

Reagovat
CHONG

Dvě střely na bránu, dva góly a my nedáme ani penaltu, klasika

Reagovat
Registrujisejenproto

a teď tyčka kolikátý zápas blbec to je...

Reagovat
valloire

takový Vejprnice

Reagovat
smazaný uživatel

Liga, kde kdyby někdo chtěl titul, tak ho může mít, ale všichni ho radši přenechaj Realu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Registrujisejenproto

tohle Rodrygo zajebal, to mělo být vyrovnáno

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Dest, Araujo, Piqué, Alba; Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Ferran Torres, Luuk de Jong and Abde.

Reagovat
LAM

Alba byl minulé na ručník a to i fyzicky a přesto hraje? Pedri si řekl o střídání a taky základ-to zase smrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš, jako bychom si mohli vybírat.

Reagovat
Gazdo

Mohli. Nie je to idealne ale Baldeho sme skusit mohli, vylozene horsie ako Alba by nezahral a Riqui aj ked sa zasekol vo vyvoji je furt lepsia alternativa ako riskovat zranenie Pedriho. Taketo zapasy proste byvaju ked nemaju treneri koho postavit a niektori sa s tym vyrovnaju tak ze risknu a vyuziju aj sirsi kader aj ked ti hraci na to nemaju momentalne ale proste lepsie ako nic

Reagovat
blaugrana

Dnes to vidim na 2x Luuk, 1x Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Frenkie zase přihrávka do protiútoku, on snad fetuje

Reagovat
celeb

cize laket pri tele je ruka ked sa hrac nediva ...

Reagovat
celeb

meh, nemala byt reakcia

Reagovat
blaugrana

pekne Pedri, skoda Luuk

Reagovat
Visca el barca

Bez útoku se hrát nedá. Ten Abde je šílený tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Abde v posledních zápasech hodně odpadl.

Reagovat
Visca el barca

Tak protože na Barcelonu nemá.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
blaugrana

to je dalsi Tello...kopne pred seba a bezi

Reagovat
Visca el barca

Šílený hráč.

Reagovat
blaugrana

ten Akhomach snad bude lepsip

Reagovat
Jordi Alba

Tello ten balón ale aspoň občas doběhl.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
blaugrana

ale takychto bezcov uz bolo Tello, Deulofeu, Cuenca, Jeffren...boha ale okrem toho behu nic ine

Reagovat
Gazdo

Tello bol imho lepsi

Reagovat
Rattlesnake

na druhou stranu je jediný kdo tam dneska vepředu dělá nějaký rozruch.

Reagovat
Phillipinho

Presne. Porad lepsi nez Ferran, ktery neni videt vubec.

Reagovat
Gazdo

Tak podla mna Ferran je typ hraca ci vacsinu zapasov nie je vidiet. On je presne ten typ ze ma skvely cit pre nabeh a zakoncenie a obcas dobry center. On spravi taketo veci parkrat za zapas ked mu to vyjde a hrozi obcas nebezpecie. Rozhodne sme od neho nemohli cakat nonstop utoky na obranu na to proste nema 1v1 na dostatocnej urovni

Reagovat
Messiáš

Link na Barcu pls ? :)

Reagovat
roman1978

Bus přihrávka kde 40 metrů okolo nebyl nikdo

Reagovat
blaugrana

19ty tim LL a tam nebola poriadna sanca...

Reagovat
Visca el barca

A teda nevím jaký smysl má to, že Dembelé nehraje. Stejně odejde, tak aspoň může pomoct vykopat LM.

Reagovat
roman1978

Pisknout takovouto ruku?

Reagovat
celeb

Zatial Busq a aj Frenkie nalavo nic moc, zo zalohy hra dobre zatial len Pedri.

Reagovat
blaugrana

jedina sanca na gol je, ze Dani zas nacentruje na Luuka

Reagovat
Phillipinho

Moc nechapu, proc hraje Ferran vlevo a Abde vpravo…

Reagovat
blaugrana

prehodili sa asi po 15tich minutach, lebo Abde bol uplne marny vlavo

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnili se po dvaceti minutách.

Reagovat
celeb

Xavi ich prehodil asi v polovici polcasu. Jedine co to prinieslo bolo par rohov. Luuk sa k lotpe dostava jedine ak si zbehne na polku, nejak nechapem, co vlastne chceme hrat smerom dopredu.

Reagovat
SIRBRANIKE

Nádherný zápas.

Reagovat
blaugrana

hrôza...Jutgla za Abdeho, Dano za Ferrana a modlit sa

Reagovat
LAM

Dědka do útoku?

Reagovat
blaugrana

ten dedo tam spravi viac jak ti traja doteraz

Reagovat
LAM

Neuvěřitelná sračka.

Co LM, příští rok budeme úplně bez pohárů.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně špatný poločas. Jediné náznaky čehokoliv byly z rohů, ze hry jsme dnes naprosto nuloví a neměli jsme ani náznak šance, všechno bez nápadu, bez rychlosti. Zatím nevypadáme jako tým, který přijel vyhrát. Docela mě zklamává i Torres, čekal jsem za takové prachy kvalitu, která bude okamžitě cítit, ale kromě jednoho gólu je zatím ve hře neviditelný.

Reagovat
2miguel1

Do tohto bordelu keby teraz pride aj Mbappe s Rivaldom tak by boli neviditelní.

Reagovat
LAM

3 měsíce byl mimo, ale v týhle hře by i tak zapadl.

Reagovat
LAM

Pedri tam jen nechápavě hází rukama-ten asi nepobírá co se z týmem stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás zase psychicky nedojebalo to Clásico, kde to už začínalo vypadat dobře. Teď mi připadá, že jsme zas na začátku

Reagovat
LAM

Tam Dembele od tý doby nehrál a Fati je zas zraněnej.Gavi taky chybí.

Reagovat
Jordi Alba

U tohohle neusnout to je taky dobrá challenge.

Reagovat
celeb

zivam ako pes, to je pravda.

Reagovat
Lemiux66

Mas bejt nasranej a frustrovanej, ne ospalej.

Reagovat
Jordi Alba

Za chvilku až dá Alavés gól to přijde.

Reagovat
Phillipinho

Alaves jsou fakt hrozni tragedi. Krome Joselua tam neni nikdo, kdo by mel nejakou kvalitu. Za vse hovori to, ze ultratraged Jason tam okamzite hraje v zakladni sestave...O to je smutnejsi, ze Barca s nimi zatim jenom remizuje.

Reagovat
madridcan

Toto je čo za príspevok? Dostalo sa to do fázy, kedy sa bude poukazovať viac na to, že ,,Nejaký Alaves" je neschopný, aby sa zatienilo to, že v Barcelone je banda kokotov Veľmi pekne ste dopadli. Gratulujem.

Reagovat
Messiáš

Co je za prispevek tohle? Neni treba psat, ze zrovna ty jsi vecny optimista, co se Realu Madrid tyce, nehlede na to, jak spatne zrovna hrajete. To same plati pro budouci prestupy.

Naopak, prispevek vyse je dost kriticky vuci Barcelone. Hrajeme absolutni hovno proti tymu, ktery ma jednoho slusneho hrace, zbytek je legitimne na urovni Segundy. Nejsme schopni vyhrat venku ani proti Alavesi, nikdo si tu z naseho tabora nehraje na to, ze je to v pohode. Ale banda kokotu rozhodne nejsme

Reagovat
Phillipinho

Ja hodnotim Alaves, protoze jsem ho letos jeste moc nevidel. Z Barcelony prekvapenej nejsem, ten vykon jde tak nejak v souladu s letosnimi vykony.

Reagovat
Jordi Alba

Vypusťte zvíře Martina.

Reagovat
LAM

Dát Dembeleho mimo kádr v téhle chvíli když není nikdo jinej je teda taky job. S tím co zbylo ani nemusíme nastupovat.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
celeb

Inak Alba uz po kolky krat ma pred sebou volny priestor a radsej zastane a prihra dozadu ...

Kde su tie jeho drave prieniky po ciare a centre do sestnasky, pamate sa kedy sa o nieco take pokusal?

Reagovat
smazaný uživatel

Frenkie je strašný tvl

Reagovat
Visca el barca

Pedri neukopne ani roh

Reagovat
blaugrana

Bus v sprinte to je jak ked vešiak na pradlo podfukne silny vietor

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

Naco sa tam Alba pletie k tomu kopu - predtym to Pedri zahral uplne genialne a Alba najde 1. supera....

Reagovat
Messiáš

Pedri se mi hodne libi, zbytek je slabota

Reagovat
Rattlesnake

to nějak urvem.

Reagovat
blaugrana

ako na co sa caka so striedaniami kurva

Reagovat
sylarko

rozmyslam ako by to bolo s griezzmanom za sucasnej stiuacie

Reagovat
Visca el barca

Ten Pedri prostě nemá nákop. Takhle blbě rohy nekopou ani v okrese.

Reagovat
Jordi Alba

Furt je o parník nejlepší na hřišti.

Reagovat
Visca el barca

To sice ano, ale neukopnout ani roh…

Reagovat
blaugrana

to je sila no, ze to nedokaze ukopnut

Reagovat
blaugrana

zaloznik za kridlo? ideme branit remizu

Reagovat
Lemiux66

Albovina pro Albu.

Reagovat
blaugrana

Pina

Reagovat
smazaný uživatel

Torres ani nemusí být na hřišti, i LDJ má víc míčů než on.

Reagovat
Visca el barca

Taky šílenost

Reagovat
sylarko

ja mam pocit ze keby tam bol aj mbappe/haland momentalne by hrali rovnako. barcelo chyba kreativny zaloznik, pedri moze hrat hocijak super, ale finalnu prihravku ti neda. bus uz taha nohy, FdJ mimo formy. ferran tam nema co. ma vedla seba luuka a abdeho. ked ti nefunguje zaloha, tak ti nefunguje ani utok..

Reagovat
blaugrana

boha pica ku... veak tam daj toho Jutglu a Martina Nazaria

Reagovat
blaugrana

tam vsetci stoja ako take pice a cumia, to je fakt nove a nove dno kazdy zapas

Reagovat
blaugrana

ale super, ze dohrame s torresom a luukom

Reagovat
celeb

Ze hra hovno momentalne zostupujuci Depor asi nie je az take prekvapenie, ale ze tuto nudnu hrozu hrame my potom, co ma Xavi k dispozicii Pedriho ci novu 55 milionovu posilu Torresa ...

Inak aj tak na sance 3:1 pre Depor.

Najhorsie na tom je, ze Xavi sa akurat rozculuje, ale nie je vidie ziadnu myslienku, ktoru by sa tim snazil plnit. Vysoky utocnik, ale centre na neho nejdu. Namiesto toho sa snazime ho obcas vyslat do brejku, na co je samozrejme pomaly (a aj nesikovny). Kridla nefunkcne, potom ako striedal Abdeho uz ani rohy ni su.

Torres je neviditelny - hra stale.

To fakt nemame ziadne moznosti na lavicke na zmenu? 83. minuta a stale len 1 striedanie, ked namiesto utocnika prisiel zaloznik. Ach ta genialita katarskej ligy zial ide casto mimo mna.

Reagovat
Greny

Proč tam nedá krále Martina ten by zápas rozhodl

Reagovat
Rattlesnake

paráda

Reagovat
celeb

Inak Luuk bol jediny, kto 2x ako-tak ohrozil branu Deportiva. V 84. minute len 2. striedanie. Neviditelny Torres stale na place. Snad mi aspon zavrie hubu golom v nadstaveni.

Reagovat
Jordi Alba

Asistence nepostačí ?

Reagovat
celeb

moze byt

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooooooool! omlouvám se Ferráne, tohle šlo pokazit

Reagovat
Jordi Alba

Suchý triko, pískej konec.

Reagovat
celeb

Hej, klokana snad porazi

Frenkie zasluzene

Reagovat
SIRBRANIKE

Prvá pekná akcia v zápase.

Reagovat
Messiáš

Piskej konec

Reagovat
SIRBRANIKE

Tie striedania nemajú chybu. Abde dolu Nico hore a Lenglet za Pedriho.

Reagovat
roman1978

3 stopera a Bus a on si tam hlavickuje úplně sám. Moje nervy.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
blaugrana

Xavi deklaroval, ze ziadne kamaratstva u neho neplatia a ze budu hrat ti ktori si to zasluzia...ak di trda zasluzi hrat aktualne Bus a Alba, tak potom mam šedy zakal

Reagovat
celeb

on tych svojich kamaradov ani len nestrieda. Busq sa asi musi zranit, aby tam mohol hrat Frenkie ci Nico.

Reagovat
celeb

4.velka sanca Deportiva - 3 body sme si nezasluzili, ale potesili. Hra otrasna, bez myslienky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele