Bundesliga - souhrn 33. kola: Dortmund si pojistil Ligu mistrů

15.05.2021, 17:25, aktualizováno 16.05.2021, 22:27
Komentáře a souhrny
Dortmund v neděli vyhrál v Mainzu a má jistotu postupu do Ligy mistrů, kterou si zahrají také ve vzájemném utkání remizující RB Lipsko a Wolfsburg. Augsburg porazil Brémy a zajistil si záchranu, naopak Werder spadl na barážovou příčku. Jistotu ligové příslušnosti má také Hertha, která remizovala s 1. FC Köln. V ohrožení nadále zůstává Bielefeld, jenž remizoval s Hoffenheimem. Frankfurt bojující o Ligu mistrů prohrál přestřelku na Schalke. Gladbach podlehl Stuttgartu a komplikuje si cestu do pohárů...

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 2:2

16.05.2021 20:30

Góly: 51. Justin Kluivert, 78. Marcel Sabitzer (pen.) - 12. Maximilian Philipp, 45+1. Maximilian Philipp

Oba celky z popředí tabulky potřebovaly před svým vzájemným zápasem splnit jeden jediný cíl. Zatímco Lipsku by remíza definitivně pomohla k pozici vicemistra, Wolfsburgu by naopak nerozhodný rezultát stačil k účasti v Lize mistrů pro příští sezónu. A suma sumárum se právě dělba bodů nakonec opravdu konala. Ani jedno z mužstev nemohlo být po konci utkání zklamané.

Je pravda, že Vlci sice spadli po tomto kole ze třetí příčky na čtvrtou, taková skutečnost je ale zajisté jen banalitou v kontextu faktu, že se prokousali do toužebné milionářské soutěže. Do karet jim určitě nahrálo dění ze sobotního klání pátého Frankfurtu na půdě Schalke, jeho rival v boji o umístění v top čtyřce totiž nečekaně na hřišti posledního, již sestupujícího klubu padl.

Domácí se chtěli hlavně vzpamatovat po posledních dvou porážkách s Dortmundem, druhá v pořadí v rámci DFB-Pokalu je přitom rozhodně dost bolela, protože znamenala ztrátu nadějí na zisk cenné trofeje. Alespoň částečně si spravili náladu po pojištění svého druhého místa v tabulce, o které už nepřijdou, ať už v posledním střetnutí předvedou jakékoli vystoupení.

Hosté působili od úvodních minut přece aktivněji, v 6. minutě se ještě na střeleckou listinu sice nezapsal Baku, který svou pravačkou minul bránu, o šest minut později se už nicméně trefil jeho spoluhráč Philipp. Arnold mu ze středu pole prostrčil míč za vápno, jeho spoluhráč ho elegantně zdvihl do vzduchu a ukázkově z voleje ho nasměroval nechytatelně do šibenice.

Ve 25. minutě se mohl Wolfsburg ujmout dokonce ještě příjemnějšího vedení, Weghorst však orazítkoval pouze brankovou konstrukci, o čtyři minuty později mohl na druhé straně srovnat stav Nkunku, povedeným zákrokem se ovšem prezentoval gólman Casteels. V nastavení první půle se každopádně skóre již přece měnilo, Philipp tečoval za brankovou čáru pobídku Bakua.

Die Roten Bullen se nicméně nevzdali po obrátce své šance na úspěch, podali lepší výkon a nakonec se dočkali kýžené odměny. V 51. minutě úřadoval Kluivert, kterého si v šestnáctce našel centr Sabitzera, nizozemský forvard následně zakličkoval a zacílil. A v 78. minutě se z penalty, nařízené za šlápnutí na Haidaru bránícím Paulem Otáviem, prosadil sám Sabitzer.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:3

16.05.2021 18:00

Góly: 90+1. Robin Quaison - 23. Raphaël Guerreiro, 42. Marco Reus, 80. Julian Brandt

Dortmund potvrdil skvělou formu z poslední doby a nyní bez větších potíží zvítězil na půdě zachráněné Mohuče po výsledku 3:1, tento úspěchu mu tak definitivně zajistil účast v příštím ročníku základních skupin Ligy mistrů. Borussia se prozatím posunula na třetí místo tabulky s jednašedesáti body o bod před čtvrtý Wolfsburg a na pátý Frankfurt má náskok nedostižných čtyř bodů. FSV zůstává v tabulce na třinácté pozici se šestatřiceti body.

Domácí díky zaváhání Brém i Bielefeldu měli jistotu prvoligové licence i pro nadcházející ročník již před tímto zápasem a byli tak pasováni do role jasného outsidera, neboť jejich favorizovanému rivalovi šlo opravu o Ligu mistrů. BVB bylo aktivnější od samého začátku a první větší možnost si vypracovalo po necelých dvaceti odehraných minutách, avšak Bellingham napálil odražený míč zhruba o metr vedle levé konstrukce.

Hosté otevřeli gólový účet přesně v polovině úvodního dějství. Raphaël Guerreiro obdržel přihrávku přímo proti noze od Sancha a z hranice šestnáctky zakroutil balón do pravého spodního růžku. Svěřenci trenéra Edina Terziče pokračovali v aktivitě i nadále a svůj náskok pojistili necelých pět minut před přestávkou. Sancho si posunul míč dopředu chytrou patičkou a poté našel před brankou volného Marca Reuse, jenž zblízka rozvlnil síť - 0:2.

FSV se po změně stran snažilo přidat a během dvaceti minut si vytvořilo dvě slibné příležitostí. Nejprve ze střední vzdálenosti napřáhl Boëtius a levou tyč minul o decimetry, vzápětí se musel vytáhnout brankář Bürki, když pohotově zneškodnil tečovaný pokus Latzy. Ihned nato mohl na opačné straně rozhodnout aktivní Sancho, avšak tentokráte se vytáhl se skvělým zákrokem pozorný gólman Dahmen.

Dortmund přeci jen přidal třetí uklidňující branku v 80. minutě. Po rychlém brejku ukázal vynikající přehled Håland a přesně načasovanou přihrávku uvolnil rozběhnutého Juliana Brandta, který bez potíží obešel Dahmena a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. Mohuč zaznamenala alespoň čestný zásah v nastaveném čase tohoto nedělního duelu.

Ve vlastní šestnáctce totiž zahrál nešťastně rukou střídající Thorgan Hazard a rozhodčí Osmers po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil sedmadvacetiletý švédský záložník Robin Quaison a nezaváhal, jelikož bezmocného Bürkiho poslal na opačnou stranu. Borussia uzavře tuto sezónu příští víkend s Leverkusenem, Mohuč se bude loučit ve Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:2

15.05.2021 15:30

Góly: 45. Lars Stindl - 72. Wataru Endo, 77. Saša Kalajdžić

Borussia Mönchengladbach nemá kolo před koncem Bundesligy jistotu evropských pohárů pro příští rok. V domácím zápase se Stuttgartem prohrála a protože Union získal bod v Leverkusenu, zůstala po třiatřiceti kolech na osmém místě s jednobodovou ztrátou. "Hříbata" přitom ještě dvacet minut před koncem vedla, než zařídili obrátku Endo s Kalajdžićem.

V příštím kole to tedy bude i Sttutgart, kdo bude moci usilovat o sedmé místo a tím pádem Evropskou konferenční ligu. Veškeré triumfy však drží sedmý Union Berlín.

Pro Borussii je to určitě velké zklamání, zvláště když v tomto roce hrála Liga mistrů. Do zápasu vstoupili lépe domácí a Pléa si vytvořil velkou šanci již v 10. minutě, kdy zakončoval z úhlu jen do boční sítě. O chvíli později byl stejný muž v další gólovce a tentokrát zkoušel přelobovat Kobela, což se mu nepodařilo.

"Hříbata" byla lepší, ale na ukazateli skóre stále svítil bezbrankový stav. To platilo i ve 33. minutě, kdy rozvlnil síť Thuram, avšak z ofsajdové pozice. Mönchengladbach se konečně prosadil až v samotném závěru prvního poločasu. Kramer si pohrál s hostující obranou a zpětným centrem našel kopačku Larse Stindla - 1:0.

Domácím hrálo vše do karet, ale VfB ještě neřeklo poslední slovo. Tři čtvrtiny utkání prakticky nemělo žádnou větší šanci, přesto v 72. minutě srovnalo na 1:1. Wataru Endo dostal na hranici pokutového území trochu prostoru a parádní ranou pod břevno nedal Sommerovi šanci.

Borussia chtěla vedení okamžitě zpátky, ale Lazar jen těsně minul tyč a pak přišel šok. Stenzel se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, Saša Kalajdžić kopačkou změnil směr a s tím už Sommer nemohl nic dělat. Stuttgart během chvilky otočil nepříznivý vývoj a držel vedení. Po zbytek utkání se hra vinou střídání kouskovala a "Hříbata" se do souvislejšího tlaku nedostala.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Union Berlín 1:1

15.05.2021 15:30

Góly: 26. Florian Wirtz - 72. Joel Pohjanpalo

Leverkusen se rozešel smírně s Unionem Berlín a spokojeny s tím mohou být oba celky. Zatímco Bayer už před tímto utkáním věděl, že ho na podzim čeká Evropská liga, die Eisernen mají před závěrečným kolem o krůček blíže do Konferenční ligy než konkurenti ze Stuttgartu, Gladbachu a Freiburgu. Na druhou stranu, svěřenci Urse Fischera přivítají doma v závěrečném dějství pravděpodobného vicemistra z Lipska.

V 7. minutě to na chvíli vypadalo, že Patrik Schick zlomil střelecké trápení. Jeho trefa však nemohla platit, protože si při přebírání míče pomohl rukou. Následně se osmělili Christopher Lenz a Marcus Ingvartsen. A po nich musel Lukas Hradecky zasahovat proti pokusu Maxe Kruseho. V minutě jednadvacáté poslední zmíněný fotbalista vytěžil maximum z pobídky od Roberta Andricha. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Úvodní branku tedy přinesla až 26. minuta. Kulatý předmět šťastně propadnul na levou stranu k Wendellovi, jenž patrně střílel, nicméně místo ohrožení Lutheho svatyně z toho vyšla ideální skákavá přihrávka na zadní tyč, kde číhal Florian Wirtz a z bezprostřední blízkosti skóroval do odkryté klece. Hosté reklamovali ofsajd, jenže opakované záběry ukázaly, že k rozporu s pravidly nedošlo - 1:0.

Druhá půle byla delší dobu opatrnější. Kouč Fischer pak poslal na hřiště čerstvé ofenzivní síly, včetně Joela Pohjanpala a Sheralda Beckera. Ovoce za to sklidil v 72. minutě, kdy druhý jmenovaný centroval do vápna, kde hlavičkoval jeho zmíněný finský spoluhráč. První zakončení Hradecky reflexivně vyrazil, ale na dorážku už byl krátký - 1:1.

V 77. minutě mohl jít berlínský klub do vedení zásluhou Taiwa Awoniyiho, jehož v posední chvíli zastavil Edmond Tapsoba. Zanedlouho měl kliku Andreas Luthe, když dokázal střelu Moussy Diabyho vyrazit na břevno. Co se brankových příležitostí týče, udělal dvě minuty před vypršením řádné hrací doby tečku za utkáním Karim Bellarabi. Pálil hodně nebezpečně, avšak Robin Knoche dokázal svůj tým uchránit od pohromy.

Jak naznačeno v úvodu, za týden se na Stadion an der Alten Försterei bude hodně o co hrát. Zato die Werkself se už nemají čeho obávat, i kdyby proti Dortmundu prohráli.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayern Mnichov 2:2

15.05.2021 15:30

Góly: 29. Manuel Gulde, 81. Christian Günter - 26. Robert Lewandowski (pen.), 53. Leroy Sané

Hostující trenér Hans-Dieter Flick hovořil před tímto kláním o splnění dvou hlavních cílů. Ten první, tedy výhra, která by Bayernu pomohla k zisku celkových osmdesáti bodů v rámci jedné sezóny, se jeho svěřencům nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Druhý ovšem ano, útočník Robert Lewandowski totiž proti Freiburgu vyrovnal dlouholetý rekord Bundesligy.

Milník Gerda Müllera z roku 1972 se opravdu otřásá v základech. Polský forvard zopakoval počin legendárního kanonýra a během jednoho ročníku nastřílel už úctyhodných čtyřicet branek. Zbývá mu ještě jedna k jeho konečnému překonání a na tuhle metu bude moci doběhnout ještě v posledním kole v souboji s Augsburgem. V tomhle duelu proměnil ve 26. minutě penaltu.

Už v 9. minutě se pokoušel Sané překonat domácího brankáře Flekkena, jeho pokus nicméně skončil pouze na boční síti, ve 20. minutě se poprvé zásadněji ozval též Lewandowski, avšak zpoza šestnáctky neukázal, že umí být rozeným zabijákem, a svou střelu nasměroval pouze vedle brány. Skóre utkání se nakonec měnilo až o pár chvil později a do akce musel VAR.

Nutno podotknout, že nařízení pokutového kopu představovalo určitě přísnější parametry. Na druhou stranu je pravda, že bránící Kübler ve vlastním vápně opravdu lehce přidržel Müllera, a tak sudí Badstübner ukázal na bílý puntík. Očekávaně se chopil exekuce Lewandowski, jenž do protipohybu Flekkena zkušeně skóroval, a dosáhl tak na čtyřicet devět roků staré statistiky.

Oslavy jeho přesného zásahu byly přece trochu jiné než u běžných případů, můžeme říci, že o něco pompéznější. Lewandowski po rozvlnění sítě povytáhl svůj dres, pod nímž bylo tričko s nápisem "4EVER GERD" vzdávající hold Müllerovi, následně přiběhl ke střídačce, která společnými silami vytvořila jakousi uličku slávy, po níž se mohl rozradostněný proběhnout.

Mančaft kouče Christiana Streicha, usilující i nadále o postup do evropských pohárů pro příští sezónu, ale na inkasování poměrně záhy zareagoval. Nedůrazní, možná i nesoustředění hosté si totiž na bližší tyčce nehlídali Guldeho, který hlavou usměrnil centr z rohového čtvrtkruhu od Grifa za záda gólmana Nübela, jenž nyní dostal šanci před obvyklou jedničkou Neuerem.

V 51. minutě se ještě nezapsal na střeleckou listinu Gnabry po perfektní individuální akci Saného, jelikož se nacházel v těsném ofsajdu, druhý jmenovaný však následně přece úřadoval již legálně, to když zužitkoval lehce pobídku Müllera. Domácí v 81. minutě vydolovali aspoň bod, Günter unikl za soupeřovu obranu a levačkou namířil merunu přesně ke vzdálenější tyči.

Bayern mimochodem mohl definitivně rozhodnout o svém vítězství těsně předtím, vážně přitom mohlo dojít k té skutečnosti, že si Lewandowski připíše svou kýženou čtyřicátou první trefu této sezóny. Jenomže z blízkosti nejprve trestuhodně nepřekonal Flekkena a následně si počínal ještě trestuhodněji, to když snad z pouhých dvou metrů nezacílil do prázdné brány.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 0:0

15.05.2021 15:30

Góly: -

Oba kluby hrály v tomto duelu o hodně. Avšak bohužel nebylo jejich cílem pokusit se vstřelit gól, nýbrž hlavně neinkasovat. Není divu, že za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) branka nepadla. Hertha se každopádně definitivně zachránila. Köln ještě čeká tuhý boj.

Během úvodní dvacetiminutovky se spíše bojovalo o střed hřiště. Až v jejím závěru se osmělil Elvis Rexhbecaj. Tenhle pokus však nepatřil do kategorie nebezpečných. Po půl hodině hry musel Timo Horn vyrážet ránu Nemanji Radonjiće. A šest minut před koncem prvního dějství se nenechal zaskočit střelou dvacetiletého Jessika Ngankama.

Po změně stran se dál hrálo velmi opatrně s jasným cílem neudělat chybu. Oběma týmům chyběla kreativita v ofenzivní fázi, kterou nepřineslo ani deset střídajících hráčů. Navštívenka od Ismaila Jakobse brankáře Schwolowa nemohla vystrašit. Krátce poté se osmělil Marius Wolf, jenže v tomto střetnutí prostě nebylo útočícím borcům přáno.

Je pravda, že domácí nastoupili v poněkud poslepované sestavě, ve které chyběli Vladimír Darida, Lucas Tousart či Marvin Plattenhardt. Pál Dárdai však musel nucené absence řešit v uplynulých dvaatřiceti kolech poměrně často. Ačkoli se nedá tvrdit, že kdyby měl pořád k dispozici všechny své svěřence, atakoval by třeba až pohárové příčky.

V samotném závěru ještě Ellyes Skhiri díky dobré práci v defenzivě zabránil odpískání pokutového kopu. Kdo ví, jestli by případně padnul gól alespoň z něj. V divácky nepříliš atraktivním mači se tak oba soupeři rozešli smírně. Celek z hlavního města Německa může za týden proti Hoffenheimu dohrát ročník bez jakýchkoli starostí. Naopak Kozli potřebují zdolat poslední Schalke a zároveň potřebují, aby Arminia a Werder prohrály.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 4:3

15.05.2021 15:30

Góly: 15. Klaas-Jan Huntelaar, 52. Blendi Idrizi, 60. Florian Flick, 64. Matthew Hoppe - 29. André Silva, 51. Evan N'Dicka, 72. André Silva

Frankfurt si zřejmě definitivně zavřel vrátka do Ligy mistrů, kterou si toužebně hodlal zahrát v příštím ročníku. Senzačně totiž po velké přestřelce nestačil na již sestupující Schalke, které naopak potvrdilo, že v posledních dvou zápasech s Hoffenheimem a Herthou neodvádělo vůbec špatnou práci. Až nyní se přece dočkalo kýženého, avšak nečekaného bodového zisku.

Pokud v neděli Dortmund dle papírových předpokladů naplno uspěje na půdě Mohuče a pak se Wolfsburg chopí aspoň jednoho bodu v měření sil s Lipskem, šance na proklouznutí do první čtyřky se Eintrachtu změní v matematicky nereálnou záležitost. Od půlky dubna, možná ve vážně nejnevhodnější chvíli, jako by Schlappekicker docházel dech v boji o přední příčky.

Určitě slabou náplastí je pro Die Adler ta skutečnost, že v tabulce nemůžou spadnout z pátého místa níže, neboť šestý Leverkusen v souběžně hraném střetnutí pouze remizoval s Unionem. V Gelsenkirchenu hosté už od začátku nepůsobili nejjistějším dojmem, v 15. minutě čelili penaltě, kterou způsobil svým faulem obránce Tuta poté, co ve vlastním vápně srazil Harita.

Huntelaar sice z pokutové značky na gólmana Trappa nevyzrál, propracoval se ale k dorážce, kterou již zužitkoval k prospěchu svému. Ve 29. minutě se podařilo Frankfurtu vyrovnat stav, domácí brankář Fährmann podcenil padající míč po centru Younese, ten se tak dostal na hlavu Andrého Silvy, jenž zacílil prakticky do prázdné brány. Do přestávky pak další gól už nepadl.

V 51. minutě Schalke znovu ukázalo, co je v poslední době asi jeho největší bolístkou, a to bránění standardních situací. Protože po rohovém kopu zahrávaném Kamadou překonal marně reagujícího Fährmanna hlavičkující N'Dicka. Schalke však odpovědělo na tohle inkasování o pár chvil později, Huntelaar elegantní patičkou vyzval do běhu následně skórujícího Idriziho.

Najednou se Die Königsblauen rozjeli do famózní pohody a v 60. minutě se ujali vedení, to když Hoppe přistrčil míč do šestnáctky na Flicka, který z blízkosti hravě přelstil Trappa. A trefil se v 64. minutě i sám Hoppe, jenž pohotově a zdárně zakončil rychlý brejk. Hosté stačili jen v 72. minutě snížit stav, dobře se orientující André Silva dotlačil balón za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 2:0

15.05.2021 15:30

Góly: 57. Rani Khedira, 90. Daniel Caligiuri

Augsburg byl jedním z šesti, kterým hrozil pád do 2. Bundesligy. Po předchozích třech zaváháních se konečně podařilo uhrát jubilejní desáté vítězství, po kterém už ve Švábsku vědí, že se jich záchranářské starosti týkat nebudou. Na rozdíl od Werderu, který v posledním kole nečeká proti Gladbachu žádná snadná práce.

První důležitý moment přišel na pořad ve 13. minutě. Přestože se balon pohyboval v úplně jiných místech, ve středovém kruhu došlo na souboj Theodora Gebre Selassieho s Rubenem Vargasem, přičemž to byl právě druhý jmenovaný, kdo se po svém protihráči ohnal kopačkou. Sudí Robert Schröder si celou situaci prohlédnul u videa a následně švýcarského reprezentanta vyloučil.

Hosté mohli početní výhody využít ve 21. minutě, kdyby ovšem nebyla střela Joshuy Sargenta zblokovaná. Až do konce úvodního dějství se ani jeden z mančaftů nepouštěl do žádných větších akcí, takže se i do druhé pětačtyřicetiminutovky vstupovalo za bezbrankového stavu.

Z časomíry neuběhlo ani 240 sekund a síly na hrací ploše se znovu vyrovnaly. Při snaze hrát míč trefil Christian Groß v roli posledního před zraky augsburské lavičky Floriana Niederlechnera a sudí se tentokrát dlouho nerozmýšlel. Druhá žlutá karta znamenala stopku i pro obránce Brém. Necelých deset minut poté padnul první gól. Postaral se o něj Rani Khedira, když k němu odrazil balon po zmatcích v šestnáctce, které vyvolal centr od rohového praporku. Následná pomalá přízemní střela o tyčku zapadla z pohledu Augsburgu přesně tam, kam měla - 1:0.

Vyrovnat mohl Leonardo Bittencourt, kdyby ovšem nezacílil jenom do brankové konstrukce. V 78. minutě zkusil štěstí v dobré pozici stojící Iago. Jiří Pavlenka stál přesně tam, kde stát měl. Přesto český brankář ještě jednou kapituloval. Krátce před koncem fauloval Milot Rashica ve vlastním pokutovém území Andrého Hahna. Nařízené penalty se chopil Daniel Caligiuri a tvrdou ranou rozvlnil síť - 2:0.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - TSG Hoffenheim 1:1

15.05.2021 15:30

Góly: 23. Andreas Voglsammer - 5. Andrej Kramarić

Remíza mezi Arminií Bielefeld a Hoffenheimem dává v boji o záchranu všechny triumfy do rukou domácích Die Arminen. Kolo před koncem mají na patnáctém místě jednobodový náskok a pokud v posledním zápase vyhrají ve Stuttgartu, prvoligová příslušnost pro příští rok bude jejich. TSG rychle vedlo gólem Kramariće, ale ještě v průběhu prvního poločasu vyrovnal Voglsammer.

Pro Arminii nezačalo utkání vůbec dobře. Hostům stačilo pět minut, aby se v SchucöAréně ujali vedení. Rychlý protiútok od vlastní poloviny založil Andrej Kramarić, Sargis Adamjan potáhl balón až do šestnáctky, kde ho přihrávkou před prázdnou branku vrátil Kramarićovi. Domácí na nic nečekali a ještě do konce prvního poločasu se jim podařilo vyrovnat. Maierova střela byla ještě zablokovaná, ale ta v podání Andrease Voglsammera už skončila v síti. Vogelsammer předvedl ukázkový volný přímý kop a Pentke se jen bezmocně sklouzl k tyči.

Arminia hrála s Hoffenheimem vyrovnanou partii, ale hosté měli ještě jednu šanci ujmout se znovu vedení, ovšem Bebouova nebezpečná střela skončila na boční síti. Andrease Vogelsammera vyrovnávací gól jistě potěšil, ale nejspíše ještě teď ho mrzí neproměněná šance na začátku druhého poločasu, která v konečném důsledku mohla znamenat jistou záchranu. Vogelsammer se po obrovské chybě hostující obrany ocitl sám před brankářem Pentkem a ten naštěstí pro hosty dobře zasáhl.

Bielefeld měl ještě další neproměněné šance a přispěl i Hoffenheim, když hlavičku Kramariće z malého vápna fantasticky vytěsnil Ortega. Zápas nakonec skončil remízou 1:1, která je zasloužená na obě strany.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33236494:4275
2.RB Lipsko33198659:3065
3.Borussia Dortmund331941072:4561
4.VfL Wolfsburg331710659:3461
5.Eintracht Frankfurt331512666:5257
6.Bayer Leverkusen331410952:3652
7.Union Berlín331114848:4247
8.Borussia Mönchengladbach3312101160:5446
9.VfB Stuttgart331291256:5345
10.SC Freiburg331291251:4945
11.TSG Hoffenheim3310101350:5340
12.FC Augsburg331061734:4936
13.1. FSV Mainz 0533991536:5436
14.Hertha BSC338111440:5035
15.Arminia Bielefeld33881724:5232
16.Werder Brémy337101634:5331
17.1. FC Köln33791733:6030
18.Schalke 0433372325:8516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Nickname 9

Frankfurt

Reagovat
Liquid

škoda, že se Hertha zachránila, moc si to nezasloužila, i dnes podle všeho bylo na jednu brána a ona jen 1 střelu za zápas, velice chabé, ale jinak skoro snové výsledky, Bielefeld věřím, že ve Stuttgartu neprohraje byť ten ještě svádí kupodivu souboj o Evropu a právě Gladbach je pro mě hlavní favorit na to 7.místo byť bych to přál Unionu, Köln by si měl poradit se Schalke a přeskočit tak zoufalý Werder a vybojovat tedy baráž, kde snad s Fürthem neuspěje

Reagovat
Bayern +

7. miesto určite najviac prajem Stuttgartu, to by bolo moc pekné pre nich s Herthou súhlas, tá mala smerovať namiesto Werderu do baráže

Reagovat
Kostomlat

Ty Brémy jsou rok od roku horší

Reagovat
stas87
Reagovat
Elmas

takže Mönchengladbach příští rok pravděpodobně bez pohárů

Reagovat
Liquid

Jak si na to přišel ?

Reagovat
Elmas

Konferenční liga taky liga. Takhle nebudou mít ani ji.

Reagovat
Liquid

nikde není nepsáno, že Union porazí Lipsko, naopak Gladbach by měl Brémy rozdrtit

Reagovat
Elmas

OK, uvidíme.

Reagovat
Elmas

měl jsem pravdu

Reagovat
Liquid

jen tak tak, ale já jsem rád

Reagovat
REPLIKATOR

Frankfurt

Reagovat
Rudnevs

Rudi Assauer flashbacks

Ale samozrejme

Reagovat
herbage

BVB do LM, žádný výprodej pod cenou nebude

Reagovat
andrew96

V suchém triku.

Reagovat
smazaný uživatel

Na místě BVB nějak zruším smlouvu Rosemu a nechám si Terzice. To je neskutečný jakej progres pod ním udělali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele