Bundesliga - preview 26. kola: Boje v nižších patrech

31.03.2023, 09:06, aktualizováno 02.04.2023, 08:30
Previews
RheinEnergieStadion (© AFP)

Čtyři celky, které už jsou prakticky jistě venku z boje o poháry, půjdou v Bundeslize do akce v neděli. Mönchengladbach v Kölnu svede na dálku souboj o desáté místo s Brémami, které přivítají sestupem ohrožený Hoffenheim...

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach

neděle 15:30

Když se oba celky potkaly v rámci této budesligové sezony poprvé, vyhrála Borussia 5:2. Pouze dva protivníci uštědřili Kozlům vyšší porážku, konkrétně Mohuč (0:5) a naposledy Dortmund (1:6). Vzhledem k aktuálnímu postavení v tabulce, kdy za Hříbaty zaostávají o pouhé čtyři body, se dá očekávat vyrovnanější duel.

"Gladbach má v ofenzivě velkou kvalitu. Podle mě se jedná o jeden z nejlepších týmů, jaké v Bundeslize nastupují. Rozhodně nás nečeká žádný lehký zápas. Ale chceme ho vyhrát, což věřím, že v neděli na trávníku ukážeme," nechal se slyšet trenér Steffen Baumbart, který v městě nad řekou Rýn působí od roku 2021.

Po pětadvaceti odehraných kolech má šestibodový náskok na barážovou pozici, což není zrovna přesvědčivé, na druhou stranu, největší adepty na zachrannářské starosti je pořád třeba hledat jinde. A to i přesto, že střelecky se zatím v roce 2023 zdaleka nedaří podle představ. Werderu sice nadělili sedm gólů, jenže od té doby se podařilo v devíti duelech skórovat pouze dvakrát.

Zároveň platí, že s výjimkou Schalke nemá žádný jiný klub na kontě devět remíz, avšak jednapadesátiletý trenér se o místo zatím obávat nemusí. Pro nejbližší střetnutí mu budou scházet Tony Jantsche, který řeší problémy s kolenem, a pak Julian Weigl, který si přetrhal vahy a scházet bude několik týdnů.

Na opačném pólu do hry nezasáhnou Jan Thielmann, Sebastian Andersson, Florian Dientz a Mark Uth, který už se však pomalu blíží k návratu na hřiště, tak jako Luca Kilian a Kristian Pedersen. Pomoc Marka Utha by Danielu Farkemu nepochybně přišla vhod, jelikož jeho skvadra sice porazila Bayern, nicméně už čtyři utkání marně čeká na výhru.

"Když dojde na derby s Kölnem, postavení v tabulce nikdy nehraje roli. Ten vzájemný zápas je vždycky pro hráče, trenéry i fanoušky tím úplně nejdůležitějším. Určitě to nebude jednoduché, ale věřím tomu, že uhrajeme dobrý výsledek," prohlásil šestačtyřicetiletý rodák ze Steinhausenu, jenž by tým rád dostal zpět na pohárové pozice.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Maina, Ljubicic, Kainz - Selke

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Itakura, Kramer, Elvedi - Scally, Neuhaus, Kone, Bensebaini - Stindl - Hofmann, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.70 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Werder Brémy - TSG Hoffenheim

neděle 17:30

Ani jeden z klubů neprožíval před reprezentační přestávkou dobré období. Werder z posledních šesti klání prohrál hned čtyři, zatímco v případě TSG byl tříbodový zisk nad Herthou prvním po třináctizápasovém půstu.

Proti Herthě se prosadil Ihlas Bebou a z penalty dvakrát Andrej Kramarić, který rozšířil svou dosavadní sbírku branek na sedm. Není pochyb, že se od chorvatského střelce před sezonou čekalo víc. Absence spolehlivého kanonýra klubu, ve kterém stále působí český obránce Pavel Kadeřábek, citelně schází. Aktuální pozice v tabulce a pouhých třiatřicet vstřelených branek to jasně potvrzují.

"Brémy jsou týmem, který rád hraje hodně ofenzivně. My jsme na ně ale dobře připravení a na ten zápas se těšíme. Očekáváme parádní atmosféru a hodláme hrát odvážně a odhodlaně. V žádném případě nechceme zalézt do obranné ulity a čekat na protiútoky. Musíme jednoznačně hrát útočný fotbal," prohlásil Pellegrino Matarazzo.

"Zápas s Herthou ukázal, že Hoffenheim je mančaft, který má svou velkou kvalitu. Nepochybně se řadí mezi ty, které do Bundesligy prostě patří. My si ale v těch posledních devíti utkáních chceme vybojovat co nejlepší celkové umístění," řekl odhodlaně kouč Ole Werner, jenž bude postrádat pouze Felixe Agua. Naopak mezi třemi tyčemi by neměl chybět Jiří Pavlenka, který výborně zvládnul reprezentační dvojutkání.

Zelenobílím sice nevyšla všechna z uplynulých střetnutí, nicméně v některých případech jim scházel kousek onoho pověstného štěstíčka. Tým z Weserstadionu má rozhodně dostatečné kvality na to, aby sezonu zakončil v horní polovině tabulky. K tomu ovšem logicky potřebuje porážet protivníky z té dolní, což se zvláště proti Hoffenheimu nejeví nereálně.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljkovic, Stark, Friedl - Weiser, Gruev, Jung - Schmid, Stage - Füllkrug, Ducksch

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Akpoguma - Kaderabek, Geiger, Skov - Kramaric, Stiller - Bebou, Baumgartner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.70 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Když Lipsko plichtilo v Lize mistrů s Manchesterem City a zvítězilo nad Frankfurtem, zdálo se být všechno růžové. Jenže březen mužstvu kouče Marca Roseho moc nevyšel. Rozhodně se dá hodnotit pozitivně skalp Mönchengladbachu, ostatní výsledky ovšem ne. Teď se tedy pokusí v souboji s Mohučí oprášit zašlou slávu a hlavně zase navázat na stabilní výkonnost.

Reprezentační přestávka domácím nabídla bezpochyby potřebný prostor pro zapomenutí hned třech nepříjemných neúspěchů. Ukázalo se, že Dortmund není v bundesligové tabulce výše jen vlivem náhodných okolností, především pak že The Cityzens byli v odvetě milionářské soutěže až příliš velkým soustem. Spirálu negativních rezultátů se přitom krátce před nucenou pauzou nepodařilo zastavit ani na půdě zachraňující se Bochumi.

Saský celek se aktuálně nachází mimo první čtyři pozice, jež zaručují účast v Lize mistrů i pro následující ročník. Ve zbytku sezóny bude mít jediný cíl, a to dostat se právě do téhle zóny. Musí každopádně zavzpomínat na to, kterak od začátku října osmnáctkrát v řadě neprohrál napříč všemi frontami, triumfoval navíc během té doby nad Realem Madrid či uhrál remízu se slovutným Bayernem.

Mohuč každopádně nebude představovat vůbec jednoduchého protivníka. Svěřenci trenéra Boa Svenssona totiž neprohráli šestkrát za sebou, z možných osmnácti bodů získali velmi slušných čtrnáct. "Čeká nás velmi dobře organizovaný tým,” hodnotil svého nynějšího soka Rose. "Na druhou stranu nás nečeká mnoho překvapení, moc dobře víme, čemu budeme čelit. Ve středu pole soupeř nasadí osobku, bude hrát s vysokou intenzitou. Když Mohuč útočí, tak se vším všudy, jde rázně dopředu a pokouší se vše dotáhnout do finiše. Má i dobře uzpůsobené hráče pro koncovku, takže je potřeba být ve střehu. A především si musíme dát pozor na Karima Onisiwa."

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Kampl, Laimer - Szoboszlai, Forsberg - André Silva, Werner

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - da Costa, Barreiro, Stach, Caci - Ingvartsen, Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.37 - 7.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Union Berlín - VfB Stuttgart

sobota 15:30

Od půlky února chytnul Union jakousi výsledkovou krizi. V posledních devíti zápasech urval jen dvě výhry, pokud do statistik zahrneme i působení v Evropské lize, přesto hlavně na poli Bundesligy svoje postavení vyloženě neoslabil. Aby se však udržel v první čtyřce, a zahrál si tak v příští sezóně vysněnou Ligu mistrů, musí prostě duely, jako ten proti Stuttgartu, zvládat.

Krátce před reprezentační pauzou berlínský soubor dokázal uspět proti Frankfurtu, a přerušil tak svou sérii pěti duelů bez vítězství. Právě tahle šňůra mimochodem zahrnovala rovněž výpadek z Evropské ligy a poněkud nečekaně jasný nezdar s belgickým Saint-Gilloise. Družina kouče Urse Fischera zkrátka musí skousnout, že už se bude ve zbytku sezóny pohybovat výhradně na domácí scéně.

Pokud chtějí mít domácí vysoké ambice, nynější soupeř by pro ně neměl představovat velkou překážku. Mužstvo kouče Bruna Labbadiy se zatím marně snaží najít cestu k nějakému zásadnímu zvratu, co se otázky záchrany týče.

A dokonce po pětadvaceti odehraných kolech byli hosté úplně poslední. "Musíme se neustále snažit zneklidňovat jejich obranu vlastními náběhy. A ve finální třetině hřiště je třeba být precizní,” vyzýval kabinu Fischer. "Připomeňme, že Stuttgart v únoru zcela zaslouženě porazil Kolín nad Rýnem, pak těsně padl třeba s Bayernem nebo Wolfsburgem. A navíc remizoval ve Frankfurtu. Vážně mu moc nechybělo a mohl být v tabulce daleko lépe postavený," dodal.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Juranovič, R. Khedira, Giesselmann - Laïdouni, Haberer - K. Behrens, Becker

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Anton, Mavropanos, Zagadou, Sosa - Karazor - W. Endo, Haraguči - Tiago Tomás, Führich - Perea

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.07 - 3.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SC Freiburg - Hertha BSC

sobota 15:30

Kdyby byla bundesligová soutěž ukončena právě nyní, zrovna Freiburg by se bezpochyby vůbec nezlobil. Čtvrtá příčka je totiž tou, která by ho kvalifikovala do toužebné Ligy mistrů pro příští ročník. Jenže sezóna prostě ještě není u konce. A o top čtyřku budou muset domácí ještě tvrdě bojovat. Po reprezentační přestávce se do Bádenska-Württemberska vydá Hertha.

Freiburg si v osmifinále Evropské ligy zajisté maloval, že bude daleko lépe konkurovat turínskému Juventusu. Ve finále se ovšem konal zasloužený výpadek poté, co ve dvou zápasech nevsítil jedinou branku. Na druhou stranu nabízí vyřazení z evropské scény jednu velkou výhodu. A to možnost plně se soustředit na německou nejvyšší soutěž, ve které Breisgau-Brasilianer nemají karty rozdány nikterak špatně.

I když tahle metafora přece úplně nekoresponduje se situací Freiburgu. Současné čtvrté místo si totiž vydobyl zcela sám, pílí a dřinou. Nějaké kamuflované trumfy nebyly potřeba. I když je pravda, že pokud hodlá parta kouče Christiana Streicha dotáhnout své počínání do zdárného konce, možná šťastná ruka krupiéra bude v důležitých fázích potřeba.

Je každopádně pravda, že štěstíčku se musí jít jednoznačně naproti. A zaváhání s Herthou, která usiluje o holé přežití, by se rozhodně neslučovalo s tímto klišé tvrzením. "Tenhle duel je pro nás nesmírně důležitý, hlavně z hlediska postavení v tabulce,” uvědomoval si domácí stratég. "Šance obou týmů ale vidím padesát na padesát. Budeme muset vynaložit všechny své síly, abychom našeho soupeře porazili.”

Svěřenci trenéra Sandra Schwarze v únoru jásali radostí, že před vlastními fanoušky skolili Mönchengladbach i Augsburg, výrazně totiž oživili svoje naděje na záchranu. Jenomže pak nastalo zase jen kruté vystřízlivění. Hosté získali v uplynulých třech zápasech jediný bod, nutně by se především potřebovali oklepat z porážky v Hoffenheimu, která zapříčinila jejich pád na aktuální šestnáctou barážovou pozici.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Grifo - Sallai - Höler

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Rogel, Kempf, M. Dardai - Kenny, Cigerci, Plattenhardt - Tousart, S. Serdar - Lukébakio, Ngankam

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.38 - 4.84

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

VfL Wolfsburg - FC Augsburg

sobota 15:30

Chvilku to trvalo, než si Wolfsburg zvykl na pořádky trenéra Nika Kovače. Domácí prožívali poměrně těžkopádný vstup do této sezóny, pak ovšem přišlo na řadu výrazné zlepšení. Zatím jsou Vlci blízko svým cílům, tedy dlouhodobě usilovat o postup do evropských pohárů. Ani v Augsburgu si nicméně nemohou zásadně stěžovat, drží se totiž bezpečně od pásma sestupu.

Kdyby však hosté neměli v posledních týdnech tak dobrou bilanci před vlastními fanoušky, určitě by bylo jejich postavení v tabulce rapidně horší. Jenže Augsburg jako by si moc dobře uvědomoval, že získávat body právě z domácího prostředí je jedním ze stěžejních prvků pro úspěšnou záchranu. Z posledních pěti zápasů v Bavorsku mimochodem urval z možných patnácti bodů hned třináct.

Aby si však udržení se v Bundeslize zajistili Fuggerstädter co nejdříve, bude bezpochyby třeba začít sbírat pozitivní výsledky také venku. Nynější soupeř ale bude těžko k poražení, vždyť v uplynulých šesti ligových kolech padl jen jednou. "Musíme podat špičkový výkon a být efektivní před bránou soupeře,” hledal jednoduchý, avšak asi ten správný recept k sukcesu hostující lodivod Enrico Maassen.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Fischer, Bornauw, van de Ven, Paulo Otávio - Arnold - F. Nmecha, Gerhardt - Wimmer, Kamiňski - Omar Marmoush

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, M. Bauer, Gouweleeuw, Iago - Engels, Rexhbecaj - Vargas, Maier - Cardona, M. Berisha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.31 - 5.86

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Schalke 04 - Bayer Leverkusen

sobota 15:30

Kdyby do nedalekého Gelsenkirchenu cestoval Leverkusen ještě před několika týdny, zřejmě by o jeho roli favorita nikdo nepochyboval. Jenže současná forma Schalke musí nutit hosty k obrovské ostražitosti. Ačkoli budou pasováni do role toho, kdo podle papírových predikcí má zvítězit, běžným prohlédnutím na výsledky domácích lze konstatovat, že je čeká těžká dřina.

Když v lednu Die Königsblauen padli doma ostudně s Lipskem, kdekdo je odsuzoval k dalšímu sestupu z Bundesligy, který se mimochodem ještě nedávno konal. Byla to totiž v tu chvíli již jedenáctá porážka pro Schalke v bilancování celkových dvanácti duelů. Nicméně tenhle moment jako by mužstvo zlomil. Řeklo si prostě dost, potupné debakly už nechceme vidět.

A najednou domácí začali pravidelně bodovat. Zprvu nevzkvétali jako sakury na jaře, ale určitě jejich čtyři bezgólové plichty v řadě nesmrděly. Pak porazili v důležitých střetnutích Stuttgart i Bochum, tedy přímé konkurenty v boji o záchranu. A následovaly remízy s Dortmundem a v Augsburgu, které tak před reprezentační přestávkou prozatím ustanovily šňůru osmi zápasů bez porážky.

I když Bayer je aktuálně v ještě lepším rozpoložení, vždyť v součtu s působením v Evropské lize zvítězil již pětkrát za sebou, přičemž na kontě má taktéž skalp Bayernu, Schalke i přes leverkusenskou fazónu vlastně nemá jediný důvod, proč by svou sérii nemohlo protáhnout na číslo devět. "Bude velmi důležité držet pospolu, když nebudeme mít míč. Jinak stěží zastavíme soupeřovo duo Moussa Diaby a Jeremie Frimpong,” povídal domácí stratég Thomas Reis. "Ale i náš protivník dokáže být zranitelný. Chceme, aby byl frustrovaný z toho, že mu vnutíme svůj styl hry. Určitě se však chceme prezentovat také atraktivním fotbalem,” vzkazoval fanouškům, že by se nudit neměli.

Leverkusen prožíval na bundesligovém poli vážně hodně mizernou sezónu, postupně nicméně přece začíná napravovat to, co zpackal hlavně během podzimu. A mílovými kroky se blíží alespoň k těm pozicím, jež zaručují účast v evropských pohárech pro následující ročník. Zprvu se přitom zdálo, že příchod nového trenéra Xabiho Alonsa hostům z letargie nepomůže.

Postupně se ovšem začíná ukazovat, že střídačka za předchůdce Gerarda Seoaneho nebyla vůbec špatným nápadem. "Byl to proces vzájemného hledání a poznávání všech stran,” popisoval španělský lodivod. "Bylo to náročné, ale také nesmírně užitečné. Na začátku jsme stagnovali, naštěstí jsme však loni v říjnu měli čas přijmout plně naši situaci a udělat dost práce. Potřebovali jsme konkrétní perspektivu a strategický plán,” dodával.

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Brunner, Jošida, Matriciani, Ouwejan - Král, Krauss - Zalazar - Drexler, Bülter - Mich. Frey

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, Palacios, Bakker - Diaby, Wirtz, Adli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.42 - 3.79 - 1.86

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund

sobota 18:30

Julian Nagelsmann je možná hlavním symbolem všech mladých trenérů. Právě on ukázal, že věk není žádnou překážkou, abyste mohli koučovat takového giganta, jakým je Bayern. Letos postoupil až do čtvrtfinále Ligy mistrů. I přesto se vedení mnichovského celku rozhodlo pro změnu. A Thomase Tuchela čeká ihned ostrá premiéra, tedy Der Klassiker proti Dortmundu.

Zpráva o odchodu Nagelsmanna byla během reprezentační přestávky asi tou nejtřaskavější napříč celou klubovou Evropou. Na jednu stranu je pravda, že Bayern v nynějším ročníku možná nevzbuzuje takový respekt, jako v několika letech minulých. Soupeřům se evidentně nepodlamují kolena, jen když slyší název bavorského velikána. A i postavení v bundesligové tabulce tohle tvrzení jasně potvrzuje. Domácí jsou druzí právě až za svým odvěkým rivalem.

Na obranu Nagelsmanna je nicméně potřeba říci, že před ním stál už na startu sezóny velmi nelehký úkol. Nahradit trvale přínos Roberta Lewandowského by představovalo velké dilema zajisté i pro daleko ostřílenější stratégy. A je možná vidět, jak stěžejním hráčem pro výběr Stern des Südens polský snajpr byl, než pláchl do Barcelony. Když už zkrátka Bayern nehrál svůj obvyklý prim, když se zdálo, že body ztrácí, mnohdy dokázal právě Lewandowski svými góly strhnout úspěch na správnou stranu. Zaváhání je prostě moc, vždyť v německé nejvyšší soutěži nevyhrál Bayern v uplynulých pětadvaceti kolech v deseti případech. A třikrát padl.

Klubové vedení v Mnichově si jaksi vyhodnotilo, že problém je zřejmě daleko hlubší, že už zkrátka nestačí vymlouvat se na ztrátu dřívějšího dvorního šutéra. Nagelsmannovi jednoduše nevyslovilo důvěru, byť se mu povedlo zvládnout hravě osmifinálový dvojduel v milionářské soutěži proti PSG. Jakkoli se mohlo zdát, že pařížský celek nemá formu, že není v optimální pohodě a že ve finále nepatřil k nejsilnějším protivníkům, shazovat takový sukces nemůžeme.

V Bundeslize přitom práci neměl rozdělanou špatně. Ano, druhá místa nejsou ani náhodou ta, na něž jsou v Bayernu dlouhodobě zvyklí. Ale pořád nebylo nic ztracené, manko na Borussii bylo před reprezentační pauzou pouze jednobodové. Nagelsmann se přitom s mužstvem mohl zase dostat zpátky do čela okamžitě v dubnu, jelikož program servíruje právě Der Klassiker.

Domácí každopádně rozhodně nevsadili na žádnou neznámou kartu. Tuchel je již ostříleným mužem z lavičky, pohyboval se v nedávných letech mezi hvězdami PSG i Chelsea. Předtím, než se vydal do Francie, šéfoval právě BVB. Teď bude stát na opačné straně barikády. "Čeká nás velký zápas,” uvědomoval si. "Tlak leží jednoznačně na nás. Ale hlavní je, že si věříme.”

Ačkoli Bundesliga nabídne do konce ročníku ještě několik dalších napjatých kol, pro Borussii se může opravdu jednat o jedno z klíčových střetnutí. Výhra by ji mohla pořádně nakopnout dopředu, nejen kvůli utvoření si většího náskoku na Bayern. Na rozdíl od svého soka nemusí tříštit síly do evropské scény, plně se může soustředit na domácí dění. Na každý pád by mohla získat potřebné sebevědomí, že by se titul vážně mohl podařit. Že by letitá nadvláda Bayernu mohla padnout. Že Bayern jednoduše žádným dominantním samcem na německé půdě není.

Sám hostující stratég Edin Terzic hodně vnímá důležitost tohoto špílu. "Máme možnost skolit jednu velkou značku. Chceme také ukázat, že jsme se jako klub v minulých letech změnili,” řekl. Ten mimochodem bude postrádat v tomto derby trojici hráčů, konkrétně tedy ve složení Thomas Meunier, Mateu Morey a Giovanni Reyna. Úplně fit nejsou Jamie Bynoe-Gittens ani Nico Schlotterbeck, a jejich start je tak v ohrožení. Tuchel hlásí tři jisté absence, dlouhodobě jsou mimo hru Manuel Neuer i Lucas Hernandez, nově se pak na marodku přidal Mathys Tel.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Joao Cancelo, Pavard, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - L. Sané, T. Müller, Coman - Choupo-Moting

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Ryerson - Can - Bellingham, Raphaël Guerreiro - Brandt, Reus - Haller

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.73 - 5.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum

pátek 20:30

Už přes měsíc čeká Frankfurt na soutěžní vítězství a zahrává si s jistotou účasti v evropských pohárech i v následující sezoně. Pokud chce v bundesligové tabulce setrvat na šestém místě, měl by v páteční předehrávce porazit Bochum. Hosté s Porúří sice bojují o udržení, nicméně poslední dvě kola před reprezentační pauzou jim vyšla.

Během uplynulých dnů pilovali frankfurtští "Orli" především defenzivní činnost, neboť z obránců dostal pozvánku do národního týmu jen Chorvat Hrvoje Smolčić. Zbytek zadáků měl na čem pracovat, jelikož ani jeden gól v zápase neinkasovali naposledy 18. února, kdy vynulovali Brémy. "Musíme důsledněji bránit, být odhodlanější směrem dopředu a využívat své šance. To jsou v současné době drobnosti, které ale mají velký vliv. Budeme na nich dál pracovat," prohlásil sportovní ředitel Frankfurtu Markus Krösche.

To Bochum ve svých posledních dvou bundesligových utkáních zavřela krám. Vepředu se naopak dokázala prosadit a díky dvěma výhrám se alespoň na čas vyhrabala ze sestupového pásma. "Jsme outsidery, ale chceme si z Frankfurtu něco odvézt. To z naší strany vyžaduje vysoké nasazení a také potřebné štěstí. V poslední době jsme dvakrát udrželi nulu, což bude základ i pro další úspěšné vystoupení," doufá v další bodový zisk kouč VfL Thomas Letsch.

Ve Frankfurtu bude Bochum řešit zejména obsazení krajů defenzivy. Pravý obránce Christian Gamboa totiž zůstává na marodce, ten levý, Danilo Soares, zase nebude hrát kvůli trestu za pět obdržených žlutých karet v probíhajícím ročníku. Fit už jsou jak záložník Gerrit Holtmann, tak také útočník Simon Zoller. Středopolař Pierre Kunde se ze srazu kamerunské reprezentace vrátil teprve ve čtvrtek a není jasné, zda bude na páteční zápas připraven.

Eintracht může po delší absenci počítat s univerzálem na pravou stranu hřiště Juniorem Dinou Ebimbem. Místo něho však na marodku zamířila ofenzivní opora Jesper Lindström. Smolčić zase v úterý nedohrál přátelské klání chorvatské reprezentace do 21 let proti Anglii a jeho start proti VfL je nejistý.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp — Jakič, Hasebe, Ndicka — Buta, Rode, Sow, Max — Borré, Götze — Kolo Muani

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann — Stafylidis, Ordec, Mašovič, Heintz — Losilla — Osterhage, Stöger — Asano, Antwi-Adjei — P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.36 - 6.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Borussia Dortmund
25
17
2
6
55 : 31
53
2
Bayern Mnichov
25
15
7
3
72 : 27
52
3
Union Berlín
25
14
6
5
38 : 28
48
4
SC Freiburg
25
13
7
5
38 : 34
46
5
RB Lipsko
25
13
6
6
49 : 30
45
6
Eintracht Frankfurt
25
11
7
7
46 : 36
40
7
VfL Wolfsburg
25
10
8
7
44 : 32
38
8
Bayer Leverkusen
25
11
4
10
45 : 40
37
9
1. FSV Mainz 05
25
10
7
8
40 : 36
37
10
Borussia Mönchengladbach
25
8
7
10
40 : 44
31
11
Werder Brémy
25
9
4
12
39 : 48
31
12
FC Augsburg
25
8
4
13
32 : 45
28
13
1. FC Köln
25
6
9
10
33 : 44
27
14
VfL Bochum
25
8
1
16
27 : 56
25
15
TSG Hoffenheim
25
6
4
15
33 : 45
22
16
Hertha BSC
25
5
6
14
30 : 48
21
17
Schalke 04
25
4
9
12
21 : 45
21
18
VfB Stuttgart
25
4
8
13
29 : 42
20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Cottage

Neměl by někdo zájem o lístky na LM? 4x listek Manchester City - Bayern 220EUR/ks (1.kategorie). Osobni předani či na mail. Jsem z Ostravy. V případě zájmu napište SZ.

Reagovat
Müllered

Tady to žije.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
dextroza_m

Ty vole... Okres hadra

Reagovat
$dolar$

Kdykoliv o něco jde, tak se Dortmund sesype.

Reagovat
F.o.X.i.K

Je to škoda, ale doufám, že se ještě seberou a třeba na remízu to uhrajou.

Reagovat
F.o.X.i.K

Tak to poavilo :D :D :D :D

Reagovat
PP

No, chtěl jsem si to po 20ti minutách zapnout, ale jak vidno to nemá cenu. Jako každoročně to jsou dospělí proti dorostencům..

Reagovat
Salfovic

Měl sis to zapnout naopak na prvních dvacet minut.

Reagovat
Setwo

kedy Dortmund konecne kupi skuseneho brankara?... inak klasicky Dortmund, to mi pripomina sezonu 18/19 kedy naposledy boli v hre o titul a tiez dostali vyprask v Mnichove 5:0... vtedy bol pocas 4:0

Reagovat
andrew96

Lepší jak Kobel se sotva najde. Jedná chyba na tom nic nemění.

Reagovat
Heresy

Mas smysl pro humor to se musi nechat

Reagovat
andrew96

Huh? Něco k věci? Kobel v BL patří mezi špičku. A podle mnohých, co BL sledují, je nejlepším gólmanem.

Reagovat
Heresy

Huh ? Nvm co za lopaty muzou tvrdit ze kobel je nejlepsi .. typek vcera ukazal svoji "kvalitu" .. klidne to tvrd dal realita je jina

Reagovat
andrew96

Jestli jsou novináři, co sledují BL pravidelně, lopaty, tak to jo. Kobel včera musí podle tebe být Kobel i jindy?

Reagovat
Heresy

no to co predvadel vcera staci aby si clovek udelal obrazek .. mi nerikej ze v nejdulezitejsim zapase sezony pro dortmund ti "nejlepsi golman" predvede takovy vykon a jeste mi budes tvrdit ze kdyz to rikaj novinari tak automaticky to musi byt pravda .. dobry treba je ale bral bych radsi i golmana unionu nez jeho

Reagovat
andrew96

"to co predvadel vcera staci aby si clovek udelal obrazek"

Šmarja, tolik gólmanů už udělalo chybu. A neříkám, že je to automaticky pravda, to máš problém s chápáním textu. Ale asi jsou pro mě relevatnější než někdo, kdo si dělá obrázek podle jednoho zápasu.

Reagovat
Heresy

Jeden zapas 3 mega hrubky fakt uzasny golman

Reagovat
F.o.X.i.K

Už to tak mohlo být zas Škoda Koemana

Reagovat
F.o.X.i.K

*Comana

Reagovat
Müllered

Zase se klasicky zesrali, už mě to ani nebaví.

Reagovat
Psy_cho

Mě zase jo, lepší podívaná než minule s Bayerem. Müller je prostě Mr. Bayern.

Reagovat
Müllered

To byl jeden z nejhorších výkonů vůbec, ale dnes to bylo bez napětí a nevíme, jak na tom ten tým je.

Reagovat
Psy_cho

Výkony jako den a noc.

Reagovat
Hachim Mastour

Allez Tuchel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele